tee-se-itse ghettoblasta?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana DerAlte, 21.06.2006.

  1. Sakarias

    Sakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos missään gettoblasterin teko-ohjeita aloittelijalle, jolla ei ole paljon kokemuksia tälläisten laitosten tekemisestä?
     
  2. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    koteloita ainakin saa halvalla,vaikkapa romikselta!:thumbsup:
     
  3. mikemon

    mikemon Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve pitkästä aikaa.

    Nyt tuli tenkkapoo. Tarvitsisin lisää nuita poppisalkun "aihioita". Eli nuita vedettäviä "alumiini"salkkuja. Maxi-ketjullahan nuita on ollu. Kolmessa kuopion liikkeessä kävin, ja kaikista loppu. Eikä tietoa koska saavat lisää. Olisi nimittäin muutama tilaus vetämässä, niin tarvitsis aihion. Ja tuommoisen tahtovat. :rolleyes:

    Eli arvon plazalaiset, onko havaintoja salkuista??? :D Laittakaa viestiä jos on. Koitan vielä itsekkin kaivella kauppoja, mutta vähä huonolta näyttää. Mutta eiköhän se tästä jotenkin suttaannu.
     
  4. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun nyt kerran tämän nostit, niin. Kattelin muuten kanssa noita elementtejä ja... se herkkyyshän mua lähinnä kanssa veti - ja hinta. Mutta kö... eiks toi ole ilmoitettu 2,83V:lla toi herggyys, joten se mökä on sitten siis kahdella watilla wasta 92dB jos tuijotellaan nimellisimpedanssia kans. Eli se onkin siis 89dB watilla metrin päähän toi herkkyys.

    En kattonut oliko noissa porukan blastereissa yleensä joku vaikka 4:n asteen aktiivisuodin ennen päätettä, mut semmonen vois olla hyvä. Jossain 40-50Hz:n tienoilla (no riippuen elementistä tietenkin) siis ylipäästö ettei tuhlata tehoa. Ja sit tietty vois summata kanavat ja tehdä monon, sais yhdellä kaiutinparilla kaks mökälaatikkoa tai tekee kaverin kanssa kimppaan kummallekin yhden. Tietty sit olis kiva olla joku luokkaa 1 x 10W pwm-vahvarikin varmaan... (vai mikä luokka se onkaan, oisko sit D?). Ei toi elektroniikka satu olemaan se vahvin alue.
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2008
  5. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. mikemon

    mikemon Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Montakohan poppisalkun kopioo tulee kuopioon ens launtaina. Tai muita vastaavia virityksiä. On siis IOP eli Insinööriopiskelijapäivät. Voi olla että puheista päätellen monta :D mitä oon vähä kuullu. Tapahtuman sivut on siis http://www.iop2008.com jos joku ei siis tiedä mikä tapahtuma on kyseessä. Itsehän olen järjestäjänä, niin joutuu kuuntelemaan selvinpäin jonkun aikaa nuita. Mutta enköhän minä omankin kaiva esiin silti :thumbsup:
     
  7. mikemon

    mikemon Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyihän niitä. Kolme kappaletta Kiuruvedeltä. Ilmeisesti ovat ainoat Suomessa ne.. No ostin pois. Kumminkin se yksi menee jollekin. Iso kiitos nopeasta palvelusta Tokmannin asiakaspalvelulle. Vuorokaudessa selvisi homma. Ja kaverille kiitos että kävi ne sieltä noutamassa(asuu siellä päin)

    Pääsee taas säätämään :cool:
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
  9. mikemon

    mikemon Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko suoraan kopioivat idean. Noin vuosi meni siitä kun oman toin esille, että tuo tuli(ensimäiset "tuote uutuus" kuvat). No ei voi mitään :D Kaupallinen on aina kaupallinen. :thumbsup:
     
  10. lousku

    lousku Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jälleen uusi innokas rakentelija ilmoittautuu. Etsin kauan tuota blockrockeria kun olin rannalla joskus jollainen sellaisen nähnyt. Hinta hieman hirvitti joten miksi en tekisi itse.

    Sähkötekniikasta tietoni ovat hyvin vajaavaiset, mitä nyt yläasteella puutyössä tuli 3w kouluelektroniikka-esivahvistin kolvailtua. Uskoisitteko että tuollainen amp6 basic mallin kasaus luonnistuisi minulta? miten tuo basic eroaa normaalista versiosta?

    Suunnitelma on kuitenki seuraava:
    Ososlista-

    Biltemasta autostereoiden 2-tiekaiuttimet http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?sivu=skriptisivut/index_kauppa.htm&linkki=24782.htm&tuote=24782
    Mopo-akku 12v
    amp6-basic
    kotelo.

    Eli oletan homman menevän seuraavasti- Vahvistin kasaan- kaiuttimet kiinni vahvistimeen- akku kiinni vahvistimeen- akun + piuhaan katkaisija.

    Eli alussa ollaan, hieman neuvoja kaipaisin tähän työhön tai korjailua jos olen unohtanut jotain?

    Kiitoksia

    Edit. Niin ja tosiaan jos jollain on ylimääräinen amp6 basic nurkissa niin ostaisin mielelläni pois.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2009
  11. mikemon

    mikemon Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei ole antaa suoraa vinkkiä, muuta kun että melkein kaikki on kassassa.

    Eli näinhän se menee. Äänilähde->vahvistin->kajari.

    Eli joku mistä signaali tulee. Sitten tarvitaan se vahvistin, jota olet jo mietinyt. amp6-basic on melko hyvä vahvistin kannettaviin vehkeisiin. Siinä on pari pintaliitoskomponenttia, mutta ei mitään pieniä. Pari kaveria on saanut sen kasattua ilman sen suurempaa kokemusta. Kuhan on hyvä juotin niin pitäisi onnistua.

    Elementeistä lähtee varmaan ääntä, mutta en ota kantaa minkälaista. Varmaan riittävää "normaaliin käyttöön".

    Itse en mopon akkua laittaisi, vaan lyijyhyytelöakun(saa myös bildemasta). Koska sen voi laittaa niin kun itse tahtoo. Eli asennolla ei ole väliä. Kannattaa huomioida että hyytelöt tarvitsevat omanlaisen laturin, mutta ei ne paljoa maksa silti.


    Laitoin "uusimmasta" mallistani taas pienen esittelun tuonne putkiloon Poppisalkku v6.0. infossa on vähä tietoa lisää tuosta.
     
  12. sumu

    sumu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse meinasin valmistaa radion lähinnä tämän ketjun innoittamana. Sen verran meinasin olla erilainen, että jätän akun kokonaan pois ja teen ihan verkkovirralla toimivan vehkeen. MP3 soitinta varten meinasin laittaa liittimen radion takapaneeliin, jotta MP3:sten kuuntelukin tarvittaessa onnistuu.

    Radiona toimii koulueletroniikan ULA-vastaanotin. Tämän olen jo saanut kolvailtua valmiiksi. http://www.kouluelektroniikka.fi/cgi-bin/shop.cgi?action=prodshow&usr=440pfhdi14a8b1n52n57babk95&prodid=034

    Nyt olisi tarkoitus seuraavaksi hommata vahvistin ja kaiutin. Vahvistimeksi ajattelin tätä http://www.kolumbus.fi/mikko.esala/2kanav.pdf tai AMP6-basic vahvistinta, jota täällä porukka on ilmeisesti aika paljon käyttänyt. Kaiuttimena suunnittelin käyttäväni Tangbad W4-655SA kaiutinta. http://www.audioparts.fi/cat/product_details.php?p=256
    Onko kellään hyvää neuvoa, että mihin kohtaan tuohon radioon tuo vahvistin tulisi liittää. Tuon radio vastaanottimen kanssa samalla piirilevyllä on myös pienitehoinen turha vahvistin. Miten noihin vahvistimiin on mahdollista saada äänenvoimakkuuden säätöpotikka? Tuleeko se vain tuohon vahvistimelle tulevaan signaalijohtoon?

    Onko kellään hyviä ideoita virtalähteeksi tuohon? Mistä sen saisi helpoiten? Paljon sen pitäsi suunnilleen antaa virtaa? Löytyykö jostain esim. hyvää kytkentäkaaviota tälläiselle?
     
  13. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites toi radio toimii eli oletko jo kerinnyt sitä testailemaan? Vois kiinnostaa mokoma projeti itseänikin. Tollanen Retro tyylinen puukoppa keittiöön TB 4":lla oli mielessä.

    Edit: kai toi ihan normi FM alueella toimii?
     
  14. sumu

    sumu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kyllähän tuo toimii ja vielä ihan FM alueella. Taisi alue olla tuossa 87,5-108 MHz. Vähän on vaa herkän olonen kanavan säätö ja vähän häiriöherkkä muutenkin, koska tuo ei ole missään kotelossa tällä hetkellä. Eiköhän se tuosta vähän rauhoitu kunhan saa kaikki osaset kiinteästi johonkin koteloon. :)
     
  15. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    jatketaan sumu radio keskustelua täällä ja jätetään tämä topic näille ghetto miehille :)
     
  16. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Miksei kukaan käytä piezo-diskanttia blastissa? Tuolla saisi toistettua 4khz - 20khz kaistan ja tuo ei tarvitsisi kuin 8w tehoa niin saisi 109dB ulos :thumbsup: Ja noita kytkisi vaikka kaksi rinnakkain yhteen kanavaan, kasvaisi herkkyys entisestään. Toinen kanava jäisi sitten yhden 4ohmin tai kahden 8ohmin bassoelementtiä varten, joka/jotka toistaisivat 60hz-3,9khz kaistan.


    Toinen vaihtoehto:

    Laittaisi yhden tällaisen kumpaankin kanavaan, ja lisäksi jonkun samanherkkyyksisen bassoelementin molempiin kanaviin. Miten kytkentä täytyisi tällöin hoitaa?

    Edit: Nyt löytyi bassoelementti. Herkkyys 98dB :) Sitten vaikkatällaiset kaveriksi. Noille täytyisi tehdä/suunnitella sitten jakosuodin, joka vaimentaa diskantteja, ja suodattaa korkeat taajuudet pois bassoelementiltä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2009
  17. Nummisoft

    Nummisoft Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2008
    Viestejä:
    195
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota saa kevennettyä poistamalla magneettisuojauksen. Itse tuli jo yksi elementti käsiteltyä, kunnes hylkäsin koko elementin omasta projektista. Liika paino ja diskanttien suuntaavuus syynä.
     
  18. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Miten tuossa Amp3:sessa onnistuu äänenvoimakkuuden säätö? Jonkinlainen esivahvistin tulee siihen inputtiin mihin kytketään noita kannettavia soittimia. Mutta mistäs äänenvoimakkuuden säätö hoidetaan?

    Onko se pakko hoitaa esivahvistimella? Eikös tällöin päätevahvistin ole kokoajan "täysillä" eli silloin se vie 25w x 25w, eli n. 55w akulta kokoajan? Tuohon tarvitsen vain 2x8w tehoa. Tällöinhän tulisi akun kannalta paremmaksi ostaa 2x8w B-luokan vahvistin, joka veisi 60% hyötysuhteella "vain" 26w akulta? Vai olenko käsittänyt jotakin väärin?
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2009
  19. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luultavasti tuo 6" basso ei 98 dB/W ole nähnytkään. 100 dB:in diskantista ei suuremmin ole hyötyä jos sitä joudutaan paljon vaimentamaan epäherkemmän bassoelementin takia.
     
  20. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    A-luokkainen vahvistin vie aina "täydet tehot" akulta, jos signaalia ei ole muuttuu teho lämmöksi. Mutta ei niitä näissä piirisovelluksissa.

    Piirin kuluttama teho riippuu sisään tulevasta signaalista, siis siitä kuinka paljon mökää se antaa.