Kill Arman

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jarkko G., 25.03.2009.

  1. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Eilen alkoi tämä, pitkään mainostettu, uusi kotimainen matkailu/tappelusarja.
    Pienenä yllätyksenä tuli että ensimmäinen jakso oli kiva.

    Arman oli MoonTV aikoinaan ihanalla tavalla ärsyttävä ja parhaimmillaan kun paasasi improtekstiä. Kill Armanissa juonnot olivat hieman väkinäisiä ja käsikirjoitettuja joten mitään kummaa energisyyttä ei niihin saatu, onneksi kuitenkin tiivis treenauspaketti oli hyvin koostettu.

    Seuraavan jakson esittelypätkä lupasi myös kivaa.
     
  2. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Joo todella lupaavalta vaikuttaa sarja. Tämän tyylinen sarjahan on Keho aseena, mutta tässä lähdetään matkaan ilman kamppailutaitoja ja toivottavasti ei ole samanlaista hypetystä. Erityisesti odotan Wing Chun jaksoa entisenä harrastajana (tosin vieläkin kirjoilla).
     
  3. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle jäi vähän huono maku avausjaksosta. Loistavan Keho aseena (selkeästi toiminut sarjan innoittajana) jälkeen puoli tuntinen jakso tuntui liian lyhyeltä, lajin historiaa tai liikkeiden saloja ei käyty kunnolla läpi ja Armanin tohellus kehässä oli melkoisen naurettavan näköistä. Aika vähällä treenillä hän mielestäni neljä kuukautta veti läpi, 2 kertaa salilla ja 2 kertaa lajitreeneissä per viikko. Sarja ei siis toiminut kamppailulajiohjelmana, toivottavasti tämä kehittyy kuitenkin niin, että voidaan seurata Armanin kehitystä rapakuntoisesta amatööristä kamppailulajien hallitsijaksi.
     
  4. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Joo tuo lyhyys häiritsee itseäkin. Miksi tuntuu siltä että suurinosa suomalaisista realityistä kestää vain 30min - mainoskatkon? :confused: Poliisit on toinen sarja joka tulee mieleen. Ilmeisesti myös Sairaala, Pelastajat?
     
  5. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin positiivisen maun jätti noin suomalaiseksi sarjaksi. Armanin välispiikit oli hieman kaavamaisia, mutta mutta ihan realistinen meininki. Kyllä sitä jäi odottamaan seuraavaa jaksoa ja toivottavasti kunnollista syventymistä eri lajeihin.
     
  6. Sinihammas

    Sinihammas Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on aluksi aivan sopiva määrä laiskistumaan päässeelle. Rapakuntoisen on harjoiteltava pystyäkseen edes harjoittelemaan. Olisi toki voinut kuvitella, että harjoitusmääriä olisi voitu kasvattaa progressiivisesti treenijakson loppua kohden. Olisi ehkä kertonut omistautumisesta ja hommaan perehtymisestä. Ohjelmassa sanottiin, että Arman harjoitteli Niinikedon ryhmässä sparraten. Pari tekniikkatreeniä olisi viikko-ohjelmaan varmasti mahtunut.

    Arman treenasi 6 h viikossa ja eka vastustaja 8 h päivässä. Neljässä kuukaudessa on noin 17 viikkoa jolloin koko harjoitusmääräksi tulee 102 h. Vastustaja treenaa saman määrän 13 päivässä ja lepopäivät huomioiden treenimäärä on täynnä kolmannen viikon ekalla treenipäivällä.
     
  7. Tactica

    Tactica Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2003
    Viestejä:
    618
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse odotin tätä aika innolla ja oli ihan positiivinen tapaus, vaikka juonnot olivatkin ennalta kirjoitettuja. Keho aseena jo mainittiinkin, mutta Discoveryllä pyörii toinenkin maailmalla kiertävä parivaljakko Fight Quest- ohjelmassa. http://dsc.discovery.com/tv/fight-quest/fight-quest.html
    Mielenkiintoisen Kill Armanista tekee kuitenkin Armanin täysi amatöörisyys.
     
  8. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta myös tämä oli positiivinen yllätys. Näyttäs olevan suht halvalla tehty ja törkeitä product placementtejä mutta mitäs niistä. Ihan viihdyttävää settiä. Armanin treeneistä muistuu mieleen omat treeniajat ja kuinka paskana sitä välillä oli kun oli aivan piipussa ja siitä huolimatta treenit jatku (ja välillä turpaan tuli). Noin lyhyellä treenillä uskon että Arman hajoilee aika rankasti kun pääsee kehään kokeneempia vastaan. Ei oo kiva ottaa turpaan sen takia että on huono kunto.
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Esittelyartikkelissa sarjan tiimoilta kirjoitettiin, että jenkkisarjojen jäljiltä oli joissain paikoissa ollut hankala päästä enää kuvaamaan, koska vähemmän näyttävien lajien kohdalla jenkit olivat paikallisista opeista piittaamatta lavastaneet lajeista todellista vauhdikkaampia.
     
  10. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä juuri ärsyttää eniten näissä ns 30min ohjelmissa :OI Kun otetaan alusta ja lopusta ja välistä mainokset veke niin todellinen ohjelman kesto on nipin napin 20min :(

    Näitä sarjoja tulee mieleen ainakin ajoneuvos, pelastajat, sairaala, poliisit jne...
     
  11. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytännössä ainoa hyväasia sarjassa on se että Arman on sopivan ärsyttävä persoona joten hänen pieksemistään on mukava katsella. 30min/laji on kyllä aivan liian lyhyt :(
     
  12. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itse tykkään jotenkin Armanista. Pidin jo MoonTV:n aikoihin. Ainut, mikä tuossa sarjassa oli huonoa oli tuo jatkuva kirjakielinenpaperiteksti, mitä Arman lukee jeesus maisesti ja pilkun tarkasti. Ehkä sen ois ollu parempi tinttaa muutama whiski alle, että ei ois noin jäykkää lässyttämistä. Joo ja kyllä on 30 min aivan liian lyhyt pätkä, jos halutaan lajin historiaa käydä läpi. Mutta innolla odottaa jatkoa tälle sarjalle.
     
  13. karpulk

    karpulk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2000
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rapakuntoinen on melkoinen understatement, esim. penkki pelkällä tangolla tuotti jo alussa vaikeuksia. Kehitys tuolla lihaskuntopuolella oli tietysti huimaa kuten kaikilla aivan aloittelijoilla.

    Ja kamppailulajien hallitsijaa Armanista ei tämän sarjan aikana tule; hyvä, jos oppii ymmärtämään edes vähän perusteita. Siksi kaavamaista oli otteet 4 kk:n jujutsu-treenin jälkeen.

    Kuten Niiniketokin totesi, muut mestarit eivät ehkä ymmärrä ottaa Armanin kanssa yhtä varovaisesti kuten Väntär sparrimatsissa teki. Ja silloin tulee turpaan niin, että tukka lähtee.
     
  14. benighted

    benighted Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2000
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tätä ihan ilokseen katseli. Arman on hieno persoona ja sarjan meno on jollain tapaa suht freeshi. :thumbsup: Katsotaan mitä jatkossa tulee.
     
  15. Sinihammas

    Sinihammas Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse taas luulen, että tuotantotiimi saa patistaa noita mestareita ottamaan vähän tarvittavaa kovempaa, että saadaan Armanille viihdyttävyyden vaatimia vekkejä. En nimittäin usko, että joku päätoimisesti yli 10 vuotta harjoitellut munkki innostuu siitä, että saa vahingoittaa jotain heittopussia. Eikös kamppailulajien luonteeseen muutenkin kuulu, että jos vastustajasta ei tiedetä mitään, niin sitä ei lähdetä heti uhkarohkeasti rikkomaan ja jos taidottomuus on jo tiedossa, niin voi sitä dominoida ottelua pieksämättä toista rikki.
     
  16. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ei päde ainakaan Wing Chunissa. Siinä vastustaja murskataan heti avoimen paikan tullen, eli esim. välittömästi kun vastustajan lyönti/potku on lähtenyt. Siinä nimenomaan ei ajatella vastustajan taitoa, vaan koosta/painosta riippumatta vedetään täysillä päälle ja otetaan vastustajalta luulot (taju) pois, tai isketään niveliin jolloin saadaan hänet liikuntakyvyttömäksi.

    Kuulostaa brutaalilta, mutta näin sitä on opetettu aikojen alusta asti ja tullaan opettamaan.

    Tosin Wing Chun on itsepuolustuslaji, ei kamppailulaji. En ymmärrä alkuunkaan, miten tämä Kung Fu:n tyylisuunta on otettu mukaan kamppailulajiohjelmaan. Wing Chunissa on mahdoton sparrata. Saapas nähdä minkälaisen ottelun ne on keksineet :rolleyes: Voi olla mielenkiintoista katseltavaa. Käytännössä matsi tulee menemään niin, että Arman iskee tai potkaisee, jolloin mestari (kuka nyt olikaan) iskee silmänräpäyksessä takaisin chainpuncheilla, kyynärpääiskuilla + muilla mielenkiintoisilla WC-iskuilla :rolleyes: Ja sama alusta...
     
  17. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo en minäkään usko että tulevat vastustajat haluaisivatkaan aloittelijaa liikaa nöyryyttää. Vasemmalla kädellähän ne Armin kurissa pitävät.

    Hauskaa muuten oli se kuinka Väntar näyttää ihan samalta kuin 90-luvun puolivälissä jolloin itse olin Vantaan Hokytoryo-JuJutsussa(ei ole enää Vantaalla "sivukonttoria") muutaman vuoden. Väntarhan oli Vantaalla pääkouluttaja.
     
  18. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ihan mielenkiintoisen oloinen. Paras kyllä näistä fight-reality sarjoista, koska tässä on huumoria oikeassa mittakaavassa.

    Ei mikään lemppari, mutta eiköhän tuota tule katsottua.
     
  19. visionary

    visionary Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan positiivisesti olin sarjan ensimmäisestä jaksosta yllättynyt. Sponssimerkkien jatkuva tulva kyllä hieman huvitti.
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Aiheesta puhutaan myös uudessa FightSport lehdessä. En ole vielä ennättänyt lukemaan, mutta jos nyt jotain kiinnostaa.