Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosi ärsyttävää kun ei näytä tota nelosen hd kanavaa! Katsoin uudestaan ja onhan se signaalin voimakkuus kuitenkin puolivälissä palkkia, joten ei huono?

    Eikös tuo ole vähän erikoista et dvb-t valikosta löytyy dvb-c asetuksia? tuolta dvb-t valikosta löytyi myös tuo lisää HD kanavia. Sen kun käynistin niin ei löytänyt tuota nelosta kuitenkaan kuitenkaan ja sen jälkeen koko kohta hävisi?!
     
  2. BlackOwl

    BlackOwl Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkonäkö on siltikin hintaluokka huomioiden kilpailijoihin nähden suurin ongelma. Muilla merkeillä on tyylikkäämmän näköiset laitteet IMO.

    Kuten sonylla? aivan kauhean näköisiä laatikoita. Omasta mielestä tää x10 on ainakin ihan siisti mutta mielipiteistä ei voi tapella :)
     
  3. Pekka77

    Pekka77 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, ulkonäkö on toki makuasia.

    Tuosta äänekkyydestä vielä: ei tämä yksilö kyllä mitään häiritsevää sirinää tai puhinaa pidä. Koitin kuunnella tuossa noita ääniä, mutta nykyisellä set-upilla ei saa kovin realistista kuvaa asiasta, kun ei muita lähteitä ole kuin tuo PS3 ja sen ollessa päällä tuo puhina peittää muut katselupaikalle kantautuvat äänet.

    Jos näyttää mustaa kuvaa (PS3 kiinni), niin TV on hiljainen. PS3 on selkeästi äänekkäämpi tuossa vieressä, minulla lienee äänekkäämmästä päästä tuo yksilö. Maltillisella kuunteluvoimakkuudella sen puhinan kuulee ihan selvästi. Itse katselen leffat joko kuulokkeilla myöhään illalla, tai niin kovalla äänenvoimakkuudella että nuo puhinat eivät ihan hirveästi häiritse. Tykki on pahin kun se on katselupaikan yläpuolella.
     
  4. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa olla verkkokauppa.comissakin hinta kohdillaan 42PG10 997,90 :thumbsup:
     
  5. Ville.P

    Ville.P Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tätä asiaa tiedustelin foorumilaisilta, että onko kukaan tilannut tai jo saanut tuota kautta itselleen uutta 42" G10:ä.
    By the way, hinta on nykyään 1099.90€ ja toimitusaika 2-4vko...
     
  6. Hadde

    Hadde Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2002
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nopeastipa tuon muuttivat kun eilen vielä oli alle tonnilla :OI
     
  7. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on taas 997.90 :thumbsup:
    On kyl hyvä hinta!
     
  8. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melu on ääntä, mutta kaikki ääni ei ole melua. Melu on _häiritsevää_ ääntä. Jos vaikkapa PS3 pitää ääntä, ei se silti tarkoita sitä, että se "metelöi", koska se ääni ei välttämättä ole häiritsevää. Oma PS3 ja G10 pitää jonkinverran ääntä, mutta en pidä sitä metelinä, koska se ääni ei häiritse.
     
  9. PAO

    PAO Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseltä nelonenHD löytyi virityksen jälkeen kanavapaikalta 1004, sai siis kelata melkoisesti ennen kuin löytyi.
     
  10. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuolla paikalla Dina! Welhon verkossa taitaa olla nelonen HD paikalla 15, mut kun just sitä ei löydä!
    No, huomenna soitto panasonicille!
     
  11. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on tullut Gigantista tilattua Pansua (TX-P42G10E) käyteltyä sen verran että uskaltaa jo kehua.
    Ensinnäkin toimitus oli odottamattoman ripeä: tilauksesta matkahuollon kautta parissa päivässä.
    Asennus oli helppoa ja kaikki alkoi toimimaan kivuttomasti (mukaanlukien nelosen HD, tulee OPOYn kaapelista, liekö DNA nykyään).
    TV:n kuvanlaatuun en voisi olla tyytyväisempi: kun terävyyttä lisää defaultista pari napsua niin SD-kuva on just sopiva kompromissi terävyyden ja pehmeän "suttauksen" välillä, toisin kuin useimmissa paneeleissa mitä liikkeissä olen yökkinyt. Monissa "laadukkaissakin" Full HD-telkkareissa (lähinnä LCD:issä...) vaikka kuva oliskin kaikin puolin mahtava ja upee niin liikkuva SD-kuva näyttää paikallaanpysyvän mosaiikin värien vaihtelulta. Ehkä joku jonka silmä on tottunut LCD:hen voi ajatella toisin (ja varmaankin ajatteleekin) mutta minä pidän siitä että Pansun SD-kuva on putkitöllömäinen, mikä minusta on referenssi hyvälle SD-kuvalle.
    Nelosen HD:n lisäksi en ole vielä muuta HD-materiaalia katsellut, mitä nyt PS3:lla jotain räpeltänyt, mutta en ole sen suhteen paras arvostelijakaan: Ylipäätään minulle ei HD-kuvan laatu ollut valinnassakaan niin suuri kriteeri koska minulle merkitsee enemmän se onko SD-kuva kelvollista vai paskaa kuin se onko HD-kuva älytsin hyvä vai vain hyvä. HD:hen tottumattomana kun se aiheuttaa minulle woaah-elämyksen yhtäkaikki... :)

    Äänistä: Käytän itse aina erillisiä kaiuttimia mutta Pansun oma äänentoistokin riittäisi mainiosti TV:n katseluun. Selväähän se on että elokuvista nautiskeluun ei pikku kajareista voi millään tekniikalla saada tarpeeksi tasaista äänimaailmaa.
    Entäpäs paljon kohuttu tuuletinkohina:
    Minusta uusi PS3 ei metelöi häiritsevästi. Pansu metelöi vielä vähemmän. Hiljaisessa huoneessa kun telkkarin laittaa päälle eikä kaiuttimista kuulu vielä ääntä, tuulettimien äänen kuulee ellei esim. jääkaappi satu toimimaan aktiivisena tai naapuri ole vetäissyt vessaa niin että putkistosta kuuluu hiljainen suhina, tai ellei verenpaine suhise korvissa kun nousee äkkiä sohvalta löhöämästä... Siis ellei kyseessä ole joku yksilövika, niin se vaisu kohina ei taatusti häiritse. Saa nousta monta desibeliä ennenkuin sen alkaisi katselun aikana huomaamaan.

    Toistaiseksi alkuinnostuksen vallassa kuvasäätöjen default-asetukset ovat kelvanneet muutamilla yksinkertaisilla muutoksilla, mutta lähiaikoina pitää varmaan alkaa justeeraamaan ihan tosissaan. Sitä olen aina ihmetellyt miten väritasapainon saa säädettyä ilman jotain pro-laitteistoa? Toisaalta jos väreissä ei itse huomaa vikaa niin mitä merkitystä sillä onkaan jos ne eivät ole absoluuttisesti oikeat...

    Lienee turha sanoakaan että välkkymistä en ole havainnut. Joskus valkoisia alueita tuijottaessani olen voinut sellaista kuvitella mutta kun samaa voin kuvitella vaikkapa tämän LCD-monitorinkin suhteen. Kuulunen onnellisten puusilmien enemmistöön :thumbsup:
     
  12. HAn

    HAn Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain eilen Gigantin kautta tilatun TX-P42G10E:n pois paketista ja viriteltyä käyttökuntoon.

    Kanavat virittyivät nopeasti ja kaikki Oulussa tarjolla olevat kanavat löytyvät listalta.

    Mitään ihmeellisempiä sirinöitä ei tästä yksilöstä kuulu eikä tuulettimien ääni ole mitenkään häiritsevän kovaa. Tuo hyvin hiljainen ääni tuskin kuuluu 2 metrin päähän television äänen ollessa mykistettynä ja jo hyvin hiljainen äänenvoimakkuus peittää sen kokonaan.

    Ainoa ongelma näyttäisi nyt olevan DNA:lta vuokratun LA-Digitalin Chipset pairingiin kykenevän CA-modulin ja television yhteistoiminnassa maksukanavien osalta.

    Televisio kyllä tunnistaa modulin ja moduli tunnistaa kaapelikortin. Kortilta pystyy lukemaan sarjanumero-, tilattujen palveluiden yms. tiedot. Kuitenkin kun mille tahansa maksukanavalle siirtyykään, näyttöön tulee aina "Salattu kanava"-teksti eikä kanavan kuvaa tai ääntä saa esille.

    Itse kaapelikortti vaihdettiin modulin vuokrauksen yhteydessä uuteen ja se näyttäisi toimivan oikein vanhemmassa digiboksissa. Näin ollen epäilenkin, että vika löytyy CA-modulin ja television yhteistoiminnasta. Tosin saattaahan olla että tuo kortin, modulin ja television parittaminenkin on operaattoreille sen verran uusi asia, että toimimattomuus johtuu heidän vääristä asetuksista.

    Televisiossa näyttää olevan ohjelmistoversio 1.206 kun Cable HD Ready hyväksyntä on annettu ohjelmistoversiolle 0.579.

    Selvittelen huomenna asiaa hieman tarkemmin.

    Saapa sitten nähdä miten tuo ongelma lähtee selviämään.

    Syy kaapelikortin parittamiseen liittyvään ongelmaan löytyi operaattorin päästä. Paritukseen liittyvät ID numerot eivät olleet päivittyneet oikein operaatorin tietokantaan.

    Ongelma ratkesi, kun alkuperäinen paritus purettiin ja tiedot syötettiin uudelleen tietokantaan. Nyt kaikki tilaamani maksu- ja HD kanavat näkyvät oikein.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2009
  13. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on myös Gigantista hankittu saman mallinen tv samalla softaversiolla. Kysyin Gigantista ja Welholta onnistuuko paritus ja he pyysivät ottamaan yhteyttä Panasonicille. Sieltä selvisi vain, että kyseinen malli on Cable Ready HD hyväksytty, muttei otettu kantaa softaversioon. Tv on varustettu tarralla, jonka on ostajalle merkkinä siitä että paritus toimii näinhän asia on ohjeistettu Kaapelitelevisio.fin sivuilla. Mistä ja miksi tuo tarra on siihen laitettu jos homma ei toimi?
     
  14. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kun ei toi nelosen Hd kanava löytynyt ollenkaan, niin otin yhteyttä Panasoniciin. Lähti selvitys pyyntö tanskaan kun eivät osanneet sanoa mitään.
     
  15. Lestat

    Lestat Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumpihan mahtaisi olla parempi sijoitus: Panan P46G10E vaiko Sonyn 46v5500 LCD ?
    Samassa hintaluokassa pyörii ja sonyn töllöttimen menin jo tilaamaan mutta vielä kerkeisi peruuttaa...
    Sonyssa ilmeisesti kaikenmaailman valovuotoa sun muuta mutta tästä töllöttimestä en ole vielä kuullut pahaa sanaa.

    edit: Onko näissä vielä tekstinpalamis ongelmia ja muita mistä aiemmin on tullut valitusta?
    Ennenkuin kukaan puhuu sähkönsyönnistä niin:
    sähkölaskun osuus / kk
    400W = ~9,6€
    170W = ~4.1€

    Itse arvostan toimivuutta enemmän kuin marginaalista säästöä :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2009
  16. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paha tuohon on mennä mitään sanomaan. Kukin tykkää ja näkee omalla tavallaan. Mene johonkin liikkeeseen vertaamaan kumpi näytää paremmalta.
    Palamisongelmia ei käytännössä enää ole. Toki jos nyt vartavasten jätät esim pysäytyskuvalle niin varmasti se jossain vaiheessa palaa kiinni, mut niin tekee lcd töllökin!
    Tuulettimien "hurina" saattaa joitakin häiritä. Koeta kuunnella sitä liikkeessä. Jos tiedät jo nyt että et halua et pitää minkäänlaista ääntä, niin osta se sony.
     
  17. jarppa112

    jarppa112 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen aika herkkä äänelle. Oman panan 42g10 tuulettimen hurinan kuuli selvästi 2,5 metrin päähän, vaikka normaalisti äänet olivat telkkarissa päällä. Myös sirinän kuuli koko ajan ei vain valkoisissa kohtauksissa. Kuulemma eri 42g10 välillä, on huima ero laitteiden äänentuotossa.

    Kuten sanoin, että olen allerginen äänelle, niin ainakin oma kappaleeni olisi varmasti ollut äänekäs myös monelle muullekin. Kuva oli loistava, mutta jouduin silti tämän äänekkyyden takia koneen palauttamaan. Jos ei löydy mitään parempaa, niin ostan saman telkun, mutta 46 kun hinnat tulee kohdilleen ja toivon että se on hiljaisempi:confused:

    Samsungin b650 voisi olla kanssa hyvä vaihtoehto, jos saisi valovuodottoman kappaleen. Hinta on kuitenkin sitten hieman jo eri, ainakin tällä hetkellä.
     
  18. Lestat

    Lestat Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ethän vain sattuisi olemaan jossain helsingin kodinkoneliikkeessä töissä missä näitä vielä sattuisi olemaan jäljellä?
    Varastotilanteet näyttää kaikkialla vähän heikolta.
     
  19. spiralrealms

    spiralrealms Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    No enpä satu olemaan!
    Viimeksi näin keskustan Veikon Koneessa tosin onhan siitä jo toista viikkoa!
     
  20. Lestat

    Lestat Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan rähmä. Noh, huomenna kuitenkin menen ihmettelemään itäkeskukseen. Toivottavasti löytyy.