Panasonic TX-P50V10E

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KromiRobotti, 23.05.2009.

  1. KromiRobotti

    KromiRobotti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo jenkkimallissa voi olla. Käsittääkseni en olekaan jenkkimallia täällä suomessa ostamassa, joten tuo kommentti ei vaivaa päätäni pätkääkään.

    Nuo interpoloidut välikuvat voivat olla erinomainen lisä, mikäli se on toimivan näköinen, eikä kiihdytä ja hidastele mitenkään erikoisesti. Jos se on kokonaan sulavaa liikettä, niin onhan sitä erittäin mukava ja nätti katsoa. Lueskelin ainakin avforumssia ja siellä mainittiin jotain, että tuossa g10:ssä olisi juuri ongelmia tämän 24p toistamisen kanssa ja se pitäisi olla korjattu/olematon tässä V10:ssä. Muutenhan tuo g10 taitaa olla aivan mainio laite.

    Pitäisi vissiin käydä katsomassa tätä p50g10 jossain vaiheessa, nii tietää vähän minkälaista odotella. Siihen vielä vähän parempaa.

    Onks muuten tuosta freesat -toiminnallisuudesta mitään tietoa täällä suomessa? Toimiiko se mitenkään vai millä tavalla sen tulis toimia? Pitäiskö olla joku lautanen ja iskee kii tuohon, nii sais kaikki ilmaiset satelliitti kanavat näkymään vai mitenkäs sen kanssa oikee menee?

    Saisivat pikkuhiljaa suomessakin päästä eteenpäin tuon HD-matskun kanssa.. jenkeissä on ainaki joku yli 60 hd-kanavaa, mitä kaveri just kertoili tullessaan sieltä. Nekin taisivat olla vielä ilmaisia/jos sulla on kaapeli, joka lienee vähän erilainen kuin meidän oma kaapeli esim. welho. :mad:

    Briteissä ja irlannissa on tää SkyTV palvelu, joka vastaa lähinnä varmaankin Canal Digitalin palveluita, mutta sielläkin on kasapäin enemmän kanavia, kuin suomessa.

    Menee vähän off-topicciin osa näistä, mutta ei haitanne kauheasti nyt.
     
  2. SeaToSky

    SeaToSky Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satelliittivirittimestä...

    Syy miksi tuota ei juuri mainita lienee se, että DVB-S viritin ei virallisesti toimi Pohjoismaissa. Mikäli valikkojen kieleksi valitaan ruotsi tai suomi, lopettaa viritin toimintansa. Muilla kielillä pitäisi toimia ok. Onko tuossa sitten mitään järkeä niin sen päätelköön kukin itse.
     
  3. KromiRobotti

    KromiRobotti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ourait.. näin vähän ajattelinkin, ettei tuo taida suomessa kauheasti lämmittää..

    Asiasta kukkaruukkuun.. Kysellään nyt vähän tyhmiä asioita lisää..

    Lueskelin tuossa avforumsseilta, että plasmoja pitäis jotenkin sisäänajaa 100-200h jollain 50% kontrastilla/kirkkaudella.

    Pitääkö tämä paikkansa myös uusissa laitteissa? Enkö voi vaan tykittää tätä threadin telkkaria, kun se joskus tulee himaan, täysillä vaa THX asetuksilla.. Mitä tämmöinen toiminta nyt sitten aiheuttaa siinä telkkarissa? Värit huononee nopeammin ajan myötä? Jotain muuta? Täällä vissiin kuitenkin astetta viisaampiakin jannuja ja kokeneita plasmamagmatelkkarin omistajia, nii kertokaas vähän hölmölle.. :hitme:
     
  4. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    senkun tykität alusta täysillä vaan. noi suositukset on samoilta ajoilta kun piti oikeasti pelätä kuvan kiinnipalamista, sitä välteltiin tuolla kontrastin pudotuksella eli ns. sisäänajolla. itsekin tein niin joskus 3 generaatiota sitten. parilla edellisellä pansulla oon lasettanu menee optimiasetuksilla eikä ongelmia ole tullut. ja näin myös aion tehdä tämän tulevan telkun kohdalla.
    mikään/kukaan ei sinua tietysti estä katsomasta haaleaa ja tummaa kuvaa ensimmäisen kuukauden ajan mutta itse en noihin talkoisiin enää osallistu.
     
  5. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eikös tuossa sisäänajossa ole jujuna se, että fosfori saadaan kulumaan/sisäänajautumaan tasaisesti? Tällöin voidaan periaatteessa taata se, että tietyn (sisäänajetun) television kalibroidut arvot tuottavat mahdollisimman tarkan kuvan myös toisessa (sisäänajetussa) televisiossa. Tai näin minä olen ainakin asian ytimen ymmärtänyt. Kaipa tuolla on jotain vaikutusta myös jälkikuvien syntymisherkkyyteen.
     
  6. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäänhän ei myös pakota pitämään putkeen noita AVSforumin D-Nicen asetuksia 200 h putkeen ennen kuin telkkua pääsee katselemaan, niitähän voi esim. pitää päällä kun telkku ei ole muuten käytössä.

    Tietystihän alkuun voi heittää mieleisensä asetukset ja alkaa katselemaan saman tien, silloin vaan jää hyödyntämättä kalibroidun kuvan mahdollisuus ilman kalibrointilaitteistoa. Siitä ei tosin ole tietoa/kokemusta, kuinka paljon telkuilla on yksilökohtaisia eroja asetusten suhteen tuon 200h session jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2009
  7. KromiRobotti

    KromiRobotti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on semmonen fiilis tuon kuvan kanssa, että aivan loistavaa tulee olemaan verrattuna mihin on tottunut.. eli joku 3-4v vanha 32" sodiff lcd.. kuva on rakeista ja häntii hulluna... :sick:

    Uskoisin silmäni olevan tottunut niin roskaisen kuvan katseluun, etten huomaisi niin paljon eroa vaikka ajelis noilla asetuksilla sitä sen 200h.. toistaalta ihan hyvä ja järkevä idea tuon kanssa, et vois ajella silloin tällöin, kun telkkaria ei katso ollenkaan. Täytynee miettiä.. katsotaan mikä on fiilis, kun iskee telkkarin kii, jos sen joskus saa.. prkl vk.com :mad: Tosin ongelma ei taida olla sen lafkan vaa maahantuojan... mutta any day now.. come on! :naminami:
     
  8. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni plasmat ajetaan tehtaalla sisään. Kuluttajan ei siis tarvitse moista operaatiota tehdä. Kuva muuttuu käytössä, eikä 200 tunnin paikkeilla suoritettu kalibrointi luultavasti tuota enää samaa tulosta 1000 tunnin jälkeen.
     
  9. L7R

    L7R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pätee samaten myös LCD/LED telkkuihin. Voiko ihmissilmä huomata paneelin ikääntymisen aiheuttaman eron 200 ja 1000 tunnin jälkeen jää arvailuksi. Veikkaan että ei. Taustaprojisiotelkkareilla ehkä helpommin?
     
  10. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve ihmissilmä erottaa sävyerot aika tarkasti, mikäli sävyjä voidaan vertailla rinnakkain. Sävymuisti onkin sitten jo eri juttu.
     
  11. KromiRobotti

    KromiRobotti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeah.. A little sunshine for my day... tulossa 07.06.2009

    Might be pha real nyt! :) :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::king:
     
  12. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    öhömmm 2 - 4 viikkoa ja sadettakin tulossa
     
  13. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    mun töllö tullu verkkikseen tänään, täytyypä pistää perjantai-illan suunnitelmat uusiks ja hakee pois kuleksimasta. raporttia tulee kun saadaan pansu tulille....
     
  14. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Laita ihmeessä :)

    Itse kävin töllistelemässä tuollaista tiistaina Audiosavossa. Ulkonäöltään oli kyllä hienompi kuin G-malli. Harmi vaan, että valaistus oli suhteellisen kirkas, joten mustan tasosta ei saanut kunnollista käsitystä. Paneeli ei ole tosiaan yhtä tumma kuin jossain plasmoissa (esim Pioneer), jonka vuoksi kontrasti saattaa vaikuttaa valaistuksessa huonommalta.

    Osuipa silmään myös se, että kuva oli erittäin puhdas ja luonnollisen näköinen. Plasmalle ominaista kohinaa en nähnyt edes todella läheltä (<1,5m).
     
  15. KromiRobotti

    KromiRobotti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeah.. Samoin meikäläisen.. harmi vaa et tuli nyt eikä eilen.. ois tullu tänää kotiinkuljetuksella.. nooh.. maanantaina sitten. Innolla odotetaan ja kuvia laitan tulemaan ku himaan sen saan. Ellei Itella jostain helvetin kummasta syystä halua yllättää ja tuoda sitä huomenna jo.. mutta ei pelkoo :)

    Oujeah.. pitkä odotus palkitaan nyt sit.. :naminami:
     
  16. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pettymys. Se tulee väkisinkin ekana mieleen tätä telkkaria 5 tuntia juuri testanneena. Ei voi olla miettimättä onko osunut viallinen kappale omalle kohdalle mutta jokatapauksessa hyvin huono jälkimaku tästä kuitenkin jäi. On tässä telkkarissa paljon hyvääkin: thx-asetuksella kuva on suoraan paketista juuri niin hyvä kuin on kehuttukin, planet earth blu-ray toi niin realistista kuvaa silmien eteen että kylässä oleva kaverini totesi: "tässä tulee olo että on itse tuossa viidakossa, silmä ei erota onko oikeata luontoa vai tv-kuvaa". Tuon voin allekirjoittaa, se oli jopa allekirjoittaneen vaativalle silmällle miellyttävää katseltavaa. Ei myöskään ollut juuri pahaa sanottavaa testatuista kung fu pandasta ja wall-e:sta blu-ray:llä. Ja tähän välihuomio: ei minkäänlaista ylimääräistä nykimistä 1080/24p:llä pleikkarin kautta katsottuna. Eli se siitä. Myös History of Violence dvd pyöri nätisti. Tv sirisee ja tuulettimet humisee kun pään työntää töllön taakse, mutta niitä ei kuule 1,5 metrin päästä enää kukaan, ei edes Lassie. Konsolikäyttö oli pelkkää namia, Halo3 ja Gran Turismo 5 prologue pelittivät juuri niinkuin pitääkin. Tähän kohtaan välikysymys: mikä vitun input lag!? Sisäisten virittimien kautta näkyi itseasiassa yllättävän hyvää kuvaa vaikka testeissä moitteita on tullut ovista ja ikkunoista. Maikkarin sd-kuva oli samaa tasoa kuin aiempien sukupolvien pansuissa joten sen suhteen ei kannata yöunia menettää. Ja tämähän sopii jokaisen mattimeikäläisen kotiin, löytyy antenni, kaapeli ja kaapeli-hd viritin joten "plug 'n pray". Ps. welhon kaapelissa ainakin nelonen hd näkyi moitteetta.Vanha uskollinen sotaratsu handanin tallentava ei myöskään pettänyt. Täytyy vielä myöhemmin parittaa korttisovitinta ja canalin korttia keskenään niin saadaan varmuus maksullisista hd-kanavista. Laitteen ulkonäkö aiheuttaa varmasti polemiikkia, siitä joko tykkää tai sitä vihaa. Omaan makuun töllön kehykset ovat liian paksut ja vanhanaikaisen näköiset ja hopeinen jalusta ei kerää irtopisteitä mutta kai näistä joku myös tykkää. Onhan tuo ohuempi kuin G10 ja koko töllön etuosan peittävä lasi maistuu varmasti monelle. Liittimiä on mukavasti, 4 hdmi:tä riittää normaalille jannulle, muistelkaapa sitä kun 3 vuotta sitten sonyn lcd töllöissä niitä oli ruhtinaalliset 1 kpl. Tuli testattua myös muistikorttipaikan kautta digikuvia mutta voi saamari miten vastenmielistä taustamusiikkia siihen oli ympätty. Saahan sen poiskin mutta parhaat naurut herkes kun hirviömusiikkii vaan jatkui vaikka kortin oli jo poistanut töllöstä. Ja hei, mistä helkkarista ne sivupalkit digikuvien katsomisessa saa muutettua harmaista mustkiksi?? En löytäny. Tässä vaiheessa moni varmaan ihmettelee miksi olen pettynyt tähän telkkuun vaikka siinä näin paljon hyvääkin. Siihen löytyy helppo ja yksinkertainen vastaus: mustan taso. Pari vanhempaa panan plasmaa omistavana odotin tältä mallilta jotain mullistavaa. Testit ovat olleet ristiriitaisia. Ulkomaisissa testeissä laitetta on kehuttu maasta taivaisiin, rohkeimmat jopa uskaltaneet verrata pioneerin 9g:n kilpailijaksi. Tekniikan maailma ja mikrobitti taas haukkuivat kyseisen mallin sisarpaneelin (G10) mustan tasoa yllättävin kovin sanakääntein. Koska muistatte viimeksi, että pansun plasma olisi saanut mikrobitin testissä vain 3 tähteä? Itse pidän juuri tätä ominaisuutta tv:n tärkeimpänä, koska yökohtauksissa harmaa tausta on omiaan pilaamaan tunnelman. Olen nähnyt useimmat premium taulutöllöt optimiolosuhteissa ja täytyy vaan onnitella pioneerin 9g plasman omistajia: hyvä valinta, olette mustan tasossa edellä muita vielä ainakin tämän vuoden loppuun, ellei pidempääkin. Tämä malli ei yksinkertaisesti tuo sitä syvyyttä mustan tason osalta mitä olisin toivonut. Ei ole ollenkaan kiva istua pimeässä katselutilassa, jossa pohjamusta ruutu on haalean harmaata ja, ikävä sanoa, jopa valaisee huonetta. Väkisinkin tulee tunne, että onko sen pari tonnia nyt haaskannut väärään laitteeseen. Nyt varmaan moni ajattelee, että ei se nyt niin huono voi olla. No, jokainen voi tehdä itse omat päätelmät seuraavasta kuvasta. Tässä siis AV1 valittuna pohjamustalla pimeässä huoneessa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Paina välillä entteriä, tommonen pötkö on veemäinen lukea.
     
  18. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Brennick: Kuva ei valitettavasti paljon kerro koska sen voi saada näyttämään siltä kun haluu riippuen valotusajasta yms. Sen se kyllä kertoo että valoa siitä lähtee. Minkälainen on kuvan mustan taso jos kokeeksi heittää kirkkauden minimiin vai onko sinulla tuo säädettynä juuri siten että musta on niin mustaa kun siitä saa?
     
  19. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0

    kuvan kirkkautta voi säätää asteikolla -30:sta +30:een, oletusarvon ollessa 0. Kirkkauden ollessa +2 tai enemmän mustan taso haalenee asteittain, mutta säätämällä kirkkautta siitä alemmas ei taso muutu miksikään. Eli pohjamusta on yhtä "harmaata" oli kirkkaus sitten -30 tai +1.
    Omat säädöt thx-asetuksella: kontrasti 44 (0-60), kirkkaus -1 (-30-30), väri 33 (0-60), terävyys 4 (0-10), värinhallinta päällä, ecotila pois päältä, P-NR (picture noise reduction) pois päältä. Valkotasapainoihin en ole vielä koskenut. Nämä siis hd-kuvalle ps3:lta syötettynä.
    Planet Earthin Shallow Seas oli näillä asetuksilla täydellistä katsottavaa kuin myös Rottatouille. Mutta kun yritin katsoa Sin Cityä, The Spiritiä tai Dark Knightia pimennetyssä tilassa niin nousi 2000 euron arvoinen pala kurkkuun.
     
  20. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Pioneeria taitaa irrota vielä Ruotsista karvan yli 2k.