Uudet Yamaha RX-V863/RX-V663/RX-V463/RX-V363

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana BoBo, 09.04.2008.

  1. Higher

    Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    15
    Monikanava HD äänet menevät vain HDMI:tä pitkin. Tai 2ch eli stereo HD äänet "mahtuvat" myös optista pitkin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2009
  2. Lantsa

    Lantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meneekö se sitten tavallisena DTS:nä / Dolby Digitalina vahvarille optisella kaapelilla? Huomaako eron noiden HD äänien ja tavallisten välillä? Näkeekö tuolta vahvistimesta jostain, että mitä formaattia se ottaa vastaan?
     
  3. Higher

    Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    15
    Normaali DD/DTS äänet menevät optista pitkin.
    Huomaako eron? Huonolla laitteistolla ei, jos on surkeat purkit, mutta normi Hifi kaiuttimilla eron huomaa, itse ainakin.

    Jos/kun DD5.1 kanavainen ääni 384kbps, eli 6x64kbps, eli jokaisen kanavan ääni on pakattua 64kbps, niin huomaatko eron esim. surkean 64kbps MP3:sen ja CD(pakkaamaton PCM) äänen välillä esim. Hifi kuuntelussa? :D

    Kyllä se vahvistin näyttää mitä signaalia sinne tulee, ainakin pitäisi. Mutta esim. PS3 jos on pyörittimenä, se purkaa HD äänet PCM:ksi ja lähettää ne vahvistimelle pelkästään toistoon.
     
  4. Lantsa

    Lantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no siis kyllä mulla lukee PCM tuossa vahvarissa kun nyt on koneessa kiinni, sama juttu PS3:n kanssa. Meinasin vaan, että mistä voin olla varma siitä, että ääni on DTS-HD / Dolby True HD, sillä toisto-ohjelma näyttää näin optisellakin kaapelilla formaatiksi esim. Band of Brothersissa DTS-HD, mutta silti kuulen vain normaalina DTS:nä kaapelin vuoksi? Kun laitan HDMI:llä vahvarille, sen ruudussa on sama PCM ja PowerDVD näyttää ihan samat tiedot kuin optisella eli onko se silloin sitten "oikeaa DTS-HD:ta"?. Mutta kajareina on siis kaksi Wharfedale Diamond 9.1:stä, ovat ilmeisesti sen verran hyvät että eron HD:n ja tavallisen välillä pitäisi kuulua?
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    - Tarkoittanet DTS-HD Master Audiota,

    - Mikään HD ääniformaatti ei tule optista letkua pitkin, koska kapasiteetti ei vaan riitä,

    - PCM on pakkaamaton ääni, eli jos näytöllä lukee PCM, niin
    a) edellinen porras eli yleensä soitin on jo purkanut äänen
    b) levyllä on pakkaamaton PCM (muistaakseni esim. Kill Bill)

    - DTS-HD MA sisältää myös pakatun "core" DTS:n, eli jos ei rahkeet riitä HD-ääniin, niin samalta raidalta tulee perus DTS (vissiin vähän järeämmällä bitratella). Näin esimerkiksi optisella ja koksulla.

    PS3 ei - muistaakseni - osaa bitstreamata sen enempää Dolbyn kuin DTS:kään HD formaatteja, ainoastaan de-koodata ja lähettää PCM:nä. Eli ei pitäisi PS3:lla mitään muuta näkyäkään.

    Veikkaisin, että powerDVD's näyttää sitä, mitä levyllä on (eli DTS-HD MA), ei sitä, mitä menee eteenpäin (eli core DTS).
     
  6. Lantsa

    Lantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    No laitoin nyt HD 4870:lta menemään HDMI:n vahvarille ja vahvarilta sitten HDMI-DVI kaapelilla kuva näytölle. Nyt ilmeisesti pitäisi olla DTS-HD Master Audio ja Dolby True HD ääniraidat käytössä?
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olettaen, että vahvistimesi osaa dekoodata, niin kyllä.

    Esimerkiksi The Incredible Hulk sisältää DTS-HD MA raidan. Mikäli se kytketään HDMI:llä vahvistimeen, joka ei osaa dekoodata, niin saat kuitenkin "core" DTS:n, eli perinteisen DTS-äänen. Tällöin ei vahvistien tietenkään näytä HD valoa. En tiedä, mutta pitäisin mahdollisena, että soitin väittää muuta: sehän sinänsä lukee levyltä HD raidan, mutta lähettää vain coren.

    Useimmissa vahvistimissa, joista DTS-HD MA (ja Dolby True HD) dekoodaus löytyy, on sille myös merkkivalo. Näin esim. 863 Yamaha. Syttyykö valo?

    Toinen vaihtoehto on dekoodata se ääni soittimessa (esim. PS3, sony 550, pana 55) ja lähettää PCM eteenpäin. Tällöin vahvistin luonnollisesti näyttää, että PCM otetaan vastaan. Äänen pitäisi olla identtinen (jotkun kun kuulee eroa vaikka virtajohdoissakin).

    Eli luota siihen, mitä vahvistin sanoo saavansa (pienellä varauksella, siitä kohta). Jos siellä lukee DTS-HD MA tai Dolby TrueHD (tai näistä kevyemmät DTS-HD HR ja mikä se nyt oli dolbylla), niin alles gut. Se pitää huomioida, että kuva-kuvassa ääni ei ainakaan Yammulla toimi, mikäli dekoodaat vasta vahvistimessa (käytännössä tietyt 2.0 profiilin extrat; erillisessä ikkunassa omalla kuvalla pyörivät kommenttiraidat yms). Itse vaihdan tilanteen mukaan soittimen dekooderia päälle.

    Se yksi poikkeus mikä on, niin johtuen DTS-HD MA:n tuplastandardista, niin ainakin tietyt New Line:n leffat näyttävät vahvistimessa vain 5.1 valoa, vaikka miksaus on 7.1 (ja ilmeisesti ne 2 lisäkanavaa myös kuuluvat, itsellä ei mahdollisuutta kokeilla). Näin esim. Hellboy II (UK versio, mutta "suomiversio" pitäisi olla identtinen eri kansipaperilla). Vika on siinä, että ilmeisesti riippuen keneltä kysyy, ne kanavat 6 ja 7 tulevat joko taakse tai sivuille 7.1 stantussa. Mutta kuten todettu, netistä lukemani perusteella vika on siinä mielessä kosmeettinen, että ääni kyllä kuuluu, vaikka vahvistimen lamput näyttävät vain 5.1 signaalia.

    Tärkeämpi kysymys: kuuluuko ero omilla korvilla, nyt kun kuuntelen HD:ta?
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2009
  8. Lantsa

    Lantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    RX-V463 on siis vahvistin ja ruudussa lukee PCM. Eli käytännössä äänen pitäisi PCM:nä olla ihan yhtä kuin esim. sellaisilla malleilla jotka tukevat itsessään tuota dekoodausta? Toi vahvarihan ei itse osaa dekoodata HD ääniraitoja.
     
  9. Siskebab

    Siskebab Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2008
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tuossa RX-V563:ssa tukea näille HD-äänille?
    (Huomaako tuota äänen laadun muutosta edes tuolla mun wharfedale crystal-setillä?)

    Ja oisko jollain käyttökokemuksia tuosta, onko kannattava ostot 299€:lla?
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyllä, pitäisi. Sekä dekoodaamaton DTS-HD MA (tai muu) ja PCM pitäisi sisältää tasan samat bitit eli 100% saman informaation. Eri asia on, että osaisiko vahvistin tehdä esim. Bass management paremmin kuin soitin tms..

    ...ja vaikka "bitit on bittejä", niin silti jostain syystä sokeakin kuulee eron kahden cd-soittimen välillä, vaikka ne olisi digitaalisella kiinni vahvistimella ja siten näin lähettää täysin samaa datavirtaa.

    Vertaa vaikka mikä tahansa HDMI:llä liitettävä dvd-soitin ja edullinen noin viiden sadan CA:n cd soitin: vaikka molemmat olisi digitaalilla kiinni, tiedät silti, kumpi milloinkin soi.

    Mutta takaisin asiaan, tuskin kuulet mitään eroa sen välillä, että dekoodaako PS3 vai vahvistin - tai ainakaan minä en kuule, on asialla sitten 863 tai sonyn 550. Ja se PCM on 100% varmasti parempi, kuin entinen lossy ääni.
     
  11. Hautsi

    Hautsi Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    RX-V563:ssa on PCM-tason tuki eli ei dekoodereita, mutta se on 7.1 kun RX-V463 on 5.1. Äänelle löytyy myös analoginen 7.1 sisääntulo. Nuo pari "ylimääräistä vahvistinta" voi hyödyntää etukanavien tuplajohdotuksessa tai monihuonekäytössä...

    Hyvin tuo on mulla pelittänyt ja soinut (HD äänilähteenä XE1, kajareina 90luvun jamon surroundsetti audio pron subbarilla - siis 5.1) :thumbsup:

    Ainoa miinus mikä tulee mieleen on vähäiset liitännät...
    ...ainoastaan kaksi optista- ja yks koaksiilitulo kahden HDMI:n lisäksi :mad:

    Mutta, jos noilla pärjäät, niin voin suositella :naminami:
     
  12. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    932
    Saadut tykkäykset:
    190
    Ei sitten varmana tiedä !!! Jos ei nyt lasketa jotain halvan vehkeen mekaanisia rutinoita yms...
     
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos joku meinaa tämän (863) ympärille rakentaa kotiteatteria, niin itse en ainakaan saanut fujitsun PC-läppärin HDMI:stä oikein mitään järkevää kuvaa vahvistimen läpi, joku surkean reson 4:3 vain, olikohan 1600x1400.
    Telkkariin suoraan niin 1080p toimi.

    Sama juttu Macillä, tosin tällöin kuvan sai 1080i -tilaan, suoraan telkkariin ja 1080p toimi hyvin.

    Onkohan tuohon ratkaisua olemassa?
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Miksi? Koska bitit on bittejä? Valitettavasti eroa kuitenkin on, muunkin kuin DACin ansiosta.

    Lukaisepa vaikka uusi Hifimaailma.
     
  15. Bombadil

    Bombadil Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kahlannut läpi tämän ketjun, mutta en ole löytänyt tällaista ongelmaa vielä. Minulla on PS3, joka pelittää täydellisesti Panasonic AE-2000E tykin kanssa. Nyt hommasin V663:n ja kytkin HDMI-kaapeleilla PS3->V663->AE-2000E. Pleikkarin kuva pätkii ja ilmenee erilaisia häiriöitä. Jos katson DVD-filmejä, sama ongelma toistuu. Jos taas pistän Blu-ray filkan pyörimään, sekä ääni ja kuva toimivat ok. Kaapelit ovat laadukkaita SoundQuest piuhoja. Jotain tapahtuu V663 HDMI-läpimenossa vaan en tiedä mitä. Onko kenelläkään havaintoa moisesta?
     
  16. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin minäkin luulin, kunnes minulla oli Gigantista kuukauden "lainassa" Philipsin DVD/SACD soitin jossa 1:1 kopio levyltä kuituun ei oltu nähty mitenkään ollennaiseksi asiaksi.
     
  17. Jack Duluoz

    Jack Duluoz Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään käytännön kokemusta 663:n ja 863:n soundin eroista, etenkin musakäytössä? 863:ssa lienee järeämpi vahvistin, mutta mahtaako eroa kuulla? Jotkut lehdet väittävät, että ei kuule, jotkut taas, että kuulee. Koekuuntelua näyttää olevan vaikea järjestää.

    Hintaeroa näyttää olevan n. 150€, mutta en tiedä laittaisko sen rahan kaiuttimiin. Muut erot ovat lähinnä 1 hdmi lisää + jotain radiotukea..
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei taida 663 osata dekoodata HD-ääniä, toisin kuin 863, mikä lienee se relevantein ero?

    Toisaalta onnistunee koekuunnella, että onko eroa; itsellä se ratkaiseva tekijä oli tuo dekoodaus.. Tietysti jos BD-soittimena on PS3, ei sillä dekoodauksella ole väliäkään.

    EDIT: taidan muistaa väärin tai jotain, mutta näköjään myös 663 dekoodaa HD-äänet.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  19. Tessu-

    Tessu- Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän se 663 vs 863

    663 on Yamahan edullisin TrueHD -malli.
     
  20. Quantum

    Quantum Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä menee pää pyörryksiin kun tätä keskustelua lukee :)
    Vahvistimen uusintaa suunnittelen ja Yamahan RX-V663, Onkyon tx-sr606 ja Denonin AVR-1909 ovat kolmikko joista se valittu löytyy :king:
    Yamaha oli pitkään ykkösvaihtoehto, mutta alkoi arveluttamaan tuo HDMI läpiviennin leikkaukset ja miten PS3:n kanssa yleensä toimii. HDMI-liittimiäkin on vain 2 sisään. Onkyolla on sitte lämpenemisongelmat. Nyt kaipaisin ihan rehellistä mielipidettä mikä näistä kolmesta? Hintaeroa ei paljoa ole.
    Harmi kun Pioneerilta ei löydy sopivaa laitetta ~500€ luokkaan. Ollut 2 laitetta peräkkäin ja mielellään jatkaisi merkissä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2009