Plazan virallinen netbook-ketju - Ultrakompakti kannetta aktiiviseen elämäntyyliin

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 14.05.2009.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kuten aiemmin mainitsin niin minikannettava on ihan jees, jos tiedostaa sen rajoitukset.

    X-sarjalaisen käyttö ei itselläni ole satunnaista. Käytän sitä kotona enemmän kuin pöytäkonetta. Se on helppo nostaa pöydälle käyttöä kuin käyttöä varten. Matkoilla voin jatkaa koneen käyttöä siitä mihin se kotona jäi; oli kyse sitten opiskelusta, työstä tai jonkin kevyen pelin pelaamisesta.

    Pöytäkoneella en käytännössä tee muuta kuin pelaan uusimpia pelejä.

    Kokoeroa minipc:llä ja x-sarjalaisella on, mutta yllättävän vähän. X-sarjalaiset painavat pienimmillään 1,1kg, kun minipc:t taitavat mennä vähän alle kiloon.

    Mutta mitä sillä muutamalla sadalla grammalla saa onkin sitten paljon: oikea näppäimistö ja isompi näyttö suurimpina etuina.

    Molemmat kuitenkin kulkevat läppärilaukussa yhtä simppelisti.

    Tuskin ostaisin minkäänlaista kannettavaa vain satunnaiseen käyttöön. 300-500 euroa siitä edusta, että voi lukea meilit muuallakin kuin kotona on aika paljon. Saman voi tehdä kännykälläkin tai mukavasti nettibaarissa. Harvoin kyllä edes saan niin tärkeitä meilejä, että meiliboksia pitäisi seurata jatkuvasti.

    En myöskään ostaisi minikannettavaa opiskelukäyttöön jossa iso näyttö ja näppäimistö ovat juuri ne tärkeimmät asiat.

    On hyvä, jos löytyy ihmisiä joille minikannettavat antavat jotain. Itse en kuitenkaan tähän joukkoon kuulu. Kokemuksesta voin sen sanoa.

    Eipä näillä meikän mielipiteillä nyt varmaan sen kummempaa arvoa kuitenkaan ole, mutta jos tämän tekstin lukija on innostunut minikannettavista ja haluaa sellaisen niin kannattaa yrittää päästä kokeilemaan moista jonkin aikaa (sikäli mikäli se on mahdollista) jotta ostospäätös varmasti on oikea.

    Jos se on ja on ostokseensa tyytyväinen niin mikäpä minä ole sitä kritisoimaan. Eli onnea vain!
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kysytäänpäs nepalta näin, että minkälaista ratkaisua suosittelisit minulle. Tarvitsen siis koneen, jolla tehdä luennolla muistiinpanot tehokkaammin ja selkeämmin ja jolla kirjoitella kurssien lopputöitä ja muita tutkielmia paikoissa, joissa ei ole pääsyä pöytäkoneelle. Toissijainen käyttökohde olisi netin pikasurffaus paikoissa, joissa on avoin verkko sekä elokuvien yms. katsominen. Olisitko tällaiseen tapaukseen suosittelemassa parin tonnin läppäriä?

    Kysyn tätä vaan siksi, kun toistamiseen rinnastit nuo halvat miniläppärit sähköpostinlukemiseen...
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Suosittelisin ihan normaalia läppäriä joita saa kaupoista viidellä sadalla. Kulkevat mukana ihan hyvin ja käyttömukavuus on ihan eri tasolla kuin minikannettavissa.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ongelma tuossa on vaan se, että ei tee mieli raahata omaa olkalaukkuani isompaa kassia mukana koko ajan. Kyllä laukkuuni kansiot ja paksut kirjat menevät, mutta mitä olen yrittänyt tuonne tunkea esimerkiksi äitini 15,4" läppäriä (mikä edustaa näitä 500 euron markettiläppäreitä), niin ei se kyllä sinne mene kuin korkeintaan väkivalloin (ja silloin laukku sitten pullottaa eikä sinne mahdu enää edes penaalia). Myöskään 15,4" läppärin koko ei houkuta siinäkään mielessä, että semmoisen kanssa pitäisi sylissä tai luentosalin pöydällä olla -- hieman kömpelö ratkaisu.

    Tämän läppärin pitäisi nimenomaan tehdä ajankäytöstä tehokkaampaa, ja tuollainen normiläppäri sitten vaan lisäisi taakkaa, kun sitä varten pitäisi alkaa kantamaan toista kassia (ellei halua läppärilaukkua alkaa pitämään ykköslaukkuna) ja sen ulosottaminen olisi oma juttunsa -- saati sellaisen pitäminen pienellä luentopöydällä papereiden keskellä.

    Jos nyt otetaan esimerkki omasta arjestani, niin monesti päivä on sitä, että sitä herätään (mahdollisimman myöhään tietenkin), ja kauhealla kiireellä lähdetään puolijuoksulla bussipysäkille (ja mahdollinen juoksussa tapahtuva bussinvaihtokin voi tapahtua). Sen jälkeen sitten kiireen vilkkaa luennolle, josta pitääkin lähteä sitten juoksujalkaa muutaman sadan metrin päähän tekemään harjoittelua. Välillä pitää siinä sitten taas se muutama sata metriä juosta, että ehtii käydä syömässä ruokajonon jälkeen alle puolessa tunnissa. Tämäkö kaikki pitäisi sitten tehdä 15,4" läppäri mukana... Ei kiitos. :) Tuo arkipäivän aikana eteneminen on minulle juuri sitä aktiivista elämäntyyliä eli usein hölkällä edetään pisteestä A pisteeseen B. :)
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  5. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään pienintä netbookkia en tuohon ottaisi. Tuo käyttö kuulostaa sille, että koneella kirjoitataan, sitten vielä kirjoitetaan ja tekstinmuokkaus on aika kevyttä ja se tapahtuu deskarilla. Ainakin minun nakkisormilla miniläppärit olisi tuossa hommas tuskaa.

    Imho. Unohda nuo NC10:t ja kurkkaa vaikka NC20 myllyä. 1.5kg. Vähemmän tehoa ja akkukestoa, mutta 12" näyttö ja kunnon näppis on asioita mitä kiität, kun naputat muistiinpanoja ja kurssien lopputöitä.

    http://www.laptopmag.com/review/laptops/samsung-nc20.aspx
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Elvis, kompromisseja täytyy aina tehdä, jos halvalla haluaa ostaa. Itse mieluummin ottaisin vähän isomman kannettavan jossa on kuitenkin hyvä näppäimistö ja näyttö kuin minikannettavan jolla ei voi kirjoittaa hyvin ja näyttöä joutuu jatkuvasti vierittämään nähdäkseen jotain.

    15,4"- läppäri on aika iso. Eiköhän niitä ole 12"-15" välilläkin jotain joka ei kovin kallis olisi, mutta omaisi silti hyvän näppiksen ja näytön.

    Oma työläppärini, Thinkpad T43, taitaa olla noin 15" näytöllä ja kulkee kyllä hyvin mukana.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Juu, kompromissin eteenhän tässä pakostakin joutuu. Vaikka näppäimistön soveltuus 10-sormijärjestelmälle on periaateessa se ykköskriteeri, niin läppärin fyysinen koko ja sen soveltuvuus messenger-tyyppiseen olkalaukkuun on asia, joka tekee tai kaataa diilin. Tosiaan oma eteneminen on sitä kahdella jalalla tapahtuvaa ja hyvin hektistä, ja niimpä siinä ei voi olla mitään ylimääräistä kauheasti mukana. Muutenkin mielummin sitten olen ilman matkaläppäriä kuin ostan matkaläppärin, joka tosiaan alkaa jo vaatimaan omaa kantolaukkuaan.

    Kyllähän tuota NC20:ntä voisi harkita, mutta toisaalta taas N120:n näppis on varmaan samaa kokoluokkaa sen kanssa. Toki isompi näyttö on aina kiva, mutta en sitten tiedä onko se niin ensisijaisen tärkeää satunnaisessa tekstinkäsittelyssä ja bussireissujen aikana suoritetussa leffojenkatsomisessa -- eikös esimerkiksi kannettavissa dvd-soittimessa ole alle 10,1" näytöt?
     
  8. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    On, ja niissä on myös optiset asemat millä niitä leffoja voi katsoa.
     
  9. ubi

    ubi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Applen 13" MacBook menee oikein nätisti messenger-tyyppiseen olkalaukkuun ja mukaan mahtuu vielä muutkin tarvittavat opiskelutarvikkeet. Kauhean kevythän tämä ei kuitenkaan ole. On sitten tietty eri asia haluaako tuollaisen MB:n vai ei, jos esimerkiksi omaa antipatioita Applea kohtaan (ja hintakin on tietty eri kaliberia). Itse en kuitenkaan vaihtaisi tätä "trendikkääseen" netbookiin, sillä kunnon näppis ja suht tilava näyttö ovat kirjoitushommissa pitkässä juoksussa huomattavasti tärkeämpiä, kuin muutamat säästetyt sentit ja sadat grammat siellä laukussa.
     
  10. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Samsung N120’s party trick is a full-sized 12.1-inch notebook keyboard; the Intel Atom-based netbook also promises up to 10.5hrs runtime from the 6-cell battery pack."

    Eli taitaa olla fyysiltään mitoiltaan sama, mitä NC20, mutta pienempi näyttö. Mieluummin otan vaikka sen 0.2-0.3kg painavamman koneen, jossa on 6h akku vs 10h akku, mutta 2" isompi näyttö. Tuossa N20:ssahan on kaiuttimet näytön sivuilla.
     
  11. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Samoilla linjoilla mennään. Käytöstä löytyy "kunnollinen" kannettava 12" näytöllä, jossa fiksu näppis, ok näyttö ja hyvin tehoa. Riittää myös ainoaksi koneeksi, mutta toisaalta kulkee koko ajan mukana.

    Jos taas haluaa lukea sähköpostit kaikkialta, käyttää IM / IRC / tmv palvelua, ne on pakko olla kännyssä sillä minikannettavakin on liian hidas käynnistymään, koko aikaa laitetta ei voi katsoa, akkukesto kännyyn verrattuna rajallinen ja lopulta liian suuri taskussa kannettavaksi.

    Tästä syystä allekirjoittaneen Asuksen miniPC on jäänyt täysin turhaksi. Ainoa käyttö sille on ulkomaanmatkat, kun on pakko matkustaa todella kevyesti ja haluan levytilaa videoille ja kuville. Matkoilla ei myöskään tarvitse suurta näppäimistöä.

    Niinpä. Jos minikannettavan ostaa, siihen kuitenkin tarvii lisänäppistä, hiirtä, näyttöä sun muuta. Ja potku loppuu äkkiä kesken. Pikkusen suuremman kanssa selviää ehkä vähän paremmin ilman ilman kaikkia lisätarvikkeita...


    Hinta/laatu noissa koneissa on hyvin kohdallaan, mutta kyllä mä silti väittäisin, että moni tarvitsee näiden lisäksi kokonaan toisen koneen, jolloin jo olisikin kannattanut tuhlalta rahat yhteen vähän parempaan malliin.
     
  12. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ostin Samsung NC10:n tuossa 2-3kk sitten. Lähes välittömästi selvisi että varsinainen kotikannettava jäi täysin käyttämättä (Acerin halppis vehkeitä). Eipä mennyt kauaakaan kun hankkiuduin siitä eroon. Mitään syytä palata kotikäytössä isompaan laitteeseen ei ole. Kotona kun ei tehdä töitä vaan käyttö on lähes 100% sohvalta harrastettua viihdesurffailua tms.

    Jos siihen aktiiviseen elämäntyyliin jotain hakee niin kyllä miniläppäri paikkaansa puolustaa. Näppäimistö ainakin tässä vehkeessä on täysin asiallinen ja resoluutiolla pärjää mainiosti ainakin vielä. Itselle ei tulisi mieleenkään ottaa mukaan normaalikokoista läppäriä esim lomareissulle (NC10 selviytyi 2vkon matkan erinomaisesti). Edut tulevat siitä että akun kesto on todella kova ja kyllä se koko vain merkitsee - sanokoot naiset mitä sanovat :)

    Jos nyt joitain negatiivista hakee niin Samsungin tasohiiri on kehno. Toistaiseksi sen kanssa on pärjännyt mutta kyllä se huono vaan on. 3G yhteyttä kaipaa ajoittain vaikka USB modeemi mukana kulkeekin.

    Näppäimistö sen sijaan on todella hyvä. Uskon että jos miniläppäri vaan muuten on se oma valinta niin näppikseen tottuu kyllä.

    Ymmärrän kuitenkin erinomaisesti sellaisen valinnan joka ei ole miniläppäri mutta kohtuu kokoinen kuitenkin. Edut ovat toki ihan selkeitä - kunhan vaan akun kestosta on huolehdittu.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Juu, tuossa N120:ssähän on nuo kaiuttimet näytön sivuilla, ja moinen ratkaisu on kyllä ulkonäkönsä takia saanut aika kovaa kritiikkiä. Ei se paino minulle sinänsä merkkaa mitään, mutta ne mitat. Kyse on kuitenkin normaalista messenger-laukusta, ja silloin ylimääräiset sentit ovat monesti ratkaisevia.

    NC20:ssä muuten täytyy muistaa aina se, että mittauksissa sen VIA-prossu on aavistuksen hitaampi kuin Atom-prossut, ja toisaalta myöskin se akkukesto on heikompi kuin vaikka nyt siinä N120:ssä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuli tehtyä uusi huomio noista eri näppäimistötyyleistä. Aiemmin olin kirjoittanut, että esimerkiksi 1000HE:ssä (ja myöskin N310:ssä) oleva "laattamainen" chicklet-näppäimistö tuntui oudolta siinä missä normaalimpi kymppituumaisen näppäimistö helpommalta. Demosin kuitenkin noita uudestaan, ja tällä kertaa normaali kymppituumaisen näppäimistö tuntui todella liukkaalta, ja kun näppäimet ovat tässä koossa muutenkin ahtaasti yhdessä, niin kirjoittaminen tuntui vaikealta. Sen sijaan 1000HE:n laattamainen näppäimistö oli siitä hyvä, että näppäimien pinnassa on kitkaa sen verran, etteivät sormet niistä luisu, ja niimpä, vaikka näppäimistö ei olisikaan täysikokoinen, 10-sormijärjestelmällä oli ihan ok kirjoittaa.

    Taitaa olla sittenkin valinta 1000HE vs. N310. Ensimmäinen tarjoaisi hintaansa nähden erinomaista suorituskykyä, joskin näyttö ja näppäimistö on Samsungissa hitusen parempi. Asukseltahan on tulossa myös 1008HA-malli, jossa tosin 1000HE:n verrattuna akkukesto on N310-luokkaa.
     
  15. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites Lantion projekti etenee? Sekoitetaan nyt hiukan vielä soppaa muutamalla Acer-uutudella. Anttilan mainosläpyskästä bongasin Acer Timeline 5810T:n, joka edustaa heidän uutta normaalia ohuempaa line-uppia. Mallistoon kuuluu 13.3, 14 ja 15.6 tuumaiset laajakuvalliset läppärit, jotka kaikki ovat paksuimmillaankin alle 3 senttiä. Akunkestoa luvaataan hurjat 8-10 tuntia riippuen mallista ja kovalevystä. Se kuitenkin, mikä minua houkuttelee on tuo 700euron hintalappu läppäristä. Ominaisuudet kun vastaavat kutakuinkin MacBook Airia, mutta hinta taas lähentelee Samsungin netbookkeja. Tottakai näitä Acereita ei voi verrata kumpaankaan niiden ollessa vain Acereita, mutta silti...

    Näillä näkymin pitää käydä hypistelemässä jossain 14 ja 15.6 tuumasia malleja, jotta sitä osaa päättää kumman sitä hommaa.
    Anttilan ilmoitus
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    "Lantion" projekti etenee sillä tavoin, että olin todella lähellä Samsung N310:n ostamisessa, mutta luettuani vähän netbookeista lisää päädyin toistaiseksi jäädyttämään hankkeen. Kuten täälläkin vähän todettiin, niin sitähän tosiasiaa ei poista kuitenkaan mikään, että netbookit ovat tällä hetkellä pullonkauloilla varustettuja aina alhaisesta näytön resoluutiosta ja surkeasta näytönohjaimesta lähtien. Inteliltä onkin tulossa tämä uuden polven Atom eli ns. Pine Trail, ja myöskin tuloillaan ovat korkearesoluutioisemmat näytöt.

    Tässä tietenkin kuumin kysymys on se, että haittaako netbookissa pullonkaulat. Suurin osa kuitenkaan ei osta netbookia ykköskoneeksi, vaan joka paikassa mukana olevaksi läppäriksi, joka pienen kokonsa kautta mahtuu laukkuun kuin laukkuun helposti, ja jolla voi katsoa sähköpostinsa ja tehdä vaikka luentomuistiinpanot. Tässä käytössä pieni resoluutio ja huono näytönohjain eivät tee hallaa käytön kannalta. Toisaalta olen kuitenkin vähän sitäkin mieltä, että esimerkiksi N310:n tapauksessa kyse on pullonkauloilla varustetusta läppäristä, joka maksaa 500 euroa. Se on minusta aika paljon "vaillinaiseksi" läppäriksi.

    Yhteenvetona siis tässä kohtaa minusta ei vaikuta olevan järkevää ostaa netbookia, jos kokee, että se on hintaisekseen iso sijoitus ja haluu täten rahoilleen vastinetta.

    dille, kyllä omassa tapauksessani on niin, että fyysiset mitat ovat ne jotka ratkaisevat, ja olen mielummin ilman reissuläppäriä kuin raahaan mukana läppäriä, joka saattaa olla ohut ja kevyt mutta joka on muilta mitoiltaan normaalin laukun helposti liiaksi täyttävä. Toisin sanoen se 10,2" on minulle se maksimi, jos aion hommata netbookin.
     
  17. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Duunissa olen huomannut törmääväni netbookkeihin erilaisilla konsulteilla yms yhä useammin ja syy on aina sama: kuljetettavuus. Sen kun saa kiinni projektoriin VGA:lla, mikä noissa powerpoint-hommissa riittääkin. Kotipuolessa HDMI:n lisääminen voisi tuoda vastaavan edun (en tiedä onko joissakin uusimmista malleista jo HDMI), jolloin läppärin saisi kiinni töllöön, monitoriin tai videotykkiin tarpeen vaatiessa äänen seuratessa mukana.
     
  18. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muhunkin iski netbook-kärpänen. Kävin Verkkokaupassa ja Stockmannilla räpelöimässä niitä, ja kyllä tuntuu riittävän ihan hyvin nettisurffailuun, sähköpostiin ja onenoten käyttöön. Full screen -moodeja kyllä tulisi suosittua. Kumma kyllä, Verkkokaupassa ei ollut yhtään Asuksen konettä näytillä.

    Samsungin NC10 oli se, minkä olisi näytillä olevista ostanut. Acereiden (ja muistaakseni HP:n) kohdalla ongelma on se pinnoitettu mousepad. En ymmärrä miten sellaista voi käyttää? Kotelon maalaajalta on varmaan lipsahtanut pensseli mousepadin päälle. Onhan se kivan näköinen, mutta sormi jumittaa kymmenen sekunnin käytön jälkeen. Acerin Pro-malleissa ei ole tätä ongelmaa.

    Stockalla oli Asus eee Pc 1000H, ja sen mousepad (vai onko se nyt touchpad) oli ihan OK. Saattoi jopa olla isompi, kuin Samsungeissa. En nyt ole tästä ihan satavarma.

    10" tai 9" (asuksen vanhemmat mallit) koko on oikeastaan aivan sama, koska resoluutio niissä on sama. Oikeastaan parempi ostaa pienempi, kun saa saman reson pienemmillä ulkomitoilla.

    Mikähän siinä on (sama kaikissa testatuissa), että kun kytkee XP:n ClearTypen päälle, niin fontit haalistuu vähän tyhmän näköiseksi. En tiedä kumpi on pahempi, karkeat, silmiä rasittavat tekstit vai vähän hailakat sutut? Kotikoneessa ClearType on päällä ja näyttää hyvältä. Johtuisiko yhtä kokoluokkaa suuremmasta resoluutiosta..?

    Keskusteluun osallistuen sanoisin, että totta kai tuollaisella koneella oikeasti hommia tehdessä käytetään ulkoista näyttöä ja ulkoisia hallintalaitteita. Tuon juttuhan olisi se, että sen voi repiä helposti kotisysteemistä irti ja ottaa mukaan. Sitten voi tehdä omat jutut omalla koneellaan missä vaan. Paremmin mahtuisi auton kojelaudalle kuin normiläppäri. Olisi sitten ajaessa jotain tekemistä. Käytän nykyisessä 15" läppärissäni kotona muutenkin aina langatonta näppäimistöä ja hiirtä, vaikka tietokoneen omallakin näppäimistöllä pärjäisi.

    Netbookin käyttöön siirtymisessä tulisi pakkohankintana uusi näyttö ja ulkoinen optinen asema. Hiiri ja näppis löytyy jo. Näytön saa sadalla eurolla, mutta jos haluaisi HDMI-liittimellä varustetun (voisi käyttää blu-rayn kanssa hätävarana, jos tykki hajoaa), niin sitten ollaan hintaluokassa 180 e.

    Netbook on nyt kuumottanut muutaman päivän tosi kovasti. Jos oikein jaksaa harrastaa, niin ainakin 9" Asuksiin saa kikkailtua kosketusnäytön. Olisi aika makee muistiinpanoja tehdessä, kun voi kirjoittaa näppiksellä ja vetää nuolet kynällä! Ahtaassa paikassa nettisurffailuakin helpottaisi touch screen. En ole päässyt kokeilemaa livenä, mutta ajatuksena hieno.
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    :D


    The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
     
  20. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepulis, tosiaan vertasin lähinnä tuota Acerin 13 tuumasta mallia, ajatuksissani siis. Air on kyllä vielä ohuempi, kuin Timeline. Pyrinkin tuossa vain lähinnä vetämään ne ääripäät _kannettavissa_ tietokoneissa... Itse ymmärtäisin nuo netbookit, jos niiden 10-tuumaisten hinnat huitelisivat jossain 200 euron tienoilla. Minusta vajaa 500e läppäristä, jonka tekniikka on mitä on, eikä siinä ole edes 3G-modeemia sisällä. Kyllä mullekin kelpaisi joku parin tonnin bisnes-Lenovo tai MacBookAir, mutta meikäläisen luonne ei taivu taas noihin.