Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

  1. palok74

    palok74 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt en enää tiedä missä laitteessa on yhteensopivuus ongelmaa. Kokeilin huvikseni tykin toista hdmi porttia ja kappas tässä on nyt eilisestä pelailtu ja kotottu leffoja ilman pätkimistä:hitme:
     
  2. Justu

    Justu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh, eikai sentään markkinoiden halvin FullHD tykki edusta missään nimessä LCD-tykkien kärkipäätä, hulluhan moista haaveilee. Hinta-laatusuhde on varmasti sitten taas toinen asia, omasta mielestäni varmasti yksi parhaimmista. Rahalla saa jne... Mutta ensiFullHDtykiksi aivan varmasti kuka tahansa on tyytyväinen hintaan nähden. Kärkipään tykkien hinta 3k+
     
  3. macgyver_

    macgyver_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa itselleni käydä samanlailla, eli kaksi halppispiuhaa testattu :) Mihin piuhaan lopulta päädyit?
     
  4. Maximilian

    Maximilian Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulun JJ-Hifiltä ostin ja mikähän merkitön piuha tuokin lienee, mutta sillä toimii niinkuin myyjä lupasi. Pussissa lukee tele-tukku oy ja osanumero vr103150 ja ovh hinta 145e 15m. Piuha näyttää ja tuntuu tommoselta hepposelta narulta, mutta se toimii.
     
  5. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0

    Huhhuh, vittu mitä piuhoja teillä. Minä ostin partcon jonkun 15m paskan, maksoikohan joku 30€ ja hyvin on pelittänyt.
     
  6. macgyver_

    macgyver_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhuhu, itselläni ei ole tominut kahdella halppispiuhalla. Tuo viimeeksi mainittu kaapeli maksaa ~67e, eli kaukana on ovh.

    Pitäis nyt arpoa kumman tilaa, tuon Maximilianin piuhan vai clicktronicin. Molemmilla sama hintataso.
     
  7. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentti oli nimenomaan siihen, että Z700 perusteella oli arvosteltu LCD-tykkejä verrattuna DLP tykkeihin ja saatu käsitys että LCD tykit eivät ole kehittyneet viime vuosina. Eli lainauksesi on irrotettu asiayhteydestä.
     
  8. addepou

    addepou Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla on kaksi näitä http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=12893 käytössä. Tietokoneelta vahvistimeen, vahvistimelta tykkiin ja kaikki toimii ja toimi myös ps3 -> tykki tuo piuha kun testasin. Silloin tuon piuhan hinta oli kyllä ~48e nyt noussut näköjään mutta ainakin varmasti toimii 15m ja lyhemmät. En lähtis 150e maksamaan mistään piuhasta mut se onkin minun mielipide.

    Ainiin ja noilla siis korvasin aiemman verkkokauppa.comin halpis 15m hdmi:n joka oli tv -> ps3, television vaihduttua tykkiin ei enää toiminutkaan 1080p ps3:ssa vaan kuva vilkkui n. 1sek välein, 720p pelitti.

    edit: anteeksi maalaisuuteni! Ostin siis 2 kpl noita 10m clicktroniceja siksi ne olivat halvempia. Eli siis ainakin 10m clicktronic on toiminut loistavasti!
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2009
  9. macgyver_

    macgyver_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Itse asiassa 10m clicktronicin pitäisikin toimia moitteettomasti, ainakin vekoyn vastauksen perusteella. 15m ei kuulemma aina välttämättä toimi, vaikka clicktronicin kotisivuilla niin väitetään.
     
  10. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos tarkkaan luet, niin ei vertailtu, vaan todettiin, että musta saattaa olla pettymys, ja se DLP johon verrattiin oli myös iäkäs. Ei Z700 huono ole, hinta/laatu on ehdottomasti kohdallaan, jos joku haluaa maksaa toisen ja kolmannenkin mokoman muutamasta tummasta leffasta, niin se suotakoon.

    Saako tuosta lampun tehoa pudotettua vielä eco-moodista tummaa tuunaten? Manuaalista iiristä kun ei enää ole, kuten vanhoissa, ja taitaa iiriksen manuaalisäätö vain heikentää sen omaa säätöskaalaa. Toimisiko jokin filtteri tämänkin tykin kanssa, kuten ennen mm. hoya-day.
     
  11. Tizmon

    Tizmon Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tässä kaksikin iriksen säätöä, mitkä nyt nimeltään ovatkaan. Käsittääkseni se missä voit asettaa iriksen välillä 0..-63(tms) asettaa käsittääkseni sen kuinka auki iris aukeaa suurimmillaan. Toinen säätö taas säätää automaattisen iriksen toimintaa, eli missä tilanteissa iristä vedetään kiinni, tässä taisi olla asetukset 1,2 ja fixed. Kuvaa siis saa yleisesti tummemmaksi laittamalla tuota toista säätöä lähemmäksi kaikkein matalinta lukua, itselläni se taitaa olla leffoja varten -55 tms.
     
  12. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...itse olin lukevinani tuosta vertauksen "vanhana DLP:n omistajana siihen, että se musta saattaa olla hiukan harmaata..." mutta tulkitsin ilmeisesti väärin.
    Tosin itsekin sanot: "ja se DLP johon verrattiin oli myös iäkäs." ..no sivuseikkoja. Edelleen oma pointtini toisin muotoiltuna:

    Jos vertaa PT-AE3000:een niin saattaa yllättyä kuinka paljon LCD-tykit ovat kehittyneet 5 vuodessa.
    Jos vertaa Z700:een niin yllättyy juuri kuvailemaasi suuntaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2009
  13. palok74

    palok74 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Nyt on vahvistin (h/k 255) käynyt huollossa ja päivä on nyt katottu ja pelattu tykin kanssa. Vielä ei ole kuvan pätkimistä tapahtunut. Piuha on edelleen sama.

    Macgyver: saitkos sen clicktronicin piuhan jo?
     
  14. macgyver_

    macgyver_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juttelin asiasta myyjän kanssa ja sanoi ettei euroopan Clicktronic takaa 1080p signaalia sille 15m kaapelille. En sitten jaksanut ottaa riskiä ja kokeilla. Tosin otin riskin ja tilasin ebaystä 12m superhyper-kaapelin :) Myyjä lupasi sille 1080p kulun. Hinta tais olla 40e. Ensi viikolla pääsee testailemaan.
     
  15. Hellunen

    Hellunen Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saapui tykki, tai itse asiassa piti se lajittelukeskuksesta hakea, kun paketti ei ollut mahtunut päivän kuljetuksiin ja olisi tullut vasta maanantaina tuohon lähipostiin. Jouduin siis vaihtamaan toimittajaa pari viikkoa sitten pitkän odotusajan vuoksi, jonka jälkeen Amazon.de sekoili ja peruuttikin tekemäni uuden tilauksen, vaikka kahdella sähköpostilla selitin asian. Kyllästyin ulkomailta tilaamiseen ja tilasin kotimaasta firmasta, joka tietysti hukkasi minulle jo varatun tykin johonkin viime viikon alussa. Tyydyin sitten vain odottelemaan uutta erää, vaikka ärtymys olikin jo aikamoinen.

    Voin sanoa, että aika tuskainen kuukausi on ollut, mutta kärsimys unohtui kyllä saman tien, kun olin laittanut piuhat kiinni ja taistellut kuvan näkymään Xboxilta ja tietokoneelta. Ero vanhaan laitteeseen on kuin yöllä ja atomiräjähdyksellä. Kangas on vanha aaltoinen rullaverho, mutta silti olin kuvan tarkkuudesta aivan ällikällä lyöty. Vanhan pikselit olivat kankaalla pikkusormenpään kokoisia, nyt en huomaa mitään. Yllätyin myös siitä, että normaalivalaistuksessa kuva näkyi varsin hyvin. Mustan tasossa en mitään huonoa huomannut, keskityin lähinnä olemaan kuolaamatta. Jos tehdasasetuksilla kuva on näin hyvä, niin säätöjen jälkeen täytyy varmaan vaihtaa kalsarit. Eräs PT-AE3000:n omistajakin kävi tässä ihailemassa kovien kehujen kera, lainasipa HD DVD-asemankin muutaman elokuvan kanssa pesämunaksi.

    Seuraavaksi sitten uusi vahvistin, uudet kaiuttimet, uusi valkokangas...
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2009
  16. mlampo

    mlampo Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve kaikille!

    Omistan tällä hetkellä Sanyon jo useamman vuoden vanhan PLV-Z2 tykin (ensitykkini) ja mieli tekisi nyt päivittää Z700-tykkiin.

    Onko kuvanlaatu ja terävyys parempi vanhaan uskolliseen Z2-tykkiin nähden?
    Onko valoteho merkittävästi parempi kuin vanhassa Z2:ssa - eli toimisiko tykki kenties paremmin ei niin hämärässä?

    Onko täällä käyttäjiä jotka ovat siirtyneet Z2:sta Z700:n tai muuten vaan henkilöitä jotka ovat nähneet Z2-kuvaa ja pystyvät vertailemaan (subjektiivisesti riittää) eroja tähän Z700-tykkiin?

    Tavallaan olen ihan tyytyväinen nykyiseen Z2 kuvaan kun ei itsellä ole vertailukohtaa parempaankaan... Eli jos päivitän voiko tästä tulla oikein jopa "Woah!"-ilmiö??

    Kommentteja siis kaivataan!


    (Lueskelin jo tämän koko massiivisen ketjun läpi mutta ei tämän kaltaista kommenttia osunut silmään.)
     
  17. Bran

    Bran Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minä siirryin eteenpäin Z2->Z700. Käytän HDMI-liitäntää. Teräväpiirtomateriaalilla kuva paranee pykälän (=HD->FullHD). Eli terävyys paranee ja kuva on muutenkin rauhallisempi. Valoteho ekotilassa on jonkin verran parempi. Itse katson aina pimennetyssä huoneessa. Mustan taso on hieman parempi. Laitoin käyttämäni säädöt tuonne säätönurkkaan. Itse olen ollut tyytyväinen. Enää ei DVD matskua mielellään katsele tykillä. Olisko se sitten huono puoli.:hitme:
     
  18. Shamba

    Shamba Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli Z700. Vanha 6500 tuntia käytetty sotaratsu Z4 sai väistyä. Valotehoa on nyt niin, että häikäisee. Pikseliverkko hävinnyt ja kuva huomattavasti terävempi, eikä konvergenssia lainkaan, jota vanhassa Z4:ssa selvästi.

    Mutta huonot puolet on, että tykki ei mahdu kunnolla Z4:lle teetetylle 'eebenpuiselle' hyllylle ja hdmi switchin kautta ei tule kuvaa ollenkaan (Z4:lla toimi hyvin). :( Suorilla johdoilla toimii ok, mutta kuka niitä nyt mene jatkuvasti vaihtelemaan pleikkarin, digiboksin ja tietokoneen välillä. Lisäksi mustan taso oli heikompi kuin odotin ja HTPC:n kanssa tulee vähän käytettävyysongelmia. Jos joku tietää miten NVIDIA:n näyttiksen saa pysymään kiinteästi HDMI lähdössä, vaikka kaapelin irroittaa, niin olisin kiitollinen tiedosta..

    Lopputulos on, että koska homma ei mennyt kuin elokuvissa ja tarvitsisi lisää laitteita, johtoja ja säätämistä, niin nyt olis Z700 varalampulla myytävänä. 7h lampussa, Suomesta ostettu. Pistä viestiä jos kiinnostaa. Tykissä ei vikaa ja konvergenssilta testattu!
     
  19. mlampo

    mlampo Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommenteista!

    Itse käytän tällä hetkellä tavallista VGA-liitäntää kotiteatteri-pc:ltä kun Z2:ssa on ongelma DVI-liitännän kanssa - ei saa millään 720p resoa toimimaan DVI:n yli...

    Itsellä hämärä huone, kun en täysin pimeässä tykkää katsoa mutta välilllä tuntuu, että valoteho loppuu Z2:sta joten sen puolesta olen herätellyt toiveita että tässä z700 olisi parempi valoteho.

    Mulla on 80" taulu joka maalattu Tikkurilan x073 (vastaava kuin h499) sävyllä. Tämän puolesta mustan taso on varmaan z700 aika jees kun käsittääkseni joidenkin mielestä uusilla tykeillä x073 on liiankin harmaa...?


    Mutta olet siis ollut tyytyväinen ja mielestäsi kannattaisi vaihtaa z2 tähän z700 malliin?

    Katsotko paljon 720p materiaalia? näyttääkö hyvältä kun se skaalataan 1080p-resoon?
     
  20. Bran

    Bran Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ota siihen kantaa, että kannattaako vaihto. Se on itse selvitettävä, riippuen katsottavasta materiaalista ja käyttöolosuhteista jne.

    En katso 720p materiaalia. PC:ni ei ole kytketty tykkiin. PC:n ja Z700 ( tai Z2) yhdistelmästä en tiedä mitään. Joku muu voi vastata tähän.

    Eli eipä mulla oikeastaan tämän enempää tähän aiheeseen.

    EDIT: Sori hieman töksähtävä vastaus. Olisin voinut muotoilla lauseet hieman paremminkin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2009