Oletko jo hidastanut dvd-leffojen ostamista?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Coppola, 05.05.2006.

?

Uudet formaatit tulevat, miten käy dvd-leffojen ostamisen?

  1. Olen jo lopettanut dvd-leffojen ostamisen!

    13,8%
  2. Olen hidastanut dvd-leffojen ostamista!

    36,5%
  3. Ostan dvd-leffoja kuin ennenkin!

    36,2%
  4. Ostan dvd-leffoja entistä enemmän!

    13,5%
  1. Takeshi666

    Takeshi666 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    2 005
    Saadut tykkäykset:
    17
    Olen, mutta enemmänkin budjettisyistä ja hyvän tarjonnan laskun takia. Kiinnostavia leffoja ei vaan enää julkaista mutta nyt TV-sarjaboksien hintojen laskun myötä ostokset ovat olleet pelkästään niitä. Olenpa päätynyt wanhaa Doctor Whotakin ostamaan...
     
  2. scf77

    scf77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2002
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllähän tuota on tullut hidastettua. Aina ensisijaisesti tulee Blu-ray ostettua, kun hinnatkin on uutuusleffoissa kohtuullisesti 20 euron molemminpuolin kotiintoimitettuna briteistä/jenkeistä tilattuna. Tykkikäytössä ja 92" kankaalla kuvanlaadussakin on merkittävä ero Blu-rayn hyväksi, joten miksi ei.
     
  3. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan nykyään DVD-leffoja entistä enemmän. Blu-rayta tuskin tulee koskaan hankittua. TV on mallia HD ready ja 24p-tukea ei löydy, joten Blu-raysta tuskin hirveästi iloa olisi. Nykyään DVD:itä saa jo aika pirun halvalla, ja kuvanlaatu on skaalaavan soittimen kanssa itselleni täysin riittävä.
     
  4. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Jos leffasta on Blu-ray Disc (BD) versio niin ostan sen ja jätän DVD:n ostamatta ellei BD ole huomattavasti kalliimpi kuin DVD, mitä BD kuitenkaan hyvin harvoin enää on.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No niinhän siinä sitten kävi, että BD-soittimen hankinnan jälkeen on tullut ostettua aika lyhyen ajan sisään useampi blu-ray -leffa. Vielä ei ole kaksinumeroisissa luvuissa sentään, mutta pahaltahan tämä näyttää. Täytyy myöntää, että väärässä olin, kun aikoinaan tuli lupailtua, että BD-soittimella katson vain TDK:n ja kaikki muut sitten tulevat edelleen olemaan dvd:tä. :D

    Periaatteessa olen siirtynyt täysin siihen taktiikkaan, että dvd:nä enää ostetaan vain TV-sarjat (niiden kohdalla en näe arvoa BD:ssä). Onneksi tässä vaiheessa blu-ray -leffoja voi saada oikeista paikoista jopa alle 10 euron, ja olenkin toisaalta siinä yrittänyt pitäytyä, etten osta ainuttakaan yli 15 euron BD-leffaa (ellei kyse sitten ole boksista tai erityisen must-have leffasta -- vaikka enpä ole vielä raskinut Takenistäkään maksaa Play.comin pyytämää hintaa). Olen maininnut tämän usein, mutta vieläkin hirvittää kun ajattelee dvd-harrastuksen alkua: kuinka tuli Filmifriikiltä liukuhihnalta tilattua niitä hiton 33 euron importteja. :OI

    Ikävää vaan, että nykyäänkin (etenkin sen hiton BBFC:n takia) pitää blu-raydenkin kanssa harrastaa tätä "ennen kuin ostat, etenkin toiminta/trilleri/kauhu-osastoa, niin tarkista kunkin maan version leikkelytila" peliä. Esimerkiksi Zavvista olisi lähtenyt Casino Royalen luksusversio, mutta BBFC:n takia kyseisessä versiossa ei voi nauttia täysillä "Bondin kasseista". No, periaatteessahan tämän luokan leikkelyt eivät elokuvanautintoa pilaa, mutta olen vähän sitäkin mieltä, että kun maksaa leffasta täyden hinnan, niin pitäisi saada se koko versio.
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2009
  6. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vaikka vastasin tähän threadiin joskus vuosi sitten, että olen hidastanut dvd-leffojen ostoa, niin olen nyt päätynyt sellaiseen kompromissiin, että ostan entistä enemmän sekä dvd-, että bd-leffoja. :D

    Pääasiassa yli 40 vuotta vanhoja leffoja ja pieniä kulttileffoja ostelen dvd:llä, koska näitä ei pahemmin ole bd-julkaisulistoilla (ainakaan toistaiseksi).

    Puolestaan mitään uusia leffoja en osta dvd:llä, vaan bd:llä. Viimeisen 20 vuoden aikana tehtyjä leffoja tulee niin nopsaan maailmalla bd:lle, ettei niitä ole enää järkeä haalia vanhassa dvd-formaatissa. 1970- ja 1980-lukujen leffojen kohdalla harkitsen tapauskohtaisesti, että onko leffa niin suosittu tai merkittävä, että siitä tulisi lähiaikoina bd-versio.

    Jos jostakin kiinnostavasta leffasta on olemassa asiallinen bd-julkaisu, niin ostan sen, enkä harkitsekaan dvd-julkaisua. Lisäksi päivittelen joitakin kokoelmassani olevia huonoja dvd-julkaisuja ja suosikkileffojani bd-julkaisuihin.
     
  7. jarppa112

    jarppa112 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan dvd-leffoja niin kauan kuin BD-soittimien hinnat ovat järkevällä tasolla. Ok ovat ne jo nyt hieman halvempia, mutta silti :mad:

    Blu-Ray leffathan itse eivät kyllä kovinkaan hinnakkaita ole dvd:eihin verrattuna
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eiköhän niitä nytkin saa järkevällä hinnalla varustettuna, jos vain osaa olla skarppina. Nimimerkillä "Sony S550 240 eurolla verkkokauppa.comista" :)
     
  9. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole juurikaan DVD-leffoja ostellut, siis koskaan yleensäkään. Niitä on kerääntynyt ehkä hieman reilut 10 kpl, koska olen pääsääntöisesti katsellut leffat sf-anytimestä tai vuokrannut levyt. Bluray-levyjä on sen sijaan nyt tullut osteltua aika hyvää tahtia elikäs noin 1 / vko. (hyvää tahtia ainakin verrattuna DVD-hankintoihin).
     
  10. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska blu-ray soittimeni DVD-skaalaus ei jostain syystä pelitä telkkarini kanssa, niin leffojen osalta DVD-ostelu stoppasi oikeastaan kokonaan. Sarjaboxeja tulee sen sijaan osteltua nyt ja tulevaisuudessa varsin runsaasti, kun vastaavat maksavat blu-rayna sen verran liikaa.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    TV-sarjoja en blu-raynä ehkä siksikään ostaisi, että jotenkin TV-sarjoja katsottaessa kuvan ja äänen laatu on ainakin minulle hyvin toissijainen asia. Tietenkin nykyään TV-sarjoissa on jopa monia elokuviakin korkeammat tuotantoarvot, mutta silti minusta TV-sarjoissa ei koskaan ole ollut pointtina se, kun taas elokuvissa tavallaan se enemmän on, että saa irti elämyksiä AV-laadusta.
     
  12. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tossa Fireflyssä kyllä niin nättejä tyttöjä, että mielellään sitä HD:nä katsoo.
     
  13. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Hidastanut olen siinä määrin, että en enää juuri leffoja osta DVD:nä. Ainoastaan sarjat tarttuu mukaan DVD-formaatissa ja kotimaisia satunnaisia titlejä.
     
  14. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Nopeasti hiipui innostus blu-rayta kohtaan. Ensin kyllä ihasteli kuvanlaatua, mutta sisältö ohitti pian kiinnostavuudessa tekniikan.

    Uutuuksia tulee ostettua bluna, jos sellainen on saatavilla. DVD:nä jo hankittuja elokuvia on tarkoitus päivittää teräväpiirtoon 46 kpl, eli noin 0,5 %. Timburtonit, batmanit, alienit, matrixit ja sellaiset ostetaan uusiksi. Sekä kaikki luontodokkarit.
     
  15. AtexII

    AtexII Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tahti hiipuu tosin ei johdu DVD-formaatin hiipumisesta :rolleyes:
    Kohta se BlueRay on ostettava
     
  16. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    En ole hidastanut vaan ostan samaa tahtia, kuin ennenkin. Päätölsänä toimii edelleen kuusi vuotta vanha 28 tuumainen laajakuva-putkitelkkari ja makkarissa samaa ikäluokkaa oleva 21 tuumainen 4:3, jotka toimivat yhä moitteettomasti, joten varsinkin näin lama-aikaan ja epävarman työtilanteen kanssa, sekä asuntovelallisena pienen tytön isänä en näe järkevänä alkaa kalustoa uusimaan. DVDitä on hyllyyn kertynyt vuosien mittaan jo yli 900 kpl ja vasta neljä vuotta sitten sain hävitettyä viimeisen VHS-nauhani, joten toistaiseksi mennään näillä. Sitten kun DVD-formaatti kuolee, tai nykyinen kalusto hajoaa, lienee aihellista harkita Blu-Rayhin siirtymistä, mutta uskoisin siihen menevän vielä vuosia...
     
  17. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pitipä nyt itsekin ottaa osaa kyselyyn. Olen varmaan vähentänyt hieman dvd-leffojen ostamista mutta syy siihen ei ole kyllä yksinään BD ja HD aikakauden aamunkoitto. On muitakin harrastuksia, jotka vievät rahaa ja ihan kaikkea haluamaansa ei voi ostaa kun en satu paskomaan rahaa.

    Oma veikkaukseni on, että tulen kenties hommaamaan BD soittimen ehkä tässä puolen vuoden sisällä. Se nyt ei ollut mikään lupaus mutta jonkni verran minua kiinnostavia julkaisuja on tulossa jotka haluaisin omistaa myös BD formaatissa. Sen verran mitä olen BD-kuvaan tutustunut "tavallisen kokoisissa" telkuissa, niin en ole ollut ihan niin innoissani laitteiden uusimisesta. Kyllä hyvälaatuinen dvd-julkaisu toimii ihan taulutelkustakin katsottuna. Totta kai niillä laitteillakin on suuri osansa siitä, miltä kuva näyttää.

    Jos minulla olisi BD soitin, niin toimisin varmaan monien muiden tapaan, eli ostaisin lähinnä noita vanhoja leffoja ja tv-sarjoja dvd-formaatissa mutta kaikki uudet leffat BD:nä. Luulen nimittäin, että vaikka kuvaa voidaankin aina parantaa, niin joidenkin esim. 70-80 lukulaisten (tai jopa paljon vanhempien) kauhuleffojen kuva tulee aina olemaan jokseenkin rupinen verrattuna uusiin leffoihin. Olisi toisaalta kiva nähdä noita Clintin spagettiwesternejä BD-formaatissa, mutta tuntuu vaan, siltä että kuva ei tule silti olemaan paras mahdollinen.

    Luulen myös, että esim. noiden vanhempien kunnon kauhuleffojen ilmestyminen BD formaattiin kestää vielä pitkään. Se onkin varmaan monilla yksi syy miksi dvd-leffojen ostaminen jatkuu yhä. BD tarjonta on vielä hieman köyhää.
     
  18. Chato

    Chato Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei nyt aivan vuotta kestänyt kun muutoksia alkanut ilmenemään:) Katselin vasta ensimmäisen elokuvan omilla laitteilla blu-raylta ja sen verran hyvältähän se näytti (vaikka tykkinä onkin vain sanyo plv-z5), että piti samantien pistää parit blu-rayt tilaukseen.

    Joten nyt voisi ehkä sanoa, että dvd-leffojen ostaminen hidastuu omalta osaltani. Toki tulee vielä varmasti jonkin verran dvd-leffoja ostettua johtuen laajemmasta valikoimasta ja halvemmista hinnoista, mutta pääsääntöisesti taidan hiljalleen siirtyä blu-rayhin. Omassa hyllyssä olevista dvd-leffoista päivitän aikanaan kuitenkin vain muutaman blu-ray formaattiin.

    edit: Niin ja kaikki lähti siitä liikkelle kun tuli ps3 hommattua.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2009
  19. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lopetin, kun sain vaimolta blu-ray soittimen ja full hd tv:n. Tv-sarjoja aion ostaa ehkä dvd-muodossa, mutta ne eivät olekaan leffoja.
     
  20. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
    Häh? Sulla on siis 9200 lehvaa? Siis lähes sata hyllymetriä?