Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    You betcha. Seuraavassa versiossa saadaan ehkä ne DVD:n extratkin mukaan, mutta mitä tulee kuvanlaadussa nähtäviin parannuksiin, niin en pidättele hengitystäni. Tuskinpa se uusi kodekki ja toinen layeri mullistaa maailmoja. Palataan asiaan sitten joskus parin vuoden päästä, kun uusi julkaisu näkee päivänvalon remaken myötä.
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    AVS:n PQ-luokituksilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten uskollisesti julkaisu toistaa leffan alkuperäisen ilmeen filmiraetta myöten. Predator näyttää "rumalta" alunperinkin, eikä moisella kuvalla ole mitään toivoa saada korkeaa arvosanaa AVS:n silmäkarkkiluokittelijoilta.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eli blu-ray kannattaa ostaa, mikäli omistaa 100''+ kankaan? Ei taida olla suurimmalle osalle katsojista kovin relevanttia, siis.

    Enkä tiedä henkilökohtaisesti esim. tämän Predatorin kuvanlaadusta mitään, heitin sen ja muut mainitsemani ilmaan vaan esimerkkinä siitä, että blu-ray versio ei itsestäänselvästi aina ja kaikissa tapauksissa ole parannus, ainakaan vanhempien pätkien kohdalla. Ihan yhtä vähän kuin kannattaa sokeasti uskoa siihen, että joku on parannus dvd -> blu-ray, niin yhtä vähän on syytä sokeasti uskoa, että se ei ole, jos jostain niin lukee. Kriittisyyttä siihen, milloin uudesta tekniikasta on etua ja milloin ei.

    Omalle kohdalle osui taannoin Lostin neloskausi: hyötyykö mokoma sarja blu-raysta? Toisaalta, kun hintaero oli kympin (muistaakseni 50 ja 60e), ei sitä kauaa tarvinnut miettiä.

    Pointtini oli lähinnä tämä:
    - en omista elokuvaa, mutta aion ostaa sen: blu-ray.
    - omistan kyseisen pätkän dvd:llä, onko rahan väärti vaihtaa blu-ray:hin: kannattaa selvittää laatu, parannus ja hinta.

    Sokeasti en lähtisi vaihtamaan kaikkia pätkiä pelkästää siksi, että ne on saatavilla. Ainakaan jos en omista "100''+ kokoista" kangasta. Tietty jos leffan saa kymmenellä eurolla on kynnys jo matalalla, mutta jos hinta on 20-30, voi miettiä, ostaako sillä mieluummin jonkun toisen kiekon, mitä ei omista lainkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2009
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Todennäköisesti tässä oli kyseessä vain huono esimerkki jota ei kannata yleistää. Eroja jotkut löytävät jo vaikka 32" laajakuvatöllöstä, mutta tosiaankin isompi tuumakoko tuo blu-ray:n edut paremmin näkyville. 37-42 tuumaisissa ero on todennäköisesti jo valtaosalle selvä, toisaalta ei saa unohtaa katseluetäisyyden merkitystä tilanteeseen.

    Oikeastaan voisi sanoa asian siten, että DVD-leffan katseminen isolta näytöltä vaatii aika paljon skaalaukselta ja näyttölaitteelta itseltään, jotta kuva ei näyttäisi sumealta/utuiselta. Kuvanlaadun perässä juoksevat joutuvat todennäköisestikin satsaamaan jopa enemmän DVD-soittimeen (laadukkaampi skaalaus ja kuvasäädöt) kuin blu-ray -soittimeen. DVD-kuvan osalta joudutaan siltikin ehkä tekemään kompromisseja kyvan terävyyden ja terävöittämisen lieveilmöiden suhteen. Blu-ray leffojen osalta moista ei tarvitse tehdä.
     
  5. FiveDotOne

    FiveDotOne Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ... huonolta näyttää kun katsoo vaikka ostajien käyttäytymistä Anttilan levytiskillä.

    DVD:tä myydään jonkin verran, CD menee nykyään huonosti ja BluRay-kauppa on lähes kuollut. DVD menee kaupaksi erityisesti 10€ hintaluokassa.

    Ei käy katteeksi jos pitäisi elanto irrota levyformaattien kaupittelusta.

    Mut kyllä Sonyn laarissa vielä rahaa riittää ... eikä pyyhe helpolla kehään lennä ... viellä on jonkinlaista eloa jopa SACD:ssä (BluRay:n audio-ekvivalenttiteknologia)

    5.1
     
  6. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän ne BD menis kaupaksi jos noista ryöstöhinnoista päästäs eroon. Täällä kun maksaa sen 30€ ja Englannista saa samoja suomitekstein 10-12€.
    Puottasivat täälläkin hintoja tuohon tasoon niin uskon et myynti kasvas. Täällä alennetaan hintoja niin silti maksavat sen 20€ tai 17€.
     
  7. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Ehkä porukka on nykyään vain hintatietoista?
     
  8. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Blu-rayn tekniset hyödyt riittivät minulla käytännössä lopettamaan dvd-ostelun kokonaan. Vaikka kuvaruutuna on vain 40" FullHD LCD-TV ja katseluetäisyys noin 2 metriä, kyllä mielestäni tuolla etäisyydellä ja näyttökoolla on ero jo todella selvää. (ollaan siis lähellä esim. THX:n suosituksia, joka on 1.4-1.9m tolle näyttökoolle. Sen lisäksi BD-osteluiden intoa lisäsi audiopuolen päivittäminen lossless-ääniraitoja ymmärtävän vahvistimen muodossa.

    Noin yleisemmin voisi ajatella, että BD-levyjen myötä on tullut myös selkeyttä markkinoille. Eli ainakin nykyisessä BD-valikoimassa aluelukittujen levyjen osuus on pienempi kuin DVD-valikoimassa. Samoin näyttää lähes kaikki julkaisut tulevan leikkaamattomina versioina, varsinkin ne katalogijulkaisut, jotka ovat olleet DVD:llä leikattuja. Myös eri maiden julkaisut vaihtelevat vähemmän keskenään ja näyttäisi olevan suhteessa enemmän suomitekstejä esim. uk-levyissä. Varmaankin BD-elokuvan tuottamisen kalleus osittain selittää näitä luettelemiani etuja, eli koska teko on niin kallista, turvaudutaan eri maissa useammin samoihin lähteisiin kuin aiemmin DVD-rintamalla.

    Nämä pointit olivat enemmän vain omaa tuntumaa, mitään tilastoja en ole laatinut.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse asiassa typerä muotoilu minulta. Siinä pitäisi lukea: eli predatorin blu-ray versio kannattaa ostaa, jos..., koska nimenomaan siitä oli kyse; onko predatorin blu-ray versio niin paljon dvd-versiota parempi, että se kannattaa ostaa.

    Itselllä on Sony 550 + 40w4000 ja blu-rayn etu dvd:hen nähden in general on selvä.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eipä ole SACD:llä mitään tekemistä blu-ray:n kanssa. Myös blu-raylla on julkaistu musiikkia, ja profile 3.0 on musiikin kuuntelemiseen tarkoitettu blu-ray soitin stanttu.

    SACD ja DVD-A ovat täysin eri asia kuin blu-ray.
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Veikkaisin että blurayn osalta on kyse tästä. Vaikka valikoima on laajentunut, niin ei bluray-leffojen ostaminen ole vielä massahupia. Teknisesti tietoiset ihmiset tietävät aika hyvin netin halpispaikkoja.
     
  12. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Eikä välttämättä edes tarvitse tietää sitä halvinta mestaa, kun käytännössä mikä tahansa ulkomainen nettiputiikki heittää kehiin Anttilan hintoihin verrattuna tuntuvia alennuksia. Miksi maksaa esim. wanhoista Bond-leffoista 32 euroa, jos sen saa rajan takaa kotiinkannettuna alta kahteen kymppiin?

    Mutta kai se tästä joskus tasoittuu...
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Noitahan saa yksittäin jo 10€:n pintaan, ja jostain Amazonin osta 3 maksa 2 kamppanjasta mennään jo allekin tuon maagisen 10€:n rajan.

    Ruvetaan kyllä puhumaan jo huomattavista hintaeroista.
     
  14. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Ulkomaisten "putiikkien" hintoihin vaikuttaa varmasti myös iso myyntivolyymi ja se, että useimmat tällaiset nettiputiikit operoivat paikoista, joissa asiakas välttyy maksamasta arvolisäveron. Esim. kanaalisaaret, Ahvenanmaa (Discshop), Sveitsi,... Sitten ovat nämä BOGO-tarjoukset jne, punnan ja jenkkidollarin alhainen kurssi verrattuna euroon. Aika hankalaa on Lanttilan kilpailla hinnoilla, mutta kuluttaja äänestää tietenkin lompakolla. Myös itse ostan 95% cd/dvd/BD levyistä ulkomailta.
     
  15. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nettikaupojen hinnoista sen verran, että yksittäin ostettuna uudet julkaisut (ei katalogi) taitavat osua haarukkaan 14 - 18 puntaa + postikulut. Riippuen kaupasta, lopullinen hinta lienee siis euroina jossain 17 - 24 euron haarukassa. Jos Anttila yms pääsisi tuon ylärajan tuntumaan uusien julkaisujen suhteen, luulisin sillä olevan jo kohtuullinen vaikutus. Nyt siinä on tosiaan edelleen se lähes 10 euron preemio.
     
  16. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Niin sitä vaan meikäläinenkin sitten hyppäsi BluRay-kelkkaan, vaikka vielä puolitoista vuotta sitten vannoin, etten moiseen rahastustouhuun ikinä lähtisi. Vaimon kanssa ihan ex-tempore mietittiin, että jotain kivaa yhteistä pitäisi joululahjaksi keksiä ja ennenkuin ehdittiin kunnolla tajuta mitä tuli tehtyä, oli tuommoinen paketti pistetty tilaukseen. Päätöstä vauhditti se, että Avatar ja Predators on saatavana vain ja ainoastaan BD+DVD combona, kuin myös se, että viimeistään vuonna 2017 olisi ollut pakko vaihtaa laitteet anyway. Ja tietty olis kiva saada vihdoin The Thing anamorfisena ja Tango & Cash leikkaamattomana suomiteksteillä.

    Toivottavasti nyt sitten jo hankkimani 1022 DVD:tä eivät näytä täysin paskalta noilla uusilla laitteilla katsottuna, muuten voi hieman itku tirahtaa, sillä onhan noihin muutama euro vuosien saatossa mennyt...
     
  17. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onnittelut hyvästä joululahjasta! Ja mitä tulee noihin DVD-leffoihin, niin niitä on jopa mukavampi katsoa uusista laitteista. :thumbsup:
     
  18. Takeshi666

    Takeshi666 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    2 005
    Saadut tykkäykset:
    17
    Allekirjoittaneeltakin on jäänyt DVD-elokuvien ostaminen vähemmälle (lue: tipahtanut nollaan), nykyään ei tule DVD:llä hommattua kuin TV-sarjoja. Mitään niche-pätkiäkään ei uskalla DVD:llä ostaa siinä pelossa että blu-ray versio ilmaantuu julkaisukalenteriin alta aikayksikön.

    Ja monia elokuvia ei edelleenkään ole julkaistu edes DVD:llä, esim. Sergio Corbuccin The Mercenarya...
     
  19. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hauska nähdä aloittamaani ketjua, jota en edes muista aloittaneeni 1½ vuotta sitten. Formaattisota on vain haalea muisto ja Blu-ray:n tulevaisuuskin taitaa olla 3D:n myötä entistä valoisampi.
     
  20. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    En kyllä millään jaksa uskoa että 3D löisi kummemmin läpi. Teatterissa se toimii mutta kotona ei ole tarvetta moiselle:D