Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Et ole yksin. Lopetus oli todella nolo, kuten oikeastaan koko neloskauden jälkimmäinen puolikas. Katastrofaalisesta lopusta voisi varmaan kirjoittaa pidemmänkin esseen, mutta jätetään se ammattikriitikoiden tehtäväksi.

    Sääli sinänsä, mutta ei kyllä enää tämän viimeisen 10 jakson jälkeen jäänyt ollenkaan ikävä Galacticaa.
     
  2. ForAnAngel

    ForAnAngel Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarjan nyt päätyttyä, on myös aika päättää tämä paitaprojekti. Matti Myöhäisille tämä on viimeinen mahdollisuus osallistua projektiin jos vain toimii nopeasti.
    Ne jotka ovat jo ilmoittautuneet mukaan, voivat maksaa paidan/paidat. Maksutiedot löytyvät sivulta.

     
  3. TheDudeDunpeal

    TheDudeDunpeal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiteytystä finaaliin ja koko sarjaan.

    Sarjan viimeinen jaksohan oli tosiaan rautalangasta väännetty ja ehkä syystäkin. Sarja-kokonaisuuden hahmottamiseksi oli mielestäni kannattavaa viedä katsoja kädestä pitäen päätökseen.

    Sain itse käsityksen, että planeetta, jonka löysivät lopuksi on luonnollisesti meidän "Maa". Me olemme cylonien ja ihmisten jälkeläisiä. "that's the punchline"

    Maa, joka löydettiin kauden puolessa välissä oli täysin irrelevantti. Kyseisen planeetan nimi vain sattui olemaan Maa.

    Sarjan selkeäksi teemaksi muodostui se, että elämä on tuomittu toistamaan itseään cyklisesti. Teema mielestäni hyvän lopun; annettiin käsitys siitä, että vaikka haluaisimmekin muuttaa sykliä, loppujen lopuksi luonteemme ajaa meidät siihen."Viitaten robootteihin, jotka tanssivat All along the watchtowerin tahdissa"

    Loppu ei ollut realistinen, mutta kiitos sille, että tekivät lopun. Olisivat voineet jättää salamyhkäisesti kaikki auki, joka mielestäni olisi ollut "helpompi" ratkaisu. Hätäinen loppu mutta loppu joka tapauksessa.

    Muutamat deus ex machina ratkaisut ovat mielestäni selitettävissa sarjan mytologialla, jossa hyvin pitkälti toistettiin, että kaikilla ja kaikella on tarkoitus. Ainut mikä oli hieman hämärää oli se kun kosahtaneen raptori lentäjän käsi osui napille, joka lähetti nuket Cylon hubiin. Mainio, että ottivat Callyn tappamisen takaisin kuvioihin. Ehtisinkin jo ihmetellä miksi asiaa ei ole käsitelty.

    Yhteenvetona: Käsittämättömän hyvä ja kokonainen sarja. Sarjan kokonaisuuden summa on täyttä kultaa. Paras Sci-fi sarja mitä on tehty.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2009
  4. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno lopetushan tämä oli, mutta odotin kauhulla tuota robottienvastaisuuden alleviivaamista jossain vaiheessa ja se tapahtuikin tämän sarjan aivan lopussa. Oikeastaan tämä on ainoa asia jota paheksun suuresti, koska olen itse vahvasti sen kannalla, että automatiikka ja robotit tulee vapauttamaan ihmiset töistä, jotka ne joutuu nykymaailmassa tekemään yritysmaailman orjina. Sarjan jumalpainoitteiset teemat, joita myöskin painotettiin aika paljon tässä lopussa, ei harmita nekään yhtä paljon kuin tämä.

    Menee vähän offtopiciksi nyt, mutta koneet tekee sen mitä me ohjelmoidaan koneet tekemään. Tietoinen robotti on toistaiseksi täysin scifi-elokuvien ja sarjojen luoma illuusio, jolla ei ole mitään tekemistä sen todellisuuden kanssa mikä on automatiikka ja robotit. Jos hajotat läppärin 50 muun läppärin edessä niin ei niitä kovin hirveästi se kiinnosta. Sama pätee kaikkiin nykypäivän robotteihin. Toivon siis totisesti, että tämä sarja ei entisestään lisää ihmisten vastenmielisyyttä automatisointia ja robotiikkaa kohtaan. Ymmärrän vastenmielisyyden siinä mielessä, että automatiikka usein vie ihmisten työt nykypäivänä sen sijaan, että jäljelle jäävät ihmiset jakaisivat sen työn ja vähennettäisiin työaikaa työpaikkojen sijaan. Tämä on vain ja ainoastaan rahaan perustuvan kilpailevan yritysmaailman luonnollinen seuraus.
     
  5. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://scifiwire.com/2009/03/touch-down-on-caprica-wit.php

    Tossa artikkelissa aika huikea preview pätkä Capricasta. Eka pätkä, jossa kerrotaan konkreettisesti mistä tuossa sarjassa on kyse. Saattaa olla jopa vähän spoilaava, mutta herätti oman kiinnostuksen tohon sarjaan aivan toiselle tasolle.
     
  6. TheDudeDunpeal

    TheDudeDunpeal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    On vaikea kuvitella spinoff sarjasta mitään, koska BSG on äärimmilleen hahmovetoinen sarja. Loistavaa käsikirjoitusta, loistavilla näyttelijäsuorituksilla. Vaikka maailma onkin mielenkiintoinen. Tulen kaipaamaan sarjan ihmisiä.
     
  7. TheDudeDunpeal

    TheDudeDunpeal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Robotit tällä hetkellä ovat työkaluja, ei muuta. Luulenpa, että tietoisen olennon luominen taitaa pysyä skifinä vielä pitkään. Tietoisuus taitaa olla monimutkaisempaa kuin jono ykköstä ja nollaa peräkkäin. Ei taida olla pelkoa, että T-800 tai numero 6 tulevat koputtelemaan oveesi meidän aikanamme.

    Vaikka kutonen sais mielellään koputellakin.
     
  8. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jokseenkin mielenkiintoiselta vaikutti tuo previkka. Siinä ei kuitenkaan minun mielestä ollut yhtään sitä BSG fiilistä. Näytti lähinnä joltain aivan uudelta sarjalta joka sijoittuu tulevaisuuteen.

    Tuolla sivustolla sanottiin että sarja sijoittuu enemmän 50 vuotta ennen battlestar galacticaa. Tarkoittiko se tätä nykyistä galacticaa vai sitä alkuperäistä? Jos tarkoitti tätä uutta niin eikö silloin olisi vielä se alkuperäinen cylon sota sotimatta, eli se missä adama ja tight taistelivat?
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös Cylonit olleet 40v hiljaisuudessa ennen Cylonien hyökkäystä, sitä ennen käytiin ensimmäistä cylonsotaa. Caprica sijoittuu siis ajalle juuri ennen sitä ensimmäsitä yhteenottoa. Jos sarjassa tulee muutamankin vuoden aikahyppäys niin siinähän alkaa toasters vs. ihmiset mättöä :D.
     
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Niin. Hieno lopetushan tämä oli, mutta
    vastauksia jäi siis uupumaan.
    Mitäs siinä, tekijöiden valinta tuo on.
    Mikäs täti tämä Kara nyt sitten loppujen lopuksi oli vai oliko oikeasti mikään, tekee sarjan lopetuksesta hämmentävän, koska tähän itse olisin eniten halunnut saada selvyyttä.
    Muutenhan kaikki olikin jotenkin loppujen lopuksi selvää.
    Hyypät löysivät kuitenkin sen oikean "Maan" ja todettiinkin että se mysteerinen "Maa" löytyi jo aiemmin, mutta sehän oli paskaksi laitettu kierron takia ja nyt sitten tämä uusi koskematon kulttuuriltaan (keihäiden kanssa pelehtivät afrikkalaiset) olikin hyväksyttävästi "Uusi Maa".
    Kaiken kehityksen uhraaminen Aurinkoon tuntui vähintäänkin ääliömäiseltä ratkaisulta, varsinkin kun noiden kehittyneiden ihmistyyppien maanviljelystaidot yms. ei sarjan perusteella vaikuttanut kovin uskottavalta (Jeesuksen väittämästä huolimatta..).
    Lopetus tähän päivään sinänsä oli hauska juttu, juurikin noiden viimeisimpien robotti-visioiden kanssa. 150000 vuotta oli kulunut, kun Heran jäännökset löydettiin ja muistaakseni aiemminhan horistiin aina jostain muutamasta tuhannesta vuodesta.

    Joten kierto siis ainakin loppui. Paitsi että nykypäivänä ihmiset tosiaan etenevät terminaattorityyliin...(vrt. internet ja pikku hiljaa kaiken hallinta koneiden avulla)

    Kuinka moni tekee yleensäkään juuri mitään ilman sähköä tai nettiä?
    Juu lenkille voi tietysti lähteä ja talotkin maaseudulla voi lämmittää puilla, mutta huonommin kerrostaloissa kaupungissa. Lähde nyt sitten nykypäivänä metsälle riistaa hakemaan, kun sähköt ei pelaa enää ollenkaan eikä kauppoihin tule ruokaa kun niitä ei enää ole...

    Mutta hauska visio sinääns.. ;)

    edit: eli montako sataa miljoonaa työpaikkaa on tällä hetkellä kiinni nettiverkoissa ja sähköverkoissa siis nytkin jo.
    Varmaan meidän kaikkien.
    Että sillä lailla. :)
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2009
  11. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Noh. Kun kumminkin tämän palstan lukijat tietävät muutenkin missä mennään, niin voisiko joku nyt yksinkertaisesti kertoa miksi Karan tarina jäi niin kuin se jäi.
    Miksi Kara oli aiemminkin jo Cyloneiden tutkimuksen kohteena ja myöhemmin Loebenin lisätutkimusten kohteena miehityksen aikana, kun muut elivät "Uudella Capricalla". Mihin tämä perustui.
    Selvitystä näihin en mielestäni ole saanut.
    Siis miksi hän?
    Edit: siis pianon pimputukset ja muut viittasivat suoraan cylon-johtoiseen isään, kai? Vai? Jotka johtivat suoraan "maahan"..?
    Mitäs?
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2009
  12. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tämä sarja pääsi nyt henkilökohtaisella listallani kaikkien aikojen parhaaksi sci-fi -sarjaksi. Erinomaisen koskettava lopetus erityisesti Adaman ja Roslinin osalta ja Thracenkin todellinen luonto oli jätetty sopivan mystiseksi viimeiseen saakka. Harmi vain, ettei jatkoa ole näillä hahmoilla tiedossa, kun tarina päättyi tuolla tavalla...
     
  13. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tosta sunkin visiosta on jo tehty elokuva: WALL•E ;)
    Ei ne koneet mitään maailmaa valloita, ihmisistä vaan tulee vieläkin laiskempia ja tyhmempiä :D

    Hyvä lopetus hyvälle sarjalle!
     
  14. Nuera

    Nuera Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä hyvä lopetus sarjalle ei varmaan pitkään aikaan tule yhtä hyvää sarjaa vastaan ku tämä. Nyt vaan pitää odotella, että 4 kausi tulee dvd:lle, niin saa sit sen ostettua. Muija inhosi aluksi tätä sarjaa, mutta ku ostin 1-3 kaudet ja "pakotin" hänet katsomaan tätä niin jäi täysin koukkuun tähän :)

    Tuli katsottua myös tämä vika special jakso oli mukavaa viihdykettä sekin sarjaan liittyen.

    Omasta mielestä parhaat näyttelijät on kyllä tossa sarjassa ollu Tricia "6" Helfer ja Michael Hogan
    Ei olis heti uskonu et toi malli muija osaa näytellä, mutta kyllä osasi ja erittäin hyvin.

    Sit vaan capricaa ja the plania odotellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2009
  15. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Melkein sama muuten täälläkin. Katselin ekan kauden Kanadan vuotenamme TV:stä, mutta vaimolla katsominen jäi silloin sen pilottiminisarjan ensimmäiseen osaan. Vasta, kun sarja alkoi Suomessa, oli hän kuullut tarpeeksi meikäläisen ja erään ystävänsä kehuja, että halusi koettaa itsekin. Yhdessä sitten itkimme viimeisen jakson tapahtumia.
     
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Eiköhän lopun robottivastaisuus ollut vain katsojan päässä? Itse en ainakaan mitään sellaista havainnut. Ihmiset ja robotit oppivat elämään yhdessä ja muodostivat ihmiskunnan sellaisena kuin me sen tunnemme. Lähtivät vielä ne metallirobotkin omille reissuilleen yhdellä aluksella.

    Lopussa vain näytettiin joitain nykyajan robotteja ja pohdittiin tulevaisuutta, mutta mitään robovastaisuutta en siinä havainnut.
     
  17. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, paitsi että tulevaisuudessa kaikki toistuu. Vai mikä osa kaavasta on nyt muuttunut niin ettei se toistu? ( No ok, tuon mukaan kaikilla ihmisillä on jo osa cylonia, joten ehkäpä ohjelmointi iskee päälle jossain välissä eikä enää nuketetakkaan toisiamme )

    Ja positiivista oli myös lopussa sanottu ettei Jumala halua itseään kutsuttavaksi siksi, koska tulkitsin tuon niin ettei kyseessä ole kristittyjen Jumala, eli tuossakin tuli sitten esille se kädenojennus muita uskontoja kohtaan ( vaikka minusta koko jumalan olisi saanut unohtaa bugina ohjelmoinnissa ).
     
  18. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    No etpä ole yksin, itsekään en ollut aivan tyytyväinen tuohon päätösjaksoon. "Jumala teki sen" on huono vastaus niin oikeassa elämässä kuin tv-sarjassakin. Olisivat voineet vaikka jättää osan noista mysteereistä auki mahdollisia jatko-osia tai leffoja varten, ei niitä kaikkia olisi tarvinnut alkaa niputtamaan yhdeksi suureksi jumalan suunnitelmaksi. Itselle tuosta "jumalan suuresta suunnitelmasta" jäi se maku että nyt taas pantiin katsojaa halvalla. Ensin rakenneltiin vaikka minkälaisia skenaarioita ja mahdollisuuksia, sitten lopussa vain vedettiin matto katsojan alta ja todettiin että kaikki oli osa "jumalan suurta suunnitelmaa", olipa se sitten kuinka järkevää tahansa.

    Eniten itseä jäi kuitenkin vaivaamaan se että miten käsikirjoittajat voivat olla niin laiskoja että selittivät kaikki Starbuckin ympärillä olleet mysteerit vain sillä että hän oli jokin jumalan lähettämä enkeli tai vastaava jolla ei ollut muuta tarkoitusta kuin olla jumalan työkalu "suuren suunnitelman" toteuttamisessa. Itselle jäi Starbuckista lähinnä sellainen mielikuva että hän oli kristinuskon Jeesukseen verrattavissa ollut hahmo, joka palasi kuolleista vain siksi koska hänen työnsä maanpäällä oli vielä kesken. Kun tämä työ oli sitten saatu päätökseen hän nousi takaisin taivaisiin...

    Niin no, eikö tuossa tehty kuitenkin samalla selväksi että jumala on mies, hän on ainoa jumala sekä hänellä on jokin "suuri suunnitelma" ihmiskunnan varalle, ja hänen apunaan maanpäällä toimii sitten näitä "enkeleitä", joten itse en ainakaan tuota vielä kovin suureksi kädenojennukseksi muille kuin Abrahamin uskonnoille laskisi.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2009
  19. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Neloskaudesta jäi vähän epätasainen ja hyppelehtivä fiilis. Monet ratkaisut tuntuivat kovin hätäisiltä (mm. päätös lähteä isolla joukolla Heraa pelastamaan).
    Aiemmin kaudella taas häiritsi esim. se miten nopeasti Tigh yhtäkkiä olikin niin onnellista ja odottavaa perheenisää Kuutosen kanssa. Toivottavasti dvd-julkaisulta löytyy leikkaamattomat versiot useammasta jaksosta.

    Minäkin ihmettelin että Karan ja hänen isänsä käsittely jätettiin niin auki kun tuntuu että sitä kuitenkin pedattiin jollain lailla loppua kohden. Tighin rooli cylonien kantaisänä kutistettiin pariin sivulauseeseen jne.

    Silti, olihan tämä kokonaisuutena yksi kaikkien aikojen scifi-sarjoista, ellei jopa se ykkönen. IMHO kolmannen kauden päätösminuutit musiikkeineen olivat BSG:n huipentuma, aivan täydellistä tavaraa. Neloskauden aikana en enää samoihin sfääreihin yltänyt mutta hyvä näinkin. Päätösjaksoa paketoitiin Kuninkaan Paluun tyylillä pitkään ja hartaasti mutta lopun Hendrix-niitti nosti kyllä kaihonkyyneleen raavaan miehen silmäkulmaan.
    So Say We All ja Capricaa odottamaan :)
     
  20. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama edellinen viesti kertoo aika hyvin omankin mielipiteen. Kaiken auki jääneen selittäminen "God did it" meiningillä oli todellinen rimanalitus.
    Se että Jumala olikin aktiivinen toimija maailmassa oli ja on todellinen Deus ex machina(jos se paljastetaan vasta lopussa). Periaatteessa mitä tahansa olisi voinut tapahtua ja selitys olisi vain ollut tuo "God did it":hitme:.
    Hera jäi myös aika turhaksi hehkutukseksi, koko lössin voimin lähdettiin pelastamaan ja lopulta sen merkitys jäikin minimaaliseksi, kyky lisääntyä oli kuitenkin (lähes) kaikilla maahan saapuneilla.
    Minunkin mielestäni kolmannen kauden finaali oli aivan eri luokkaa tähän verrattuna.
    Kaikesta huolimatta paras Scifi-sarja ikinä.