Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sulla pillu kipeä vai mistä hiertää? Naiivia edes kuvitella, että olisi aikaa/ viitsimistä käydä turhia keskusteluita jonkun random-tyypin kanssa sähköpostitse. :p

    Lisäksi väitätkö tosissasi, että kaksinkertainen myyntihinta Suomessa selittyy muuten kuin osin ilmalla, esimerkiksi aikaisempien mallien varaston tyhjennystä ajatellen?
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2009
  2. Iceglider

    Iceglider Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...vähänkö repesin :D

    njoo. turha postaus, myönnän.
     
  3. Señor X

    Señor X Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään tietoa, pärjääkö nämä kuvanlaadussa Sonyn X4500:lle?
     
  4. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juu, päin persettä sekin tieto: :)

    Manuaali sivu 16:

    The performance of the remote control may be affected by bright light.
     
  5. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    RF kake tän hetkisten tietojen mukaan sarjoissa 8K ja 9K. Joku tiesi jossain, että olisi myös 7K Nordict malleissa, mene ja tiedä.

    Noi speksit todellakin pitkälti huuhaata (jostain syystä, moinen virheiden määrä ei voi olla vahinko), oliskos ollut nyt ihan Samsung FI, kun väitti että 6K sarja sisältää USB Movie ja Ethernet + Internet@TV. Ei ole. Käykääpä kurkkaamassa joskos olisi korjattu…

    Tietty, mikäs hauskempaa kuin ostaa telkkari noilla spekseillä, pettyä ja vaatia vastaavat ominaisuudet omaava pykälää korkeampi TV tilalle. Todennäköisesti saat sen paremman telkkarin kuin rahat takaisin... olethan tehnyt kaupan ko. ominaisuuksin varustetusta laitteesta. Tässä kohtaa realisoituu yrittäjän riski myydä tuotetta virheellisin perustein.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2009
  6. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllä se vaan kuule niin on että tässä maassa televisiokaupassa jälleenmyyjälle jäävä kate on ihan oikeasti vain muutamia prosentteja. Saksasta saa televisioita halvemmalla, sitä ei käy kieltäminen, mutta vastaavasti täkäläisten jälleenmyyjien sisään-ostohinnatkin ovat tuntuvasti kotimaisia matalemmat. Eikä eri maiden hintatasoa voi muutenkaan noin mustavalkoisesti vertailla. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi johonkin kansantaloustieteen perusteokseen, auttaa kummasti ymmärtämään näitä asioita!
     
  7. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro jotain uutta, katteet vaihtelevat ajankohtaisesti ja tuotteittain, mutta tämän telkkarin kohdalla Suomen myyntihinnat eivät vielä vain ole asettuneet. Yleisestä hintatason perustella pystyy hyvin päättelemään missä tuotteissa hinnoittelu vain on persiistä. 800€ telkkarin kohdalla 600€ hintaero ei vain selity pelkästään lokaaleilla peruseroilla.
     
  8. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Bjj83

    Bjj83 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaanpa paskanjauhamisella, eikö sinun mielestäsi ollut sinulta naiivia kuvitella minun kirjautuvan tälle foorumille ainoastaan sinun asiantuntemattoman kommentin takia???

    Ja lisäksi väitän että suomen korkeammat myyntihinnat selittyy jollain aivan muulla kuin ilmalla, en ole tavannut yhtään rahassa kylpevää elektronikkamyyjää n.5 vuoteen!
    Saksassa yli 80milj. asukasta ja suomessa hieman yli 5 milj. Jos pelkästään noiden lukujen perusteella lasketaan mahdollinen ostovoimaero niin saksassa on 15kertaa enemmän ostajia vaikka näille televisioille.
    Jos suomessa yritys X ostaa huuhaa merkin televisioita 1000kpl niin saksassa vastaava yritys ostaisi 15000kpl (toki nämä luvut eivät ole suoraan verrannollisia) niin mitä luulet huuhaa merkin tehtaalla kun laskeskelevat hintoja telkkareille niin kummalle lasketaan pienempi hinta per televisio??
    Yhtä asiaa en ole myöskään tarkistanut mistä olen kylllä monessa yhteydessä kuullut puhuttavan mutta saksassa ei mielestäni arvonlisävero ole samaa luokkaa kuin suomen 22%!?!( tämän voi joku viisaampi kumota tai vahvistaa).
    Ja jos sinulle on aivan vieras käsite tämä alv. niin sehän ei toki päädy myyjän/yrityksen tilille vaan myyjä/yritys maksaa SUOMEN valtiolle asiaan kuuluvan veron myymästään tai ostamastaan tavarasta/palvelusta!
    Kun keskityt ilmeisesti minun motiiveihini niin yksi asia mikä minua "hiertää" on se että olen tavannut jo liian monta tapausta jotka ostavat renkaansa,autonsa,telkkarinsa jne. saksasta kun suomen hinnat ovat heille liian korkeita ja samaan aikaan myöskin maksavat tuotteen alvit ja mahdollisen myyntikatteen saksaan, saksan valtiolle ja saksalaisille yritysille.
    Se että maksaisi alvinsa suomeen niin tietäisi että se alvi ainakin päätyisi suomen valtiolle joka käyttää rahoista (toivottavasti) osan julkisiinpalveluihin. Toivottavasti et samaanaikaan valita julkistenpalveluiden hinnoista ja tilaile tavaraa saksasta!?!?
     
  10. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet kuin rikkinäinen levy, keksi jotain omaa välillä. Ja ei todellakaan, varsinkaan kun sävysi oli sen verran hyökkäävä.

    Suosittelen tutustumaan yleiseen hintatasoon http://geizhals.at/eu/?cat=tvlcd (vrt. Suomeen) niin huomaat että ko. hintaero ei mitenkään selity pelkästään ostovoimalla.
    Saksan alv. elektroniikassa on 19% josta tulee ko. telkkarin kohdalla eroksi huimat 20€.
    Captain bleeding obvious to the rescue.
    Tämä selittääkin ilmeisesti alkuperäisen kirjoitussävysi?

    Ja tässä oli ne sun argumentit, voi kristuksen talikynttilät sentään.
     
  11. Bjj83

    Bjj83 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pientä tarkennusta pyydän,
    Kun puhut katteiden vaihtelusta niin onko tämä faktatietoa vai "mututietoa"?
    Semmostakin tapahtuu että tehtaiden ulosmyyntihinnat vaihtelevat ajanmyötä(yleensä vielä laskevat), tai hetkinen mietitäänpä hetkinen...
    minä tässä valmistan vaikka oman tuotteeni X ja alan nyt myymään sitä hinnalla xx€, noh jotkut ostavat sitä ja aika kuluu...sitten tulee hetki kun aletaan suunnittelemaan uuden mallisarjan tuote X:ää mutta hetkinen, minulla on vielä ensimmäistä tuote x:ää varasto pullollaan, nostaisinko sen hintaa vai pitäisiköhän sitä hieman laskea ja yrittää myydä sitä uudella hinnalla eteenpäin!!!
    Taidan kuitenkin laskea sen hintaa kun minusta tuntuu että joku saattaa aavistaa että minulta on kuin onkin tulossa aivan uusi malli tuote x:stä ja se saattaa olla jopa parempi kuin sukupolvi 1:sen tuoteX! Noniin nyt minä sitten myin tuote x:ää maailmalle ja kohta voin julkistaa uuden tuote x:äni!!!
     
  12. Bjj83

    Bjj83 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain omaa, olet siis kuullut samat jutut ennenkin? En siis ole ainoa joka kommentoinut asiantuntevia juttujasi?

    No joo, tuntuu kuin emme puhuisi(kirjoittaisi) samaa kieltä niin en näe mitään järkeä jatkaa tätä keskustelua, olet ilmeisesti vaan kyvytön ostamaan haluaamaasi tuotetta suomesta (köyhä) tai haluton ostamaan sitä vaikka rahaa löytyisi(pihi), sinänsä aivan sama, alunperin halusin vain oikaista väärän käsityksesi ns.ilmasta, mutta miksi nähdä enempää vaivaa.
    Itsestäni sen verran että olen myynyt,ostanut ja maahantuonut suomessa sen verran eri tuotteita että omaan jotain konkreettista tietoa puhumistani asioista,sinä puolestasi keskityt muuhun kuin omien kirjoituksiesi puolustamiseen.
     
  13. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäskö tää vuodatus nyt ymmärtää niin että jos Saksassa maksaa 800e ja Suomessa 600e enemmän, niin pitää nyt kuluttajan ajatella sitä kauppias parkaa ja alvia ja pikkulapsia ja moraalia ja ostaa Suomesta? Juupajuu.
     
  14. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aasinsiltasi on lievästi sanottuna hämärä, but ok.

    Tuo olisi suuri palvelus varsinkin ko. aiheelle/ketjulle, kun se ei täyttyisi turhasta jorinasta. Ja toivotan parempaa onnea ja menestystä tuleville yrittämisille, kun vanhat eivät ilmeisestikkään ole sujuneet toivotulla tavalla. :)
     
  15. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    eiköhän se nyt ole kaikille selvää että suomessa on kallista. tavaroissa toi "ilma" ei ehkä jää myyjälle mutta byrokratian rattaisiin se viimeistään sulaa. sama töllö maksaa täällä selvästi enempi, erotuksella ei saa kuin "ilmaa" tilalle.

    ...ja hammashuollon ala-asteella + kirjastosta DVD lainaan mitä voi sitten katsoa huippu LCDstä :thumbsup:
     
  16. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    No eipä noita maahantuojan/myyjän katteita julkisiin palveluihin paljon käytetä...korkeintaan yhteisöveron muodossa.


    Itse kyselin tuon 55B7050 saatavuutta ja suositushinnaksi ilmoitettiin silloin 3490€, nuo geizhalsin halvimmat hinnat ~2400€ ovat brittiliikkeitä joiden edullinen hinta johtuu osittain punnan heikosta kurssistakin. Itse kuitenkin hommaan töllön sieltä missä hinta on kohtuullinen en aio maksaa satoja euroja extraa vaan siitä ilosta että laitteen ostaa suomesta.
     
  17. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    jep,alvit.

    pitää kyllä tosiaan katella millä hinnalla toi 8000-sarja irtoaa suomesta. hatuttaa jos isommalle tulee just joku tonni hintaeroa esim. saksaan :mad:
     
  18. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    onhan se alvi saksassakin ja ero vain kolme %-yksikköä 19% vs. 22%.
     
  19. Rush4u

    Rush4u Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon takuun kanssa kannattaa olla varovainen. Itse harkitsin TV:n ostoa myös UK:sta, mutta Samsungin tarjoama euroopan laajuinen takuu on rajattu (limited warranty). Näin ainakin, jos ostat UK:sta ja asut pohjoismaissa. Saksa ja UK voivat hyvinkin kuulua samaan täyden takuun alueeseen.

    Rajatussa takuussa ei ole muuta ongelmaa kuin se, että asiakas vastaa kaikista kuljetuksista sekä vaihdot (mitä nykytekniikalla voi huonolla tuurilla joutua tekemään useitakin kertoja) menevät aina myyjän kautta. Huolto ei myöskään tule kotikäynneille, vaan TV toimitetaan aina Samsungille ja artisti maksaa. Suomesta käsin menetät siis tuon hintaedun jo silloin, jos koudut kertaalleen TV:n vaihtamaan ja roudaamaan kahteen suuntaan myyjän (joka tuskin osallistuu kuljetuskuluihin) kautta.

    Esim. Ruotsista ostaessa saat todennäköisesti Samsung Nordicin tarjoaman täyden takuun. Kannattaa tarkistaa ostettavan TV:n tarkka malli (lopussa ne 3 kirjainta, esim XXE) ja kysyä paikalliselta Samsungilta, saatko siihen täyden takuun,
     
  20. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tietoo jossain, mikä on mallien B650 ja B750 staattinen kontrasti?
    Dynaamista ensin mainitussa 100 000 : 1 ja jälkimmäisessä 150 000 : 1.

    Mitä tuolla on tullut asetusarvoja vastaan, niin järjestään on neuvottu laittamaan tuo dynaaminen pois päältä. Eli dynaaminen kontrasti ainoastaan myynnin edistämiseksi?
    Epäselvää mulle, että koskeeko to suositus SD vai HD katselua, vaiko molempia?