Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Laita pistorasiat ihan välitilaan ja mahdollisimman alas jos mahdollista. Siinä niitä on mukavin käyttää eivätkä johdot roiku epäsiististi.
     
  2. Mogge

    Mogge Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on totta! Miksi sitä itsekin on niin fakkiintunut ajatukseen, että pistorasiat pitäisi olla mahd. ylhäällä välitilassa, kun laitteiden piuhat kuitenkin lähtevät alhaalta. Täytyykin muistaa tuo, kun remontoidaan keittiötä.

    Tietysti kaikkein siisteimmän tuloksen saa, jos onnistuu upottamaan pistorasiat tasoon pienen kannen alle, jossa on vain pieni aukko, josta johdot mahtuvat. Tämä tosin vaatii usein melkoista säätämistä, sillä jos tason alla laatikoita, niitä joutuu lyhentämään syvyyssuunnassa.
     
  3. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yläsijoittelussa on saatettu ajatella turva-asioita. Eli jos isompi määrä nestettä lorahtaa tasolle niin se ei pääse valumaan tai kaatumaan suoraan rasiaan.
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Molempi parempi.

    Meillä on yhdessä paikassa alhaalla, tässä kiinni laitteet, jotka koko ajan seinässä: rikkaimuri, paahdin, monitoimikone. Tässä tapauksessa siis 4-rasia.

    Muualla keittiössä sitten yläkaappien alapinnassa reilu määrä lisärasioita n. 100cm välein.

    Tasoon en itse upottaisi, reijästä menisi vaan paskat sisälle ja olisi hankala puhdistaa.
     
  5. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä ei olisi tuota ongelmaa, kun käydään vuosi sitten remontoiduissa WC-tiloissa.... ;)
     
  6. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Meillä on pakko laittaa keittiöön ylätäytteet yläkaappien päälle, koska siellä kulkee mm. vesijohto ja ilmastointiputki, eikä niitä haluta jättää näkyviin. Toisella seinällä kuitenkin olisi tilaa tehdä jotain erikoisempaa ja ajattelin jos ylätäytteen korvaisi maitolasilla ja laittaisi kaapin päälle sitten pari loisteputkea --> ylätäyte toimisi siis valona.

    Onko kokemusta / näkemystä toimisiko tuo yhtä hyvin kuin "normaalisti" yläkaappien päälle heitetyt putket tapauksessa jossa ei ylätäytteitä siis tarvita?
     
  7. vpk

    vpk Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii hienosti, kun käytät valojen edessä opaalimuovia ja putkissa riittävästi tehoa. Jos loisteputki on yli 5cm päässä opaalimuovista, sitä ei sieltä erota, vaan opaalimuovi hohtaa sitä valoa tasaisesti. Ja valotehokin jää yli 95% alkuperäisestä. Suositelen myös samalla harkitsemaan ns. päivänvaloputkia, tosin sillä varauksella että pysyt hoitamaan koko keittiön valaistuksen päivänvalolla, sillä ns. normaali hehku/halogeeni näyttää aika pahalta päivänvalon kanssa. Itselläni on koko asunnon valaistus hoidettu epäsuoralla päivänvalovalaistuksella, enkä enää kaipaa keltaista hehkulamppuvaloa. :)
     
  8. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo... mistähän tota opaalimuovia saisi Kuopion suunnalla? Taitaa hinta olla kuitenkin korkeampi kuin vastaavalla lasilla, tietty olis huomattavasti kätevämpää mm. asennuksen kannalta?
     
  9. vpk

    vpk Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    En osaa sanoa tarkalleen Kuopiosta, mutta etsi muovialan yrityksiä. Ei pitäisi kovin kallista edes olla. Oulun seudulla muovit hanskaa www.aikolon.fi
     
  10. Quinda

    Quinda Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keittiöremppa on kohta valmis ja nyt tarvisin vähän apua. Olen kiinnittämässä työtasoa ikkunan alle. Ajattelin patterin kohdalta tehdä työtasoon aukkoja jotta ikkunat ei huurru. Aukkojen peitoksi pitäisi saada jotkut nätit alumiiniritilät.

    Olen yrittänyt googlettaa mutta tuloksetta. Mistäköhän moisia ritilöitä saisi?
     
  11. JulleJ

    JulleJ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin samaan tarkoitukseen on täälläkin ritilät hakusessa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Jääkaappiin tarkoitettuja ritilöitä olen löytänyt (esim. tässä: http://www.mokille.fi/j%E4%E4kaapin-ilmastointiritil%E4-p-828.html), mutta niiden ongelma on lyhyys; joutuisi ruuvaamaan monta ritilää peräkkäin, jolloin lopputulos olisi vähemmän tyylikäs.
     
  12. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitäs mieltä tämmöisestä keittiöstä. Keittiössä on vino sisäkatto ja palkit näkyvissä.

    [​IMG]
    Tuo möykky tuossa alaseinällä on takka ja hormi. Ruokailutila on 3m leveä. Eli metrin levyisen pöydän molemmin puolin on metri tilaa. Ei pitäisi ahdistaa. Tiskiallas tulee tuhon ikkunaseinälle jossa iso alakaapppi. Alakaapin viereinen kaappi korvataan viinikaapilla.

    [​IMG]
    Tiskin päähän, ikkunaseinälle, tulee paikka televisiolle.

    [​IMG]
    Hormiin (jääkaapista vasemmalle) tulee "kiinni" kiviseinä ja siihen vielä 2 gyproccia, kertopuuta ja villat. Eli normaali väliseinä. Onko tuossa riittävästi eristystä ettei jääkaappi lämpene?
    Tuo pieni työtaso on kahvinkeittimiä ja -myllyä varten. Voi olla myös että yläkaapit korvataan avohyllyillä. Tuossa on alakaappi sen vuoksi että mahdollisesti myöhemmin hankittavan espressokeittimen saa sitä kautta viemäriverkostoon.

    Liettä en tahdo tuohon "tiskille", koska sitä on tarkoitus käyttää mm. aamupalapöytänä, leivontapöytänä ja ihan vain oleskeluun baarijakkaroiden avulla. Tiskin alta löytyy myös astianpesukone.
    En oikein tiedä pistäisinkö kaasu- vai induktiotason...

    Kuvat tehty Ikean ohjelmalla.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2009
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei Säätäjällä olisi parempaa kuvaa tuosta jääkaapin sijoituksesta? Tuo upotus on aika pätevän näköinen tuolle joka "integroi" jääkaapin rakenteisiin eikä se törötä yksinään seinällä.
    Välitila on ilmeisesti lasia? Alla tapettiko?
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2009
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Muutama huomio:

    - Alhaalla aika tavalla ovia ei laatikoita. Laita vaan reilusti laatikoita, ne on niin paljon mukavampia käyttää.

    - Altaan alle kans apteekkikaappi.

    - Meillä on erillinen roskiskaappi, on tosi mukava. Tod näk käy niin, että tossa saarekkeessa tulee pilkottua vihanneksia ja tehtyä leipiä/tmv, sillä se avautuu mukavasti suurempaan tilaan. Laita siis sen alle 30cm leveä apteekkikaappi. Tähän kaappin sisälle 1kpl ulosvedettäviä "välitasoja" ja siihen biojäte. Biojäte on sitten ihan tason alapuolella, jolloin siihen on mukava pyyhkiä paskat pöydältä

    - Ylkaapeissa on aika paljon 30cm tai 40cm leveitä. Meillä on sama, kun muita ei voinut laittaa, mutta kylle vähän miestä syö. Jos mahdollisuus leveämpään suosittelen kyllä, vaikka menee rytmitys rikki suhteessa alakaappeihin

    - Itse heittäisin lieden tonne U-sakaran perille ja vastaavasti vesipisteen lieden paikalle. Sitten koko peräseinä täyteen yläkaappia. Silloin rytmitys olisi rauhallisempi, nyt tuolta ruokatilasta katsellaan kaapin sivua, joka menee kulman yli, katkeaa ja taas jatkuu yhden kaapin verran liesituulettimen jälkeen

    - Tuollainen jääkaappi on 70cm syvä. Laita siten viereen tason syvyydeksi 70cm, jolloin jääkaappi ja kaapisto samalla tasolla.

    - Jos mahdollista, tee myös tosta toisesta puolesta niin, että jääkaappi ei puske "ulos" seinästä

    - Integroitu mikro puuttuu. Tasolla ne on aika rumia ja integroituna ei lopulta paljoa maksa.


    Meillä tosiaan on välitilassa lasi ja takana tapetti. toimii tosi kivasti :)

    Jääkaappi on syvennyksessä, joka oli alunperin 65cm. Syvennyksen ympärille laitettiin vaan "kakkosnelosta" jolloin syvyys nousi jääkaapin verran. Väliin kevyt seinä ja teetettiin lasiovi viereen. Lasioven takana baarikaappi joka siten tulee mukavasti tuon jääpalakoneen viereen. Tästä kuvasta onnistuu vähän näkemään miten tuo "kehys" nousee esille:

    http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/images/34Baarikaappi.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2009
  15. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laatikoitahan noi ovat. Kulmakaapit on pakko olla kaappeja.

    No mutta kun Ikealta ei saa kuin 40cm leveitä :rolleyes: Tommonen biojätelaatikko on muuten jo tuolla kahvinkeittopisteen luona.

    Eikös 60cm leveä ole aika hankala? Ovet alkavat helposti repsottamaan kun ovat painavia jne. Ovat myös suuria käsitellä. No itsellä on kokemusta vain Keittiö.netin paskasta.

    Aika hyvä huomio, kokeillaan.

    EDIT: Onhan tuo rauhallisempi, valoisampi, avarampi joo. Myös vihanneksia on hyvä pilkkoa isolla tasolla. Menetettiin tosin 80cm leveä maustelaatikko :(

    [​IMG]
    Nyt ongelmaksi näyttää muodostuvan lieden tausta. Mihin sen taustalaatoituksen/lasituksen päättää? Sanon vielä sen että käytän valurautaa PALJON, eli roiskeita tosiaankin tulee.

    ...jolloin ovet eivät enää aukea täysin auki. Ainakin jos LG:n manuaalia on uskominen...

    Kelasin että pistäisin tommosen nurkkamikron (=entisen).

    Huippuhieno. Eukko ei vaan lämpene vihreälle. Minusta toi rokkaa :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2009
  16. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuuppasin tohon nyt vielä hieman muutosta:

    [​IMG]
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S79851667

    Tuohon ainakin vielä 6kk sitten sai apteekkiversion :)

    Kohta on ikean keittiöllä 4v ikää ja mikään ei vielä repsota. Suuret ne kyllä ovat, mutta imo ei mitenkään liian hankalat. Ottaisin enemmäkin jos vaan olisi saanut.

    Mä laittaisin varmaan koko tuolle seinälle niin että lieden kohdalla nousisi liesikupuun asti. Toinen vaihtoehto olisi ostaa vaikka joku 1000mm liesituuletin ja laittaa samanlevyinen lasi. Estäisi ainakin suurimman osan

    Meillä on lg ja ovet ei vaadi avautuessaan lisäleveyttä. Uskoisin että nykysissä malleissa sama, mutta kannattanee tarkistaa joltain jälleenmyyjältä joka voi testata :)

    Tyylikäs kettiö ja kämppä tulossa, ei kannata pihtailla parin sadan euron kanssa... tollainen nurkkamikro tulee tossa keittiössä näyttämään juuri siltä mitä se on: edellisestä kämpästä.

    Siitä maustekaapista:

    Muuta saarekeessa 30cm kulmastakaapista+80cm laatikosto + 30 cm roskiskaappi + viinikaappi. Pitäisi olla about sama kuin nyt. Viinikaappi tulee reunaan, jolloin peitelevyllä voi joutua kikkailemaan, mutta kyllä sen siihen saa.


    Huippuhieno. Eukko ei vaan lämpene vihreälle. Minusta toi rokkaa :thumbsup:[/quote]
     
  18. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ai säätäjällä on Ikean köökki. Komee on! :thumbsup:
    Keittiö.netistä sain pussillisen saranoita kaupan päälle. Ne olivat tarpeen. Parin vuoden aikana vaihdoin ainakin 10 saranaa.

    Meinaat että tuohon 30cm leveään komeroon pistettiin vain vetohylly sisälle? Vai meinaat että se ovi ruuvattiin ko. hyllyyn kiinni?
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jeps ja ei mitään valittavamista. Yhtään osaa ei ole vaihdettu ja yhtään listaa/kalvoa ei ole irronnut. Käyttö on kovaa, joka päivä ja olen vähän sellainen "kermitkokki" :D

    Apteekkimekanismi. Ovi ruuvataan alimpaan "hyllyyn" ja väliin tulee ulosvedettä hylly. Ovi on sama malli riippumatta siitä miten aukeaa.
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jepjep. Hyviä ideoita tuli kyllä vaikkei muut oikein ehtineetkään (vielä toki ehtii). Ohessa nyt noi uudet kuvat vielä. Ikean ohjelma laskee koneineen, tasoineen, hanoineen, altaineen ja kaikkinensa (myös ruokailuryhmä, joka on tuossa vain mittasuhteiden hahmottamista varten) tuolle hinnaksi noin 8000 euroa. Pelkät kaapistot tasoineen ovat 3200 euroa, Ädel-ovin. Halvalla lähtee ja kokoaminen on helppoa (olen koonnut aiemmin Ikean kalusteista kodinhoitohuoneen kaapistot).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Aika perinteinenhän tuo on, mutta en tahdo mitään klappi-ovia tai muuta olevinaan "hienoa". Perinteinen, toimiva ja tilava tuosta on tarkoituskin saada. Kikkailee sitten vaikka välitilan avulla jne. tuota ulkonäköä paremmaksi.

    Ovissa olen vielä kahden vaiheilla, joko Ikean Ädel tai sitten kiiltävä valkoinen.

    Aka-Kalusteen yksi malli viehättää myös. Mutta kun tiedän etukäteen että se maksaa vähintään tuplaten Ikeaan nähden niin jää varmasti valitsematta:

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2009