Faktaa korttilinkityksestä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana matias, 17.11.2008.

  1. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo näin se sanoo, luultavastihan koko linkitys liittyy on seurausta vain Canal+/Viasatin HD -kanavien(leffojen oikeudenhaltijoista) vaatimuksista, joten Elisan HD pakettiin ei välttämättä sitä tulekaan.
     
  2. Hiba

    Hiba Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä myös taitaa tarkoittaa, että ei taida olla pelkoa että Elisan kaapeliin saisi näkymään Canal+:san HD kanavat vielä vähään aikaan.
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Korttilinkityksellä saadaankin sitten stoppi tv-ohjelmien piratismille...

    "Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiComin toimitusjohtajan Reijo Sventon mukaan suuret tuotantoyhtiöt ovat selvästi sanoneet, että Suomi suljetaan premium-sisältöjen jakelusta kokonaan, ellei piratismiongelmaa saada kuriin. "

    Tietoviikko
     
  4. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä sinänsä tarkoita, vaan että jos jakeluun tulevat, niin eivät tule tuohon HD-pakettiin (joka toki oli alunperinkin selvää, niistähän tullaan luonnollisesti perimään merkittävästi isompaa rahaa).
     
  5. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Tämäpä hyvä juttu. Toivottavasti myös kaikki ulkomaan merirosvolippusilmälappupiraatit sitten kanssa tietävät, että se on nyt sitten loppu se touhu kokonaan. Tai muuten FiComin herra toimitusjohtaja suuttuu.
     
  6. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    PirateBay rosiskin kannattaisi lopettaa heti alkuunsa turhana koska näköjään piratismi loppuu Huhtikuussa.
     
  7. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Teräväpiirtosisältöjen eli hd-lähetysten piratismista on tullut Suomelle ongelma"

    "Vuodenvaihteessa hd-kanavien tilaajia oli Suomessa noin 1 500. Käytännössä heillä kaikilla on vuokralaite hd-lähetysten vastaanottoon. "

    Jotta tätä piratismia voisi kutsua ongelmaksi niin tapauksia pitäisi olla satoja eli lähes jokainen HD kanavia vastaanottava. Missä tällainen piratismi on ylipäänsä todennettu ?
     
  8. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Hyvä jos tuo linkitys tulee myöhemmin kuin huhtikuussa, mutta huono jos C+:n Film HD-kanavaa ei ole tulossa lähitulevaisuudessa. Tuon Film HD:n ottaisin kyllä mielellään, kun minun maksuni ei nousisi, kun on jo tuo C+ total tilattu.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2009
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä linkitys varmaan noin periaatteessa otetaan käyttöön ihan aikataulun mukaan, mutta sillä vaan ei välttämättä ole vaikutusta esimerkiksi Elisan nykyiseen teräväpiirtotarjontaan, mikäli yksikään noista kanavista ei ole sellainen, joka oikeuksien omistajien puolesta vaaditaan linkittämään. Tätähän ei ole varsinaisesti julkisuuteen kerrottu enkä minäkään tuota tiedä, mutta voisi ajatella, etteivät nuo Elisankaan nykyiset HD-kanavat sitten olisi tuota linkityksen alaista "premium"-kontenttia.

    Sen sijaan uskon, että kaikki C+ HD-kanavia näyttävät operaattorit kyllä lukottavat nuo kanavat aikataulun mukaan. Elisa vain ei ole noita vielä laittanut jakeluun, joten vaikka linkitys teknisesti olisikin "käytössä", niin sen alaisena ei varsinaisesti alkuvaiheessa välttämättä ole yhtään kanavaa eli sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta.
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan tuon noinkin tietenkin ymmärtää ja kieltämättä huonosti on jutussa sanat aseteltu, mutta eiköhän tuossa ajeta loppujen lopuksi takaa sitä, että yleismaailmallisena ilmiönä piratismi aiheuttaa nyt Suomelle ongelmia uusien sisältösuojausvaatimusten suhteen ja näiden ratkaisemiseksi on ollut pakko tehdä jotain, koska muuten kontenttia ei Suomeenkaan jaella.

    Minusta vaikuttaa myös siltä, että jutun toimittaja on raflaavan otsikoinnin lisäksi vedellyt mutkia suoraksi siinä, mitä Svento on oikeasti sanonut. Tuskinpa nimittäin kansainväliset ohjelmayhtiöt ovat varsinaisesti viitanneet mihinkään Suomessa pesivään piratismiongelmaan (kuten tuossa jutussa selkeästi annetaan ymmärtää), vaan eiköhän sieltä päin viesti ole ollut se, että kontentti on suojattava näillä ja näillä ehdoilla tai muuten sitä ei teille tipu ottamatta sen enempää kantaa siihen, onko Suomessa TV-ohjelmien piratismi aito ongelma vai ei. Kuten sanottua, niin tähänastisella Suomen HD-tarjonnalla ja käyttäjämäärällä mitään premium-kontentin piratismiongelmaa ei olisi mitenkään edes ehtinyt syntyä.
     
  11. terpaa

    terpaa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kyllä varmasti tällä kortin linkityksellä estetä mitään. Ärsytetään vaan maksavia asiakkaita.
    Netissä leviävät HD leffat on ripattu bluray levyiltä joilla parempi laatu kuin tv lähetyksissä ja tulevat saataville noin vuoden ennen tv levitystä.
    TV-sarjat ripataan kyllä... mutta ei varmasti euroopasta jossa esitys on viikkoja myöhemmin kuin rapakon takana.
     
  12. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDTV-kanavilla on kaapeliverkoissa maksimissaan 1500 katsojaa. Satelliiteista katselee ehkä 2000-3000. En ole kuullutkaan että kumpaankaan noista, kaapeli tai satelliitti, saisi nykyään mitään toimivia "piraattikortteja" :D

    Keksivät noita "piratismijuttuja" omasta päästään jotta saavat perusteltua nämä "uudistukset" :D

    Joko Ficomin toimitusjohtaja puhuu paskaa, tai sitten toimittaja on ymmärtänyt väärin.
     
  13. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimittaja vetelee omiaan, joko tarkoituksellisesti tai ymmärtämättömyyttään. TV-sarjojen ja leffojen piratismi toki on maailmanlaajuinen ongelma oikeudenomistajien näkökulmasta, mutta piskuinen Suomi, johon kaikki materiaali tulee vielä jälkijunassa, ei ole tuossa olennaisessa asemassa.

    Korttilinkitys ei ole Suomeen tulossa siksi, että sillä blokattaisiin maailman piratismi, vaan siksi, että vastaavat estot tulevat käyttöön muuallakin. Silläkään ei tulla maailman TV-piratismia kitkemään, kuten ei kaiken maailman DRM:illä kyetty vaikuttamaan musiikkipiratismiin juuri ollenkaan, mutta maailmassa riittää edelleen niitä, mutta valitettavasti järkipuhe ei tehoa oikeudenomistajiin ja TV-alalla toistetaan samat virheet kuin musiikkipuolellakin: rajoitetaan laillisten kuluttajien mahdollisuuksia ostamansa sisällön käyttöön sen sijaan, että panostettaisiin jakelukanavien lisäämiseen ja sisällön tuomiseen helpommin ja edullisemmin kuluttajien saataville laillisten kanavien kautta.
     
  14. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän tuon parituksen ole tarkoitus lähinnä iskeä piratismipuolella kortinjakoon (Card sharing, CS), jossa yksi kortti jaetaan useammalle vastaanottimelle joko netin välityksellä tai SmartWi yms. avulla. Ei tämäkään taida mikään ongelma olla Suomessa. Toisaalta edelleenkin uskon että suurin syy on se että operaattorit haluavat myydä omat laitteensa asiakkaalle ja sitouttaa asiakas pelkästään heidän tuoteisiin.
     
  15. queg

    queg Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Operaattorit väittää, et mpeg4-hd-kanavia voi kohta katsoa vain cable hd ready hyväksytyillä töllöillä.

    Mut miten se töllö nyt yhtäkkiä osaisi erotella et onko kanavia lupa katsoo vain ihan vain muka siksi et valmistaja ei ole rahalla ostanut jonkin laitteen jotain tiettyy sarjanumeroa operaattoreiden hyväksyttyjen laitteiden listalle

    Lyön vetoa et jos hankin telkun jonka sarjanumerolla onnistuu HD-kanavapaketin tilaus ja myös sen linkityksen osaavan CAmodulin vuokraus niin jos laitan sen moduulin sit toiseen DVBC mpeg4 virittimen sisältävän töllön CIpaikkaan niin noi HD-kanavat aukeaa ihan ok. Väitän et ei oo väliä onko kyseinen toinen töllö cable hd ready. linkitys tapahtuu täl hetkel vasta Camodulin ja ohjelmakortin välillä. Töllöllä ei ole tossa mitään roolia, ei ainakaa vielä. linkitysketju varmaa laajenee telkkuun asti ehkä piankin tulevaisuudes mutta nyt o nyt.

    Toi cable hd ready testaus on vain ja ainoastaan rahantekosampo operaattoreille. Töllömerkit maksaa operaattoreille pakolliset summat et saa laitteiden sarjanumerot ""hyväksytyiksi" ja me loppukuluttajat maksetaan sitten loppupeleis toi homma telkkujen hinnoissa. Ja lisäksi me maksetaan lisää hynää conax ca modulien vuokrahinnois.

    ja operaattorit on sitten muka täysin viattomia koko hommaan ja pakon edestä mukamas koko linkitystä käyttöön ottavat

    vtu että risoo..

    edittiä: niin ja voin toki olla väärässäkin täs koko hommassa. ja ehkä oonkin, olishan tos aika lyhyet jäljet operaattoreiden valheilla ku kaikki tollasen rahankiskontapaketin hankkineethan tota kuitenkin testaa kotonaan et toimiiks muissa telkuissa
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2009
  16. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liittyköhän mahdollisesti linkitykseen kun sonera kai vaihtaa kesäkuussa salausta kaapeliverkossaan kun uusimman laskun mukana tuli kehotus vaihtaa kaapelikortti kesäkuun alussa kuun lopussa lähetettävään uuteen.
     
  17. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    MikroPC 5/09:ssä oli juttua korttilinkityksestä, uutena tietona ainakin minulle oli, että yhden maksukortin voi linkittää samanaikaisesti kolmeen eri teräväpiirtodigiboksiin, samanaikaisesti kortti toimii luonnollisesti ilman linkitystä SD-digibokseissa. Maksukortti pitää luonnollisesti siirtää laitteesta toiseen.
     
  18. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs on, kaapeli-HD ihmiset, onko paritus nyt oikeasti käytössä? Toimiiko maksukortti vain rekisteröidyssä ja paritetussa HD-vastaanottimessa? Miten on näiden Sonyn/Sampan HD-telkkareiden kanssa, pitääkö firmwarea päivittää ja onko se paritus-CAM välttämätön? Toimiiko paritus-CAM kotiteatteripc:ssä? :)
     
  19. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    paritus on ilmeisesti nyt käytössä vain hd kanavilla (joista poikkeuksena woom hd sekä nelonen hd) ainakin dna:n kaapeliverkossa.
    kaikki muut kanavat toimivat ok hyväksymättömällä w3000sella sekä hyväksymättömällä conax lukijalla :)
    mutta se että siirtyykö kaikki kanavat paritukseen vai ei ja missä aikataulussa on kymysysmerkki.
     
  20. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö W3000 ole kaapeli-HD-sertifioitu? Toimiiko kanavat jos törkkää paritus-CAMmin W3000:een? Onko noista kaapeli-HD sertifioiduista laitteista lista jossain?

    Edit: Lista näyttää löytyvän täältä. W3000 ei ole hyväksyttyjen mallien listalla. Vaatisi nähtävästi uuden ohjelmiston ja sertifioimismaksut. $onya ei nähtävästi kiinnosta vanhojen mallien supportti. Melko aanuksesta, laitteessa on kuitenkin HD-viritin.

    http://www.kaapelitelevisio.fi/alltypes.asp?d_type=5&menu_id=425
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2009