Lidlin parkside sähkötyökalut... onko niistä mihinkään?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana anidabi, 15.02.2009.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pitkin vuotta kun noita liiterin parkside merkkisiä semi-kalliita sähkötyökaluja on tarjouksessa, olen miettinyt onko ne sijoittamisen arvoisia? Osa on aika laadukkaan näköisiä, mutta ei niistä oikeasti koskan tiedä ennen kuin on ollut pidemmässä käytössä. Laitteilla on yleensä 3 vuoden takuuaika.

    Tällä hetkellä eniten kiinnostaa 60e maksava 1010 wattinen parkside poravasara. Aikaisempaa kokemusta poravasaroista ei ole, joten en tiedä pitäisikö sijoittaa ennemmin johonkin alle 200e maksavaan bochin 800w poravasraan vai tuohon?

    Muilla kokemuksia parkside sähkötyökaluista?
     
  2. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kyllä nuo ainakin satunnaisen käytön kestävät ja tuohon hintaan varmaan ihan passeli ostos. Itse ostin vuosia sitten honkkarista 39€ maksaneen PowerSuper merkkisen poravasaran, myös 3 vuoden takuulla. Kone kesti 4 vuotta ja sillä porattiin ihan törkeen paljon mm. useita satoja 16mm reikiä kiviin, joita sitten kiiloilla lohkottiin. Lisäksi sillä porattiin kaikki betoniin tarvittavat reiät alakerran remontin yhteydessä. En tiedä sattuiko vaan hyvä tuuri vai kestävätkö nuo koneet yleensä noin paljon käyttöä.

    Tuo poravasaran hankinta kannattaa ehdottomasti jos vaan sille löytyy käyttöä. Oman kokemukseni mukaan se hakkaa tavallisen iskuporakoneen 100-0. Pienenä vinkkinä kiven poraukseen...jos tuntuu että ei meinaan pora upota, niin kannattaa kokeilla 2-leikkuista terää 4-leikkuisen sijaan.
     
  3. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    No juu ja ei. Ainakin se niiden kärkihiomakone on ihan ok, mutta tässä yksilössä oli aika huono kiinnitys pölykotelon kanssa ja se tuppasi itsestään aukeamaan. Oksasilppuri/haketin taas on yksi parhaista mitä on tullut käytettyä kunhan ei saa sitä tukkoon. Avaaminen ja putsaus on aika v-mäistä puuhaa kun joutuu purkamaan sitä kotelointia.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 208
    Saadut tykkäykset:
    1 334
  5. Sedator

    Sedator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin kuiva/märkäimurin, paineilma epäkeskohiomakoneen sekä hakasnaulaimen. Arviot näistä:

    Imuri on löysää filtteriä lukuunottamatta laadukkaamman oloinen kuin aikaisemmin hankkimani Kärcherin märkä/kuivaimuri. Kaikki osat tuntuvat olevan varsin hyvälaatuisia ja napakoita.

    Epäkeskohiomakone vastaa tuntumaltaan Atlas-Copcon vehjettä. Yllättävän jämäkän tuntuinen vehje.

    Hakas/viimeistelynaulain on näistä kolmesta ostoksesta ehkä eniten rimpulan oloinen vehje. En ole vielä päässyt kokeilemaan sitä. Plussaa tulee mahdollisuudesta käyttää 40mm hakasia.

    jonkinlaisen erittäin subjektiivinen laatauluokittelu:
    erinomainen laatu: esim. Festool, Milwaukee, Makita
    hyvä laatu esim: DeWalt, AEG
    OK laatu: Parkside, Black&Decker, Bosch
    heikohko laatu: Biltema, Co-Tech, IKH kiina vehkeet
    surkea laatu: Einhell, Hong-Kong

    Näissä on aika paljon tuotekohtaisia eroja. Eli on olemassa varsin keskinkertaisia Makita sähkötyökaluja ja OK Einhell / Hong-Kong työkaluja. En silti usko, että paraskaan Einhell tuotemerkin vehje olisi verrattavissa huonoimpaan Festoolin vehkeeseen.
     
  6. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja noissa Black&Decker työkaluissa on suuri ero siinä minkä väriseltä linjalta ne tulee. Eli onko väri vihreä vaiko sininen.

    Vihreä = amatööri
    Sininen= ammattilais
     
  7. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kyllä.
    On ollut kumpaakin sarjaa vastaavanlainen 14,4V akkuporakone Boschilta. Vihreään (Made in China?) kyllästyin hetkessä (tai siis se kyllästyi minuun) ja annoin pois. Vertailin eri merkkejä aikani verkossa kunnes päädyin Boschin siniseen (Made in Schweiz). Tätä en anna pois :thumbsup:
    Laadukas akkuporakone on omakotiasujan kenties tärkein työkalu.
     
  8. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta :hitme:

    Sekaisin menin noissa merkeissä. Boschia tarkoitin!
     
  9. Tammenterho

    Tammenterho Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse ostin kokeeksi tuollasen parkside kolvin, ja se ainakin oli melko p**ka. Kolvin telineestä puuttui pari osaa paketista. Kolvin kärki on surkea, eikä lämpene kunnolla.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2012
  10. marduk

    marduk Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2002
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ostin tuon poravasaran 2006 ja tein sillä kylpyhuone/sauna/khh remontin. Kaakelit lähti mukavasti irti ja samaten vanhat tasoite laastit. Sekoitin sillä kaikki laastit joka onkin jo vähän raskaampaa työtä ja hyvin kesti. Toimii muuten vieläkin. Samaisessa remontissa tuli kaveri hommin ja kävin vuokraamassa sille hiltin ja kokeilin itsekkin sitä se olikin sitten jo loppuun ajettu vehje ei meinannut lähteä iskemään millään piti painaa aika kovaa. Vuokra taisi maksaa saman kutakuinkin samanverran mitä lidl vehje.

    Lidl:n akkuporakoneet eivät sitten ole hyviä painavia ja huonot akut, josko nekin kohta siirtyisi litium aikaan.
     
  11. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on ihan hyvät kokemukset Co-Techin miniporakoneesta. Poistin vanhat sauma-aineet WC:n lattialaatoista ko. koneella ja erikoisterällä. Erittäin hyvä ja halpa kone ainakin tuohon hommaan. Kone on aivan käyttökelponen vieläkin. Tosin terä/kara kiinnitys saisi olla parempi. Terää sai kiristää aika usein. Suosittelen ainakin tuollaiseen saumanavaukseen ehdottomasti.
    Festo/Festool ehdottomasti koneiden kärkeä. Työmailla on ollut useita ja hyvät kokemukset yli 10v. käytössä jopa ilman huoltoa. Hinnat ovat korkeita, mutta niin on laatukin.
    Makitan akkukoneet varsinkin ovat erinomaisia, niistäkin vuosien kokemus. DeWaltia en pitäisi ylistysveisujen arvoisena, enkä oikein Boschiakaan. Konevuokraamoihin yleensä valikoituvat hyvät konemerkit. Huonoja ei kannata pitää vuokralla. Helsingin kaupungin omassa vuokraamossa on aika samanlaiset kokemukset kuin minulla. Olen sieltä vuokrannut joitain vuosia koneita ja laitteita. Vinkkejä on vaihdettu puolin ja toisin.
     
    Viimeksi muokattu: 06.10.2011
  12. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Sähköisen viimeistelynaulaimen ostin. Tehoton on, ei tolla tunnu oikein mitään listaa / paneelia saavan naulattua siten että naulat jaksaisivat mennä pohjaan asti.
     
  13. Ignition

    Ignition Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2001
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulin esihistoriallisen paine-ilma mutterivääntimeni vetelevän viimeisiään ja hommasin Lidlin Parkside-merkkisen, aivan onneton kapistus. Vääntöä ei löydy yhtään vaikka ohjekirjan mukaan pitäis tuupata yli 300Nm. Edes momenttiavaimella 150Nm kiristettyjä renkaanpultteja ei jaksa avata kiinnityksestä puhumattakaan. Kompura on riittävän tehokas eli ei ole siitä kiinni. Ei tätä voi kenellekkään renkaanvaihtajalle ainakaan suositella.
     
  14. Kema

    Kema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    1
    Parkside paineilmavehkeet on poikkeuksetta Einhell kamaa.