Millennium

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Lazze, 12.04.2002.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    220
    Jos näyttää hölmöltä niin valita Chris Carterille ja tuotantotiimille sitten myös...
     
  2. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Millennium piti todella kovaa tasoa yllä kaikki kolme kautta. Kakkoskausi on näistä ehdottomasti paras ja kauden finaali Time Is Now on muutenkin parhaimpia näkemiäni jaksoja missään tv-sarjassa. Tosin kolmoskausi alkoi hieman kömpelösti tuon kakkosen finaalin tapahtumien takia, dokkareissa valotetaan asiaa hyvin. Ainostaan sarjan varsinaiset päätösjaksot, eli kolmosen finaali ja X-Filesin Millennium-jakso jättivät vähän pahan maun suuhun. Etenkin tuo X-Files-jakso oli kyllä todellinen pettymys.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 465
    Saadut tykkäykset:
    783
    [​IMG]

    Samaa mieltä ehdottomasti. :thumbsup:
     
  4. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, ei noita kirjaimia pidä logosta ottaa. Vaikka logossa vika M onkin suurella niin ei sitä silleen ole missään virallisilla sivuillakaan noin kirjoitettu.
    MetallicA sama kuin tuo pitäisi kirjoittaa noin ja vielä vetää hakaset jollaa kuvankäsittelyohjelmalla aina.
     
  5. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    "Millennium" (1996) aka "MillenniuM" - USA (alternative spelling)

    sanoo IMDB, mutta onko mitään väliä?

    Se jäi vielä sanomatta, että Lamentationin kuuluisa porraskohtaus on varmaan pelottavimpia kohtauksia telkkarisarjassa ikinä.
     
  6. matrix

    matrix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herätetään tätäkin treattia henkiin...

    Onko kellään mitään tietoa tuleeko tämä sarja mahdollisesti uusintana töllöstä lähiaikoina ???

    Kuinkas mahtaa olla tuon DVD - julkaisun laita suomi subeilla?

    Play.comis olisi taas tarjoukses nuo kaudet 20.99€ /kpl

    Mieli tekis tilata mutta kun ei oon noita suomi tekstejä... kyllähän tuo enkku menee ,mutta kotimainen olis aina plussaa...
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Subilta tätä taidettiin lähiaikoina juuri Satakunnan Kansan Virta-liitteessä kysäistä. Lähiaikoina ei suunnitelmia moiselle ollut.
     
  8. excalibur

    excalibur VIVA LA RESOLUTION! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.01.2001
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    MTV3 Scifi Klo: 23.45 Pvm: 06.03.2009

    Millennium
    Maailmanlopun profetia.. Amerikkalainen scifisarja Frank Blackistä, jolla on yliluonnollinen kyky nähdä tappajan silmin. Frank Black, ex-FBI-agentti, jolla on harvinainen kyky nähdä tapahtumat tappajan silmin, päättää jättää taakseen kymmenen kauhuntäyteistä vuotta ja muuttaa perheineen turvaan Seattleen. Siellä hän aloittaa kaiken alusta luopumatta kuitenkaan huipputason Millennium-ryhmästä. Avausjaksossa, Maailmanlopun profetia, Frank joutuu silmätysten psykopaatin kanssa.

    :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
  9. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    "I put myself in his head. I become the thing we fear the most. I become capability. I become the horror. What we know we can become only in our heart of darkness. It's my gift. It's my curse." -Frank Black

    Loistavaa :thumbsup:
     
  10. Jarppa2

    Jarppa2 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    1
    Osaakos joku kertoa liekkö toiveita joskus HD versioista, eli missä formaatissa masterit lienee..
     
  11. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Alusta jäi valitettavasti pilotti + 1 jakso näkemättä kun ei alkua huomannut mutta muutaman jakson on nyt ehtinyt katsoa. Yllättävän hyvin aika on tätä sarjaa kohdellut. Mitään oikeasti yliluonnollista ei ole vastaan tullut - mitä nyt inhoja rikoksia selvitelty. Frank on kyllä niin Black kuin olla ja taitaa. Onkohan kaveri oikeasti noin jäykkis vaiko vaan hahmo.

    Melkein mukavampi näitä on ollut katsoa kuin X-files uusintoja.
     
  12. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, UFO-jutut tuntuivat paremmalta silloin 90-luvulla. Rikolliset mielipuolet ovat jotenkin ajasta riippumattomia :)
     
  13. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Katsoin jokin aika sitten dvd:ltä tämän sarjan alusta loppuun, ja hyvähän tuo oli. Hetkittäin tosin sen verran musertavan synkkä, surullinen ja raskas, ettei kovin monen jakson maratoneja pystynyt pitämään. Kakkoskaudella mukaan tuli enemmän mustaa huumoria, esim. jaksoissa Jose Chung's Doomsday Defense ja erityisesti Somehow, Satan Got Behind Me, joka on varmaan yksi suosikkijaksoistani tässä sarjassa juurikin tuon erilaisuutensa vuoksi. Kolmas kausihan on selvästi heikoin, mutta puolivälin jälkeen parantuu ja mahtuipa sinne muutama melko loistokaskin jakso niiden kaavamaisten ja osittain myös tylsien murhamysteerien sekaan. Kolmannen kauden katselu venyi omalta osaltani kohtuuttoman pitkäksi, koska joidenkin jaksojen kohdalla sai oikein pinnistellä että ne jaksaa katsoa läpi. Jokin taika ja tärkein imu niistä oli kadonnut. Itse sarjan loppu oli huomattavasti onnistuneempi kuin uskalsin edes toivoa. Millennium-ryhmää ja suuria kuvioita koskeva juoni ei ollut mikään maailman koherentein ja jatkuvajuonisten sarjojen ystävänä olisin toivonut siihen enemmän tiiviyttä, aiheesta kun olisi voitu ottaa enemmänkin irti. Kakkoskauden kaksi viimeistä jaksoa olivat kuitenkin tällä saralla todella hyytävää kamaa, ne jäivät todella tehokkaasti alitajuntaan kummittelemaan.

    Teknisesti sarja on mainio: kuvaus, valaistus, musiikinkäyttö ja tunnelma muutenkin. Lance Henriksen vetää hyvin, hänen uurteisilta kasvoiltaan näkyy se koko sairaan ja surullisen maailman paino. Eikä sarja voi olla välttämättä ihan huono, jos siinä esiintyy myös Terry O'Quinn. Oikeasti hyviä ja mieleenjääviä lapsinäytteljöitä on turhan harvassa, mutta Brittany Tiplady on Millenniumissa oikeasti hyvä. Sarja oli hetkittäin hyvinkin riipaiseva, kun kaiken pahuuden keskellä työskentelevä Frank joutuu jatkuvasti pitämään oman lapsensa turvassa kaikelta siltä paskalta, mitä on olemassa. Jaksot itsessään olivat välillä vähän vaihtelevan tasoisia, mutta tuo toimiva ja aitoja tunteita välittävä isä-tytär -suhde oli mielestäni yksi Millenniumin kantavia voimia, kiitos loistavien näyttelijöiden.
     
  14. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Näitä jaksoja kun tulee joka päivä niin ihan tahdissa ei ole pysynyt mutta nyt viikonloppuna sai taas muutaman alta pois. 2. kauden loppu oli hyytävän hyvä. Itseasiassa oli jotenkin sellainen käsitys jäänyt että tuohon se koko Millennium loppui. Niin sanoi myös lopputekstit: sarja päättyy. Mutta näinpä ei ollutkaan vaan 3. kausi tuli.

    Mitä siinä oikeastaan tapahtui? Miten kolmas kausi voi alkaa näin heikosti? Muutama jakso katsottuna ja tekee kyllä tiukkaa jakssaa niitä tuijotella. Fiilis on poissa, jännitystä ei ole ja Frankin vaimo uupuu. Frankin henk koht missio taas on vain lähinnä säälittävää käsikirjoitettua roskaa josta uupuu se aitouden fiilis. En tiedä sarjan hyllyttämisen syitä joskin tällä tasolla en sitä ollenkaan ihmettele.
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 422
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mytokauden tekijätiimin (Morgan & Wong) poistumisestahan tuo johtui. Sarjan hyllyttäminen koputteli ovella jo tuolla kakkoskaudella, joten kaverukset päättivät pelata kipparikautensa finaaliin varsinaisen ovet paukkuu kortin. Ovet tosiaan paukahti vähän liiankin komeasti, joten olihan siinä sitten niiden yllärijatkojen kanssa tekemistä (Ja tuotahan palasi luotsaamaan itse Carterin Chris... jota nyt ei varmaan ihan hirveästi napannu).
     
  16. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuo tupla MM viitannee roomalaisiin numeroihin eli tarkoittaa vuotta 2000.
     
  17. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Melkoista topikinherättelyä, mutta johonkin on purettava ajatuksia juuri päättyneen katselumaratoonin suhteen, niin miksei sitten välillä ihan oikeaankin topikkiin. Eli:

    Tulipa tässä tammikuun aikana kateltua sarja läpi melko nopealla tahdilla, ja täytyy sanoa että kokonaisuutena aika loistavaa kamaa. Telkkarikierroksen aikana muistan ainakin ykköskauden katsoneeni, ja kakkoskaudesta joitain jaksoja kolmoskauden ilmeisesti tyystin missaten.

    Parhaan teränsä (mm. loistavan Lucy Butlerin ensiesiintyminen, ja koko Lamentation-jakso) Millennium näyttää mielestäni ensimmäisellä kaudella, ja kestikin hetken sopeutua kakkoskauden suurelta osin muuttuneeseen perustunnelmaan. Kakkoskaudella kuitenkin ne loistavat jaksot (The Hand of Saint Sebastian, Jose Chung's Doomsday Defense, Luminary ja A Room with No View muutaman nimetäkseni) jättävät varjoonsa ne heikommat, joten pari heikompaa esitystä siellä täällä ei pääse pahemmin häiritsemään, ja näinollen kakkoskausikin saa kyllä kiitettävän arvosanan ykköskauden rinnalla. Kolmoskaudella, taas, oli ne loistavatkin jaksot, mutta kokonaisuutena se ei kuitenkaan ihan aiempien tasolle päässyt, vaikka finaalikaksikko kyllä erittäin hyvin taas toimikin (X-Filesin Millennium-jaksoa en vielä ole kerennyt katsoa). Kokonaisuudesta puhuttaessa Millennium Groupin taustoja / metkuja olisi voinut käsitellä vielä enemmän, mutta tosiaalta oli myös ihan toimiva ratkaisu jättää ryhmä tässäkin määrin hämärän peittoon. Terry O'Quinnin roolisuoritus Frankin ja Groupin välikätenä oli loistava, jopa ehkä parempi kuin O'Quinnin rooli John Lockena.

    Kokonaisarviona voisi sanoa että vallan harmittaa että tuli unohdettua tämä siitä taannoin käydystä sarjaäänestyksestä, sen verran hyvää materiaalia sarja kyllä edustaa. Kokonaisuutena ainakin 4/5 (ykköskausi 4,5 / 5, kakkoskausi 4- / 5 ja kolmoskausi 3,5 / 5, tai jotain tuohon suuntaan). Nyt sitten kommenttiraitojen ja kolmoskauden dokkareiden kimppuun.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2010
  18. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Epävirallinen Millennium-finaali eli se Filujakso on aika kuraa suoraan sanottuna. Harmillisen huono päätös loistavalle TV-sarjalle.
     
  19. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^Näin olen antanut itseni ymmärtää jo aikaisemminkin. Tästäpä syystä koetankin parhaani mukaan pitää sen ns. erossa itse varsinaisesta sarjasta, ja katsoa sen lähinnä kuriositeettina.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2010
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604