Optoma HD80 FullHD <3000e

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kalinko, 26.05.2007.

  1. jjnews

    jjnews Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2004
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, taitaa olla väistämätön huoltokeikka edessä.. Syksyllä oli viimeksi huollossa ja silloinkin kesti parisen kuukautta. Silloin oli vikana sammumisongelma, joka hoitui lampun uusimisella:D. Onneksi HES antoi silloin lainatykin käyttöön. Nyt ei ilmeisesti ole enää niin hyvä tuuri lainatykin suhteen ja sen takia ei malttaisi tykkiä lähetellä pariksi kuukaudeksi huoltokeikalle..
     
  2. jjnews

    jjnews Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2004
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, tuo oli nopeaa toimintaa. Siellä on ilmeisesti osat olleet valmiina hyllyssä.
     
  3. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jep, sammumisongelmaa näyttäisi olevan täälläkin reilun vuoden vanhassa tykissä. Jos tykki ei heti saa signaalia käynnistyksen jälkeen tai signaali vaihtuu vaikka 1080p 60Hz-> 1080p 24Hz:ksi tai 720p:ksi niin tykki sammuu heti itsestään normaalisti. Sammumisen jälkeen tykki lähtee taas päälle normaalisti. Liekköhän tuo sitten sitä emolevyvikaa vaiko lamppu tullut tiensä päähän? Lampussa tunteja low modella 549h vasta.
    Oliko jollain ollut täällä vastaava ongelmaa joka huollossa olisi mennyt lampun piikkiin? Mieluummin tilaisi uuden lampun kuin odottaisi kuukauden tykin paluuta huollosta:hitme:
     
  4. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, eipä ollut vika lampussa kun uudella lampulla teki samaa joten jos avsforumin kokemuksia on uskominen on vika emolevyssä ja eikun tykki huoltoon infocarelle. Periaatteessa nyt voisi tuon uuden lampun (0,5h käytetty) myydäkin kun eipä tuo valoteho ollut tuossa vanhassa 550h käytetyssä lampussa huonontunut yhtään. Kiinnostuneet voi laittaa yv:llä tarjouksia =)
     
  5. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kantsii melkein ENSIN koittaa sitä huoltoa ennenkun törsää 400e lamppuun :)
     
  6. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Heh, no joo huollon pitäisi ainakin mennä takuun piikkiin mutta infocaren pelossa ei haluttanut lähettää tykkiä huoltoon turhaan jos vika olisi ollut lampussa. Näkipähän ettei valoteho ainakaan silmämääräisesti ollut tippunut 550h aikana lampussa ja ompahan nyt sitten varalamppu. Voi huoletta tykitellä jatkossa :D
     
  7. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Huoh, tykistä tuntuu kadonneen taas värisyvyys. Viime syksynä tykki oli huollossa Infocarella samantyyppisten ongelmien takia, mutta nyt tuntuu tulleen takaisin tumman ja vaalean pään väriliukujen "vajavaisuus"... kolmas Optoma nyt menossa, näissä tykeissä tuntuu olevan kerran vuodessa vähintään joku isompi ongelma.

    Onkos ketään vaihtanut tätä tuohon uudempaan hd82? Vai pitäskö vaihtaa kokonaan merkkiä :p
     
  8. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Otan osaa huoltorumban osalta. Varmasti nyppii kun laite ei ole käytössä. Optomaa on ollut itsellä katossa 72, 80 ja nyt 82:n ja *kop kop* yhdenkään kanssa ei ole ollut murheita.
     
  9. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jopas oli suht nopeaa palvelua infocarelta, tykki kävi huollossa aika tarkkaan 2 viikossa ja tuli takaisin ilman pölypalloja vielä:D Skaalainkortti oli mennyt vaihtoon ja samalla tykkiin näytti tulleen uusi softa FW:C.01 jonka mukana tuli myös uusi asetus valikkoihin eli Superwide. 24Hz näyttäisi tuolla softalla toimivan oikein joten kaippa tämä sitten on tuota C.05sta uudempi softa vai onko kellään tietoa mikä on HD80sen uusin softa?
    Ainakaan tuota superwidea ei aikaisemmass C.05 softassa ollut. Samalla näyttäisi ettei vanhat säädöt käy enää tälle uudemmalle softalle vaan esim kontrastia on tiputettava 50 -> 45een jottei kuvasta tule liian kirkas/haalea.
    Tuskin ovat sentään toisen optoman mallin skaalainkorttia menneet tähän vaihtamaan?:hitme:
     
  10. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olivatpa sittenkin vaihtaneet HD800X:n skaalainkortin tähän kun service menusta vilkaisin. Toki lukipa tuo tuossa huoltolapussakin. Tumman pään väriliu'ut olivat infocarelta unohtuneet säätää uusiksi mutta sain ne onneksi kohdalleen kun muokkasin CWI:n arvoa huoltomenusta, mutta silti mieltä jäytää onko tuo HD800X:n skaalainkortti nyt samantasoinen kuin HD80sen? Infocarelle kun soitin tarkistivat teknikolta jonka mukaan skaalainkorteissa ei ole eroja.

    Muuten tykin asetukset on voinut pitää samoina mutta brightnessia on saanut tiputtaa 50 ->45een jotta mustan taso on samaa luokkaa kuin ennen huoltoa.

    Mites muilla tykkiä huollossa käyttäneillä on käynyt, onko skaalainkortti vaihtunut? Huoltomenuun pääsee kun painaa kaukosäätimestä nappeja, power off, left, left, up. Exitistä pääsee menusta pois. Huoltomenusta ei kannata muuttaa mitään jos siihen ei ole tarvetta. Mutta jos jotain muuttaa kannattaa sitä ennen ottaa alkuperäiset asetukset ylös :D
     
  11. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juoni tiivistyy. Laitoin optomalle myös varulta mailia asiasta ja heiltä tuli tänään vastaus jossa sanoivat skaalainkorttien olevan erilaisia ja ihmettelivät miten moinen virhe voi tapahtua:hitme: Aikoivat myös olla yhteydessä infocareen ja ilmoittaa sitten miten aikovat korjata asian. Eli tod näk tykki lähtee takaisin huoltoon:OI
     
  12. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tuosta huoltovalikkovinkistä...
     
  13. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, niinhän siinä kävi että tykki lähti uusiksi huoltoon kun täytin optoman kautta support formin. Optoman yhteyshenkilö vastasi nopeasti ja pahoitteli tapahtunutta, sekä ihmetteli miten yksi heidän kokeneimmista huoltokeskuksista voi tehdä moisen virheen eli vaihtaa HD80:seen HD800X:n skaalainpiirin. Ilmeisesti eivät todellakaan ole perilä missä maineessa tuo Infocare on täällä:hitme:
    Optoman painostuksesta homma hoidettiin infocarella nyt myös puolet nopeammin ja tykki oli noutoineen huollossa viikon jolloin siihen vaihdettiin koko emolevy kuten useimmilla muilla joilla oli ollut tuo tykin automaattinen sammumisongelma kun vaihtaa signaalia. Sydän kylmänä ruuvasin tykin kattoon ja laitoin asetukset kohdalleen ja avot kuvanlaatu oli loistava kuten aiemminkin, paitsi että kuvassa oli 2 isoa pölypalloa keskellä kuvaa sekä ainakin 3 pienempää:OI

    Eli eikun taas uutta huoltopyyntöä optomalle. Laittakaa hyvät ihmiset nuo huoltopyynnöt suoraan optomalle niin näkevät mitä tuolla Infocarella oikein puuhataan. Siinä menee ehkä kaksi päivää enemmän aluksi mutta muuten itse huolto voi hoitua infocarella nopeammin kun pyyntö tulee optomalta. On se juma&%¤ta kumma että ei yhdellä eikä edes kahdella kerralla saada tykkiä huollettua kuntoon. Tähän mennessä huoltoihin on mennyt 2 kertaa ja reilu kuukausi aikaa eikä tykki ole vieläkään kunnossa.

    Optomasta ei ole todellakaan pahaa sanottavaa mutta kun huolto on Infocarella niin mietityttää toden teolla onko seuraava tykki enää optoma:mad:
     
  14. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas hanurista. Saattaa kyllä olla myös tekijästä kiinni infocarella. Jos kuitista näkee kuka sen on tehnyt sen työn kannattaa reklamoida myös infocarelle.

    Toivottavasti nuo leditykit rantautuvat pian... ehkä siinä vaiheessa voisi sanoa hyvästit tällaisille ongelmille.
     
  15. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tapa jättää kuljetuksessa ja korjauksessa irronnut pöly peilikammioon huollon päätteeksi on käsittämätöntä kädetystä, kertoo minulle että tekijä ei tiedä mitään projektoreista tai ei välitä työnsä jäljestä. Vei peräti viitisen minuuttia avata kahden ruuvin luukku ja putsata peilin pinta itse. :confused:
     
  16. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minullakin HD80-tykki huollossa Infocarella aiemmin mainitun värisyvyyden katoamisen takia, pitää toivoa ettei tule pölypalloja mukaan.. HES:n lainatykissä, ilmeisesti vaihdossa tullut HD72, on muuten myös useampi tuollainen pölykohta kuvassa jo valmiiksi =) Aika yleinen ongelma tuntuu olevan pölyn pääseminen sisään näissä, sillä myös aiemmissa Optomoissani on ollut useampi kertaa samanlaisia pölyongelmia ja joutunut käyttämään niitä huollossa. Jos menee itse availemaan niin takuuhan siitä sitten periaatteessa menee samalla.
     
  17. ismo63

    ismo63 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    minulla oli 800x takuuhuollossa 4 viikkoa, skaalain oli rikki. vaihtoivat myös ulkokuoren, oli ollut kiinnityskohdat rikki? luulisin että ruuvit kiristetty liian tiukalle. paikallisesta liikkeestä onneksi toinen tykki tilalla.

    tykki tuli vihdoin viikko sitten huollosta, ja kun nostin laitetta kattoon niin sisältä kuului että jokin pieni osa kieri kotelon sisällä irrallaan.

    siispä laite takaisin huoltoon, eilen sitten soittivat ja kertoivat että sisällä oli ollut pieni kuoren palanen.

    luulisi että katsoisivat ettei sisään jää mitään ylimääräistä, ja jos kuori on rikki, niin pöydällä pitäisi olla kaikki palaset, jos ei ole niin erittäin tarkkaan katsottava laiteesta ettei palaset todellakaan ole laitteen sisällä.
     
  18. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kerro ihmeessä millä sait pölyt pois peilikammiosta? Otit vissiin lampunkin ensin pois ja sitten pölyt imuroimalla, tuskin puhaltamalla? Minullakin näyttäisi siellä olevan pölyä. Poistaisin tuon pölyn todellakin mieluummin itse jos se vain on mahdollista kuin laittaisin tykkiä takaisin suden suuhun:hitme:
    Joo, kuulostaa kyllä ennemmin kunnon nyrkkipajalta kuin miltään merkkihuollolta tuollainen toiminta prkl. Tuskin tuolla kaikki ovat kädettömiä mutta muutamakin musta lammas saa kyllä tuhoa aikaan toiminnallaan ja luoton menemään kyseiseen puljuun. Harmi vain että melkein kaikkien tykkivalmistajien huolto on kyseisessä lafkassa.:confused:
     
  19. naappa

    naappa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2006
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla on aika ruusuinen kuva huoltohenkilökunnasta :) Tuon tasoista toimintaa voi vakiona olettaa ehkä rolexilta.
     
  20. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    En uskaltaisi kyllä tykkiin paineilmaa lykätä tuntematta koko valorataa. Koska ehjää tykkiä ei köyhä viitsi uteliaisuudesta särkeä, luin oman HD72i:n purkuohjetta täältä:

    http://www.cine4home.com/reviews/projectors/OptomaHD72i/HD72TestReview.htm

    Lauseen "By different lenses and mirrors the light finally arrives into the "picture chamber", in which the actual DMD for the imaging resides. It is placed directly opposite of the projection optics." alla olevat kaksi kuvaa toivottavasti helpottavat myös muiden Optoman mallien peilikammioiden paikannusta?

    Itse vaihdoin Sonyyn kun siihen sai sellaisen 3 vuoden takuun että laite viedään muualle kuin Infocareen jos on tarvetta.

    Edit: nyt lapsahti pesuvesikin, siis sellaisella "esikostutetulla LCD-näytön puhdistusliinalla" (Tarjoustalo) pumpulitikun päässä sitä chippilasia putsailin. Jos pöly näkyi projektiokuvassa niin se myös näkyi sen chipin lasin pinnassa paljain silmin tehokkaammanpuoleisella lampulla valaistaessa. Rako on pieni joten liian isolla tikulla ei kannata sohia ja lampunpitäjääkin voi tarvita. Kesäloma alkoi tänään :D :naminami:

    Edit2: alkuperäinen keskustelu aiheesta:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=45876&page=18&highlight=Infocare
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2009