QNAP-NAS (levypalvelimet)

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana HardSoft, 20.06.2008.

  1. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
  2. Diesl

    Diesl Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma tarpeeni oli akuutti, joten oli tärkeää vain saada laite käyttöön ja olin valmis maksamaan muutaman kympin enemmän kuin Suomesta olisi saanut (enkä halunnut ostaa 109 mallia). Nyt kun Verkkokauppa siirtää tuota saapumisajankohtaa kokoajan eteenpäin niin ei haittaa tuo hienoinen ylihinta.

    Verkkokaupan hinnat ovat kuitenkin kilpailukykyiset Euroopan hintoihin verrattuna, joten jos ei ole hätä niin kannattanee odotella tuohon ensikuun alkuun.
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung F1 on ollut kohtuullisen varma, nopea ja edullinen valinta http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=13570 , joku WD Caviar Green olisi suunnilleen samoissa hinnoissa http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22243 . Itsellä on muutama 1Tt Samsung F1 ja aivan äänettömiä nämä eivät vielä ole, mutta selkeästi hiljaisempia kuin WD Caviar Black 1Tt. Caviar Black etuna 5v takuu kun Samsung F1 ja Green ovat 3v takuulla. Tuossa 3v aikana SSD-levyt varmaankin tulevat varteenotettavaksi vaihtoehdoksi ja tavallistenkin kiintolevyjen hinnat tippuvat edelleen - joten jos levyjä ei aio pitää äärettömän kauan käytössä niin...
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2009
  4. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Kiitos infosta.

    Lueskelin tossa hieman ja tuntuu jonkin verran olevan ongelmia luotettavuuden kanssa noissa Samsungin F1:sten kanssa, joten taidan päätyä tuohon WD Greeniin :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2009
  5. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    [vuodatus]
    Minäkin tilasin TS-119:n 1TB levyn kera tuosta hollantilaisesta kaupasta. Alku sujuikin hyvin eli tilaus illalla 14.4. ja paketti lähti postiin (TNT Post) heti 15.4. Huonoa sitten onkin se, että toistaiseksi paketti on edelleen matkalla. TNT:n seurannan mukaan se saapui Suomeen tiistaina eli 21.5. mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole ilmaantunut Matkahuollon järjestelmään. TNT:n sivujen mukaan paketille "taataan nopea ja luotettava toimitus", jonka pitäisi kestää Suomeen 4-5 työpäivää. Ei toteutunut ja saa nähdä kauanko menee ennen kuin paketti päätyy perille asti.

    En toki vielä tiedä, missä vika piilee (TNT Post:ssa, Matkahuollossa vai jossain muussa), mutta nyt kun tein vähän nettihakuja, niin aika paljon löytyi kokemuksia MH:n hitaudesta (tyyliin ensin paketti Keski-Euroopasta Suomeen parissa päivässä ja sitten pari sataa kilometriä Suomessa MH:n kanssa viikossa). MH ei myöskään tuntunut olevan halukas selvittämään, missä tai kenen hallussa paketti voisi olla. TNT taas ei ota kantaa TNT Postin paketteihin, joten vaihtoehdot asiakaspalvelun suhteen täällä Suomen päässä tuntuvat olevan aika vähissä.
    [/vuodatus]
     
  6. Diesl

    Diesl Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman tilaukseni kanssa taas ihmettelin heti alkuun kun mitään ei näyttänyt tapahtuvan Hollannin TNTn järjestelmässä. Vasta kun paketti oli Saksassa tuli siihenastiset rivit näkyviin.

    Matkahuollon asiakaspalvelussa lienee merkitystä kuka puheluusi vastaa, koska minua ainakin autettiin samantien kun selvisi, että sillä numerolla, jonka lähettäältä kaupalta sain ei löytynyt mitään lähetystä Matkahuollon järjestelmistä. Sitten pyysivät osoitetta, johon lähetys on tulossa ja sieltä selvisi, että on suoritettu jakelu kohteeseen.

    Neuvoisin soittamaan uudelleen ja toivomaan, että joku palveluhenkisempi vastaisi.

    Itse laitteesta voisin mainita sen verran, että pienimuotoisen testailun jälkeen olen saanut kaiken tarvittavan toimimaan vielä siten, että spin downkin toimii (päällä samba, ftp ja itunes). Uudella v3 firmiksellä en tuota spin downia saanut toimimaan, joten jouduin vaihtamaan 2.1.4. firmikseen. Toistaiseksi ei ole tullut vastaan mitään mistä olisi pitänyt luopua jos ei halua käyttää tuota toistaiseksi betassa olevaa firmistä.
     
  7. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko vielä avautua, vaikka tämä meneekin jo hieman ohi varsinaisen asian, mutta lupaan kyllä kommentoida tuota TS-119:takin - jos sen joku päivä käsiini saan. Matkahuoltoon olen soittanut kai jo viisi kertaa, ei vain löydy paketista mitään tietoa, ei seurantanumerolla, ei nimellä, ei millään. MH ei kuulemma voi tehdä asian selvittämiseksi ja paketin löytämiseksi yhtään mitään ennen kuin se kirjautuu heidän omaan järjestelmäänsä. Pyysivät vain ottamaan yhteyttä lähettäjään. Sen olen tehnytkin, mutta Wifimedia ei ole vastannut mitään. Lähetin myös kysymyksen TNT Postille heidän hollanninkielisten web-lomakkeidensa kautta ja siihen tuli vastauskin ja se on tämä varsinaisen avautumisen aihe.

    Tiivistettynä minun kysymykseni TNT Postille oli se, että minulle on tulossa paketti, joka heidän oman seurantansa mukaan on saapunut Suomeen 21.4. Pakettia ei ole kuitenkaan vielä toimitettu minulle vaikka luvattu toimitusaika (4-5 työpäivää) on jo mennyt umpeen eikä heidän paikallinen jakelijansa (Matkahuolto) tiedä mitään tuosta paketista tai sen sijainnista. Kenen hallussa paketti siis tällä hetkellä on ja milloin se toimitetaan minulle? TNT Postin vastaus oli tiivistettynä se, että virkailija oli kovin iloinen voidessaan kertoa minulle, että seurannan mukaan paketti on saapunut Suomeen 21.4. ja että jos minulla on edelleen kysyttävää, voin ottaa heihin yhteyttä nettisivujen kautta. :hitme:

    Miten voi olla pokkaa antaa tuollainen epävastaus? Minä en siihen pystyisi. No, asia on siis edelleen auki eikä kukaan asianomaisista (Wifimedia, TNT Post, Matkahuolto) vaikuta erityisen kiinnostuneelta tai halukkaalta auttamaan.

    Päivitys: Pistin taas meiliä TNT Postille ja taas tuli uusi 0-arvoinen vastaus. Kysymys oli tiivistettynä siis se, että mitä paketille on tapahtunut, missä se on, miksi sitä ei ole toimitettu Matkahuollolle, milloin se tulee minulle? Vastaus oli tiivistettynä se, että koska minua kiinnostaa paketin toimitusaikataulu, minun pitää ottaa yhteyttä "local postal service", koska ei heillä Hollannin postissa voida mitenkään tietää mitään pakettien jakamisesta Suomessa. Ja olin siis kyllä kertonut olleeni useasti yhteydessä Matkahuoltoon, joka ei kuitenkaan ole kuullutkaan koko paketista. Hohhoi, kenessäköhän se vika oikein on.
    Sain sitten toisenkin vastauksen ja tällä kertaa tunnuttiin sentään ymmärtävän, että paketti on kateissa, mutta ainoa ehdotus oli ottaa yhteyttä lähettäjään ja pyytää heitä pyytämään tutkimuksen aloittamista, minkä tein jo viime viikolla, mutta eipä ole siltä suunnalta kuulunut mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2009
  8. Jii1975

    Jii1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt muutama päivä minullakin jo QNAP TS-219 testailua takana,
    ja mainio pelihän tuo on. Ainoa mitä vielä en ole saanut toimimaan on iTunes serveri, mutta mitenkään kriittinen tuo ei ole minulle, tietysti olisi kiva tietää mitenhän tuo saisi pelaamaan :) Tarvittavat asetukset on QNAPissa tehty, mutta silti jokin tökkii. Muillakin on näemmä vähän samanlaista probleemaa:

    http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=18&t=5150&start=20
     
  9. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Eilen hain oman 219:n ja samalla laitoin 2*WD 1TB-levyt RAID1:ksi.

    Mitään en varsinaisesti ole kerennyt testaileen/asenteleen. Just tulostin 224-sivusen UserManualin, jos sitä vähän aluksi lueskelis :confused: Harmi kun se on vaan englanniksi :weep:
     
  10. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sulla biisit Qmultimedia-hakemistossa? Muistaakseni iTunes-serveri hakee biisit vain ja ainoastaan sieltä. (Itse en käytä ko. ominaisuutta)
     
  11. Jii1975

    Jii1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tuossa hakemistossa kyllä on, mutta silti ei vaan pelitä. No, enpä tuota itsekkään meinannut käyttää, harrastemielessä on vaan kaikki aina kokeiltava :)

    Tänään näköjään tulikin jakoon tuo virallinen versio 3.0 firmwaresta, näyttäisi sekin lyhyellä testauksella toimivan ok.
    http://www.qnap.com/download_detail.asp?pl=1&p_mn=TS-219 Turbo NAS&ct_name=Firmware
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2009
  12. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Ei ymmärrä ... kysymys numero 0001 :eek:

    Tuossa noita asetuksia kattelin ja yritin lähettää Alert Notification:a sähköpostilla, mutta tulee "The system cannot send the test e-mail, please check your settings." smtp-asetukset on kyllä oikein tai pitäis olla :D

    Laite on NAT:n takana eli vaikuttaako se jotenkin? Mutta samallalailla kaikki pc:tkin on NAT:n takana ja toimii sähköpostin lähetys ilman mitään porttiohjauksia.

    Laitteistoni .... klik
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2009
  13. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sen pitäisi vaatia mitään ihmeellisiä asetuksia.

    1. Alert notification sivulle E-maili, johon haluat viestit (esim. matti.meikäläinen@pp.inet.fi)
    2. Configure SMTP Server sivulle: lähtevän postin palvelin, käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (esim. mail.inet.fi / masa1 / salasana123)

    Kokeilin juuri täältä työpaikalta omaani etäyhteyden yli ja toimi laakista. Oma kokoonpano = Qnap -> D-Linkin kytkin -> D-Linkin tukiasema/kytkin -> D-Linkin ADSL-modeemi (läpinäkyvässä-tilassa) -> netti

    Tällainen viesti tuli postilootaan:

    Server Name: Jukeboksi
    IP Address: 192.168.0.192
    Date/Time: 04/29/2009 15:38:16

    This is a test mail sent by NAS (Jukeboksi).
     
  14. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Just, eli asetukseni on/oli ...
    1. tunnus@dnainternet.net
    2. smtp.dnainternet.net / tunnus / salasana

    Ja ei toimi :confused: Harmi kun tuo ei yhtään opasta että mitkä asetukset on nyt väärin ... vänkää vain check settings :hitme:

    Download Station kyllä pääsi nettiin kun kokeeksi latasin.

    Meneepä vappu rattoisasti kun ihmettelen laitteen ominaisuuksia ja omaa osaamattomuuttaan :D :grr: :weep: No onneksi nyt töissä, niin kerkeää muutakin ajatella.

    LISÄYS : muillakin vastaavia ongelmia näemmä .... http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=145&t=9949

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ei toi vaan toimi :weep:
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2009
  15. Jii1975

    Jii1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullakaan ei toiminut jostain syystä soneran sähköpostilla, mutta tuossa mainitsemassasi linkissä oli ohjeet gmailin käyttöön ja niillä kyllä toimii :)
     
  16. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole DNA:sta kokemusta, mutta kaikki operaattorit ei vaadi tunnistautumista tai käyttäjätunnusta/salasanaa sähköpostin lähetykseen. Oletko kokeillut pelkällä palvelinosoitteella?
     
  17. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Yirtin tuota smtp.googlemail.com:587 mut ei toiminut googolemailillakaan :weep: Mitä asetuksia sinä käytit?

    Ei toiminut ilman tunnistautumista.
     
  18. Jii1975

    Jii1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytin juuri niitä samoja asetuksia kuten tuossa yllä mainitsit (vaatii tietysti gmail tunnuksen :) + rasti kohtaan Use SSL/ TLS secure connection).
    Tosin tein eilen sellaisia muutoksia omaan setuppiin että muutin modeemin siltaavaksi, ja Buffalon WLAN reitin hoitaa sitten loput + QNAP:n network asetuksista laitoin oikeat DNS server osoitteet. Sitten lähti tuo gmail toimimaan. Itsekkin opettelen näitä verkkoasioita, että toivottavasti meni edes sinne päin :D
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2009
  19. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Lähti täälläkin toimimaan ...
    [​IMG]

    Jännä juttu vaan ettei toimi tuolla DNA-sähköpostilla :confused:
     
  20. Zerp

    Zerp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    DNAinternetillä näkyy olevan aika tiukat tsekkaukset smtp-puolella. Johonkin niistä se varmaan kaatuu.

    "Lähtevistä sähköpostiviesteistä tarkistetaan lähettäjäksi merkityn osoitteen oikeellisuus, mikäli lähettäjäosoitetta ei voida tunnistaa viestiä ei oteta välitettäväksi. Lähtevien sähköpostiviestien määrä on rajoitettu käyttäjäkohtaisesti 100 viestiin tunnissa, mikäli raja ylitetään sähköpostiviestien estyy tunnin ajaksi. Yhden viestin jokainen vastaanottaja on yksi erillinen lähetys, oli kyseessä sitten postituslistalta lähettäminen tai normaali yksittäinen viesti.

    Sähköpostiviesteille tehdään myös heurestista roskapostin suodatusta perustuen viestin sisällön analysointiin. Roskapostiksi todetun viestin välitys estyy ja asiakkaan sähköpostiohjelmalle palautetaan virheilmoitus.

    Lähteville viesteille ja liitetiedostoille suoritetaan myös virus- sekä haittaohjelmatarkistus, saastuneiden viestien välitys estetään ja asiakkaan sähköpostiohjelmalle palautetaan virheilmoitus."