Painonpudotusta

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana zoxsis, 31.12.2008.

  1. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Thanks vastauksista!

    Tälläinen on päivän menu, löysin pakkotoistosta:

    Aamupala klo 7
    Neljän viljan puuro, 30 g
    Fast Whey3 40 g (tai raejuusto 200g)

    Lounas klo 11
    Kanasalaatti

    Välipala
    Ananas, 140 g
    Maitorahka, 250 g

    Illallinen
    Jauheliha, naudan, 6%, 400 g
    Makaroni, 100 g

    Iltapala
    Fast Whey3, 40 g (tai raejuusto 200g)
    Oliiviöljy, 15 g

    Total Calories 1890 r62 - hh120 - p213
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  2. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollos hyvä vaan!

    Tuosta ruokailusta vielä, niin jos suunnittelemasi menu ei syystä tai toisesta toimikaan kohdallasi, niin vaihda ruokia niin kauan kunnes löytyy sellaiset sapuskat joita jaksaa syödä. Mulla ainakin meni parisen viikkoa löytää itselleni sopivat ruoka-ainekset, joita 1) jaksaa ja kerkeää tekemään ja 2) maistuu hyvälle. Siitä ei tule mitään, jos väkisin yrittää jotain dieettiä pitää päällä.

    Pikaisesti katsottuna menusi näyttää ihan hyvälle, itse kylläkin käytän ihan vain rypsiöljyä protskujuoman kanssa kun tuntuu että tuo oliiviöljy antaisi siihen liikaa makua. Hiilarit nautit ihan samalla tavalla kuin minä, eli aamupalalla, ennen treeniä ja heti treenin jälkeen (oletuksenani on että teet treenit välipalan ja illalisen välisenä aikana). Koulukunnasta riippuen kinaa aiheuttaa se, kannattaako aamulla tai ennen treeniä ottaa hiilareita ollenkaan. T-nationin jonkun gurun mukaan paras tulos tulee jos hiilarit nauttii pääasiassa treenin aikana ja treenin jälkeen. Itse kylläkin käytän ihan vain vettä treenin aikana, tulee muuten liian kalliiksi.
     
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

  4. Aivovaurio

    Aivovaurio Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin ajattelin pudottaa 85 -> 75 kesään mennessä. Alotin helmikuun puolivälissä, kun ostin uuden vaa'an, joka pelästytti lukemalla 84,6kg. Tällä hetkellä näyttää 80,8kg... Syöminen on kyllä liian kivaa :weep:
     
  5. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tämäpä sattui sopivasti. Juuri eilen mietin, että pitäisiköhän kysäistä tässä ketjussa onko linkkiä tutkimukseen aiheesta mitä sepelvaltimot tykkäävät vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa lisääntyvästä rasvan määrästä.

    Eli edelleen kovia rasvoja vältellen. Propsit linkittäjälle! :)
     
  6. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    On tää kyllä helppoa eli ilman liikuntaa vain syömistä muuttamalla (leivät + potut/riisit/makaroonit pois) paino tippuu, 7 vk & 8 kg :thumbsup:
     
  7. tutkija

    tutkija Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2005
    Viestejä:
    367
    Saadut tykkäykset:
    0
    eli poistit kaikki terveelliset osat ruokavaliostasi?
     
  8. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mikä noista tekee terveellistä?
     
  9. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Eväsvoileivät korvasin salaattiannoksella ja lihalla/kalalla. Ruoan yhteydessä korvasin riisin/makaronin/perunan salaatilla/kasviksilla. Mielestäni syön nyt terveellisemmin ja monipuolisemmin kuin aiemmin ;)

    Hiilihydraatteja saan edelleen aamiaisen yhteydessä esim. All Bran-muroista. Ja lämpimän ruoan yhteydessä nautittujen kasviksien/juureksien hh-arvoja en ole tutkinut ja niiden takia jotain jättänyt väliin (no ehkä en osta sekoituksia, joissa maissia tai herneitä).
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2009
  10. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ravitsemusjaterveys.fi/ on sivusto, johon kantsii tutustua ajan kanssa. Mielenkiintoista tekstiä sapuskaan liittyvistä myyteistä/uskomuksista/valistuksesta.
     
  11. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Hmm.. Paino laskenut muutaman päivän aikana 3-4kg, omasta mielestä läskiä ei ole kadonnut mahan kohdalta, mutta tuntuu niinkuin rintalihaksista olisi lähtenyt. Herää epäilys että käynköhän säästöliekillä. Puntilla käyn siis 3krt viikossa (kohta 4), lenkillä pyrin käymään 1-2krt viikossa. Otan reenin jälkeen palkkarin jossa on n.300kcal, ja muuten syön sen n. 1800kcal päivässä.

    Tuli mieleen tällainen kysymys että jos nyt pitäisi cheattipäivän :)rolleyes:), niin tuleekohan pysyvää vahinkoa jos lähtisi ottamaan vähän alkoholia _ei_ kaljan muodossa, eli näin kaloriystävänä pari pulloa esim. viiniä? Ottaa pikkaisen luonnon päälle kun olisi isot bileet johon tulossa paljon porukkaa :mad:

    Niin ja puolustelen tuota alkoholia sillä, että tänään olen syönyt vasta vain n. 500kcal, kun nukuin pitkään. Viikonloppuisin tuo "ihanneruokavalio" ei oikein onnistu kun yöt ollaan jossakin ja herään 12-13 aikaan. Mutta en siis yritä huijata itseäni, haluan saada vain varmistusta asiaan onnistuisikohan tuo. :)

    Edit:

    Mit,vit? Katsoin huviksi noita energiasisältöjä juotavista, ja oluessa on paljon vähemmän kaloreita kuin esim. väkevässä viinissä. Silti kaljaa kirotaan kun se turvottaa ja lihottaa. Jos nyt sattuisi käymään sillä tavalla että juhlimaan lähdetään, kumpihan olisi parempi vaihtoehto; 12 olutta vai 2x 0,7 väkevää viinipulloa? :D

    Edit2: Laskin että 2x viinissä on 2100kcal, ja 12 oluessa on n. 1500kcal. Tämän mukaan olut on silti parempi vaihtoehto?
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2009
  12. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    tootsi : anna mennä vaan, turhaan sä niitä alkoholin kaloreita lasket, elämästä pitää nauttia eli juo mitä huvittaa :thumbsup:

    Itsekin otan aina lauantaisin saunaoluen tai siis useamman (3-6 kpl) :naminami: vaikka tässä jonkin tasoista "diettiä" muuten harrastetaankin :D
     
  13. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä!! Jos homma menee liian neuroottiseksi niin muuten mainiolla systeemillä on hyvät mahikset mennä puihin.

    Monasti kaljan kanssa lutratessa napostellaan lisäksi kaikenmoista suolaista, joka tehostaa pisukan sisältämän nesteen kroppaan jämähtämistä. Parin päivän päästä kusta sitten tuntuu irtoavan yllin kyllin... Viiniä tulee juotua vähemmän (neste)määrällisesti.

    Muistanko oikein että joku jo aiemmin ketjussa totesi ylimääräisen kaloripläjäyksen silloin tällöin jopa tehostavan aineenvaihduntaa...
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Samalla tavalla kun naisilla, niin myös miehillä on vähän eri vartalotyyppejä ja rasvasoluja saattaa olla joissakin paikoissa enemmän kuin toisissa. Tästä syystä toisista paikoista tuntuu lähevän enemmän ja toisista vähemmän.

    Jos tavoittelee kokonaisvaltaisempaa vartalomuutosta, pitää treenata vuosia, vuosia ja vuosia. Hitaasti hyvä tulee, ei kannata vetää hampaat irvessä vaan säilyttää iloinen fiilis ja harrastaa lajeja, jotka ovat mukavia. Vuosia kun näin tekee, niin joku päivä voi sitten katsella sitä vanhaa albumikuvaa ja todeta, että kuntoilulla on ollut vaikutusta. Sen jälkeen liikunta alkaakin olla niin oleellinen osa elämää, että sitä ei yksinkertaisesti halua jättää pois :)

    Et kai tosissasi kutsu tuota hirveää sokerlitkua viiniksi :D

    Valitse hyvä kuiva valkkari tai punaviini niin kaloreita tulee vähemmän kuin bissestä.
     
  15. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0

    Taitaa olla hinnallakin jotain tekemistä kun tuollaista lähtee juomaan ;)
     
  16. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2

    Kuivat vinkut on naisten juttu ja sitäpaitsi närästävät helposti. Laihduttajan miehekäs ja taatusti respektiä antava vaihtoehto on 0,5l kossupullo ja 1,5l vissypullo.


    --
    JP
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pituutta löytyy noin 185 senttiä, ja paino taisi muutamia vuosia sitten käväistä jo 120 kilon lähimaastossa (silloin taisi 38-vyötäröiset farkutkin tuntua vähän liian pieniltä). Nykyinen paino taitaa olla alle 90 kiloa, ja puolentoista vuoden aikana on tippunut kuin itsestään kymmenisen kiloa (33-vyötäröiset farkut on passelit).

    Ironista tässä painontippumisessa oli se, että se tuli kuin itsestään. Aina olen ollut urheilullinen, jopa silloin vajaan 120 kilon painoisena, eikä koskaan paino ole johtunut huonosta kunnosta. Tuolloin aiemmin vain tuli, yksin ollessaan, syötyä aivan liikaa kaikenlaisia herkkuja yms. Kunnosta yritin kyllä paremmin pitää huolta proteiinipirtelöillä, hölkillä ja salilla käymisillä, mutta nuo hankaloittivat elämää paljon ja tulivat lopulta rasitteiksi. Sittemmin kun sitä lähti suhteeseen säästäväisen opiskelijanaisen kanssa, niin kilot ovat lähteneet itsestään pois. Kai se johtuu siitä, että kun on toisen kanssa, niin kokee tarvetta korkeintaan vain samaan ruokavalioon kuin mitä toinen, ja siten ei ole tullut syötyäkään paljoa. Toki herkkuja on saanut aika useinkin vetää, muttei kai sitten suuria määriä. Lihasmassakin on tänä aika hieman kasvanut, ja siihenkään ei tarvittu mitään erityistä huhkimista salilla, vaan enemmän ihan kotona ja muiden askereiden lomassa toteutettua jumppapullistelua. :) Ei wickerman, tämä ei tarkoita, että jumppaan ja venyttelen päivittäin jane fondan ohjeistuksen mukaan ja pinkeissä trikoissa.

    Tietenkin tämä kaikki riippuu siitä miten kunkin vartalo toimii, mutta jos asettaisin kaikki samalle linjalle itseni kanssa, niin laihduttamiseen kyllä suosittelen säästäväisen naishenkilön kanssa seurustelemista. :) Jos taas pitäisi määrittää joku yksittäinen elintarvike, mistä luopuminen tai minkä vaihtaminen "kevyempään" on tuonut suurta merkitystä, niin kyllä ehdottomasti Cokiksen vaihtaminen normaalista Zeroon on tuonut selkeää eroa. Sipsiä, pizzaa ja karkkia on voinut vetää ihan kohtuulliseen malliin, mutta heti kun jätti tuon normi-Colan pois, niin kiloja lähti karisemaan välittömästi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2009
  18. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Astanga rulettaa. Joka aamu muutama Suruyana (no joo, viikonloppuisin jää aika usein väliin, mut työpäivä käynnistyy huomattavasti paremmin) ja 2-3 kunnon sarjaa viikossa.
     
  19. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Heh joo, valitsin vain suurinpiirtein saman hintaluokan "viinin" mäykän kanssa.
    Eilen meni sitten alas 12 olutta + monet salmiakki royal shotit :cool: Paino pysyi samassa, eli nykyinen 59kg.

    Sitten kun rasvat on saanut laskettua tuonne 15% tienoille, alan ottamaan +300 kcal/päivä, kreatiinitankkaus ja salia. Alkaa paino nousta sitten lihasten muodossa. Toivottavasti
     
  20. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt elellään huhtikuun puoltaväliä ja puntari näytti tossa sellasia lukemia kuin 75,7kg. Alle kilon verran tavoitteesta reilu kolme kuukautta ennen tavoiteaikaa :) Ei hullummin ?