Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liian pitkä ketju kokonaan luettavaksi ja siksi kerron oman kokemukseni mirai 42" lcd-tv dtl-742e600 full hd,dvb-t tv.stä vuoden ajalta. 750 Eeron hinnalla sain ko.töllöttimen ja noin viikon kuluttua käyttöönotosta laite alkoi tilttailemaan ja temppuilemaan. Ei reagoinut kaukosäätimeen,tekstari-sivut jumittelivat. No puhelinsoitto myyjäliikkeeseen josta annettiin kuriiriliikkeen numero josta kaveri lupasi tulla hakemaan laitteen huoltoon. Pari päivää kului kunnes kuriirin ja minun aikataulut sopivat noutoon. Yllätys oli ettei kaveri jäänyt odottamaan tv:n paketointia ISOON kuljetuslaatikkoon vaan pyysi soittamaan uudestaan kun laatikko on asianmulaisesti paketoitu. Taas kului pari päivää kunnes noutoajankohta saatiin sovittua ja aparaatti lähti korjaamolle. Minä jouduin raahaamaan kakkostöllön 32" makkarista olkkariin digibokseineen kaikkineen.

    Runsas viikko ja kuriiri soitti että telkkari olisi kunnossa ja että milloin sopii tuoda. Seuraavana päivänä töllö himaan mutta taaskaan kuriiri ei jäänyt odottamaan että telkkarin olisin saanut nostettua pois kuljetuslaatikosta vaan laatikon nouto piti taas soitolla sopia. No telkkari oli sarjanumerosta päätellen kokonaan toinen yksilö joten ilmeinen vika alkuperäisestä oli löytynyt.

    Kului n.kuukausi niin tämäkin telkkari alkoi temppuilemaan. Samat ilmiöt,temput ja jumittelut. Ja taas alkoi sama soittorumba kuljetuksen tilaamisista ja paketoinneista. Ärsyttävää :mad:

    Tämänkertainen kierros korjaamolla oli vain muutaman päivän mittainen ja taas parin soiton jälkeen paketti kotiin ja päivän päästä kuriiri taas hakemaan isoa kuljetuspakettia pois. Sama yksilö tuli takaisin saatteella että laite päivitetty,ei vikaa.

    Nyt tämänkertainen laite on toiminut muutamaa tilttausta lukuunottamatta yli puoli vuotta kunnes edellispäivänä ei reagoinut kaukosäätimeen eikä sammunut kuin takapaneelin "päävirtakatkaisijasta". Myös kuva meni kerran sinertäväksi mutta jumittunut kuva kuitenkin paistoi himmeästi taustalla. Jos ja varmaankin kun tämä alkaa toistumaan alkaa rumba taas kerran uudestaan. Soittoja,kuriireja,paketointia,odottelua jne... :)

    Palvelu on kyllä ihan yritetty hoitaa mallikkaasti mutta periaatteessa olisi ollut helpompi kantaa töllö suoraan myyjäliikkeeseen ja antaa korjaamon ja heidän keskenään hoidella soittelut ja noudot. Onneksi vielä kaksi vuotta takuuta jäljellä.

    Muuten ihan ok laite. Kuva riittää ei-hifistille isoon olkkariin jopa videotykin jälkeen. Ominaisuudet minulle ihan hyvät ja riittävät. Harmi että on käynyt huono tuuri heikkojen yksilöiden kohdalla. Toisaalta onko sellaista digitaalista laitetta joka ei elinkaarensa aikana jossain vaiheessa löydä itseään korjaamolta? Ihan alkaen kännyköistä olen huomannut että vaikka uutta tekniikkaa aina kannatankin on nykyinen digi-aikakausi tutustuttanut minut moneen elektroniikkakorjaamoon!! :p
     
  2. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njuu, ikävää, että joillakin on ongelmia näinkin paljon laitteen kanssa... tottahan varmasti on myös se, että volyymit tämän laitteen osalta on suuret ja näin ollen myös viallisten yksilöiden lukumäärä on suurempi kuin muilla merkeillä, vaikka vikaantuneiden yksilöiden prosentuaalinen osuus olisikin samaa luokkaa kilpailijoiden kanssa. Itselläni on tuo virittimetön versio, eli se alkuperäinen Mirai, eikä ole ollut ongelman ongelmaa. Ominaisuuksia kyllä, eli tuo kaiuttimien suhina jne löytyy, mutta mitään vikaa ei ole kyllä ollut. SCART edelleen voimissaan, molemmat HDMI:t tuottavat kuvan ruudulle ja Playstation 3:sen kanssa laite pelaa yhteen mitä mainioimmin. 24p löytyy, eikä nykimistä esiinny bluray-käytössä, PS3-pelaaminen on sujuvaa, enkä ole huomannut mitään viivettä ohjaimen liikkeen ja telkkariin piirretyn kuvan välillä vauhdikkaammissakaan peleissä. IR-sisääntulo on herkkä, välillä vaihtuu analogipuolelle, kun emännän läppäri on IR-portti telkkariin päin pöydällä, vaikke IR:llä koneen kanssa mitään teekään, niin silti sen "herätevalo" välillä käskyttää myös telkkaria... se on huvittavaa, mutta korjaantuu kääntämällä läppäri toisinpäin pöydällä :) Ei muutakun kovaa ajoa vaan telkkarilla, itsellä kohta 24kk takuuajasta täynnä.
     
  3. frank_shamrock

    frank_shamrock Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve. Laitoin kyseiseen telkkariin kuusnepan kiinni analogiliitäntään ja kuva on aivan järjettömän huono: hyppii, värisee ja on erittäin epäselvä. Onko kellään mitään hajua mistä voisi johtua? Itse en näistä asioista tajua hölkäsen pöläystä.
     
  4. Elenkhos

    Elenkhos Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän Miraille tuli XP:n asennuksen jälkeen. Joka reunassa on monta senttiä tyhjää mustaa tilaa ja kuva on epätarkka. Pixel perfect ilmeisesti kadonnut, asetuksista kokeiltu kaikkia kolmea vaihtoehtoa RealHD1, RealHD2 ja FULL, joka venyttää kuvan lähelle ruudun reunoja, mutta tekee kuvasta vielä enemmän suttuisen. Kuvalähteitä olen ränkännyt ja HDMI-kaapelia repinyt irti. Onkos tähän ratkaisua?
     
  5. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koko homma kiteytyy tohon ensimmäiseen lauseeseen. Eiköhän tuohon ratkasu löydy tietokoneen puolelta. Näyttiksen asetuksista underscannit pois.
     
  6. Elenkhos

    Elenkhos Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tjaahas, näinhän se asia oli. En ollut asentanut Catalystin Control Centeriä, joten en huomannut tuota underscania. Homma hoidossa :thumbsup:
     
  7. jopotus

    jopotus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olisiko jollakulla hyviä neuvoja?

    Aikani kuluksi laajensin työpöydän myös töllölle, dvi-hdmi piuhalla.

    Colorbandingista en päässyt mitenkään eroon. Elokuvilla en huomannut väreissä mitään ongelmaa jota ei saisi säätämällä kuntoon mutta työpöydällä taustakuvassa ja netissä surffaillessa on pahasti bandingia.

    Toinen ongelma on se etten saa kuvaa peittämään koko ruutua millään.
    Aspect on töllössä real hd1 ja joka reunassa on n.5cm mustaa. Full asetuksella kuva näyttää mielestäni venytetyltä ja siltikin reunoissa on n, 1cm mustat kehykset.

    Entä olisiko jollakulla catalystiin hyviä väriasetuksia joista lähteä mieleistä hakemaan? Kuvaa on tarkoitus katsella pääasiassa kohtalaisen pimeässä.

    Kaikki apu on nyt tarpeen kun amatööri säätää.
     
  8. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hm, no nyt on tämäkin ihme nähty. Onnistuin polttamaan ruutuun osan taustakuvasta, kun näytönsäästäjä oli jonkun aikaa pois päältä. Ihmettelin tuossa vähän aikaa sitten että mikä vesileiman oloinen haamukuva ruudun yhdessä laidassa oikein näkyy, kunnes tajusin että se oli osa Windowsin taustakuvaa. Taidankin laitella vähän lyhyemmän ajan tuohon näytönsäästäjään, ja taustakuvankin voi oikeastaan ottaa pois kun ruutu on kuitenkin suurimman osan ajasta ikkunoita täynnä.

    Ja oikeastaan nyt kun tuota katson, niin tuo on tässä viimeisen viikon aikana tainnut hiukan himmentyä, ei enää näy ihan niin selvästi.
     
  9. jopotus

    jopotus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuulemma lähtee kiinnipalaneet kuvat pyörittämällä ruudussa jotain materiaalia jossa on mahdollisimman kirkkaat värit jonkin aikaa. Vaikkapa lumisadetta analogi tv:ltä. Siis suurikontrastista... :confused:


    Edit* Sainkin jo ratkaistua oman ongelmani. Yllättäen oli skaalausasetuksissa liuku päässyt liikkumaan. :)
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2009
  10. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Velipojan Miraissa on 1½ vuoden käytön jälkeen tullut haalea pystyviiva näkyviin keskelle ruutua. Takuu ei kuulemma korvaa palamisesta johtuvia juttuja, mutta täällä ihmetellään miten semmoinen keskelle voi palaa. Pelkkää TV:tä ja DVD:tä sillä on katsottu ja PS3 tuli kuvioihin vasta 2 kuukautta sitten.

    Anyway, täytyy kokeilla tuota kohina kuvaa. Pitääkö kuvan kontrastit säätä täysille tai miten?
     
  11. jopotus

    jopotus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ole joutunut kokeilemaan mutta ei siitä haittaakaan varmasti ole.
     
  12. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on tullut samanlainen haalea pystyviiva myös keskelle ruutua vimmeisen parin kuukauden aikana. Se ei näy aina ja kaikilla materiaaleilla katsottaessa. Olen katsonut digi-töllöä sillä n. vuodena ajan epäsäännöllisesti ja välillä PS3:selläa pelailuta tai katsonut Blu-ray leffoja...

    Haisee tyyppivialle...
     
  13. LaRoma

    LaRoma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama viiva ilmestyi tännekin.
     
  14. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haiskahtaa aika pahasti tyyppivialta. Maahantuoja kuulemma vastasi sähköpostiin ettei mene takuuseen. Verkkokauppa ei ole itse kommentoinut vielä mitään.

    Toinen asia mistä itse ihmettelin oli että palautuksen postitus maahantuojalle täytyy maksaa itse. Eikö kuluttaja-asiamies ole opastanut että takuuhuollosta johtuneet kulut menee aina maahantuojan piikkiin eikä kuluttajan?
     
  15. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vermeessä on 3 vuoden kotoanoutotakuu, joten ei pitäisi mitään postituksia tarvita tehdä.
     
  16. LaRoma

    LaRoma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just laitoin meiliä verkkokauppa.comiin, että mites edetään kotoanoutotakuun kanssa. Katsotaan mitä vastaavat. Vikoina on valovuoto nurkissa ja hailakka pystyviiva, mikä näkyy tiettyjen sävyjen kanssa selkeämmin. Palamisjälki se ei voi mitenkään olla.
     
  17. jopoko

    jopoko Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. itte

    itte Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Turhaa märmätystä noin pienestä... No ei, kyllähän ton pitäs mennä aika selkeesti takuuseen.

    Mulla oli jokuaika sitten vikana scarttien pimeneminen, virrat pois puoleks tunniks (Katkasin siis takakatkaisijasta.) ja taas on pelittäny ok.
     
  19. itte

    itte Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko ottanu kuvaa ilman salamaa, olis kiva nähdä?
     
  20. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on ollut ongelmana se, että en saa Miraita vaihtamaan käytössä olevaa hdmi-liitäntää. Digiboksilla on käytössä hdmi 1 ja Viasatin boksilla hdmi 2. Aina joutuu Logitechin Harmony 885 kaukolla analogisesti vaihtamaan hdmi:n. Oletusarvoisesti siis menee sille hdmi:lle, jota on viimeksi käyttänyt.
    Vaikka kaukolle on ohjelmoitu digiboksille hdmi 1 ja Viasatin boksille hdmi 2, niin telkkari ei vaihda liitäntää automaattisesti.

    Varmaan muillakin on ollut tuo ongelma, miten on ratkennut?