DVBViewer Pro, asennus ja asetukset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 05.10.2005.

  1. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on Turkukin ajan tasalla.
     
  2. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesäaika vaihtuu ensi viikonloppuna ja EPG+ sekoilee tuttuun tyyliin.
    Kaikki sunnuntain ohjelmat oli menneet maanantaiksi.
    Ilmeisesti uusin versio ei toimi sen paremmin. Itsellä on käytössä vanhempi 1.0.8.

    DVBvieverin epg näyttää sunnuntaista eteenpäin ajat tunnilla väärin. Sille ei taida mahtaa mitään, kun ne kerran lähetetään noin korjattuna.
    Pitää vaan koittaa muistaa poistaa EPG+:n tekemät ajastukset sunnuntaina, niin taas toimii syksyyn asti.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2009
  3. palze

    palze Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten Recording servicen saa pysymään käynnissä, kun DVBViewerin avaa? Ei oo kovin hauskaa, jos pitäisi käyttää web-käyttöliittymää samaan aikaan, kun DVBV on auki... Turhauttavaksi kaiken tekee se, että käsin tuo plugin kyllä käynnistyy kiltisti DVBViewerin kanssa.
     
  4. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asenna uusin beta servicestä ja vieweristä.
     
  5. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä. että tietääkö joku millä taajuudella lymyilee DNA:n verkossa Viasatin HD-kanavat? Kanavia ei löydy täällä listatuilta taajuuksilta. Muut 4 HD-kanavaa kylläkin löytyvät...
     
  6. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuon uuden recording servicen kanssa homma oikein toimii.. Ohjeista olen ymmärtävinäni ettei mitään yhteyttä ole enää DVBviewer -> epgplus -> recording service -akselilla?

    Onko noin vai toimiiko EPG+ sanahaku kuten ennenkin ja ajastukset menevät recording serviceen?
     
  7. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viewer osaa lähettää omat tallennukset suoraan servicelle, mutta nopealla epg+ kokeilulla sain vaan kaikki ajastukset häviämään serviceltä, en tajua miksi näin kävi. Servicen oma epg haku ei taida vieläkään osata ajastaa automaattisesti hakutuloksia.

    Tuo automaatti tallennus on kyllä ihan pakko saada toimimaan, yksi SBK kisa jäi jo näkemättä.

    Edit:

    http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showtopic=18273&view=findpost&p=239273

    1) Go to the Search EPG and enter the name of the programme you wish to create a series-link for
    2) Save this as a Search Preset and tick the box for "Add to Auto-Record Search"
    3) Repeat step 1 and 2 for as many programmes that you want to record in series-link style
    4) Next, go to the Timer page and select "Autosearch Timer" from the drop-down box and click New Timer.
    5) Pick a time that you want the Recording Service to search the search presets. This will be a recurring timer, so you might want it to run every day of the week.
    For me it is working really well so far.

    Näillä ohjeilla näyttäisi automaatti tallennus toimivan ilman epg plussaa. Ota kuitenkin svctimers.bak/xml talteen, minulla ajastukset hävisivät kertaalleen harjoitellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2009
  8. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää koettaa "paremmalla ajalla".

    Miten homma toimii sitten käytännössä, ymmärtääkseni rec service tanassa dvbviewer on enää clientti eli ilmeisesti kanavia pitää vaihtaa sen web-interfacen kautta?
     
  9. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dvbviewer toimii servicen kanssa täysin normaalisti, valitset vaan laitteeksi unicast devicen. Jos unicast ei näy listassa, niin lisää usermode.iniin Unicast=1.

    Web-interfacen kanavien vaihto on tarkoitettu nettikäyttöä varten, 1Mb/s nopeus ulospäin riittää jo kohtuulliseen kuvaan h264 pakkauksella.
     
  10. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    En vielä ehtinyt katselemaan uutta recording serviceä mutta HTPC:n suspendin kanssa tuli ongelma - Eli kone ei mene ajastettuna suspendiin mutta toimii kyllä käskemällä just niinkuin pitää. Karsin kaikki päällä olevat softat veks ilman että löysin syyllistä. Jäljelle jää mm. recording service + rec service ctrl.

    Estävätkö noi suspendin? Recording servicen pitäisi kyllä herättää kone automaagisesti kun on aika, mutta..
     
  11. Elenkhos

    Elenkhos Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ruvennut DVBViewerin Recording Service tallentamaan kaikki tallennukset tunnin liian aikaisin kesäaikaan siirtymisen jälkeen. Eli ilmeisesti se tallentaa kaikki talviajassa jostain syystä. Poistin jo koko DVBViewerin ja Rec Servicen ja asensin uudestaan, eikä auttanut. Onko tähän mitään kikkaa, ettei tarvitse lokakuuhun asti pitää DVBVieweriä päällä?
     
  12. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli muuttuiko sinulla vanhojen viikko ajastuksien ajat tunnilla väärin?
    Jos klikkailet webinterfacen kautta ajastukset, niin ajastuvatko nekin väärään aikaan?

    En ole ainakaan itse huomannut mitään virhettä ajastuksissa, tosin teenkin kaikka ajastukseni ainoastaan servicen kautta.
     
  13. Elenkhos

    Elenkhos Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajastuslistassa kaikki ajat ovat oikein ja kun DVBViewer on päällä, kaikki tallennukset sujuvat oikeaan aikaan. Kun DVBViewerin sammuttaa ja Rec Service käynnistyy valvomaan tallennuksia, tallennukset tallentuvat aina tuntia liian aikaisin. Web interfacea en ole kokeillut.

    EDIT: No niin, niinhän se näkyy, että web interfacen kautta kaikki ajastukset ovat tunnin etuajassa. Käytän EPG+:n automaattihakua noiden tallennusten tekemiseen. Mitenhän tämän ongelman nyt saisi korjattua?

    EDIT2: Ongelma taisi korjaantua sillä, että vaihdoin web interfacen asetuksista ajan takaisin talviaikaan eli gmt + 120 minutes. Seuraavassa tallennuksessa näkee sitten, toimiiko oikeasti.
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2009
  14. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tohon 1Mb/s hitauteen pitäisi sitten transkoodata oletan. Eiköhän tässä sisäverkon 100Mb/s vauhdissa riitä bandwithiä yhden client-koneen tarpeisiin.

    Joka tapauksessa homma meni paljon tuskattomammin kuin mä oletin. Tietysti tämä .90 ei ole likipitäenkään eka betaversio.. Isoin ongelma oli että dvbviewer service pamautti pariksi tunniksi ajastuksen kesken säätöoperaation jolloin ei voinut tehdä mitään ja dvbviewer kieltäytyi yhteistyöstä kun olin väkisin sen sulkenut.

    Ajastusmenu on kyllä aika huono ja siinä on helppo vetää vanhan presetin päälle. Katotaan miten tämä käytännössä toimii enemmän kuin yhden illan kokeilulla..

    Kannattaako ajastuspäivitys laittaa aamuyöksi 0400 jotta kesäaika ei sotkisi asioita niinkuin joku ehdotti? Nyt mä laitoin sen johonkin 1500-1530 jolloin telkkaria ei yleensä katota mutta kanavilla on jo lähetys käynnissä..
     
  15. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän ajastuksiin ainoastaan webliittymän Tv opas sivua, se toimii ihan ok. Kanavalogojen häviämen alaspäin scrollatessa kyllä harmittaa ja auto refresh olisi kiva aina ajastuksen teon jälkeen.

    Joku fiksu web sivujen koodari sais varmaankin tuon kanavalogo ongelman korjattua, kehittäjä ei keksinyt ongelmaan ratkaisua. Eli niin, että sivun scrollaus toimii molempiin suuntiin ja kanavalogot pysyisivät näkyvissä alaspäin scrollatessa.

    Ajastukset voi tosiaan tehdä myös vanhaan tapaan dvbviewerin kautta.

    Tarkoitit tuota automaattihaku ajastusta? En oikein ymmärtänyt, että miksi se sekoaa kelloa siirrettäessä, minulla haku aika on ihan keskellä päivää.
     
  16. begu

    begu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2003
    Viestejä:
    351
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hetkinen, onko niin, että olet saanut toimimaan Nvidian Purevideo Codecin windows 7:ssä ?? Itse en saanut millään ilveellä sitä kuntoon Vistassa. XP:ssä toimi hyvin, siis tuo erikseen lisenssillä ostettava purevideo codec. Se on siis eri asia, kuin purevideo HD, joka on siis rautakiihdytys sinällään, eikä decoder.

    Ainoa minkä sain toimimaan kunnolla (nyt) Vistassa, niin on Microsoft MPEG2 decoder + System default renderer. Overlay mixer ei pelaa. Juuri toisiksi uusimpiin Nvidian ajureihin päivityksen jälkeen kuoli tuo default rendererkin pois, mutta toisaalta nyt toimii kohtuulisesti EVR. Harkinnassa on kuitenkin asentaa vanha ajuri takaisin ja käyttää overlay mixeriä.

    Se, mikä tuossa overlay mixer + nvidian purevideo decoderissa oli parasta mihinkään muuhun rendereriin (+ decoder yhdistelmään) oli todella loistava deinterlacer + skaalain. Jälki oli loistavaa, ei sahalaitoja liike nopeaa (50 fps) eikä nopeat liikkeet sumentuneet, kuten kaikilla muilla kombinaatioilla. Lisäksi pätkimättömyys, nykimättömyys olivat omaa luokkaa.

    Pitänee taas alkaa kikkailu, josko ihan uusimmat ajurit ja uusin DVBV toisivat prannusta ja saisin edes tuon MS MPEG2 decoder + system default rendererin toimimaan kunnolla. Voisin piruuttaan koittaa, josko tuo purevideo decoder suostuisi toimimaan, josko olikin ollut vaan ajureista kiinni.

    Mutta vielä tuohon W7:aan palataksieni, onko siinä sitten tehty jotain uudistuksia render asioihin tai siihen, että purevideo decoder toimii? Onko kuitenkin näytönohjain Nvidian? (Itsellä 8400gs, sillä uudemmalla piirillä, en muista nyt mikä revikka)
     
  17. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä käytän lähinnä avainsanahakuja joilla saa sarjat talteen mitä oikeasti katsotaan. Niiden tekeminen on harvinaisen kankeaa touhua mutta onneksi sitä ei tarvitse usein säätää kun sen on kerran tehnyt.
     
  18. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, mutta onneksi homma jo toimii. Käyttöliittymään tulee varmaankin vielä paljon parannuksia.
     
  19. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllä toimii 32bit W7:ssa Purevideo codec, minulla Nvidian kortti 7600gt
     
  20. begu

    begu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2003
    Viestejä:
    351
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, kyllä mullakin siis Purevideo decoder 'toimii' mutta softwaremodessa (vista 32bit). Rautakiihdytys siis
    puuttuu. Tarkista trayiconin kautta, onko DXVA (hardware acceleration) päällä? Vain rautakiihdytys tuo kunnon deinterlacerin kehiin skaalauksen kera.