TVKaista

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hara, 12.12.2007.

  1. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Itse aina käytän tiedoston lataamista. Silloin voi alkaa katselemaan heti, ja ohjelman loppuosa latautuu vauhdissa. Hyötynä on sekin, että jää kopio ohjelmasta automaattisesti kovalevylle, jolloin tarvittaessa dvd:n teko on helppoa, ja toinen perheenjäsen voi katsella saman ohjelman toiseen aikaan helposti ilman uusia lataamisia. Osittain käytäntöni kyllä johtuu siitä, että yhteys on wlanin kautta, ja hiukan herkkä, ja jos vaikka kävelee antennin vierestä voi yhteys pätkiä.
     
  2. Komikus

    Komikus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulisi, että tämän ominaisuuden saisi clienttiin aika vähällä vaivalla. Eli pelkän streamin sijaa se alkaisi ladata tiedostoa koneelle ja toistaa samaan aikaan. Asetuksista määritettäisiin kohdehakemisto ja tiedoston säilytysaika.
     
  3. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kokeiltiin tuossa Ubuntulla ja kuvaamasi onnistuu kyllä. Käsityönä tosin.

    Windowssi on sitten eri asia..

    Kyllähän se windows clientti tuntuu puskuroivan - vähän etukäteenkin - mutta aika vähän....

    Olihan se kätevä että se ohjelma on "kelattavissa" clientissä kokonaisuudessaan ja sitten tallentaisi levylle kun se kerran on "siirretty".
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei se Windowsisssakaan ole käsityönä mikään iso asia. Klikataan tiedosto latautumaan, odotetaan 10-20 sekuntia, että ollut tullut tarpeeksi puskuria, ja klikataan tiedosto toistumaan.
     
  5. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    XP:ssä se ladattu tiedosto menee jonnekkin ihmeelliseen windows temppihakemistoon ja vasta kun on latautunut kokonaan niin se kopioidaan kohdehakemistoon...ei onnistu katsominen ennen.

    Näin ainakin mulla...
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kyllä se minulla ainakin XP:ssä näkyy ihan siinä perushakemistossa, tosin vaatii yleensä hakemistolistauksen päivittämisen ennenkuin tulee näkyviin. Ehkä kiinni jostain Windowsin asetuksesta jossakin?Tosin jos katselee samalla kun latautuu, tiedostopäätteeksi ei tule .ps, vaan jotain muuta (.part tjsp?), ja jokin virheilmoitus tulee siinä vaiheessa kun lataus on valmista. Tosin sillä tiedostopäätteellä ei tunnu olevan mitään merkitystä, vlc toistaa hienosti, eikä ProjectX:kään ole yskinyt, vaikkei tiedostopäätettä olisi vaihtamassa käynytkään.
     
  7. Komikus

    Komikus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyin lopulta seuraavanlaiseen viritykseen: Asensin kotiserverille Miron ja laitoin sille feediksi TVKaistan lista-valikon ja optioksi tuon 8 Mbps streamin. Nyt aina kun klikkaan Kaistan ohjelmatiedoissa + merkkiä, latautuu ohjelma palvelimelle. Tämä toimisi muuten hyvin, mutta koska tiedostoja ei koskaan katsota Mirolla (kun ei serverissä ole näyttöäkään), pysyy videoilla aina status "Unplayed", eivätkä ne koskaan vanhene. Ja Miron auto-expire määritys koskee vain katsottuja tiedostoja.
     
  8. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos palautteista ja kehitysehdotuksista!

    Bufferia voi säätää PRO:n katseluohjelmassa ja VLC:ssä seuraavin tavoin:

    TVkaista PRO katseluohjelma (vain 8Mbps alkuperäistallenteisiin):

    Preferences - Settings - Stream buffer size ja tähän montako millisekuntia haluaa bufferin olevan.

    VLC:

    Bufferin joutuu säätämään joka kerta erikseen kun katselun aloittaa. Ensin pitää aloittaa ohjelman katsominen VLC:llä seuraavalla tavalla:

    Avaa VLC ja kopioi tallenteen sinisestä download-nuolesta url. Tämän jälkeen tulee valita VLC:stä File - Open Network Stream - HTTP-kenttään TVkaistan tallenteen url (sinisestä download nuolesta hiiren oikealla Copy link location ja hiiren oikealla Paste HTTP kenttään). Lisää hiirellä rasti kohtaan Cacheing ja valitse sen jälkeen millisekuntteina puskurin aika. Sitten vain klikkaa OK ja syötä TVkaistan käyttäjätunnus ja salasana jotka VLC tässä vaiheessa pyytää.

    Tässä vielä lähdekoodi TVkaista PRO:n katseluohjelmaan siltä varalta että askartelu sattuisi kiinnostamaan:
    http://www.tvkaista.fi/netpvr/Info?setview=ts#12

    T:TVkaista
    www.tvkaista.fi
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2009
  9. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä näköjään tvkaistan puolesta on vastailtu kysymyksiin. Mulla ei ole varsinaisesti vielä mitään kysymyksiä tai tarkempia parannusehdotuksia, ajattelin vain kertoa hieman ensikokemuksia.

    YLE areenaa on tullut ahkerasti käytettyä ja odotin että tvkaista tarjoaa jotain uutta ja erikoista tähän verrattuna. Vähän petyin kun se on käytännössä kuin yle areena paitsi että mainosrahoitteiset kanavatkin on mukana. Eli odotin että mukana olisi jotain kanavia mitä ei normaali antenniverkon digiboksilla näy. Siis niinkuin kaapeliverkossakin on muutama satelliittikanava jakelussa peruspalveluna. Tämän lisäksi olisi tietysti hieno homma jos voisi tilata katseluaikaa jollekin maksulliselle kanavallekin, mutta ehkä tähän ei tvkaistan mahdollisuudet yllä. Mutta eikö ole mahdollista lähettää jotain normaalisti vapaasti vastaanotettavia satelliittikanavia tvkaistan kautta?

    Käyttöliittymä vaikutti tosi sekavalta ja jotenkin vanhanaikaisen näköiseltä. En osaa vielä paremmin sanoa mitä pitäisi muuttaa, mutta jotenkin ankea näkymä avautui, ja kesti tosi pitkään ennenkuin aloin hahmottaa mitä mistäkin löytyy. Ohjeetkaan eivät oikein valaisseet asioita.

    2 Megan laatu oli paha pettymys. Käytännössä käyttökelvolliset laadut siis ovat nuo 1 Mega joka on sitä tuttua suttua tai sitten pitäisi olla nopea yhteys että voisi käyttää tuota 8 megaista. 2 Megan tiedosto pikselöityy vielä pahemmin kuin 1 Megan mistä ei digipalikoita erota kun kuva on sen verran sutahtava. Onko nyt niin ettei digilähetyksestä ole mahdollista tehdä hyvälaatuista uudelleenpakattua versiota vaan ainoa vaihtoehto on katsella nettisuttua tai ladata koneelleen tuo .ts tiedosto.

    Ts tiedosto näyttää kuvanlaadultaan samalta kuin digitv-tikulla tallennettu tiedosto ja tallennusformaattikin on sama. Ylen tekstitykset toimivat digitv-tikun mukana tulleella ohjelmalla mutta muilla käyttämilläni mediasoittimilla ei näkynyt tekstejä. Millä muulla ohjelmalla saa ylen tekstit näkymään?

    Itunesinkin asensin ja kokeilin tuota podcast tyylistä systeemiä. Idea on tosi hyvä. Eli tuo jo tarjoaisi siis jotain parannusta että kone hakee uusimmat ohjelmat automaattisesti. Mutta oli vähän hankalaa laittaa niitä ohjelmia tuohon itunesiin ja toinen mikä harmitti oli että kuvanlaatu oli surkea 300kbps. Eli vähintään megan laadulla kun saisi nuo iTunesiin tai mieluusti tuo 8 meganenkin, tosin omalle yhteysnopeudelleni tuo 1 Mega on sopivin.

    En oikein ymmärrä mitä eroa eri vaihtoehdoilla on. 8 megan tiedosto on sama .ts valitsi minkä tyypin tahansa. Muuten olen käyttänyt lähinnä tuota 1 Megan flashia kun se on kai suunnilleen sama mitä muissakin nettiteeveissä käytetään. Noista muista en tiedä mitä eroja niissä on.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2009
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kommentteina useamman kuukauden käyttäneenä:
    Alussa voi olla/oli vaikea hahmottaa niitä melkoisen pieniä "näppäimiä" jokaisen ohjelma kohdalla, mutt akun on tottonut, niin systeemi on kyllä aika selkeä. (itse tosin toivoisin mahdollisuutta ryhmitellä kanavat oman maun mukaan, esim. siten, että Teema olisi vasta kuudentena kanavana olisi ihan jees. )

    Jostain syystä kahden megan laatu näyttää aika erilaiselta riippuen miten sitä katsoo, joskus pikselit näkyvät selvästi (mielestäni kyse ei ole siitä tavallisesta "pikselöitymisestä", vaan enmmänkin siitä, että varsinaiset pikselit ovat liian tarkkoja ja teräviä isommassa koossa aktseltuna. Joskus taas jollain ohjelmalla ohjelmaa osaa "pehmentää" niin, että pikselit katoavat, ja kuvan pehmeä, mutta melkein mukavampi katsella. En edes muista kuinka katseltuna kuva oli hyvä tuolla kahden megan, laadulla, kun en käytä sitä kuin yhdessä ainossa tarkoituksessa: jos siirrän kuvan Iphoneen katseltavaksi - jolloin kuva on melkoisen hyvän näköinen.

    TS-tiedostoista tekstit näkee vaikkapa vlc:llä ihan hyvin.

    Laatuna on itsellä oikeastaan aina 8 megan laatu, siten käytettynä kuten olen tuossa pari viestiä ylempänä kuvannut.
     
  11. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    TVkaistan kautta tallennettavat kanavat löytyvät selkeästi sisäänkirjautumissivulta: http://www.tvkaista.fi/netpvr/Login

    TVkaistan kautta voi tallentaa myös kaikki Ylen kanavilla esitetyt ohjelmat, Yle Areenan tarjonta ei kata läheskään kaikkia Ylen kanavilla esitettyjä ohjelmalähetyksiä.

    Toiveita lisäkanavista voi lähettää suoraan asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@tvkaista.fi
    Toistaiseksi kanavatarjonnasta löytyvät kaikki 10 kotimaista kanavaa.

    Moitteita 2 Megan tallenteiden laadusta ei ole saapunut asiakaspalveluumme, päin vastoin 2 Megan tallenteiden laatuun asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä. iTunes podcastin voi luoda myös 2Mbps MPEG-4 tallenteista ja tätä vaihtoehtoa käytetään paljon korvaamaan 300kbps iTunes tallenteet. Pyytäisinkin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme maintisemasi 2Mbps tallenteen pikselöitymisen osalta, tutkitaan mistä oikein on kyse.

    8Mbps tallenteet ovat alkuperäisiä ohjelmalähetyksiä. Eri vaihtoehdot 8Mbps tallenteisiin on tehty asiakaitten toiveiden perusteella, suuri osa haluaa käyttää VLC-Playeria myös stream-katselussa VLC:n monipuolisten säätömahdollisuuksien vuoksi. Tallenteiden laatu on täysin sama kaikissa 8Mbps näkymissä.

    Omalle koneelle ladattuihin TV-ohjelmatallenteisiin suosittelemme Mplayer tai VLC -ohjelmistoa. Nämä löytyvät osoitteista:
    http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
    http://www.videolan.org/vlc/

    Ainakin Mplayerin ja VLC:n kautta omalle koneelle ladattujen tallenteiden tekstityskin näkyy. 8Mbps .ts tallenteissa on tekstitys automaattisesti mukana. Muista näkymistä ladattuihin tallenteisiin tarvitaan myös erillinen teksitystiedosto. iTunes ei valitettavasti osaa näyttää Ylen tekstitystä.

    Tarvittaessa suosittelen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

    T:TVkaista
    www.tvkaista.fi
    asiakaspalvleu@tvkaista.fi
     
  12. Jii1975

    Jii1975 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän asti olen itse lähinnä siirtänyt TVkaistasta ohjelmia iTunesiin ja katsonut niitä iPodilla. Aluksi kokeilin myös PS3:lla katsomista (8Mbps laadulla, WLAN yhteys), mutta käytännössä tuo ei toiminut ollenkaan, vaan ruudussa luki lähes kokoajan "puskuroi" teksti. Mutta eilen kokeilin TVkaistaa taas pleikkarilla, ja yllätys oli suuri kun 8Mbps-laadulla kuva tuli koko ajan tasaisesti, pätkimättä kertaakaan. Olisikin kiva tietää missä päässä on tehty korjauksia, onkohan joku PS3:n firmis päivitys korjannut selainta tms ? Kotiverkon setup on kyllä pysynyt samana. Mutta toivottavasti toimii jatkossakin yhtä hyvin :)
     
  13. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jääkiekon MM-kisojen kunniaksi TVkaista tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden katsoa MM-ottelut heti.
    Jos olet valinnut omiin tallennettaviin kanaviisi jääkiekon MM-kisoja lähettävät kanavat, voit esikatsella nämä ottelutallenteesi lähes reaaliajassa!
    Jääkiekon MM-kisaohjelmia lähetettävät YLE TV1, YLE FST5 ja Urheilukanava.

    Kaverille kanssa!

    Lähetä vain alla oleva linkki kaverillesi, niin hän pääsee
    rekisteröitymisen jälkeen käyttämään omaa TVkaista-tallennintaan:

    http://www.tvkaista.fi/netpvr/Registration?paymentcode=MM&campaign=MMjaakiekko2009&setview=flash

    Toivotamme kaikille jännittäviä katseluhetkiä jääkiekon ja TVkaistan parissa!

    Ohjeet ja ehdot:

    -kutsurajoitus, enintään 10 kutsua/asiakas
    -kutsutarjous voimassa huhtikuun loppuun
    -esikatselumahdollisuuden koekäyttö voimassa vain rajoitetun ajan (Jääkiekon MM-kisat)
    -esikatselumahdollisuus tulee rajoittumaan yhteen kanavaan (etusijalla Suomen pelin lähettävä kanava)
    -esikatselu käynnistyy Tallenteet-sivun yläosasta
    -esikatselun käyttö edellyttää VLC-ohjelman asentamista (http://www.videolan.org/vlc/)
    -VLC tulee asentaa ilman selainlaajennusta

    Lisätietoja tarvittaessa asiakaspalvelustamme:
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
     
  14. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    TVKAISTAN NAISTENPÄIVÄT

    Vietetyn äitienpäivän kunniaksi ja Jääkiekon MM-kisojen äijäenergian vastapainoksi TVkaista lanseeraa kevään naistenpäivät!
    TVkaistan naistenpäivien teemana on tänä vuonna Euroviisut, vahvat naiset päivittäissarjoissa ja kuumailmapallopiknik.
    Euroviisuissa päästään nauttimaan spektaakkelimaisesta showsta, vahvoja naisia nähdään joka päivä Sinkkuelämässä,
    McLeodin tyttärissä ja Salatuissa elämissä ja sokerina pohjalla on naistenpäivien päätteeksi arvottava kuumailmapallopiknikin arvonta.
    Käy katsomassa lisätietoja TVkaistan naistenpäivistä osoitteesta: http://www.tvkaista.fi/naistenpaivat/
    TVkaistan naistenpäivät ovat kaikille naisille!
    Lähettämällä alla olevan linkin tyttökavereillesi, ystävättärillesi ja kavereillesi pääsevät he kokeilemaan TVkaistaa viikoksi ja nauttimaan
    naistenpäivistä: http://www.tvkaista.fi/netpvr/Regis...ivat&campaign=naiset_20090512fp&setview=flash
    Tasapuolisuuden nimissä linkki toimii myös sydänystäville, poikaystäville ja miespuolisille tutuillekin.
    P.S. Euroviisu-lähetykset näkee TVkaistasta naistenpäivillä heti! Muista myös osallistua kuumailmapallopiknikin arvontaan!
    Ihania katseluhetkiä!

    T:TVkaistan tiimi
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
     
  15. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi TVkaista Alpha on avattu osoitteessa http://alpha.tvkaista.fi/

    Alphaa pääsee kokeilemaan olemassa olevilla tunnuksilla.

    Alphasta on tarkoitus kehittää vanhan TVkaistan seuraaja, joten kaikki palaute on tervetullutta. Palautetta voi lähettää sähköpostilla, Alphan uudella palaute-lomakkeella, jättää tälle keskustelupalstalle tai osallistumalla viimeisimpään asiakaskyselyyn osoitteess:

    http://www.tvkaista.fi/kysely/

    Kyselyssä tiedustellaan palautteen lisäksi käyttäjien kiinnostusta pidentää tallennuspuskusrin kokoa nykyisestä kahdesta viikosta.

    Lisätietoja TVkaista Alphasta löytyy täältä:
    http://alpha.tvkaista.fi/Info?page=Asiakastiedotteet

    T:TVkaistan tiimi
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
     
  16. Komikus

    Komikus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jokos VLC-versiota 1.0.1 uskaltaa käyttää, kun 1.0.0:aa ei suositeltu?
     
  17. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Emme toistaiseksi suosittele VLC 1.0.1 versiota TVkaistan kanssa, sillä tämäkään VLC versio ei toimi täysin ongelmitta.

    T:TVkaista
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
     
  18. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä TVkaista on aivan mielenkiintoinen palvelu, mutta tuo nettisivu on kyllä sikäli vieraannuttava, että tavan tallaaja juoksee kyllä äkkiä karkuun, koska kaikki teksti on niin teknistä jargonia, ettei välttämättä avaudu edes alan harrastajalle. Esim tuolla puhutaan Miro-videosoittimesta (niin eli mistä?). Minulle ainakin jää edelleen epäselväksi, että onko tv-sarjoja siis mahdollista tallentaa koneelleen niin, että niitä voi katsoa sen 2 viikon jälkeenkin? Ja siis tarvitseeko siihen jonkun ohjelman vai pitääkö jotain rautaakin hommata? Eli nörtit pois sieltä mainonnan puolelta :)
     
  19. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Voi ladata, useammassa formaatissa. Katseluun tarvitsee tietysti jonkin ohejelman, vaikka sen ilmaisen VLC:n. Niistä ladatuista ohjelmista voi tehdä vaikka dvd-levyn ihan niinkuin mistä vain digitv-tallennuksesta, tai sopivassa formaatissa ladattu tiedosto menee heittämällä vaikka Iphoneen, ja toistuu erittäin hyvällä kuvanlaadulla.
     
  20. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikos se nimenomaan lataamalla, vai pitääkö ohjelma tallentaa samalla kun se pyörii, eli ikäänkuin kuvaa kaappaamalla?