KaapeliTV ja HD-lähetykset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hobbes, 12.11.2007.

  1. Vessu

    Vessu Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletetaampa,että minulla olisi itse hankittu Conax moduuli.

    Se olisi samaa merkkiä ja mallia kuin operaattoreiden tarjoama malli.

    Hankinta kustannukset olisivat minulle noin 50-70€.

    Mikäli joutuisin "vuokraamaan" tuon moduulin operaattorilta tulisi se pitkässa
    juoksussa varmasti kalliimmaksi esim. 19.90€/kk jolloin 3-4 kuukauden jälkeen olisin maksanut itseni pitkäksi.

    Tässä yksi esimerkki.
     
  2. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kas, kaapelitelevisio.fi -sivuston FAQ:iin on tullut muutamia uusia tiedonjyväsiä tässä ketjussa olevaan aiheeseen:
    Joku aika sitten Welholta sanottiin että noita kortinlukijoita voisi myös ostaa. Ilmeisesti näin siis ei sittenkään ole. No, joka tapauksessa elättelen vielä toivoa että saataville tulee käytännössä laiteriippumaton kortinlukija-ohjelmakortti -yhdistelmä jonka sitten voi kytkeä omavalintaiseen digiboxiin joka vaikkapa osaa - hä-hää - tallentaa hd-ohjelman kovalevylle salaamattomassa muodossa. (Ja sit mä tuhoon koko viihdeteollisuuden kun mä jaan sitä eurosportin piljardiottelua teräväpiirtoversiona intternettiin...;))

    jk. Ei ole ollut tapana pitää foliohattua päässä mutta onhan tämä nyt vähän huolestuttavaa jos ihmiset ja televisioiden sarjanumerot halutaan näin kovasti liittää yhteen. Eihän tämä nykytekniikalla tietenkään ole vielä mitään ongelma, mutta vähän arveluttaa jos tästä on tullut vakiokäytäntö sitten kun televisiot ovat ehtineet pari sukupolvea eteenpäin.
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    CA-moduuleista kyllä, kun niitä itse vuokraavat, mutta tuossa aiemmassa viestissä puhuttiin, että kaapeliyhtiöt ostattavat boksit kaupoista (verrattuna siis malliin, jossa laitteet jaettaisiin kaapelimaksuun sidottuna) ja vielä ottavat itselleen myynnistä katteen, joka on kyllä aika paksu väite.
     
  4. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä paksua siinä on, väitätkö että maahantuojat ja kaapelioperaattorit myyvät boksit omakustannushintaan. (vrt. WBOX).

    Onneksi tässä on taloudellinen taantuma niin voin jo nyt veikata ettei tämä korttilinkitys tule lyömään leiville. Vielä kun Microsoft ja Sony saavat konsoleissa toimivat videovuokraamonsa EU -alueelle niin operaattoreiden tuotot maksutv:stä ovatkin sitten siinä...
     
  5. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja MS:n ja Sonyn videovuokraamoissa ei siis ole DRM:ää? Siis voit vuokrata Xboxille tai PS3:lle videon, siirtää sen kaverin laitteeseen ja katsella sieltä? Eiköhän sielläkin vastaava ominaisuus kuin korttilinkitys kummittele - se on vaan toteutettu DRM:n kaavussa.

    Ja Sony & MS tietty vuokraa näitä videoita hyväntekeväisyytenä eikä ota niistä mitään tuottoja?
     
  6. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitinkin, että kilpailu kiristyy enkä usko että tällä laitelinkityksellä kaapelioperaattorit parantaisivat kilpailukykyään kun otetaan huomioon paljon noita Xboxeja ja playstationeja on tässä maassa. Koko korttilinkitys jää varmasti vain marginaaliseksi tuotteeksi (oma arvio), kun nettivideot ym. lisääntyvät...

    Käsitykseni mukaan Xboxin ja playstationin voi ostaa ihan mistä maasta tahansa ja kyllä se täällä Suomessa toimii toisin kuin digiboksin.

    Mutta eipä tästä konsoli ja nettipuolesta enempää, ettei tämä keskustelu mene sivuraiteille topicista.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2009
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottakai ottavat katteen itse myymistään tuotteista. Ovat myyneet bokseja SD-aikanakin koko ajan ja varmasti niistäkin ottaneet katteen, ilman mitään linkitystä. Tuosta aiemmasta viestistäsi vain sai sen kuvan, että kaapelioperaattorit ottavat katteen kaikista Cable Ready HD-hyväksytyistä bokseista siitä riippumatta kuka ne on maahantuonut tai myynyt. Se olisi ollut paksu väite.

    Veikata saa ja joskus kannattaakin. Aika näyttää, tuleeko VOD-tyyppisistä IP-palveluista varteenotettavia maksutv:n kilpailijoita, erityisesti HD-materiaalin jaossa. Ehkä siinä vaiheessa tulee, kun ne pystyvät tarjoamaan vähintään saman ja paremmankin sisällön kuin maksutv, hinta on järkevällä tasolla maksukanavien kuukausimaksuun suhteutettuna ja ovat vielä jokaisen saatavilla siinä määrin, että jokainen tavallinen "formulantöllääjäkin" saa helposti lähetykset näkyviin. Viimeisessä lienee suurimmat haasteet erityisesti sen suhteen, että nykyiset laajakaistaverkot eivät riitä vielä alkuunkaan tarjoamaan IP-pohjaista HD-palvelua läheskään kaikille.

    Palvelun tulee ennen kaikkea sisältää suorat urheilulähetykset, esimerkiksi itsellä maksukanavien katselu rajoittuu käytännössä pelkästään Valioliigan katseluun, mutta sitä tuleekin sitten katseltua suurinpiirtein 8-10 peliä kuukaudessa. On selvä, että esimerkiksi joku 5 euroa per peli (esimerkki Viasatin IP-pohjaisista mestareiden liiga-lähetyksistä) ei tuollaisella katselumäärällä ole mikään vaihtoehto verrattuna Canalin 29 euron kuukausimaksuun, jolla saa sentään kahdeksan kanavaa koko kuukauden ajaksi katseltavaksi.

    Nämä asiat ovat kyllä jo sitten aivan eri pohdintoja ja suhteellisen kaukana korttilinkityksestä, Cable Ready HD-hyväksynnästä ja sen laillisuudesta, josta tämä väittely alunperin lähti liikkeelle. IPTV:n ja muiden IP-palvelujen tulevaisuudesta minulla on omat näkemykseni, mutta tässä vaiheessa on suhteellisen turha tuon asian suhteen arvailla. Se, että korttilinkitys ja testaus tulee tappamaan maksutv:n ja viemään katsojat IP-puolelle, on yksi näkemys ja sellaisenaan hyväksyttävä, kukaan tuskin voi aukottomasti todistaa, ettei niin voisi käydä. Itse en siihen usko.
     
  8. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Xbox live leffat / tv-sarjat eivät ole sidottu siihen yhteen laitteeseen vaan ne ovat kiinni live-tilissäsi. Ostetut sarjat voi vielä liiskiä moneen kertaan jos haluaa uudelleenkatselua. Ennenkaikkea homma on käyttäjälle mutkatonta.
     
  9. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti sen takia paksu että tässä ollaan ilkeiden "sisällöntuottajien" puristuksessa tekemässä pakkoraossa järjestelmää johon ei muuten haluttaisi millään mennä? Boksien sertifiointi on siis omakustannehintaan tuotettu palvelu? Lisäksi sen "Cable HD Ready"-logon saa laittaa purkin kylkeen ilman että jokaisesta myydystä laitteesta ropsahtaa lisenssimaksu?

    Ketkä muuten tekevät ruotsalaisten median kun siellä ei vastaavaa järjestelmää ole?

    Ja sinä olet koko suomen kuluttajakansa? Mua ei voisi vähempää lätkä kiinnostaa tahi katsella autoja kiertämässä kehää. Tästä syystä en ole subventoimassa lätkämatsejasi maksamalla ylihintaisia HD-laatikoita tai canalin tilausmaksuja. Äläkä nyt viitsi kaivaa sitä seiviä että lätkää ei ole pakko ottaa vaikka se "alennus" onkin tuplattu siitä alkuperäisestä 3e/kk rovosta. Joka tapauksessa jos et ota lätkää, et ota hoodeetakaan.

    TV-sarjoista taas maksaisin selvää rahaa HD-laatuisina jos niitä saisi seurata pienellä viiveellä jenkkien lähetysten tahtiin.
     
  10. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta ne on kuitenkin suojattu WM-DRM:llä? Eli toimivat vain MS / Windows pohjaisissa laitteissa?

    Itselläni ei ole xboxia, joten siksi kyselen...
     
  11. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se nyt aika relevantti puheenaihe on ja voit olla varma että kaapeli-tv liitto taistelee kynsin hampain itunes/xbox live/ps3 levitystä vastaan pohjoismaissa.
     
  12. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Xbox livestä hommattavat tv-sarjat toimivat Xbox360:n kanssa! En ole varma voiko niitä edes katsoa tietokoneelta.. Mutta miksi joku haluaisi niin tehdä kun se konsoli on yleensä pultattu kiinni kotiteatteriin?

    ed: Suomessa ei tietysti katsota boksilla kuin jotain kämäisiä leffatrailereita. Briteissä palvelu on toiminut ilmeisesti 2v.
     
  13. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, ymmärsin tuon "eivät ole sidottu yhteen laitteeseen" siten, että niitä voisi katsella erilaisilla laitteilla, ei vain xbox360:llä. Ymmärsin siis väärin...
     
  14. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En koe tätä väittelyä enää järkeväksi, koska olet selvästi päättänyt, että järjestelmä on lainvastainen ja pelkkä vedätys. En voi muuta kuin kehottaa ottamaan asioista selvää suoraan asiaan liittyviltä tahoilta ja lukemaan vaikka www.kaapelitelevisio.fi-sivuilta saatavaa julkista dokumentaatiota. Jos edelleen olet sitä mieltä, että missään muualla ei testata ja tämä on Suomeen keksitty rahastusmenetelmä ja sellaisenaan lainvastainen, niin toistan: ota yhteyttä viranomaisiin ja pyydä tutkimaan.

    No se tuli selväksi, mitä sinä haluat. En väitä olevani Suomen kuluttajakansa. Oletko sinä?

    Arvelin aiemmassa viestissäni, että mikään korvaava järjestelmä ei tule syrjäyttämään perinteistä maksu-tv:tä ilman suoria urheilulähetyksiä. Tämä on oma arvioni, enkä väitä sen olevan oikea. Arviot ovat arvioita, kuten edellisessä viestissäni sanoin, niin kukaan ei voi tässä vaiheessa osoittaa minkään arvion tulevaisuudesta olevan varsinaisesti väärässä.
     
  15. Kondratieff

    Kondratieff Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisen pakollisen korttimaksun ja kanavapakettimaksun lisäksi joudun vastedes maksamaan korttilukijamaksua, joka on 20e kuukaudessa.

    Nyt riitti rahastus. Irtisanoin juuri maksukanavapaketin ja samoin korttini... pitäkää tunkkinne saatana. Rajat ne oli Neuvostoliitollakin!

    Katselen tyytyväisenä SD-kuvaa 6kk vanhasta HD-virittimellä varustetusta telkkaristani ja haaveilen ostavani BluRay-soittimen, jolla sitten katselen HD-tasoista kuvaa.
     
  16. Vessu

    Vessu Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ehdottomasti samalla kannalla.
    Nyt riittää rahastus.
    Myisivät edes kanavan kerrallaan eikä mitään mega hyper pakettia jossa 90% tuubaa mitä ei viitsi katsoa.
     
  17. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Nimimerkistäsi päätellen taisi iskeä K-talvi :D
     
  18. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Meillä on konsoli kiinni kolmostelkkarissa lapsen huoneessa. Kuka hitto haluaisi siellä katsella telkkaria? Mieluummin katselen ohjelmat olkkarissa tai makkarissa.
     
  19. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno olkinukke! Oliko ihan luomuheinää?
     
  20. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä boksilla ei pelaa kukaan muu kuin minä :p

    Kysymys on kuitenkin akateeminen koska xbox live:n video palvelua ei ole tässä maassa tarjolla eikä siitä ole mitään tietoa koska sellainen tuleekaan tyrkylle. Veikkaisin että itunes tulee tuomaan ensimmäisenä tv-sarjat tyrkylle kun sille on käytännön monopoli annettu musiikin nettijakelussakin.. Boxin kanssa hommassa nyt on vaan se pointti että se vaan toimii ja jokainen osaa liittää sen telkkariinsa. Sillä voi jopa pelata!

    Itunesin kautta pitää olla tietokone kiinni telkkarissa ja jos se nyt mun ikäiselleni insinöörille ei ole mikään temppu niin sitten ollaan jo marginaalin marginaalissa.