Lg47LH7000 (+ muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Ohan se varmaa, 18.03.2009.

  1. peketso

    peketso Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tälläviikolla LG 47LH4000:sen.
    Todella hyväkuvainen jo perus asetuksilla PS3:lla pelatessa ja elokuvia katsellessa. En huomannut valovuotoja eikä kuva nykinyt elokuvia katsellessa. Vaikuttaisi hinta/laatusuhteeltaan ihan hyvältä ostokselta.

    Kuvan säätöjä näyttäisi olevan Tv:ssä niin pirusti, että olisikohan jollaki antaa tähän mitään kuva-asetuksia, niin saisin ainakin hyvät pohjat hienosäätää kuvaa jos enää on tarvesta.
     
  2. peketso

    peketso Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Ohan se varmaa

    Ohan se varmaa Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dodiih, eilen sitten tuli uus 47LH7000 telsu kotiin, ja ekat savut otettua. Täytyy sanoa, et ihan perusasetuksillakin kuva on erinomainen. Iho on ihon väristä, ei löydy pilveilyä, eikä rikkinäisiä pikseleitä.
    Ainut mitä en eilen päässyt testaamaan on HDMI linja, kun ei ollut 1.3 speksattu kaapeli. On näemmä erittäin ronkeli tuon suhteen, manuaalissakin varoiteltiin tuosta.

    Kun saan lisäkokemuksia ja säätöjä tehtyä niin kirjoittelen lisää kokemuksista.
     
  4. IivanaJulma

    IivanaJulma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt kun näitä rupee ihmisillä näköjään olemaan jo käytössä ja arvosteluja tästä mallista tuntuu olevan mahdotonta löytää, niin mites nyt on sitten sen 24p kuvan kanssa, nykiikö vaiko eikö?
     
  5. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. IivanaJulma

    IivanaJulma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. janne1986

    janne1986 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on valikoitunut speksien ja arvostelujen perusteella ykkössuosikiksi 47LH7020. Ennen lopullista ostopäätöstä kyselisin vielä:

    1. Mahtaako olla jossain nähtävillä Pääkaupunkiseudulla?

    2. Onko LH7000 ja LH7020 ainoa ero nuo väritehosteet kotelossa?

    3. Joidenkin muiden merkkien/mallien osalta on kuulunut palautetta kaukosäätimen ja kanavanvaihtojen hitaasta toiminnasta. Onko kellään jo kokemuksia LG:stä - onko nopeus / käyttömukavuus kohdallaan?
     
  8. aakor

    aakor Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäksi jos saisi vielä vaikka kuvia tuosta mustan tasosta :) Ja lisää omia kokemuksia input lagista.
     
  9. Onodrim

    Onodrim Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Itäkeskuksen Mustasta Pörssistä löytyy. Ja oli vielä ihan hyvännäköinen; paljon parempi kuin mitä promokuvat antaa ymmärtää.
     
  10. aakor

    aakor Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako täälä foorumilla olla porukkaa jolla olis tämä lh7000 tv? Jos voisitte laittaa jonkinlaisia omia kokemuksia ko. telkusta :)
     
  11. kiite

    kiite Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    On ollut viikon verran 42LH7000. Tyytyväinen olen. Ehkä voisi katseluetäisyys olla pidempi (3m) telkkarikuvaa katsoessa. Äänet ok, kuva säätöjä telkkarissa todella paljon. Kaikki (.avi,mov) mitä ehtinyt kokeileen toimii USB-kovalevyltä. DVD/BlueRay tosi hyvä, tv-kuva etenkin urheilukanava voisi varmaan olla parempikin. Itse maksoin telkkarista 920euroa (mediakulma.fi) joten on kyllä hintansa väärtti. Olisi tietysti kiva verrata vierekkäin vaikka Samsungin 650/655 telkkareihin.
     
  12. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko .srt -tekstitykset? Mitä pidät käyttöliittymästä tiedostojen selailussa - onko nopea ja kätevä?
     
  13. joshua900

    joshua900 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ollut 42LH7020 käytössä myös noin viikon. Tähän vielä pohjustukseksi täytyy sanoa, että kyseinen telkkari on ensimmäinen lcd meikäläisellä.28 tuuman putki-JVC vaihtui tähän malliin. Tämä vain siksi sanottuna, että ei ole ollut omakohtaista verrokkia tuolle telkkarille.
    Mutta sitten asiaan. TV:n käyttö on nyt ollut noin 50% SD-kuvaa, 40% PS3:lla pelaamista sekä verkon yli videoita katselua ja 10% blurayta (PS3:lla). Itsellä myös katseluetäisyys hiukan alle 3m ja SD-kuva ei aina ihan silmiähivelevää ole. Mutta näinhän siinä käy, kun 4:3 kuva suurennetaan 16:9 muotoon. Eihän siitä tekemälläkään meinaa saada hyvää ja 4:3 kuvaa alkuperäisessä koossa on ärsyttävä katsoa lcd:llä valtavien mustien palkkien johdosta. 16:9 lähetykset kyseisellä televisiolla ovat jopa yllättävänkin hyvin katseltavissa. Katseluun olen tällä hetkellä käyttänyt telkkarin omaa viritintä ja vanhaa kaapelidigiboksia scartilla. Topfieldin tallentava kaapeliboksi on vielä huollossa, joten sillä ja hdmi:llä ei ole vielä päässyt testaamaan. Tiedä sitten, että parantaako tuokaan yhditelmä millään tavalla kuvaa. HD kuva sitten onkin erittäin laadukasta ja todellista silmäkarkkia. 24p tilaa en ole vielä valitettavasti ole päässyt testaamaan, kun tuollaista blurayta ei toistaiseksi kokoelmasta (lue 5 kpl:tta levyjä)vielä löydy. Jostain kait pitäsi joku sellainenkin leffa hankkia.
    Mustan taso omaan silmään on varsin hyvää. Kaikki ei todellakaan ole harmaata massaa, vaan mustan ja harmaan erottaa helpostikin toisistaan, kuten myös mustan eri sävyt. Enemmänkin on ollut hankaluutena löytää sopiva valkoisen taso. Tuntuu aina olevan joko liian kirkasta tai himmeää. Kuten jo aiemmin onkin todettu, niin säätöjä pystyy melko paljon tekemään. TV:n omalla ohjatulla toiminnollakin saa jo tällainen alottelijakin kohtuu hyvin säädöt kohdalleen, mutta silti täytyy tietysti itsekin vielä yrittää säätää. Jopa siinä määrin, että vaimokin jototesi, että eikö tuo säätäminen jo ala riittää :) . Minkäänlaista pilveilyä tai valovuotoja ei ole omaan silmään sattunut. Kaikki pikselitkin näyttävät olevan kunnossa.
    TV:n omat kaiuttimet ovat peruskäyttöön taatusti aivan riittävät ja kohtalaisen laadukkaatkin. Äänen automaattinen säätö ja "Selkeä ääni II" (Erottelee ihmisten puheäänen alueen muista ja auttaa käyttäjiä kuulemaan puheäänet selvemmin.) ovat erittäin hyviä ominaisuuksia ja toimivatkin mielestäni varsin hyvin. Toki niitä ei ole kauheasti tullut testattua, kun äänet tulevat normaalisti vahvarin kautta erillisille kajareille.
    PS3:lla pelatessa en ole havainnut input lagia, joka häiritsisi pelaamista. Lähes kaikki kuvanparannukset kyllä saa olla pois päältä, jotta homma toimisi hyvin. Mutta on kyllä jumalaisen kaunista esim pelata MEtal Gear Solid 4:sta tai Motorstorm: Pacific Riftiä. Välillä on vaan pysähdyttävä katselemaan upeaa kuvaa. Totta kait kaikki muutkin pelit näyttävät upeilta ja toimivat vallan hyvin.
    Liittimiä löytyy varmasti riittäävästi ja kätevä on kyllä tuo USB. Varsin helppokäyttöinen, nopea ja selkeä. Helpottaa kuvien katselua ja toki sieltä USB:lta voi helposti leffojakin tms katsella. Ei ole vielä tullut testattua, että miten esim .srt tekstitykset toimisivat, mutta eiköhän sekin tässä jossain vaiheessa tule testattua. TV:n valikot muutenkin ovat selkeät ja helppokäyttöiset.
    Jos jonkinlaista arvosanaa telkkarille pitäisi antaa, niin se olisi kouluasteikolla 9. Hintaansa nähden, Verkkokauppa.com:sta kotiin kannettuna karvan alle 1000€, omasta mielestäni loistava tv 42":n sarjassa.

    Luultavasti tulen vielä muutamaan kertaan editoimaan postia, kun taas jotain mainitsemisen arvoista tulee mieleen :) Ei välttämättä muistunut heti kaikki asiat mieleen.

    No niin 1. edit: Eli janne1986 kyseli tuosta kanavanvaihtojen nopeudesta, niin siitäpitää sanoa sen verran, että jos valitsee numeroilla kanavan vaihdettavaksi, niin tv antaa vasempaan yläkulmaan listan kaikista kanavista jotka alkavat kyseisellä painetulla numerolla. Jos tässä kohtaa jää vaanodottamaan, että kanava vaihtuu esim ykköseltä neloselle, niin siinä menee kyllä "normaalia" pidempään. Mutta jos siinä painaa heti perään OK:ta (siis siinä vaiheessa, kun ko. lista ilmestyy), niin vaihtaa nopeammin. Toki P ñäppäimellä vaihdellessa kanavia järjestyksessä aina seuraavalle tai edelliselle kanavalle, niin kanavanvaihto toteutuu varsin nopeasti.
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2009
  14. kotipelto

    kotipelto Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon joshua900 arvioistasi! Hyvän TV:n ilmeisesti ostit! Kysyisin vielä pari kysymystä jos sopii.

    Onko TV:ssä PIP tai vastaavaa toimintoa?
    Onko teksti-tv:ssä toimintoa, että saa kuvan ja tekstin samanaikaisesti näkyviin?
    Onko EPG sellainen, että kun sitä selaa, niin kanava vaihtuu samalla?
    Oletko käyttänyt tietokoneen näyttönä, miten toimi?
    Reagoiko TV nopeasti kaukosäätimeen?
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2009
  15. kiite

    kiite Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastailen tässä niin kysymykseen kuin pystyn.
    -tekstitykset, yhdessä leffassa ollut srt tekstit, toimi hyvin. Teksti samassa kansiossa kuin itse leffa. Tekstien synkkausta pystyy lisäksi säätämään. Tosin itsellä ei tähän tarvetta ollut.
    -tekstitv tulee kuvan päälle, eikä muutenkaan ole PIP-toimintoa tv:ssä
    -EPG avaa ikäänkuin uuden valikon, kanava ei vaihdu taustalla kun liikut kanavalta toiselle, eikä näytä myöskkän sitä kanavaa, jolta ePG:n käynnistit
    -Tiedostojen selailu onnistuu hyvin kun leffat on omassa kansioissaan. Käynnistää esikatselun aina kun menet leffan "päälle". Ei haittaa kun vain yksi leffa per kansio

    Itselläkin eka lcd, ja vanha oli tosi pieni crt. Käytän automaattista taustavalon ja virransäätöä ja tämä toimii mielestäni hyvin. Vaikka nämä onkin automaatilla vielä voi säätää.

    Joskus muiden aiemmista telkkareista olen huomannut että kuvasuhteet vaihtelevat koko ajan, kun siirtyy kanavalta toiselle tai mainokset alkavat. Ja tuntui että tv oli koko ajan sekaisin kuvasuhteesta. En tiedä onko enää näin. Mutta tässä ei ole sitä ongelmaa. Käytän kuvasuhteen valinnassa ALKUPERÄINEN ja kuva on aina hyvä tässä suhteessa.
     
  16. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    :eek::eek::eek: tajutonta!!! Toivottavasti LH5000:ssa on tämä sama ominaisuus, tykkään enempi sen ulkonäöstä ja 200hz houkuttelee...
     
  17. joshua900

    joshua900 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllä itse olen ollut varsin tyytyväinen ostokseen. kiite jo tuossa vastailikin kysymyksiin, mutta omasta puolesta vielä lisään sen, että kun EPG on päällä, niin edes äänet eivät kuulu sen hetkiseltä aktiiviselta kanavalta. Kaukosäätimen nappien painalluksiin tv reagoi välittömästi eli siinä ei ole minkäänlaista ongelmaa.
    Tietokoneen kanssa en ole tv:tä käyttänyt. Oma pöytäkone on niin kaukana tuosta tv:stä, että melko mahdotonta lähteä sitä testaamaan ja omaa kannettavaa ei ole. Vaimon kannettavaa en tuohon lähde kokeilemaan tai sitten tv on kokoajan siinä käytössä, kun jotain hemmetin lärvikirjaa pitää aina selata. Eikä kyllä taida olla sopivaa kaapeliakaan kotona, jolla tuollaisen vanhan kannettavan saisi kiinni tuohon telkkuun.

    Juu tuo automaattinen virransäästö/taustavalon säätö on kyllä varsin toimiva. Hyvin säilyy kuva katseltavana riippumatta siitä, että sattuuko se aurinko pilkistämään pilven takaa vai meneekö se yhtäkkiä sinne pilveen takaisin tai sitten, kun laittaa illalla lamput päälle, niin taas säätää itsensä automaattisesti hyväksi. Tiedä sitten säästääkö se oikeasti niin paljon virtaa, kun näytössä olevat prosenttiluvut antavat ymmärtää vai vaihtuvatko ne prosentit vaan, että käyttäjä olisi tyytyväinen :)
     
  18. kotipelto

    kotipelto Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia paljon Joshua ja kiite! :thumbsup:

    Vaikuttaa ihan hyvältä TV:ltä, nuo digipoksi jutut tosin vähän harmittavat :OI
    Taidan itse kuitenkin ostaa LH5000 mallin 37-tuumaisena, kun siinä on 200 Hz. Muuten taitaa olla täysin sama TV kuin LH7000, mutta ei löydy Bluetoothia?
     
  19. Onodrim

    Onodrim Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eri paneeli noissa ainakin on. LH7020:ssa on "CC FL", kun taas LH5000:ssa on "EEFL" vähän paremmalla vasteajalla, mutta huonommalla dynaamisella kontrastilla.. Kannattaisi varmaan käydä liikkeessä katsomassa noita vierekkäin, jos suinkaan mahdollista, niin saat oikean päätöksen tehtyä. Joku muistaakseni joskus sanoi, että CCFL-paneeleissa on mm. parempi katselukulma..

    http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_42lh7000.jhtml
    http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_42lh5000.jhtml
     
  20. jonniv

    jonniv Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli kotiin upea 47LH7000.. Lähinnä ajatukset ovat samanlaisia kuin Joshua900 kirjoitteli aikaisemmin. Itselläni on tällä hetkellä tehdasasetukset päällä. Yritin itse säädellä kuvan säätöjä, mutta kuva meni vain huonompaan suuntaan. Tehdasasetuksillakin 1080p ja 720p kuva näyttävät täydelliseltä ja digitv kuvakin siedettävältä, joten odottelen jos joku muu saisi jossain vaiheessa hyvät säädöt laitettua nettiin.

    Lähinnä olen tähän mennessä töllöä käyttänyt USB:n kautta, koska se on ainoa mahdollisuus jolla saan tällä hetkellä näkymään HD-kuvaa. Tuo telkkarin USB-liitäntä ei anna kovin hyvin virtaa ulkoiselle kovalevylle. Itselläni on joku Lacie Mobile External Harddrive 160gb (taskukokoinen malli), joka toimii hyvin tietokoneella ilman virtajohtoa (verkko-virtalähdettä tuon mukana ei edes tullut). LG:n telkkarissa kovalevy ei heti suoraan toiminut, vaan jouduin ulkoisesta kovalevystä vetämään vielä USB-virtajohdon tietokoneen USB-liitäntään ennen kuin ulkoinen kovalevy alkoi toimimaan telkkarissa. USB:n kautta telkkari näyttää lähes kaikki tiedostomuodot, mutta wmv-tiedostot eivät toimi eikä DTS-äänet. Tosin jo ohjekirjastakin näkee, että kyseiset muodot eivät toimi. Myös sub- ja srt-tekstitykset toimivat hyvin. Lähinnä tuo DTS-äänten toimimattomuus harmittaa, kun sitä näköjään HD-filejen kanssa paljon käytetään. LG ei suostu avaamaan koko tiedostoa, jos siinä on DTS-äänet eli edes kuva ei näy. Myös tiedostojen hallinnassa on hieman pöljää, että eri käyttöliittymät on kuville, musiikille ja elokuville. Miksei niitä olisi kaikkia voinut laittaa samaan tiedostonhallintaan? USB:n kautta 1080p kuva kyllä pyörii sujuvasti ja kuva näyttää loistavalta. Hieman myös harmittaa se, että en voi katsellessani leffaa USB:n kautta laittaa pausea päälle ja vaihtaa hetkeksi digitv:n puolella, vaan LG katkaisee heti USB-toiston, jos siirtyy digitv:n puolelle (tai muuhun inputtiin). Onneksi kohta saan uuden tietokoneen, jolloin en enää jatkossa tarvitse tuota USB:n kautta videoiden katselua.

    Huomenna varmaan yritellä vanhaa tietokonetta LG:hen kiinni, tosin HD-tiedostoja kone ei pyöritä, mutta näen ainakin miltä kuva näyttää tietokoneen kanssa..