Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jlaitilan kämpän tyylistä voi tosiaan olla montaa mieltä, itse sanoisin, että puoleenväliin seinää yltävät puupaneloinnit ovat kauheinta mitä sistuksessa on koskaan keskitty. Jos lämpöä ja kodikkuutta haluaa, sitä saa aidolla puulla ja vaikka koko seinän kokoon sen sijaan, että vetäisee joka seinän puoleen väliin. Eikä mielestäni lämpöä kyllä sillä tule, että maalataan joku puoleen väliin seinää ulottuva mänty/mdf paneeli valkoiseksi tai siniseksi....

    Jos tuollaisesta puupinnasta diggaa niin ostaa vaikka vanhaa lautaa ja käsittelee sen vielä vanhemman näköiseksi. Antaa pinnan harmahtaa reilusti ja tuoda tupaan "ajan patinaa" ja siten ihan oikeasti vanhaa tunnelmaa ja lämpöä.


    Mitä itse kotiteatteritoteutukseen tulee, niin muutama asia pistää suht rankasti miettimään. Ensinnäkin keskiskobe peittyy kankaan taakse ja siten on täysin väärässä paikassa. Töllö seinälle, laitteet siististi sen alle matalammalle tasolle ja keskiskobe kankaan alla. Toinen uskomaton suoritus on kankaan roikottaminen vaijereilla katosta tilassa jossa kummaltakin puolelta kangasta kuljetaan. Jos tuossa katsoo leffaa niin pelkästään ihmisen liikkuminen kankaan ohi saa aikaan ilmavirran, joka heilauttaa kangasta ja koska kangas on katosta kiinni vaijereilla, tuo heiluminen ei heti pysähdy. Kolmas asia on takaskobejen sijoitus. Näyttävät olevan aika alhaalla, about korvan korkeudella ja suunta-akseksi taitaa kohdata jossain 1.5m sovan etupuolella. Skobet ylemmäksi ja telineet niin, että skobet saa oikeasti suunnattu taakse (vaikka toki seinäheijstukset pahentaa asiaa, mutta silti).

    Plussia jos hakee, niin johdotus näyttää olevan hyvin kunnossa ja laitearsenaali on suht hyvin kunnossa. Pienellä miettimisellä ja duuaamisella tuosta saa selkeästi paremman näköisen ja äänessä/kuvassa taso nousee varmasti :)
     
  2. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottahan ironiaa mukana on. Oma kämppäni ei kelpaa tänne laitettavaksi, koska en ole siihen mitään itse laittanut (paitsi omat huonekalut tietysti). Remontin jälkeen toki laitan kuvia omasta kämpästäni, se voi tosin olla ajankohtaista vasta vuoden parin päästä. Kuka nyt remontoimattomasta kämpästä laittaisi kuvia, joihin edellinen asukas on laittanut paskat tapetit jne. jne. Eihän silloin muiden kritiikki kohdistuisi omiin valintoihin. Toki itsekin kritisoin omaa kämppää, ehkä kaikkein kriittisin olenkin omaa kämppääni kohtaan.

    Ja kyllä ironiaa, mutta myös kritiikkiä. Eikös nuo kritiikkiä / positiivisia kommentteja varten ole tänne laitettu??
     
  3. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh..eipä paljoa Sleep0:n mielipide masenna. Taitaa olla joku insomniasta kärsivä keskenkasvu jolla oli huono päivä kun ei nukuta? nimimerkistä päätellen :cool:

    eli virittelyvaiheessa mennään ja tykki on just asennettu. Keskikajari on siis siksi kankaan takana kun en vielä sille paikkaa uudesta setupista keksinyt ja johdoistakin kerroin. Tilakajareiden ja tykin johdot ei pitäis pahasti näkyä.

    Takaseinältä puuttu vielä lista puolipaneelin päältä. Tässä laittelen kuhan ehdin ja vinkkejä otetaan vastaan.
     
  4. espejot

    espejot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos leffan aikana katselutilassa ravaa ihmisä, millään setupilla ei elokuvasta saa elämystä...
     
  5. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäiskö sen sitten masentaa? :)
    Kämpästäsi vain huokuu 80-luku, suunnittelemattomuus jne. Hienot laitteet on pilattu väärällä asettelulla.
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kämpässä näkyy lastenleluja lattialla, joten tod näk perheessä on pieniä lapsia. Välillä myös joku saattaa käydä vessassa ja ei olisi ihan harvinaista, että jääkaapiltakin haetaan jotain. Kaikki nämä tilanteet heiluttavat kangasta ja ainakaan itse en tästä pidä. Töllö seinälle, skobe alle, kangas kattoon ja taso uusiksi. Setupin ulkonäkö nousee kohisten ja parannuksia ei voi olla kuulematta/huomaamatta... eikä maksa paljon (tason verran eli muutamasta kympistä ylöspäin)
     
  7. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Nyt vähän tipuin kärryiltä ... mihin nuo kaiuttimet pitäis suunnata? Taaksepäin? :eek:

    Itsellä on puolipaneloinnista semmoinen kuva ettei niiden yläreuna saisi olla korkeammalla kuin huoneessa tuolilla istuvan ihmisen hartiakorkeus, muuten tulee "ahdistava". Oma puolipanelointi / kotelointi :D
     
  8. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Puolipaneelista pakko vielä semmosta, että iskän ja äipän makuuhuoneen rempan yhteydessä laitettiin sinne valkolakatut puolipaneelit ja seinän yläosaan sinertävä tapetti.
    Kämpästä tuli todella kodikas ja viihtyisä.
    Rintamamiestaloissa noita näkee vielä aikalailla, monesti vielä remontoinnin yhteydessä pistetään uudet vanhojen huonokuntoisten tilalle.
     
  9. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä hyvä asia aiheuttaa keskustelua :thumbsup:

    Just olin sanomassa, että ei siinä kankaan lähistöllä ravata jos leffaa katsotaan. Toisaalta tuo ei heilu yhtään sen enempää kuin isolla dropilla oleva kangas. Saattaa heilua jopa vähemmänmän. Kangas on nyt 65cm korkeudella maasta joten droppia pitäis olla 90cm tuolle 80" kuvalle. Ei hyvä.

    Tuo Säätäjan töllö seinälle juttu saattaapi tulla hyvinkin ajankohtaiseksi ja keskikajari tuohon tasolle. Sitä on mietitty yhtenä vaihtoehtona. Ainoa tuossakin on, että keskikajari tulis sitten aika alas.

    Takakajarit on kieltämättä vähän suuntausta vailla ja olenkin miettinyt voisko ne piilottaa sohvan selkänojan taakse puhaltamaan ylöspäin. Voisiko toimia? Toinen vaihtoehto olis nostaa hieman ja suunnata ne toisiaan kohti.

    Puolipaneelista on moonta mielipidettä, mutta mun mielestä tuo ei ole paha. Talo on -86 rakennettu joten holvikaaret, roiskerappaus ja puolipaneelit on sieltä. Maalattu vain jälkeenpäin. En halunnut liikaa muuttaa vanhan talon tyyliä kun remontoitiin ja itsekin tavallaan tykkän 80-luvun tyylistä. Toki nykyaikainen sisustus kiinnostaa ja on myös tyylikästä kuten Säätäjän kämppä näyttää, mutta tää mulla on siis vanha OKT joten sen ehdoilla mennään.

    Lattiakin on ihan liian vaale, mutta sitä ei uusittu remontin yhteydessä "lapsellisista" syistä ja nyt oli sitten toisen ipanan laskettu aika samoihin aikoihin Säätäjän kanssa :naminami:
     
  10. espejot

    espejot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kritiikki on ihan oikeutettua mutta syyt huteria
    Pieniä lapisa lähietäisyydellä
    -> leffan katsomisesta ei tule mitään
    Jääkappilla ravaaminen
    -> leffa keskeytyy ja fiilis ties missä
    Vessassakäynti... tässä pakotava hätä tekee poikkeuksen mutta...
    -> katselu keskeytyy joka tapauksessa ja tulos tiedetään

    Eli lepatava kangas (jos ylipäätänsä lepattaa) vain kruunaa katselunautinnon katoamisen, ei juuri muuta. Jos aletaan hieromaan, hierotaan sitten kuuuunnolla :)
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2009
  11. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten kommentoit sitten esim. keskikaiuttimen sijoitusta, takakaiuttimien suuntausta, johtoja jne? Lisäksi sininen väri on jotain hirveää seinämaalina.
     
  12. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Heh, mä heitän tähänkin eriävän mielipiteen. Meillä sävytettiin itte kuusipaneelia sinisellä Kiva-lakalla ja pistettiin eteisen seinään, tällä kertaa kumminkin koko,seinän mittaisena. Eikä niitä yksikään ole vielä moittinut, vaikka kriittistäkin porukkaa on kylässä käynyt.

    Mielipiteitä, sano ja sen takia mua hiukan korpeaa, että omat mielipiteet esitetään jonkinlaisina ainoina ja universaaleina totuuksina.
    Itsekin olen toki tuohon sortunut.
     
  13. espejot

    espejot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sininen väri on väri muiden joukossa.... kokonaisuus ratkaisee. Ja jokainen sisustaa mielensä mukaan. Yleensä ottaen suurimalla osalla ihmisitä ei ole mitään estetiikan tajua mutta en kovin helposti lähtisi kritisoimaan ulkokohtasia asioita. Ja mitä tulee ääneen, en ole mikään kultakorva joten uskon muiden neuvoja tiettyyn rajaan asti - niin tässäkin tapauksessa.

    Eli komentointini kohdistu ainoastaa ihmisten ravaamiseen siellä & täällä elokuvan aikana.
     
  14. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    En sen enempää puutu makuasioihin, mutta kyllä "SleepO" on aivan oikeassa. Tässä kun selailee puolen kymmentä sivua takas niin melkoisia virityksiä on haluttu laittaa " Plaza's Tyylikkäin Setti ?" -otsikon alle... tosin "Scooter"lle isot plussat hienosta esimerkistä että että opiskelijan (opiskelijabudjetilla?) setti voi olla oikeasti tyylikäs ja mietitty.

    Pitäskö kumminkin näille seteille joista todetaan jo ekassa viestissä että "tää on sitten ihan kesken vielä" ja muille johtoviidakoille oma ketju vai onko tää "tyylikkäin setti" -otsikko jo muuttunut vain suuntaa antavaksi humoristikseksi kokoelmaksi suomalaisista keskiverto olkkareista?

    Kyllähän näitä on ihan mukava katsella, mutta aina vaan tulee mieleen etten kyllä omasta olkkarista tänne kuvaa laittas ku se on samanlaisessa kunnossa...
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Saattaa hyvinkin toimia ja tällaisia "erkoisskobejakin" on joskus ollut markkinoillakin. Kannattaa kokeilla jos ei pysty tilttamaan enemmän kuuntelijaa kohti.
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    No tämä nyt vaan on lapsiperheen arkea. En minä tule lopettamaan leffojen katselua sen takia "en voi katsoa sitä kokonaan putkeen joten en katso ollenkaan"... sinä et sitten ilmesesti katsoa leffoja moneen vuoteen jos kotona on pieniä lapsia? :rolleyes:

    Hui! Meillä istuu iltaa kuusi tyyppiä, ollaan lähdössä illalla ulos ja otetaan vähän bisseä. Siinä sitten fiilistellään uutta bondia ja joku hakee bissen... tähän mä tottakai totean: "Eeeeeiiiiiiii, leffanautinto pilalla, kuka kehtaa hakea bisseä kesken leffan" :OI

    Ja esim urheilumatsissa: Kuka perkele kehtaa nostaa persettä sohvalta kun ottelu on kesken!!!

    Aivan totta, meilläkin on tapana istua jalat ristissä ja antaa jatkuvan kusihädän pilata keskittymiskyvyn. Samalla vaaditaan täydellistä pidätyskykyä kavereilta ja tästä syystä esim. vieressä jalkaa vispaava hätärakko tuo vaan kivan efektin leffaan :king:
     
  17. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mikrokuitukangas on kyllä kaikkea muuta kuin mukava. Kuten muutkin keinokuidut, on hiostava. Siinä sitten munat vaahdossa saa istuskella, mutta lähteehän ne vaahdot toki helposti pois:p Ja ulkonäkö on just sellasta motelli-meininkiä... Mutta makuasia toki.

    Kyllä kudottu ja melko karkeakin sohvakangas lasten kanssa toimii, meillä syyllistytään sohvalla syömiseen harva se päivä ja Sopen sohva (muistaakseni italialaisella kankaalla) joudutaan aika useinkin pyyhkäisemään puhtaaksi. Toisaalta kudottu kangas mahdollistaa hieman eri sävyjä ja kirjavuutta, joka hävittään pienet liat. Ja luonnonkuitu toimii muutenkin hyvin, meillä esim. yksi varsin vaalean harmaa nojatuoli, jossa 100 % villaa oleva verhoilukangas - ja villa todella puhdistaa itse itsensä.

    Tyylikkäimmäksi en silti viitsisi omaani sanoa, joten enpä taida postailla. Varsinkin, kun tuo kotiteatteripuoli on aika vaatimatonta, muu sisustus on olohuoneessa etusijalla... Mutta mukavaa, että muut laittelee ja hyvä, että erilaiset tyylit esillä. Pääasiahan on kuitenkin se, että itse viihtyy omassa kodissaan:thumbsup:
     
  18. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan tällaisesta väittelystä kellekään mitään hyötyä? Makuja on monia, se vaan tuntuu olevan joillekin liikaa. Minusta dvdplazan parasta antia on se, että täältä saa oikeaa infoa ja ehkä jotain inspiraatiota ja ideoita vaikkapa sen sisustuksen toteutukseen, mutta tällainen hiekkalaatikkomeininki "meillä ei kaljaa kesken leffan haeta" "meilläpä haetaan" tuntuu kyllä niin turhalta.
     
  19. espejot

    espejot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kun kompromiseja on näinkin paljon luulisi sekaan mahtuvan vielä jokunen lisää ilman että laiva kaatuu :) toki jos kankaan kiinnitysmekanismi nousee kynnyskysymykseksi elokuvanautinnolle niin siiten asia on pihvi
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2009
  20. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjeistukseksi jatkossa kuvia postaaville: remonttikuvat eri ketjuun, tänne vasta valmiita kokonaisuuksia.. Tekstit tyyliin "johdot vielä piilottamatta, älkää kiinnittäkö niihin huomiota..." ovat jatkossa turhia selityksiä. Plaza's Tyylikkäin Setti ei yksinkertaisesti voi olla johtoja tursuava mäntykalusteita sisältävä puolipaneeli hirvitys. Se kuuluu ketjuun "Remontti kesken, mitä muuttaisin huoneessa.."! :thumbsup:

    Edit: Oikeasti huomio kiinnittyy heti piilottamattomiin johtoihin, jos niitä näkyy eikä hienoihin kaiuttimiin..