Frost / Nixon (Ron Howard) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 25.09.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Oscar-palkittu ohjaaja Ron Howard tuo valkokankaalle käsikirjoittaja Peter Morganin sähköisen taitelun joka käydään epäsuositun, perintöä vaalivan presidentti Richard Nixonin ja jetset-elämää viettävän, nimeä hankkivan tv-persoona David Frostin välillä. Kummankin miehen muuttanutta historiallista kamppailua ei ole kerrottu aiemmin. Morganin teatteriversion roolit toistavat nyt myös elokuvassa Nixonia esittävä, Tony-palkittu Frank Langella ja Michael Sheen joka muuttui Frostiksi teatterilavalla sekä Lontoossa että New Yorkissa.

    Tultuaan pakotetuksi eroamaan, Nixon pysyi hiljaa kolmen vuoden ajan. Mutta kesällä 1977 teräksenkova, ovela entinen ylikomentaja suostui haastatteluun yksinoikeudella kohdatakseen kysymykset ajastaan Valkoisessa talossa ja Watergate-skandaalista joka päätti hänen uransa presidenttinä. Nixon yllätti kaikki valitsemalla Frostin televisioripittäjäkseen aikoen helposti panna brittiläisen show-miehen ojennukseen ja turvatakseen paikkansa amerikkalaisten sydämessä ja mielessä.

    Samaan aikaan Frostin työtoverit hautoivat epäilyjään pomonsa kyvystä selvityä omin avuin. Kuitenkin kamerat tallensivat kahden älykkään miehen kovan taistelun. Väistelisikö Nixon kysymykset roolistaan yhtenä kansakunnan suurimpana häpeäpilkkuna? Vai tyrmistyttäisikö Frost kriitikot ja vaatisi rohkeasti vastuuta?

    Frost/Nixon ei esitä pelkkää suorana lähetettyä haastattelua, vaan myös ympäri maailman kulissien takana viikkojen aikana tapahtuneet liikkeet miesten ja heidän leiriensä välillä kun neuvotteluja pidettiin, sopimuksia tehtiin ja salaisuuksia paljastettiin…kaikki johtaen hetkeen jolloin he istuisivat alas kasvotusten yleisön toimiessa oikeutena.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 23.01.2009 (USA:ssa 05.12.2008)
     
  2. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Oli kyllä pätevä pätkä. Ei mikään historian oppitunti vaan ihan täysiverinen viihdepläjäys. Frank Langella pistää pari kertaa sekopäisen Nixonin roolissa sellaista settiä että huh huh! Pidän peukkuja tälle jätkälle Oscar-gaalassa, mutta kilpailu vaan taitaa olla liian kovaa tuossa parhaan miespääosan kategoriassa.

    Helposti Ron Howardin uran paras leffa ja parituntinen hujahtaa hetkessä. Oliver Platt ja Kevin Bacon sivuosissa aivan helvetin hyviä. Olisin kuitenkin toivonut, että niihin varsinaisiin Frostin ja Nixonin välisiiin haastattelusessioihin olisi syvennytty enemmän. Jätkäthän tenttasivat toisiaan todellisuudessa 28 tuntia, mutta tähän leffaan on poimittu oikeastaan vaan ne muutamat parhaat sitaatit. Howard yrittää just hyvin esittää haastattelun ikään kuin nyrkkeilyotteluna tai kahden älykkään miehen shakkimatsina. Mutta vaikka tunnelma olikin tiivis, niin silti olisin kaivannut noissa haastatteluosioissa enemmän lihaa luiden ympärille.

    4/5
     
  3. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella mielenkiintoinen elokuva pitkästä aikaa, ja osittain jopa oikeasta elämästä. Siitä saa aina plussaa.
    Näyttelijät olivat todella hyviä. Varsinkin Nixonia näytellyt kaveri oli varsin vakuuttava. Ei tosin muissakaan mitään vikaa ollut, eivät vaan jääneet niin hyvin mieleen.

    Hankala tästä on oikeasti mitään kamalan huonoa sanoa. Olisi toki voinut olla lähes joka aspektilla aavistuksen parempi, skarpimpi. Sillä tavalla parempi, että se tekisi mieli katsoa uudelleenkin. Elokuva oli ehkä vähän liian pitkä tai sitten intensiteetti onnistuttiin hukkaamaan jossain puolen välin jälkeen.

    Tekisi mieli antaa parempi arvio mutta, kun elokuvan uudelleen katsomisarvo tuntuu lähinnä mitättömältä niin näillä mennään.

    Arvio 3/5.
     
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kovasti pidin elokuvasta. Ronin elokuvat ovat muutenkin iskeneet vuosien mittaan hyvin. Frank Langella ja Michael Sheen olivat hyviä.

    4/5
     
  5. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämä elokuva oli todellinen yllättäjä. Ron Howardin elokuvista en ole aikaisemmin välittänyt, mutta tämä oli tosi hyvä. Hyvät näyttelijät ja hyvä kuvaus. Jos aihe yhtään kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi.
     
  6. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllättävän vähän tämä elokuva on saanut huomiota Plazalla, vaikka kyseessä on kuitenkin Oscar-ehdokas.

    Lyhyesti oman mielipiteeni totean:

    Kyseessä on hyvin eheä kokonaisuus, missä ennen kaikkea näyttelijäsuoritukset nousevat mahtavaan rooliin. Molemmat "pääosan" näyttelijät vakuuttavat ja pelkästään heidän tulkintaansa seuraa mieluusti koko elokuvan ajan.

    Ei muuten ehkä mikään suurteos, mutta näyttelijöiden suorituksen takia ehdottomasti katsomisen arvoinen tekele.

    3/5
     
  7. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Pitkästä aikaa erittäin mielenkiintoinen elokuva.
    Kerrankin pituutta olisi saanut olla enemmän, niin että itse haastetteluihin olisi pystytty keskittymään paremmin. Nyt päästiin vain lähinnä raapaisemaan pintaa, mutta ihan hyvä näinkin.
    Näyttelijäkaarti onnistuu erinomaisesti. Varsinkin Bacon ja Langella ovat todella hienossa vedossa.
    Ron Howardin ehkä paras leffa.

    ****/*****
     
  8. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Skeletor rulaa :thumbsup:
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Viihdettä ja vapaata tulkintaa todellisesta aiheesta. Kyllä tämän kerran katsoo. 3/5.