Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

  1. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkästä aikaa nappasin hyllystä Lynchin Elefanttimiehen ja iskin soittimeen. Uskomaton ja pysäyttävä elokuva, kaksi tuntia täyttä parhautta.

    [​IMG]
     
  2. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Brad "The Machinist" Andersonin ohjaama Session 9 oli pitkästä aikaa varsin positiivinen kauhuelokuva. Jännitteitä luotiin mielenkiintoisella tavalla ja tunnelma oli muutenkin hyvin läheistä sukua Machinistin paranoia fiiliksille. Mukavalla tavalla erilainen kauhuelokuva.
     
  3. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Last King of Scotland säväytti. Olen aina pitänyt Forest Whitakerista ja nyt hän antoi kerrassaan upeasti "isolle pahalle" Idi Aminille kasvot :thumbsup:
     
  4. JT-1976

    JT-1976 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. jarvan

    jarvan Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2003
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Omega Man

    Tämä NRA Hestonin tähdittämä scifi-pläjäys oli positiivinen yllätys. Varsinkin kohtaus jossa sankari katsoo leffateatterissa woodstock dokumenttielokuvaa ja toistelee haastateltavien puheita jäi mieleeni. Tarinan loppu olisi mielestäni tosin voinut olla hieman synkempi.
     
  6. patekka

    patekka Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taken. Tykkäsin kovasti.
     
  7. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katseltua Infernal Affairs pois boksilta, jonka tallensin lähinnä koska tykkäsin The Departedista niin paljon. Täytyy sanoa että kylläpä onnistui leffa iskemään pitkästä aikaa kunnolla. Scorsesen versio oli kuitenkin aika reilusti erilainen verrattuna tähän ja loppujen lopuksi kyllä Infernal Affairs oli ehkä piirun verran jenkkiversiota parempi.

    Infernal Affairs 5-
    The Departed 4½
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2009
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Muutaman vuoden tauon jälkeen Shogun Assassin suorastaan räjäytti tajunnan. Oliko tämä todella näin hyvä? Kenji Misumin kahdesta ensimmäistä Lone Wold And Cub -elokuvasta (se koko sarja on muuten hankittava!!) koostettu tekele on uskomattoman verinen, visuaalinen ja huipputyylikäs elokuva Shogunia uhmaavasta Samuraista, joka vaeltaa pienen poikansa Daigoron kanssa ei mihinkään, tappaen matkallaan sadoittain päätään tavoittelevia "sudenmetsästäjiä". Tomisaburo Wakayama ei ole yhtään vähempää kuin täydellinen Ogami "Lone Wolf" Ittona, Daigoron esittäjä on mainio pikku veijari isossa, mutta ainoastaan parin repliikin roolissaan, ja Misumin ohjaus on yhdellä sanalla sanottuna taidetta. Ne värit, maisemat, hidastukset, kuvakulmat, irtojäsenet, veri, jännitys... huikeaa. Musiikkikin, kuten asiaan tietenkin kuuluu, hivelee korvia.

    Ja taitaapa olla ainoa elokuva maailmassa, jonka kohdalla voin sanoa näin: englanninkielinen dubbaus on niin loistava, etten edes välitä kuulla alkuperäistä ääniraitaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2009
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarantinon Inglorious Basterds räjäytti tajunnan aika onnistuneesti. Pulp Fictionista en koskaan pitänyt, eivätkä Kill Billit ole mitään suosikkeja, mutta tässä on helposti Tarantinon uran paras elokuva ja muutenkin vuoden kovimpia leffoja. Erittäin jännittävä, upeasti näytelty ja kirjoitettu alternate history thrilleri, jonka uudelleen näkemistä odottaa innolla. 5/5
     
  10. 8no

    8no Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Simpsons Movie. Nokkela, hauska ja syvällinen. Sisältää jatkuvaa mieltä piristävää huumorin ilotulitusta. Tuntuu kuin leffa olisi viisaiden psykologien ja maailman tilasta huolestuneiden kyhäämä sillä he ovat oivaltaneet että tämä tulee olemaan se definitiivinen hyvän mielen leffa, jota kaikensorttiset perheet katsovat aika useasti kotitalouksien DVD-soittimista monien vuosien ajan ja joka siksi vaatii alleen relevantteja sanomia. Ahneutta, välinpitämättömyyttä ja typeryyttä kritisoidaan aika lailla.

    Pidin erityisesti siitä kun
    Al Goren elokuvaa parodioivassa kohtauksessa Lisa kertoo kamalasta ympäristöhaitoista mutta hänen nostohärveli ei toimi. Lenny huomauttaa että pitää ostaa uusi tilalle mutta oikeasti huomionaiheena pitäisi olla Springfieldin tulevaisuus
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    True Romance

    Yksi nuoruuteni suosikkileffoista jäi jostain syystä täysin väliin DVD kierroksella, joten Blu-rayn ilmestyminen kauppoihin olikin yksi kesän parhaista tapahtumista leffarintamalla.

    Eikä ollut kyllä yhtään tehot kadonneet tästä elokuvasta. Huikea näyttelijäkaarti, loisto läppää ja hienoa musiikkia. Juoni nyt ei ole mikään omaperäisyyden huipentuma, mutta toimii omassa genressään kuin junan vessa. Tony Scottin paras elokuva, ja genrensä ehdottomia huippuja.

    *****
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2009
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gran Torino. Yllättävän viihdyttävä ja jopa hauska elokuva Clintiltä. Nuo herran viimeisimmät ohjaustyöt kun ovat minulle ainakin jääneet mieleen vähän tuommoisina hitaasti etenevinä ja vähäeleisinä.
     
  13. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Gran Torino. Aivan loistava leffa pitkästä aikaa! Harvoin tuntuu siltä, että leffan voisi katsoa vaikka seuraavana päivän uudestaan!

    ***** / *****
     
  14. vouti

    vouti Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moon - tämä helmi tuli hiljattain nähtyä Lontoossa ja todella sääli mikäli Finnkino ei aio sitä esittää.

    Toivottavasti ohjaajalta nähdään Scifi elokuvia jatkossakin.
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Sister Street Fighterista pidin valtavasti. Eihän tässä nyt mitenkään juhlita nerokkaalla käsiksellä, näyttelyllä tms., mutta viihdyttävyys oli aivan huippua. Enkä koskaan ole nähnyt elokuvaa, jossa joku noin söpö kuin Etsuko Shihomi :love: pistäisi paljain käsin (ja jaloin) pahiksia turpaan yhtä brutaalisti. Ja niinpä pätevä oli hän oikeastikin, ettei stuntnaisia tarvittu ainuttakaan. Tästä tuli kerralla yksi suosikeista, ja allekirjoittaneesta Etsuko-fani! :thumbsup:
     
  16. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatar 3D. Visuaalisesti komein leffa tähän mennessä. Fantasian ja scifin ystävänä tarina upposi vaikka olikin piilopaatoksellinen ja osin liian kliseemäinen. Mutta kun ei liikaa murehdi ja märehdi niin tästä pystyi nauttimaan täysin siemauksin. Avatarin maailma pitää kokea vielä uudelleen.
     
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    L.A. Confidential, omistan vhs:n, dvd:n ja nyt myös Blu-rayn jonka juuri katsoin. Turha puhua edes mistään arvosanoista tämä on minun kirjoissa ihan samaa tasoa kuin Kummisedät, kaikkien aikojen top5 elokuva. Aivan kaikki elokuvassa toimii, olisin voinut helposti katsoa toisen kerran putkeen. Extrojen parissa vierähti myös muutama tunti, useimmista pätkistä niitä ei edes viitsi katsella. Helposti paras elokuva mitä on tehty minun elinaikanani (vähän reilu varttivuosisata).
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2010
  19. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tuo periaatteessa ole elokuva, jopa tekijäkin kutsuu sitä vain animaation keinoin tehdyksi kollaasiksi. Eräänlainen installaatio?

    Coen veljesten A Serious Man ei välttämättä ole parhain elokuva, minkä olen nähnyt pitkään aikaan. Mutta se on ehdottomasti ajatuksia herättänein. Vielä kaksi viikkoa näkemisen jälkeen se tulee keskustelussa esille ja pistää mietityttämään. Erinomaisen elokuvan merkki.
     
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262