Plazan virallinen netbook-ketju - Ultrakompakti kannetta aktiiviseen elämäntyyliin

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 14.05.2009.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nykyään nämä pienenpienet kannettavat, netbookit, nauttivat merkittävää suosiota, ja niimpä on jo aikakin, että Plazalle ilmestyy niistä oma ketjunsa. Toki merkkejä ja malleja on monia, esimerkiksi Acerit ja etenkin Asukset ovat suosittuja, mutta Samsung, järkyttävän määrän ykköspaikkoja kerännäälle, NC10:lleen on ottanut jonkinlaisen suosikin aseman. Toki merkin laitteet maksavatkin sitten hieman enemmän, ja esimerkiksi Asuksen 1000HE on hinta/laatu-suhteeltaan monin verroin parempi läppäri kuin yksikään Samsung. Toisaalta, lisärahalla saa tyyliä ja laadukkaamman tuntuisen kokonaisuuden.

    Varmasti monelle tuttu NC10 on saanut seuraajansa, jotka ovat jo esimerkiksi verkkokauppa.comissa ennakkotilattavissa. Ensimmäinen uutukainen on tavallaan uudistettu NC10, joka eroaa siitä muun muassa vain glossy-tyyppisellä näytöllään (kuulemma ei liian glossy kuitenkaan) sekä punaisella reunuksellaan.

    Seuraava uutuus onkin myyntilistojen kärjessä jo nyt muualla keikkuva N120, joka on kookkaampi kaikin tavoin kuin NC10, mutta jossa on esimerkiksi paremmat kaiuttimet, todella pitkä akkukesto (ilmeisesti 7-10 tunnin väliltä) ja, ehkä kohokohta, käytännössä täyden koon näppäimistö. Tätä mallia saa valkoisena ja mustana. Tuo näppäimistö ja pitkä akkukesto ovat ehdottomasti positiivisia asioita, mutta toisaalta lisääntynyt koko ja paino, sekä paremman äänentoistojärjestelmän tuoma ruma näytönympärys ovat hienoisia kysymysmerkkejä.

    Ehkä mielenkiintoisin uutuus on N310, joka on tähän mennessä Samsungin pienin ja kevein netbook. Tämä design-läppäri eroaa muista etenkin ulkokuorensa, joka on kuminen (Samsungin mukaan kestävämpi) ja ison Samsung-logon omaava, kautta. Myös näppäimistö on erilainen, sillä se on ns. chicklet-tyyppinen. Monille tällainen näppäimistö on tuttu Asus 1000HE:stä ja myöskin Sonyn ja Applen malleista. Valitettavasti akkukesto on sitten vain puolet N120:n vastaavasta, mutta Samsung on luvannut tuhdimman akun lisävarusteeksi. Tätä mallia saa mustana sekä minttuna. Itse olen tästä mallista ehkä eniten kiinnostunut, sillä kestävämpi, pienempi ja keveämpi ulkokuori on minunlaiselleni opiskeluläppärin olkalaukkuun tod. näk. sijoittavalle kaverille hyvä asia. Toki tuo akkukesto hieman mietityttää, mutta toisaalta harva luento kestää yli neljä tuntia. Mitä tulee tuohon näppäimistöön, niin ainakin 1000HE:tä testanneena en ihan ole vielä sinut tuontyyppisen näppäimistön kanssa. Toisaalta sitä on kyllä kehuttu aika vuolaasti.

    Viimeisin uutuus onkin sitten isompinäyttöinen NC20, jossa onkin sitten jo 12,1" näytön lisäksi eri prossukin. Tämä ei välttämättä ole hyvä asia, sillä moni on ehtinyt keretä jo kritisoimaan VIA Nanon valintaa. Jos mietitään tuota näytön kokoa, niin ei minusta 12-tuumainen ole enää netbook.

    Tosiaan ensimmäisen netbookin ostaminen on itsellä edessä tässä ihan opiskelukäyttöön (muistiinpanojen kirjoittaminen luennolla, kirjoitelmien kirjoittaminen niissä tilanteissa, joissa ei voi olla pöytäkoneen ääressä), ja N310 kiehtoo eniten. Tuo näppäimistö vaan kysymysmerkki kyllä on, sillä 10-sormijärjestelmää harrastavana en ihan saanut yhtä hyvää fiilistä demoamalla 1000HE:n samankaltaista näppistä esimerkiksi viereisen 10-tuumaisen LG:n norminäppäimistöön. Toki kyse voi vain olla siitä, ettei ole tottunut toisenlaiseen. Me säätäjän kanssa ainakin ollaan tarkkoja myös väreistä, ja vaikka tuo N310:n minttuväri tuntui alkuun jännältä (satun esim. turkoosista tykkäämään), niin ehkä se kuitenkin on hieman liian lelumainen läppäriin. Asianhan voi ajatella niin, että jos valitsee tuollaisen täysin mustan N310:n, niin kyllähän tuo itse design tuo siihen jo sitä silmiinpistävyyttä, ja niimpä musta ei ole tässä tapauksessa "sama vanha tylsä läppärimusta".

    EDIT: No nyt se myrkyn lykkäs... Ja minä niin tarkistin otsikkoa ettei tule sitä noloa mokaa mikä joillakin tulee, ja sitten siitä oli lähtenyt "kannettava"-sanasta viimeinen tavu hukkaan. Voiko tuota korjata, Mika?
     
  2. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse menin verkkokauppaan netbookkia ostamaan. Tulin pihalle Apple Airin kanssa. Miksi?

    - Miniläppäri vaatii myös repun, ei ne taskussa kulje.
    - Painaa saman mitä miniläppäri.
    - Näyttö, näppis ja hiiri olivat ihan eri tasoa.

    No joo, myönnetään, ei se muotoilu ja OSX haitannut.

    Hinnassa ja akkukestossa tuli takkiin netbookkiin verrattuna. Ekan nyt vielä sieti. RevA painoksia sai poistossa ok hintaan ja verrattuna samanpainoisiin ultrakevyisiin kannettaviin se oli halpa. Akkukesto on silti tuplaten parempi, mitä peruskannettavissa.

    Alunperin suunnittelin tosiaan miniläppäriä, NC10 kiinnostavimpana. Koneen funktio oli tosiaan olla kevyt mukana kuskattava kone, jonka akkukesto riittää junamatkoihin ja näppiksellä on hyvä kirjoittaa.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No ei kai niiden pidäkään taskussa kulkea, mutta entäpä laukussa? Eikö netbookin idea nimenomaan ole siinä, että toisin kuin vaikkapa Airin kanssa, niin ne eivät vaadi mitään vartavasten tehtyä läppärilaukkua, vaan kulkevat mukana ihan siinä repussa tai olkalaukussa missä pitää muitakin tavaroitaan (kansioita, kirjoja jne.). Itse ostin opiskeluja ja opettamista varten sellaisen tilavahkon olkalaukun, ja kyllä sinne netbook menee kivasti.

    No toki Air ehkä saattaisi mennä johonkin leveään laukkuun, mutta toisaalta itse en ainakaan raaskisi Airin paksuudella ja hintalapulla varustettua läppäriä tunkea kirjojen ja muiden roinan joukkoon. Toki netbookinkin aion säilyä sen mukana tulevassa pussukassa, mutta kuitenkin...
     
  4. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Uusia ja entistä ehompia netbookeja lappaa markkinoille sellaista tahtia, että tämä on kyllä Elvikselle jo ihan mahdoton tehtävä. :)
     
  5. I-man

    I-man Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2004
    Viestejä:
    664
    Saadut tykkäykset:
    1
    Air pitäisi mahtua helposti normaaliin laukkuun. Minulla on luennoilla mukana perus macbook, ja kuljetan sitä ihan tavallisessa laukussa tai repussa, neopreenitaskun sisällä.

    Kohta vuosi menty näin ja macbook on vieläkin kuin uusi. Tietenkin jokainen harrastaa tyylillään.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No itse asiassa ei ole. Samsung on selkeä valinta, ja kun nyt tuli design-Samsungkin N310:n muodossa, niin aika helppo tehtävä edessä on, kunhan sitä pääsee sinuiksi chicklet-näppiksen kanssa.

    Mitenkäs muuten on... Löytyykö täältä porukkaa, jotka suosivat nimenomaan ko. näppismallia. Tuollainen taitaa löytyä Applen malleistakin (ainakin ilmeisesti Macbook Pro:sta)? Tosiaan myös Asus 1000HE:ssä juuri sellainen on.
     
  7. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Netbookissa on kyllä tuo huolettomuusaspekti. Hiton halvan pelin voi vain heittää laukkuun/reppuun ja antaa pyöriä siellä. Naarmut yms ei tunnu samalla tavalla, mitä kalliissa pelissä.

    Toisin netbookkien koko, teho ja hinta on kasvanut tasaisesti. EEE:lle on jo suojataskut..
    Paino on noussut alle kilosta 1.3-1.4kg, näyttö on kasvanut ja hinta noussut 300 -> 450€. Onhan noita halvempia ja kevyempiä, mutta foorumit tuntuu kuolaavan noita noin 400€ luokassa olevia, 1.3kg koneita ja sellaisia, joiden näppiksellä mahtuu vähän kirjoittamaankin.

    Imho raja netbookin ja kannettavan välillä hämärtyy. Nyt netbookit alkaa olla vain vähän perinteistä kannettavaa halvempia ja painavampia mitä kevyetkannettavat. Kevytkannettavissa on vielä isommat näytöt ja parempi näppis. Akkukestossa nuo netbookit on vielä ihan kärkeä.

    Eiköhän netbookeista tule kansan kevytkannettavia. Ei niin siroa tai kestävää rakennetta (ei kevytmetallirunkoa), aavistuksen pienempi näyttö, vähemmän tehoa, mutta silti kevyitä kantaa, riittävän edullisia ja tehoa tarpeeksi tienpäällä työskentelyyn verrattuna perinteiseen kevytkannettavaan.

    Airista sen verran, että alumiinirunko on kuitenkin sen verran tukevaa tekoa, että kyllä se kirjojen seassa kestää. Itse pidän vain secondskinissä ja sitten se menee reppuun muiden rojujen sekaan. Ja kokoa kun on suunnilleen pienen A4 monistenivaskan verran, niin menee tosiaan repuissa ja laukuissa aika helposti.
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Ainakin speksien mukaan N120 on kevyempi kuin N310 (kuuden kennon akulla). Vaiko onko tuossa N310:ssä kolmikennoinen akku vakiona?

    Jos käyttötarkoitus on kirjoittaminen muualla kuin kotona niin valintani olisi tietysti N120 rutkasti pidemmän akkukeston ja paremman näppiksen takia. Eikä tuo N310 nyt niin hieno ole, logo kannessa pilaa kokonaisuuden.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Halpisminikannettavat kannattaa jättää hyllylle. Ostaa vaikka Thinkpadin X-sarjalaisen joka on pieni, mutta omaa normikoneen tehot ja ominaisuudet. Hintaa on tietenkin sitten yli 2000e.

    Tosin välillä voi saada halvallakin kuten vuosi sitten Oulun Lapstoresta sai 1000 eurolla tarjoushintaan. Pitihän se hakea pois. En nyt muista tarkkaa mallia, mutta dual core- prossu, 2 gigaa muistia, oisko 60 gigaa levytilaa, sisäinen 3g, jnejne.
    Ja mikä tärkeintä: näppäimistö on aivan loistava ja mahdollistaa kymmensormijärjestelmän käytön. Ja painoa on se vähän reilu kilo.
     
  10. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    No kyllähän toi selkeän edun surffailuun, sähköpostin lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen antaa, kannattaa panostaa :D
     
  11. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Näinhän se on jos on ostamassa pientä konetta ainoaksi koneeksi. Moni tosin ostaa miniläppärin kakkoskoneeksi, jolloin 1000-2000 egeä menee kipurajan yli että heilahtaa. Tuollaisella minikoneella onnistuu kuitenkin surffailu, office, musiikin kuuntelu yms ihan mainiosti. Itsellä on MSI Wind ja sitä tulee nykyään käytettyä ainakin yhtä paljon kuin isompaa konetta, sen verran näppärä se on.

    Nuo "minikoneet" tahtovat vain turvota tänä päivänä koko ajan enemmän ja enemmän eikä koossa (varsinkaan painossa) ole enää mainittavaa eroa pieniin tavallisiin läppäreihin. Asuksen ensimmäinen eee-PC 701 oli kyllä oikeasti pieni ja kulki melko huomaamatta mukana kun sellaisen omistin.

    Ja lisäyksenä edelliseen postiin Samsungin malleista niin verkkokaupan valikoimaan tutustuessa valintani olisi edelleen Samsungin NC10. Lyömätön hinta/laatusuhde. Uudet mallit on tehty näköjään vain parantamaan koneista saatavaa katetta ;) edit: MSI Wind U120 lähtee näköjään kolmeen ja puoleensataan, harmi vaan että siinä on kökkö akku vakiona, muuten vehje on kuvien perusteella ainakin yksi tyylikkäimmistä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itselläni oli aiemmin Dialoguen Flybook- minikannettava. Vaikka laite oli ostettu vuonna 2004/2005 oli se nykyisten minikannettavien kanssa samalla viivalla tehojen ja ominaisuuksien kanssa. Laite oli vielä ajalta jolloin pieneen tilaan haluttiin tehoja. Tietenkin hintaakin oli aikanaan enemmän kuin nykyisillä minikannettavilla.

    Veljeni Aceriin verrattuna laitteissa ei paljoa eroja ollut. Flybook jopa voitti monella osa-alueella. Näppäimistöt taisivat jopa olla identtiset.
    Flybookissa oli lisäksi gprs-yhteys, kosketusnäyttö, enemmän kovalevytilaa.

    Mutta pääsenkin sitten tämän postauksen pointtiin joka on:

    Alkuinnostuksen jälkeen en juurikaan kuljettanut konetta mukana, koska näppäisimistö ja näyttö olivat liian pieniä.

    Vaan nykyinen X-sarjalainen on kulkenut mukana monesti. Matkalla saa 3g-yhteydellä nopeasti ladattua nettisivut, sähköpostin kirjoittaminen sujuu helposti, kun näppäimistö on laadukas ja onpas junassakin tullut speksiä kirjoitettua pari kolme tuntia pelkän akun voimalla ja samalla on ollut 3g-yhteys päällä.

    Että jos pitäisi taas valita niin säästäisin vaikka vuodenkin ja ostaisin mieluummin X-sarjalaisen kuin minikannettavan.

    Mutta nämä on taas näitä äiti/tyttö-juttuja. Varmasti noista minikannettavistakin on johonkin, kunhan vain rajoitukset tiedostaa. Itse vain en sellaiseen enää sorru.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No verkkokauppa.comin mukaan

    NC10 (6-cell): 261 x 186 x 30,3 1,3 kg
    N120 (6-cell): 272 x 188,5 x 29,8 1,28 kg
    N310 (4-cell): 262 x 184,5 x 28 1,23 kg

    Tosin Samsung.fi listaa tuohon N310:n kuuden kennon akun...

    Kyllähän tuo N120:n näppäimistö varmasti hyvä on 10-sormijärjestelmällä kirjoittavalle kuten minulle, mutta tuo fyysinen koko on vaan mietityttää. Olen livenä kokeillut useasti NC10:ntä, ja kyllä senkin olisi toivonut olevan aavistuksen kompaktimpi (mitä N310 sitten on). Jos tuo N310:n ulkokuoren kuminen materiaalikin on kestävämpää kuin noiden muiden muovipinta, niin ainoaksi kysymysmerkiksi tosiaan jää se chicklet-näppis.

    Akkukestosta sen verran, että toki joillakin on tarve N120:n tyyppiseen pitkäkestoiseen akkuun, mutta eikös se peruskäyttäjä kuitenkin, oli akku millainen tahansa, menettele niin, että käyttää 2. läppäriä päivän aikana muutaman tunnin ja pistää sen sitten laturiin seuraavaa päivää varten (vaikka olisi käyttänyt 10-tunnin akusta vain pari tuntia). Tässä mielessä se varmasti on monelle käytännössä yksi hailee onko akku neljän tunnin vai kymmenen. Toisaalta, kyllä itselläkin pisimmät luennot ovat nelituntisia, ja käsittääkseni N310:n akku selviää korkeintaan nippanappa siitä. Taas toisaalta Samsunghan on ilmoittanut, että toki N310:een tulee olemaan saatavilla yli kymmentuntisia akkuja.

    Paljonkohan muuten nuo lisäakut yleensäkin maksavat? Niitä muuten taisi saada jopa dealextremestäkin...

    Kun täällä nyt on tullut näitä Macbook Aireja ja Thinkpad X-sarjalaisia ehdotuksina, niin lienee syytä puhua myös käyttötarkoituksesta. Itse esimerkiksi olen ostamassa tätä kakkoskoneeksi/puoliturhakkeeksi, jolla voisin rustata luentomuistiinpanoja, kirjoitella bussissa/kahviloissa/käytävillä esitelmiä ja ehkä joskus jopa katsoa jotain leffaa reissussa. Kyse on siis lähinnä siitä, että on jotain laukussa millä tehdä tuollaista jos tuntuu siltä. Tuskin tällaiseen käyttöön kukaan oikeasti alkaisi suositella yli tonnin konetta. Toki sitten jos on business-ammattilainen (tai sitten vain tykkää pistää rahaa palamaan), niin tuollainen parin tonnin ammatti-läppäri on paikallaan. Eiköhän se kuitenkin ole aika hoopoa alkaa sanomaan, että älä osta netbookia vaan osta parin tonnin X-sarjalainen. Varmasti tämä johtaa monen kohdalla moisen neuvon käyttämiseen. :rolleyes: Taitaisi mediamaksukin aiheuttaa vähemmän kohua, jos se tosiaan noin yksinkertaista on taloudellisesti, että ei kannatakkaan ostaa 400 euron läppäriä satunnaiseen käyttöön vaan nimenomaan 1000-2000 euron läppäri. :D
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  14. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, en olisi normihinnalla ostanut airia, mutta 999€ hintaan se oli jo aika houkuttava verrattuna NC10:aan, kun hintaero olisi ollut about 500€ muistipäivityksen jälkeen . Sen verran suostuin maksamaan paljon paremmasta käyttömukavuudesta, eli kunnon näppis, hiiri ja hyvä näyttö.

    Ihan vain käyttötarkoituksen mukaan. Paras kone on tosiaan sellainen, joka kulkee mukana ja käyttömukavuus on riittävän hyvä. Eli ei netistä tilaamaan, vaan kauppaan sormet näppikselle ja kokeilemaan pitääkö siitä ja hiirestä.

    Minulla minikannettava ei olisi oikein toiminut, sen verran tuota kunnon näppistä arvostaa ja yksi kaverikin tilitti Eee:stään, että ei tule oikein käytettyä, kun se näppis on aika surkea. Silloin tällöin sillä viitsii postit lukea.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ei ollut tarkoitus (ihan kokonaan) lytätä noita minikoneita, mutta monet sellaisen ostaneet pettyvät alkuinnostuksen jälkeen, kun koneella ei oikeastaan mitään kunnollista voi tehdä.

    Tuosta hintaerosta sen verran, että onko järkeä laittaa 500e laitteeseen jolla voi lukea meilit muualla kuin kotona? Aika kallista voisi sanoa.

    Mieluummin laitan 1000e laitteeseen jolla tekee kaiken mitä pöytäkoneellakin ja joka kulkee yhtälailla mukana kuin minipc:t. Pois lukien uusimmat pelit.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No mutta mitä oikeastaan voi noilla 2-4x kalliimmalla malleilla (kuten ehdottamallasi Thinkpad X-sarjalaisella) tehdä sen enempää? Tässä pitää ottaa huomioon, että oletettavasti miniläppärin ostajalla on jo kotona varsinainen ykköskone. Onko silloin mitään järkeä (jos siis ei ole business-ammattilainen) ostaa kallis ja varmasti myös tehokas miniläppäri, jos kaikki ne vaativammat hommat hoitaa kuitenkin ykköskoneella (ja eiköhän moni hoida ne jo sen isomman näytönkin takia mieluiten ykköskoneella)? Toki jos on hankkimassa ykköskoneeksi juuri miniläppäriä, niin silloin varmasti tehoja osaa arvostaa.

    Onhan se minullekin selvää, että vaikka nyt noilla 400-500 euron koneilla voi vaikka C&C:tä pelata tai katsoa ihan hyvänlaatuista videokuvaa, niin eivät ne mitään tehokoneita ole. Kyllähän se potuttaa, että pitää edes tuon muutama sata euroa sijoittaa koneeseen, jota käyttää vain satunnaisesti. Toisaalta olen huomannut hyvin usein luennoilla ja pitkillä bussireissuilla, että kylläpä sitä pikkuläppärillä voisi aikaa käyttää tehokkaammin -- säästyy sitten hommilta kotona.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009
  17. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Ebaystä noita kannattaa etsiä. Omasta Windin 6-kennoisesta maksoin ~55€ posteineen. NC10:n näyttää 9-kennoinen maksavan ~50€, jolla irtoaisi jo yli 12 tunnin akkukesto :eek:
     
  18. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän pääpointti ollut siinä, että usein minikannettavat ovat käyttömukavuudeltaan huonompia. Eikä tehot ole sinänsä se ongelma.

    Tyyliin näytöllä on ahdasta ja kirjoittaminen on epämukavaa. Sitten kun ottaa mallin, jossa on jo mukava näyttö ja näppäimistö, niin paino ei olekkaan niin hyvin hallinnassa.

    Kompromissejahan nuo netbookit on. Jos vain tiedostaa rajoitukset, niin oikein hyvä kakkoskone niistä tulee. Itselläkin Air on kakkoskoneena, deskarilla tulee hoidettua hommat kotona ja kannettavan on tarkoitus tosiaan olla se kannettava, joka on mukana kodin ulkopuolella.
     
  19. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Miksi ostaa 200 euron kengät kun kävelemään pääsee viidenkympin monoillakin?

    Applelta huhutaan muuten olevan tulossa jonkinlaista netbook ratkaisua syksymmällä.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Harva ostaa 200 euron kengät satunnaiseen käyttöön, varsinkaan kun ei ole saanut dresscode-velvoitetta. :)

    Saman huhun olen muuten minäkin kuullut, mutta epäilemättä Apple hinnoittelee sen +600 euron hintalapulla. Näiden miniläppäreiden menekkihän on juuri sen takia niin huima nyt, koska 300-500 euron investointi satunnaiskäyttöön tulevasta läppäristä ei ole enää niin paha. Eipä opiskelija tai edes tavistyössä käyvä olisi hevin ostamassa satunnaiseen käyttöön 1000-2000 euron läppäriä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2009