Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Se alkuperäinen kommentti oli minun, mutta tosiaan en kyllä minäkään usko että se toimituksen vastaama tarkennus pitäisi paikkaansa.

    Eiköhän se tilanne kuitenkin ole niin oikeasti, että tv:ltä se cable hd ready-vaatimus tarvitaan vain jos hd-ohjelmia halutaan katsoa sen tv:n omalla virittimellä. Eihän esimerkiksi videoprojektoreissa ole edes mitään virittimiä eikä niihin tule mitään cable hd ready-standardeja, jotka koskevat vain virittimellä varustettuja laitteita.

    Kyllä nyt kai kaiken järjen mukaan tällaisella cable hd ready-digiboksilla voi hd-ohjelmaa katsoa millä tahansa hd-ready-näytöllä missä on hdmi ja hdcp.

    Mutta sekavaa ja epäselvää tuo joka tapauksessa on, eikä markkinointimateriaali auta lainkaan olennaisissa asioissa.
     
  2. alps

    alps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaaha, mikähän järki tässäkin sitten on :hitme:
     
  3. Ouzo

    Ouzo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah, kiitti infosta. Pitää varmaan huitasta sitten nopeasti isompi kiinni :D
     
  4. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja täällä toimii nyt wbox hd ja hd-kanavat vanhan videoprojektorin kanssa, joka ei ole itsessään edes hd-ready-hyväksytty (saati cable-hd-ready, eihän siinä ole viritintä tai kortinlukijaakaan, tuo wbox hoittaa sen puolen), eli tuo TM:n vastaus kirjeeseeni oli tosiaan virheellinen. En taida viitsiä laittaa uutta palautekirjettä menemään... :)

    Kuva wboxista vanhalle Sony VPL-VW10HT-projektorille tulee HDMI:llä, ja projektorin komponentti-inputissa on kiinni HD Fury 2-HDMI-komponenttimuunnin, joka taitaa myös HDCP:n, eli projektori täyttää tuon lisämuuntimen kanssa HD-ready-vaatimukset, vaikkei virallista hyväksyntää löydykään. Ja hyvältä näyttää nuo HD-kanavat wboxista.

    Ei vain ihan putkeen mennyt tuo korttilinkitys... ensin lauantaina liikkeessä mistä boksin ostin meni nettiyhteys poikki, sitten maanantaina puhelimessakaan se ei onnistunut siellä liikkeessä, wboxissa oli vain se teksti ruudussa, kunnes eilen vihdoin puhelimalla welholle linkitys onnistui ja jonkun aikaa siitä lähti kanavat toimimaan.
     
  5. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Miten tässä boksissa voi editoida tallennetusta ohjelmasta mainokset pois? Vai onnistuuko mitenkään?
     
  6. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli itsekin laite pitkän harkinnan jälkeen hankittua korvaamaan aiempi Handanin vuokra HD-laatikko ja siten myös taivuttua korttilinkityksen edessä, mutta 24kk osamaksu tarjous veti puoleensa kun sillä sai laatikon 50 halvemmalla kuin maksamalla kerralla. Bonuksena tuli vielä kortin vuosimaksu ilmaiseksi vaikka kortti jo olikin, ja vielä kaikki Welhon kanavat näkyvät ainakin vielä, joten tallennusominaisuutta pääsee testaamaan heti koko rahalla :naminami:

    Laitteeseen olen melko tyytyväinen yhden päivän kokemusten perusteella, ja etenkin HD-tasoinen käyttöliittymä hivelee silmää. Tuli myös huomattua, että oma telkkarini ei osaa ottaa vastaan 576i signaalia ollenkaan HDMI:n kautta (tai siis "original" valinnalla ei tule kuvaa ollenkaan SD-kanavilla ja TV sanoo "tilaa ei tueta") :confused: , joten on pakko tyytyä boksin tekemään skaalaukseen SD-kanavien osalta.

    Suosikkilistan järjestämiseksi jouduin turvautumaan manuaaliin, sillä niin hankalaksi se oli tehty. Intuitiivisyys ja käyttäjäystävällisyys oli tästä toiminnallisuudesta kaukana.

    Samoin jäin kaipaamaan ominaisuutta, jolla kovalevyn saisi määriteltyä sammumaan silloin kun sitä ei tarvita. Itse en koskaan ole pitänyt jatkuvaa timeshiftiä päällä vaan mieluummin pidän boksin hiljaisena ja vähävirtaisena kun levyä ei tarvita tallentamiseen tai toistoon.

    Firmware päivitystä tähän ei ole tainnut tulla kertaakaan ja vielä mennään 7.01 versiolla?
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2009
  7. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuo on kyllä iso miinus ettei kovalevyä saa sammutettua :OI
     
  8. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu, jopa Handan 6000 laatikkoihin tämä saatiin lopulta firmispäivityksen mukana. Lisäksi teksti-TV on Wboxissa melko verkkainen Handanin vastaavaan verrattuna. Siinä nuo miinukset tähän asti.
     
  9. tomij

    tomij Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2002
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    WBoxin äänestä ylivoimaisesti suurin osa tulee tuulettimesta, ei kovalevystä. Vanhassa Toppyn Masterpiecessä puolestaan kovalevy oli se äänekäs osa, joten siinä levyn automaattinen sammutus oli paikallaan. Wboxissa en sitä ole kaivannut lainkaan...
     
  10. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Harmittavasti tämän laitteen kanssa on ilmennyt omituisia ongelmia, jotka ilmenevät näin:
    - käynnistettäessä Humax spash-screen on joskus vihreä tai purppura, ja TV kuvaa ei tule näkyviin lainkaan
    - joskus kesken katselun kuva katoaa kokonaan

    Molempiin korjauksena auttaa yleensä joko bootti tai HDMI-johdon roplaus, joten vaikuttaisi siltä, että ongelma liittyy HDMI-kättelyyn/synkronointiin. Onko muilla ollut vastaavia huolia?

    Aiemman HD-boksin kanssa (Welhon Handan-5500HD) samalla HDMI-johdolla ei moisia ongelmia ollut.
     
  11. alps

    alps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullakin tulee joskus purppura splash-screen, mutta kuva tulee normaalisti, eikä repeile. Ei ole tarvinnut myöskään buuttailla tai johtoja repiä.

    Olisko ongelmia kaapelissa? Täällä tv:nä on Sony 46x3500
     
  12. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys ei ole vain äänekkyydestä, vaan kovalevyn eliniästä. On typerää, että levy pyörii koko illan, vaikka tarvetta olisi esimerkiksi vain parin hassun ohjelman tallentamiselle. Kun sama toistuu päivästä toiseen, jatkuvasti käyvä levy vanhenee ja lopulta tilttaa huomatttavasti aikaisemmin kuin enimmäkseen torkkuva yksilö. Tähän totisesti soisi muutospäivityksen.
     
  13. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nimenomaan, ja virrankulutuksesta. Lisäksi levy ei tosiaan idlaa vaan myös kirjoittaa koko ajan, koska ajansiirto on päällä aina eikä sitäkään saa pois päältä.
     
  14. Mika Klemetsö

    Mika Klemetsö Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et jää mistään paitsi. Kuten tälläkin foorumilla jo todettiin, Humax ilmeisesti skaalaa kuvan ennen kuin se muunnetaan 576i-muotoon ja pistetään HDMI:lle. Tuloksena on, että 576i HDMI:n kautta on kamalaa kuraa, IMHO.

    Ei se SD-kuva ole silmiä hivelevää myöskään 720p tai 1080i-moodeissa. Sama ongelma vaivaa tosin muitakin HDMI-bokseja.

    Hyvää SD-kuvaa saa ainoastaan RGB:n (tai komponentin) kautta. Itse katson ainoastaan HD-lähetykset HDMI-piuhalla, SD-kanavilla vaihdan RGB:hen.

    Tietenkin, jos näytön oma skaalaus on aivan luokatonta, Humaxin valmiiksi skaalattu HDMI-kuva saattaa olla vaihtoehto.

    MKL
     
  15. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ok, tuo tieto oli jäänyt huomaamatta. Itse en jaksa enää murehtia SD-kuvan kanssa säätämisestä, sillä muutamaa poikkeusta SD kanavien kuva on aina melko hirveää, joten sen optimoinnoilla eri liitäntöjen osalta ei näe saavutettavan mitään merkittävää etua. Paskasta ei saa timanttia puristamallakaan.
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Kodin ykkösen tuoreehkossa kuvastossa oli Wbox myynnissä 599 euroa. Eli näyttäisi Humax Wboxia tulevan myyntiin muuallekin eikä kyseessä ole varsinaisesti Welholle brandattu "tuote" - vai onko?. Saatavilla myös netistä: Kodin ykkönen ja Konebox.
     
  17. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onhan se ollut myynnissä muualla jo pidempään, mm. Verkkokaupassa ja Stockmannilla, jotka ovat Welhon "jälleenmyyjiä". Maahantuonti taitaa mennä Welhon kautta, eikä Humaxin normaalin maahantuojan. Ainakaan humax.fi sivut eivät tätä laitetta tunne.
     
  18. kekekeijo

    kekekeijo Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan muuten harkinnut tämän Humax HDPVR-1000C -boksin tilaamista Ruotsista?? Pikaisesti katsottuna hinta näyttäisi jäävän reiluun 4000 kruunuun eli noin 400 euroon. Postikulut siihen tietysti päälle, mutta joka tapauksessa merkittävästi halvempi kuin Welhon myymä brändätty kartelliboksi! Mahtaakohan olla mitään teknisiä esteitä saada sitä toimimaan Welhon verkossa (linkitys ym)?

    Katsokaa esim:

    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=364515
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan linkityksen takia tulee näissä sisäisen kortinlukijan laitteissa probleemia, koska laitteissa on kuulemma sisällä ainoastaan tietyn maan / kaapeliverkon (Suomessa myytävissä oletettavasti kaikkien Suomen kaapeliverkkojen) linkitysavaimet. Eli käytännössä siis ei todennäköisesti toimi.
     
  20. Relaxation82

    Relaxation82 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tulee kyseisen boksin päivittämiseen muualla kuin Welhon verkossa (mikä on vielä toistaiseksi jäänyt arvailujen varaan), niin Welhon asiakaspalvelu kertoo seuraavaa:

    "Kyllä päivitykset ovat saatavissa myös muualla kun Welhon verkossa ja laitteen voi päivittää myös usb:n kautta."