PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ps3:ia jotka eivät säädä tuuletinta alaspäin on vaihdettu takuuseen. Enpä tosin tiedä miten amazonin kanssa homma toimii...
     
  2. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole itse ehtinyt tasoja kuunnella, kun äänet ovat sen verran hiljaisia, mutta kyllä nuo kuvaamasi kuulostavat täältä kaukaa "kuunnellen" jo aika hurjilta. Täytyy koputtaa otsaa elikkäs maalamatonta puuta.
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo kyllä tuo aika selkeesti on viallinen yksilö, ei tuota voi edes ominaisuudeksi kutsua!
    Itsellä taso nousee kolmoseen ja joskus ehkä neloseen joka on mielestäni sekin jo häiritsevää esim. trillereissä joissa on pitkiä hiljaisia kohtauksia, mutta että vitoseen ja kutoseen eikä säädy alaspäin kertoo jo että ei muuta kuin pistät laitteen vaihtoon ja sepustuksen testailustasi.
     
  4. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teidän ylin taso tämä oikeasti ylin taso eli sama joka tulee kun vehkeen käynnistää eject-nappi pohjassa ilman virtoja (eli virtapiuha irti, sormi ejectille, virtapiuha takasin).

    Pakko sanoa että aika hullua jos on, itsellä ei ääni nouse dvd-käytössä (eikä pelikäytössäkään) lähellekkään moista turbiinia :>
     
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Ohhoh! :eek: En ole tiennytkään että tuosta härvelistä voi lähteä noin kova ääni. Melkein kuin pölynimuri.
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos laite tuon "tuuletuksen" ansiosta hajoaa ei takuu korvaa, joten en suosittele.
    Aiheesta löytyy täältäkin juttua kun joku oli maahantuojalta tuosta kysynyt...
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei sentään moinen turbiini. Tuolla tasolla laite lentäisi jo seinään.

    Mutta sen verran puhaltaa, ettei ole kiva kuunnella. Vaikea sanoa, onko oma viallinen vai onko äänen kokeminen vain niin subjektiivinen asia, että toisia häiritsee ja toisia ei. Toisaalta tuntuu uskomattomille joidenkin kertomukset käytännössä äänettömistä laitteista kun vertaa tuohon omaani.

    Mielestäni laite myös säätää nopeutta useammassa portaassa kuin kolmessa, joista yleensä puhutaan. Löytyi tällainen sivu (anteeksi, jos on ollut jo tässä ketjussa esillä, en ole lukenut koko ketjua) http://asklandd.dk/ps3/ps3-fan-noise.html jossa myös viitataan vain kolmeen tasoon.

    Pitää nyt fundeerata, että jaksaako nähdä sitä vaivaa, että lähettelee Amazonille tuota takaisin vai mitä tekee.

    Onko joku ottanut yhteyttä Nordisk Filmiin näiden Amazonin laitteiden tiimoilta takuuasioissa ja jos, niin mikä oli suhtautuminen?
     
  8. Minium

    Minium Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sai vähän lisää perspektiiviä tuohon PS3 meluisuuteen. Sain tänään takuuvaihdosta uuden 80 gigan PS3:n vuoden vanhan 40 gigan mallin tilalle.

    Vanha kone ei ollut mielestäni mitenkään erityisen hiljainen. Yleensä tuuletin nousi kolmostasolle noin 10 minuutin nettiselailun/leffakatselun jälkeen, jossa se sitten pysyi. Kolmostaso oli sellainen että se häiritsi leffojen hiljaisissa kohdissa. Tosin näin talvella se saattoi jäädä pystysijoitettuna joskus kakkostasollekin - jolloin se olikin aika hiljainen.

    Mutta nyt tuli sitten takuusta uudempi malli tilalle. Laite käy reilusti viileämpänä, mutta voi helvetti tätä melua. Aikaisemman melutaso häiritsi ainoastaan elokuvien hiljaisemmissa kohdissa, mutta tämän uuden melutaso häiritsee jo pelaamista ja nettikäyttöäkin. Itsellä ei ole ikinä aiemmin ollut näin meluisaa kodinkonetta/elektroniikkaa.

    No, vehje lähti palautuksena samantien Capi-onlineen - katsotaan nyt mitä tästäkin tulee... :OI:OI:OI
     
  9. Työmies

    Työmies Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alla kirjeenvaihtoa kun tiedustelin toimintamallia viime kuussa.. kun luulin pleikkarini olevan viallinen, mutta "vika" olikin televisiossa ^^

    Eli kyllä tuosta sen käsityksen saa että takuu pelittäis ihan suorilta :)
     
  10. Minium

    Minium Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt tuli uusi pleikkari takuuvaihtoon palauttamani mölytoosan tilalle. Mukavan ripeästi Capi-online nämä takuuasiat näemmä hoitelee.

    No eipä ole kovin hiljainen tämäkään (80gt malli). On kuitenkin selvästi hiljaisempi kuin tuo edellinen.

    Täytyy yrittää elellä tämän kanssa ja katsoa jos saisi jotenkin sijoitettua viereiseen huoneeseen. Ei meinaan leffoja mielikseen katso tälläkään - kuuluu puhina selvästi leffan dialogin ylitse.

    Edit: Nyt kun on tullut laitetta testattua paremmalla ajalla, niin täytyy todeta että melkein samanlainen huutaja tämä uusikin on. Vartin pelailun jälkeen laite huutaa kuin mikäkin serveri. Oli pakko laittaa vehje viereiseen huoneeseen huutamaan ja väliovet kiinni. Onneksi PS3:n ohjaimen hyvä kantama mahdollisti tämän.

    Ja tällaiset laitteet eivät sitten ole muka viallisia? Saa olla kyllä viimeinen sony-vehje mikä tuli ikinä hankittua. :mad:
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2009
  11. slervander

    slervander Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    mors,, oon koittanu ettiä netistä, että jos joku vär´kkääjä ois laittanu ps3 johonki htpc-koteloon... sais varmasti hiljasemmaks, ja sopis ehkäpä hieman paremmin muiden laitteiden seuraks?!!? linkkiä vaan jos joku on jossain nähny sellasta projektia,, tai sitte täytyy vaan alkaa riskillä rakentamaan, ku alkaa toi takuukin olla lopuusa :)
     
  12. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3:n ostamista harkitseville tiedoksi että tähän viestiketjuun näköjään tislautuu äänekkäämpänä osana äänekkäitten yksilöitten (tai kultakorvien...) omistajien valitukset kuin se hiljainen enemmistö joilla ei ole valittamista eikä siten mitään sanottavaakaan.
    Itse hankin vastikään pleikkarin BR-toistimeksi (ratkaisevana etuna minulle stand aloneihin verrattuna oli WLAN). Olin lukenut paljon näitä kauhutarinoita äänekkyydestä mutta rohkenin kuitenkin ostamaan koska kukaan tuntemistani pleikkarin omistajista ei ollut häiritsevää ääntä huomannut eikä kukaan tuntenutkaan ketään jolla olisi valittamista. Vähäinenkin huoli osoittautui turhaksi kun pistin laitteen pöhisemään: se siis pöhisee mutta ei juuri kummemmin kuin esim. tallentava digiboksi, puhumattakaan muista kovalevyn pyörittäjistä. Esim. läppärini kohisee kuin Niagaran putous pleikkarin rinnalla. Laitteen normaalipöhinä on sellaista matalaa vienoa tuhinaa, jonka ääreen voisi melkeinpä nukahtaa ;)
    Voin kuitenkin hyvin kuvitella että jos laite olisi huonosti sijoitettu tai muusta syystä jäähtyisi huonosti niin kohina voisi olla elokuvakäytössä häiritsevää. Mutta se ei siis ole normaalitapaus.

    Kannattaa muistaa että nettifoorumeilla negatiiviset asiat aina korostuvat kaikissa aiheissa koska ihmiset eivät useinkaan päädy kirjoittelemaan aiheista joista ei ole valittamista, ja lisäksi ne joilla on valittamista kirjoittavat useimmiten paljon enemmän. Noin niinku nyrkkisääntönä sanoisin että jos löydät nettifoorumeilta jollekin asialle yhtä monta puolustajaa kuin haukkujaa niin todellisuudessa suhdeluku olisi vähintään 100:1.
     
  13. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan samaa mieltä. Itsellä PS3 80gb pitää juuri ja juuri kovempaa ääntä kuin Topikan tallentava digiboxi. En kyllä ymmärrä miten nämä plazan hifistit valittavat tollaisesta äänestä ja samaan aikaan rakentavat noita LLT subeja. Itsellä ei ainakaan tulis mieleenkään pitää volumea niin hiljaisella että PS3:n äänet kuuluis musiikin tai leffan yli. Luulis noista LLT subeistakin sen verran ääntä tulevan, että PS3:n äänet peittyy.:thumbsup: Vialliset laitteet tietenkin erikseen, mutta nehän menee vaihtoon/huoltoon.
     
  14. laavu

    laavu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2003
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kaksi PS3:sta omistaneena voin myös sanoa, että se joka väittää, ettei näillä laitteilla ole eroja tai ettei jotkin yksilöt ole äänekkäitä, puhuu paskaa. Oma 60GB:n versioni oli juurikin sellainen puhuri, että mikään sen ääntä ei peittänyt alleen. Lisäksi mokoma kampe ei koskaan laskenut kierroksia vaan aina vaan nosti niitä. Nykyinen 40GB:n versio on taas aivan eri maata ja sitä voi sanoa jo hiljaiseksi. Lisäksi en ole koskaan kuullut sen nostavan tuulettimen kierroksia.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2009
  15. supah

    supah Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liitytään kuoroon ja laitetaan omat kokemukset aiheesta. Ostin talvella 80 Gt PS3:n ja mielestäni se oli aika äänekäs, ei todellakaan niin hiljainen mitä olin kuvitellut etukäteen. Konsolini teki sellaista, että se nosti kierroksia säännöllisesti aina tuonne reiluun 15 minuuttiin asti, eikä koskaan osannut laskea kierroksia. Aikani kuunneltuani sitä päätin lopulta pistää postia asiasta Nordisk Filmille ja laitoin sen heille tarkistettavaksi.

    Sain konsolin vähän aikaa sitten takaisin, ja ilmeisesti siinä oli vikaa, koska se oli vaihdettu uuteen. Ensitestailujen jälkeen täytyy sanoa, että onneksi jaksoin tarttua asiaan. Kun aikaisemmin esim. leffaa katsottaessa konsolin tuulettimet veti nelostasolla vartin jälkeen, niin tämä uusi tasolla 1 tai 2. Ero on merkittävä. Aikaisemmin ei juuri kuullut edes blu-ray-asemaa tai kiintolevyä tuuletinmelun alta, kun taas nyt blu-ray tuntuisi olevan se huomattavin äänilähde. Nyt laitetta voi jo luonnehtia suhteellisen hiljaiseksi peliksi.

    Tsemppiä niille, jotka taistelevat äänekkäiden PS3:sten kanssa. Vaikka takuuasioiden kanssa taisteleminen on turhauttavaa, olkaa sinnikkäitä ja vaatikaa itsellenne hiljainen laite. Sellaisiakin on olemassa. Tämä palvelee kaikkien kuluttajien etua.
     
  16. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    mistäs sen näkee millä tasolla tuuletin milloinki pyörii?mulla alkaa kuulumaan sellanen metallinen "sirkutus" puhina heti kun laitan levyn sisään.melkeen vois sanoa että sattuu jo korviin.kun otan levyn pois ni laskee heti ainaki yhen tason.
     
  17. supah

    supah Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni tuulettimien nopeuksia ei näe mistään suoraan. Ns. 1. taso on se nopeus, johon tuulettimet jää alkukiihdytyksen jälkeen (kun laite käynnistetään kylmänä). Kun laite nostaa kierroksia seuraavalle tasolle, sen kyllä kuulee suhteellisen selvästi.

    Ongelmaasi en osaa sanoa mitään, mutta jos jotain "sirkutuspuhinaa" kuuluu heti levyn laittamisen jälkeen luulisi kyseessä olevan blu-ray-asema.
     
  18. WolfheartIX

    WolfheartIX Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan mitannut tuulettimen jännitteitä käytössä? Todennäk. olisi suht helppo tehdä modi, jolla esim. kytkimellä voisi pudottaa jännitettä tms., kun pleikka alkaa huutamaan. Pleikassa on ilmeisesti kuitenkin joku turvatoiminto, joka sammuttaa konsolin, jos se ylikuumenee liikaa, joten ei toi ihan hirveän vaarallista pitäisi olla.

    Oma pleikkakin on sellainen, jossa tuuletin ei millään ikinä lopeta huutamista, jos sen kerran aloittaa. Rikki kai se on, mutta takuu ei enää ole voimassa.
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos selailet tätä threadia taaksepäin löydät postauksen, jossa puhuttiin Artic Silverista ym.
    Samassa postauksessa oli linkki PS3:sen räjäytyskuvaan ja sen perusteella ei ole kyllä ihan helppo päästä käsiksi mittailemaan jännitteitä saatikka tehdä mitään muutakaan tuulettimelle.
    Jos jollain intoa moiseen riittää, niin siitä vaan purkailemaan :)
     
  20. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ps3 oli muuten hyvä laite,mutta tuulettimen melu häiritsi elokuvien hiljaisissa kohdissa.Myin paskan pois ja ostin tilalle sonyn blu-ray soittimen.Nyt on hiljaista ja häiriötöntä katselu. Pelikoneen virkaa hoitaa xbox 360.