Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenpa nyt tullut katselleeksi elämäni ensimmäiset BD-elokuvatkin (joo joo oonpa luuseri) ja siis onhan se toki aivan mahtavaa DVD:hen verrattuna ja Pansun kuva on muuten vallan ihana mutta ihmetyttää tuo 24 fps toisto:
    Arvovaltaisissa arvosteluissa Pansun 24 fps toisto on todettu hyvin onnistuneeksi, ei kuulemma näy häiritsevää "judderingia" kun kamera "pannaa".
    Mutta minun silmiin hitaat kamera-ajot kyllä tököttelee, töktöktök... En siis puhu "flickeringistä" eli välkkymisestä jollaista en kyllä havaitse.
    Onko se nyt vaan välttämätön yleinen tosiasia että 24 fps elokuvissa on kärsittävä kamera-ajojen tököttelystä ellei sitten halua kärsiä jonkun näsäviisaan interpolaattorin sekaan suttaamista välifreimeistä?

    Ja valmiiksi vastaan että PS3:lla katselen ja olen kyllä valinnut asetuksista 24 fps moodin päälle.

    PS3:n asetuksiin liittyen heräsi toinenkin epäselvyys johon en netistä ole löytänyt epäkieroa vastausta:
    PS3:ssa on asetus "Y Pb/Cb Pr/Cr super white" (tai RGB-lähtöä käyttäessä "Full RGB") joka kuulemma on Sonyn ilmaus Deep Colourille eli se käyttää laajennettua x.v.C värimaailmaa, mikäli lähde on koodattu sellaiseksi.
    Pansussa puolestaan on "Colour management" asetus, joka manuskan mukaan säätää värit kirkkaiksi, mikä puolestaan jonkun lähteen mukaan on epäselvä ilmaus sille että käytetään laajennettua värimaailmaa.
    Koska G10 tukee HDMI 1.3a versiota sen täytyy tukea vähintään 10-bittistä Deep Colouria (koska G15:ssa erikseen mainostetaan 12-bittistä Deep Colouria voidaan päätellä että G10 tukee vain 10-bittistä).
    Nyt raivostuttavan epäselvää on että onko Pansun "Colour Management" = "Deep Colour", ja mitä sen päälle asettaminen tekee silloin kun signaalilähde ei käytä sitä?
    - Kyllä v-i-t-u-t-t-a-a kaikenlaiset hämärät speksit ja guidet, jotka on tehty tyyliin "ettepä te tollot ymmärtäisi hienoja termejä kuitenkaan"...
    :mad: :grr: :OI

    Joissakin arvosteluissa tästä Pansun Colour Managementista on sanottu että sitä ei kannata käyttää kun se vääristää värit, mutta kun itse rämpyttelin näitä PS3:n ja Pansun asetuksia eri asentoihin elokuvan toiston aikana, en huomannut minkäänlaista eroa eri asetuksilla. Että lieköpä sillä sitten niin väliäkään...
    Toisaalta mun puusilmät eroaa näköjään arvostelijoiden kultasilmistä myös väritasapainon asetuksen suhteen: minusta Normaali-asennossa värit on realistisemmat kuin arvostelijoiden suosimassa Lämmin-asennossa joka tekee ihonvärin possun punaiseksi... Mutta onhan ne pikku pinkit possukaiset toki söpöjä :p
     
  2. kesäpoika

    kesäpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ittekki ihmetelly tuota liikkeen epätasaisuutta. Kattelin tuossa justtiinsa uuden bondin bluerayna ps3:lla. Kuva tosiaan liikkui välllä tökkimällä. Lopputeksteissäkin sen huomasi. Ainakin minua tämä ominaisuus häiritsi. Onko tuohon nyt jotain parannuskeinoa?

    Mä oon muutenkin pettynyt tähän TX-P42G10E:een. Kuvan laatu on jotenkin samea ja epätarkka. Onko plasman ominaisuus? Kuva välkkyy, varsinkin vaaleissa kohtauksissa, eco-asetus pois päältä tai käytössä. Eikä se SD-kuva nyt niin hyvää ole, ei panasonicin oman tai ulkoisenkaan digiboxin kautta. Kaikenlaisia kuvansäätöjä on testailtu mutta hyvää asetusta ei ole löytynyt tai sitten sitä ei ole edes olemassa.

    Aikaisemmin testailin sonyn lcd 40w4500:sta ja täytyy sanoa kuvanlaadun olevan parempi ja liiikkeen sujuvampi kuin ko. panasonicissa. Kuva oli kirkkaampi ja selkeämpi. Mutta NE sonyn valovuodot saivat kokeilemaan vaihteeksi plasmaa.

    Miksi tätä TX-P42G10E:tä on kehuttu niin paljon? Ei vastannut ainakaan minun odotuksiani.
     
  3. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Foorumit ovat täynnä mutuilijoita ja oman ostoksen puolustelijoita. Arvosteluihinkaan ei voi luottaa. Jos niissä paljastettaisiin totuus, niin kukaan ei ostaisi siitä lehdestä enää mainoksia. Siksipä arvio tuotteen riittävyydestä kannattaakin tehdä aina henkilökohtaisesti.
     
  4. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika kova kärjistys...

    Tästä olen samaa mieltä. On myös henkilöitä, jotka eivät pidä kalibroidusta kuvasta, vaikka se esittääkin värimaailman juuri sellaisenaan kuin se on tarkoitettu nähtävän.
     
  5. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko tässä nyt kyse siitä mistä aiemmin puhuin kun kehua retostin Panan kuvaa: plasma vs LCD mieltymys riippuu paljon siitä mihin on tottunut. Joka on ehtinyt tottua LCD:hen ei välttämättä osaa enää tykätä plasmasta jonka pehmeys on lähempänä putkitöllöä.
    LCD on juuri kuin sanoit kirkkaampi ja selkeämpi mutta putkitöllöön tottuneena minun silmiin se selkeys näyttää karkeudelta -> en tykkää. Ja LCD:n jälkeen plasmassa ehkä huomaa välkyntääkin paremmin; isossa putkitöllössähän sitä välkyntääkin on ja kun siihen on tottunut niin ei minun silmät havaitse sitä plasmassakaan ollenkaan.

    En minä kehuisi omaa telkkua jos se olisi minun mielestä paska. Mutta enpä minä sitä olisi kyllä ostanut ensinkään jos en olisi tykännyt...
    Tämä 24 fps:n tököttely oli kuitenkin yllätys. Onko jollakin tähän insaittia onko se Panan vika vai näkyykö se kaikissa samoin?
     
  6. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heitetään nyt vielä bensaa liekkeihin tässä välkkymiskeskustelussa. Kävin katsomassa G10:ä Tampereen Koskikeskuksen Mustassa pörssissä varmistaakseni Veikon Koneen havainnot.

    Lopputulemana oli, että välkkyihän se siellä ihan samalla tavalla. Kun tuon IFC:n (vaimikäsenytoli) laittoi päälle, niin välkyntä helpotti huomattavasti, mutta oli kuitenkin havaittavissa. Ihan SD-materiaalia oli tarjolla.

    Ja arvatenkin tämä johtuu nyt siitä, että olen herkkä plasmatekniikalle. Vaikka edelleen painotan, että tämä Panan plasma oli ensimmäinen, joka mun silmiini on välkkynyt.
     
  7. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkö tosiaan ole elokuvateatterissa tuota huomannut? Siellä se tököttelee ihan samalla tavalla. Eikä se muuta voisi tehdäkään, kun käytössä on sulavan liikkeen tarpeisiin täysin riittämätön 24 kuvaa sekunnissa. Tuo lyötiin lukkoon jo aikojen alussa: filmi oli kallista ja niinpä sitten tehtiin kompromissi ruudunpäivitysnopeuden (= filminkulutus) ja liikkeen pehmeyden välillä. Ja aika alarajoillahan siinä sitten mennään.

    24 fps jäi standardiksi, ja vaikka kysymys oli alunperin raadollisesti rahasta, monet haluavat nähdä asiassa "taiteellisia" syitä. Tökkivä kuva on kuulemma aito, puhdas ja pyhä ja siksi myös IFC:n ynnä muiden lisäfreimejä luovien järjestelmien käyttö lähes rikollista.

    Kehotan käyttämään omia aivoja ja kokeilemaan asioita ilman ennakkoluuloja. Jokainen tulkoon onnelliseksi omalla tavallaan. Toistaiseksi IFC-poliiseja ei onneksi ole oven läpi vielä tullut.

    Noilla deep colour -jutuilla taas on edes teoreettisesti väliä vain, jos kuvalähde sitä tukee. BD-elokuvat eivät sitä tee. Full HD -videokameroissa kai tuki on, mutta veikkaan, että eroa on käytännössä vaikea havaita.
     
  8. kesäpoika

    kesäpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites toi asia hoidetaan 40w4500:ssa kun tota töktök-juttua on huomattavasti vähemmän. Sori en tiedä oikeita termejä mutta kysymys tuli kaiketi selväksi?
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilman, että oli mitään liikekompensaatioengineitä / 100Hz prosessointeja päällä? Oudolta kuulostaa, kyllä "oikein näytetty" 24p tököttää hieman, mutta tasaisesti. Jos tehdään jotain 24->50-muokkauksia tai muita rikoksia, niin sitten liike on epätasaisesti nykivää. En kylläkään ole katsonut pansulla 24p-kamaa, voihan olla, että siinä tuo on jotenkin erityisen paha tuo efekti.

    Noissa liikekompensaatioengineissä taas keksitään tuohon väliin lisää ruutuja, jolloin liike tasoittuu merkittävästi, mutta kuvasta tulee filmimateriaalilla oudon näköistä, se alkaa muistuttaa videokameralla kuvattua ja leffat / sarjat näyttävät tositeeveeltä. Tuo haittaefekti tulee käytännössä kaikilla televisioilla, mutta toisilla merkeillä tuo on paremmin hallinnassa kuin toisilla. Sonyn on kokemukseni mukaan hieman parempi kuin Samsungin (itsellä kotona siis Samsung), mutta kyllä efekti on edelleen selkeästi havaittava Sonylläkin.
     
  10. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ei ole kokemusta Sonysta eikä näistä uusista Panasoniceistakaan. Oma edellisen sukupolven Panasonikkini (50PZ800) toistaa kuitenkin 24p-kaman ok. Omituista, jos näissä uusissa sitä olisi jotenkin muutettu. Voisiko olla, että päinvastoin siinä Sonyssa olisi oletuksena kuitenkin jotain piiriä päällä? En osaa kuin veikkailla, kun en tiedä.

    Kuvailemasi "outous" perustuu vain siihen, että pidät tökkivää kuvaa "epäoutona". Itse käytän IFC:tä siksi, että liike on mielestäni sen kanssa realistisempaa. Se vastaa siis paremmin omaa, omien silmieni kautta havaitsemaani kokemusta liikkeistä tässä maailmassa. Ainakin kuvaprosessori päässäni pyörittää näkemääni suht sulavasti.

    Mutta kuten sanoin, jokainen tyylillään, valinnat on tehtävä itse. Ei varmaan kannata ottaa mitään kiveen lyötynä totuutena, vaan kokeilla ja tehdä sitten niin kuin itse tykkää. Ennen kaikkea on mukavaa, jos voi valita.
     
  11. strange2008

    strange2008 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    no ehkä juuri tämän takia kannattaa käydä omilla silmillä katsomassa eri merkkejä kun jokainen näkee asiat hieman eri tavalla..........

    itse kävin kärkkäisellä ja siellä pyörineellä "esittelyvideolla" kaikki 3 plasmaa välkkyi vaaleissa kohdissa
    ja plasmat olivat 2 eri pioneerin 50" ja panasonicin 42 pz8

    kun taas kävin veikonkoneessa ja katsoin siellä pansun 42g10 en huomannut välkyntää siellä pyörivällä matskulla.... ainoastaan punainen väri vipatti jostain syystä kaikissa telkuissa , siis myös LCD malleissa ????
     
  12. harrikuk

    harrikuk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämä ei ollut minulle kohdistettu, mutta kuten jo aiemmin vuodatinkin, kyllä tässä mallissa on jotain vialla 24p-toistossa. Mitään eroa ei esimerkiksi näy kun vaihtaa PS3:sta 24p tilaa päälle ja pois, eli näyttää epätasaiselta nykimisessä molemmissa (3:2 pulldown judder).

    Se on kyllä hieman outoa että arvostelut eivät ole mitään ongelmaa havainneet, ehkäpä vain E-mallissa taikka osassa niitä on ongelmaa tai ovat sitten kaikki vaan epäpäteviä.

    Ja tiedän kyllä miltä sen 24fps kuvan liikkeen pitäisi näyttää, on tuota tullut videotykeillä jo muutama vuosi katseltua 48/72Hz:lla ilman ylimääräisiä prosessointipiirejä ja väliframeja.

    Kun Panasonicin tuestakaan eivät halunneet mitään vastata meiliin, niin pitää tässä miettiä kiikuttaisiko töllön takaisin Giganttiin vai luottaako että ensinnäkin tunnistavat että ongelma löytyy ja toisekseen saavat sen korjattua.
     
  13. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, minuakin epäilyttää se ettei pana ehkä tunnista pleikkarilta tulevaa signaalia 24 fps:ksi. Tietääkö kukaan pitäisikö panan ilmoittaa ruudulla 24 fps -moodin sen tunnistaessaan? Nimittäin kun pleikkarin kytkee päälle pana näyttää swappailevan jonkun aikaa eri moodeja ennenkuin päätyy 1080p laaja -moodiin. Tuntuisi loogiselta että se ilmoittaisi myös 24 fps -moodin, mutta sellaista viestiä ei näy.
    Jospa tässä on firmwaren päivityksen paikka?
     
  14. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkomaisilla sivustoilla P42G10 (siis ei -E) mallin sanotaan sisältävän 24p direct in -asetuksen menussa kun laite tunnistaa 24p inputin. 24p-toisto pitää siis asettaa menusta päälle.
    Mutta eipä ilmesty tällaista valintaa minun telkussa! Ja luulisi tuo olevan manuaalissakin sanottu jos sellainen olisi...

    Miksi 60 Hz malleissa annetaan mahdollisuus toistaa 24p "huonosti" ja "hyvin", mutta 50 Hz malleissa tämä "huono" vaihtoehto jätettäisiin kokonaan pois?
    Eihän sellaisessa ole mitään mieltä:
    Ainoa johtopäätös on että G10E-mallissa ei ole 48 Hz kuvan synkkaa kuten G10:ssä, ja tämä on kaikessa hiljaisuudessa jätetty sanomatta!
    Tarkkaan ottaenhan E-mallin spekseissä sanotaan vain että 24p input on mahdollinen. Ohan se, mitä nyt pikkasen tököttää! :mad:
     
  15. harrikuk

    harrikuk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se speksien mukaan pitäisi olla mukana. Kuten tuossa pari sivua sitten mainitsin niin pansun webbisivu ainakin lupaa "24p Playback":a G10E:lle jonka pitäisi olla juurikin 24p kuvan toisto jollain monikerralla.

    Ja ainakin oman bongauksen mukaan tuo 24p direct valinta löytyy vain jenkkimallista jossa tuntuu olevan monta muutakin eroa menuissa yms.
     
  16. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, tämä selvä. Kyllähän se sitten siltä vahvasti vaikuttaa, että vika on Panassa.

    Itselläni on PS3:n lisäksi myös Xbox 360:n HD-pyöritin, josta ei muuta ulos saakaan kuin 3:2-judderia. Ja siitä on kyllä helppo bongata se tasaisin väliajoin näkyvä nytkähdys, käytti IFC:tä tai ei. Jos tosiaan näet juurikin saman ilmiön uudessa Panassa myös 24p:tä ulostavalla PS3:lla, asia taitaa olla loppuun käsitelty.

    Käsittämätöntä toimintaa Panasonicilta, eikös 24p-toisto ollut kunnossa jo viime sukupolven hinnat alkaen -malleissakin?

    Niin, vielä jää tosin ihmetyttämään arvostelut, joissa tuohon ei ole puututtu. Jokin tässä nyt mättää.
     
  17. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luettuani tämän artikkelin alkoi vaakakuppi kallistumaan siihen suuntaan että 24p moodi on sellainen kuin sen pitääkin olla:

    http://www.projectorcentral.com/judder_24p.htm
     
  18. Tonza

    Tonza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2000
    Viestejä:
    379
    Saadut tykkäykset:
    4
    Erikoiselta kyllä kuulostaa. Tanskanpojat testasivat skandimallin 24p blu-ray toistoa pleikalla ja kommentoivat:
    Lähde: http://www.flatpanelshd.com/flatforums/viewtopic.php?p=37&sid=952201d78a14462da53d311ccfc6e267#p37
     
  19. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko katsoneet mikä softaversio teidän G10 Pansussa on? Suomessa myynnissä olevissa koneista löytyy ainakin versiot 1.206 ja 0.579. Lähinnä tarkoitan sitä, että olisiko niiden toiminnassa havaittavissa tältä osin eroa? Esitteen mukaan uusissa Pansuissa on kahta erilaista 24hz toistotapaa joko 24p Playback tai 24p Smooth Film. Jälkimmäinen löytyy vain V ja Z sarjoista. Tuo voi olla pelkästään softasta kiinni.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2009
  20. kesäpoika

    kesäpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä mun TX-P42G10E töktökteeveessä on versio 1.206. Jos joku toisen version omaava kertoilisi omia kokemuksiaan.