PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. aragon

    aragon Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttötiloja on myös monenlaisia, kuten myös ihmisiä ja PS3sia. Kaikilla ei välttämättä ole "Onkyo 806 vahvistin asennossa -40db" peittämässä hurinaa. Voi olla jopa niin että jollain on huone jossa on vain taulutv ja ps3 ilman muita äänilähteitä. Arvaa kuuleeko ps3sen peruskäyntiäänen silloin?
    Edelleen olen sitä mieltä että tuo on äänekäs. Ainakin verrattuna dvd-soittimiin joita olen omistanut. 9vuotias Vanha modattu sotaratsu pioneerkin on hiljaisempi. puhumattakaan muista uudemmista. joku päivä vielä nauhoitan tuota ps3 soundia oikeilla vehkeillä ja puustaan tänne ;)
     
  2. nzip

    nzip Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäiset on tottunut PC:n (tai peräti xbox 360 :D ) mekkalaan, joihin verrattuna ps3 on hiljainen. Toiset on taas käyttääneet standalone dvd-soittimia ja ps3 on ensimmäinen "tietokonemainen" tuote olohuoneessa. Standaloneen verraten ps3 tietenkin hurisee jonkun verran.

    Huomion arvoista: bluetooth -kaukosäätimen ansiosta ps3:n ei tarvitse olla näköyhteyttä sohvalta, sen voi hyvin piilottaa ääniesteen taakse (tai vaikka toiseen huoneeseen, jos sinne jaksaa kipittää blu-ray kiekkoa vaihtamaan :p )
     
  3. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä parin metrin päässä oleva jääkaappikin pitää kovempaa meteliä. Itselläni humina on sen verran tasainen, etten kuule, ellen mene lähelle. Katseluetäisyys 3 metriä. Vielä ei ole ehtinyt katsella blu-ray leffoja yhtä lukuunottamatta. En muista mitään ääntelyä, joka olisi missään kohdassa haitannut. En kyllä alakaan kuuntelemaan. Uskon, että jotkin PS3:t ääntelevät. Joko minulla on käynyt hyvä tuuri tai sitten huoneiston perushurina peittää alleen tuon pienen huminan. Plasmassani on hiukan pienempi neljän tuulettimen aiheuttama humina. Olisi kiva mitata äänet jollain mittarilla.
     
  4. TheMiklu

    TheMiklu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikällä on omakohtaisia kokemuksia kahdesta pleikakrista. ¤0 gigasesta ja tästä uudesta kasikymppisestä. Suunilleen yhtä hiljaisia ovat. Uudempi ei ala ääntelemään pelien aikana yhtä paljon kuin vanha (graffapiiri pienemmällä viivanleveydellä).

    Toisaalta ihmettelin aiemmin mitä ne äänettömät pleikkarit on. Kaverillanikin oli sellainen. Ei kuulemma kuulu mitään. Noh, testasipa eräänä päivänä meikän mp3-soitinta ja naputteli volumea pari kolme pykälää lisää meikän preferenssiin, joka on alimmalla tasolla ja sekin on vähän liian äänekäs... Eli subjektiivista on tuo äänekkyys.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    No just sen takia tässä muutama viesti aiemmin yritin ehdotella sitä äänekkyyden testaustapaa, joka sitten on kaikille sama.
    Ainakin tuntuu että tuulettimen pyörimisnopeudet nousevat portaittain.
    Itsellä se nousee tasolle kolme. Mitä lukenut 60gigasista, niin nousee tasolle neljä.

    Laitteen sijoitus pitäis sitten olla myös vastaava eli vapaa ilman kulku.
    Sitten on huoneen lämpötila vielä yksi vaikuttava tekijä.

    Näistä saa vaan sen käsityksen että on olemassa PS3:sia joiden taso ei nouse ykköstä tai kakkosta suuremmaksi. Kakkonen vielä peittyy helposti taustaäänien alle.

    Vois ne fiilispohjaiset mutuilut jättää pois ja todella testata vertailukelpoisesti sitä äänekkyyttä.

    Se nyt ainakin on tullut ilmi, että jos tuulettimien nopeus ei yhtään laske kolmosesta tai nelosesta laitteen ollessa idlenä, niin sellaisia on maahantuoja vaihtanut/korjannut.
     
  6. aragon

    aragon Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon juuri viittasin kuuntelu- ja katselutiloilla. Meillä on taas on esim. jääkaappi kahden huoneen päässä ja tietokoneetkin mukavasti seinän takana. "Huoneen perushurina" on olematon, äänilähteinä ps3 ja pz800. Sinänsä kait kai käynyt tuuri tuon oman yksilön kanssa kun se suoltaa kyllä koko ajan 1080p signaalia ulos ja tuuletin soundi on kyllä koko ajan sama. Itse asiassa aiemmin puustattu jo mutta tuuletinsoundi siinä ei varsinaisesti häiritse vaan resonoiva käyntiääni. Joka on kuitenkin "tutkittu" myyjän toimesta että se on hiljainen laite. ja toinen siis samanlainen mulla, kun ekaa ei kestänyt ja luulin että siinä on vikaa.
     
  7. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Minulla ei ole mitään resonointia. Vain tasainen humina. Toivottavasti pysyy sellaisena.
     
  8. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mulla ps3 40gb ostettu 2/2008 Capi-Onlinesta. Kone sijoitettu avoimesti pöydälle. Aluksi kuuluu jotain rutinaa kun kovo ja tuuletin alkavat pyörimään.
    Sitten pysyy jonkin aikaa 1:llä ja nousee jossain vartissa 2:lle vaikka ei tee mitään. Yleensä pelatessa tuuletin nousee 3:lle josta se ei laske.
    Uncharted demossa muistaakseni nousi heti 4:lle kun alkoi pelaamaan ja kun lopetti niin silloin taisi laskea 3:lle tai vieläkin alemmas.

    Itse erotan ps3(etäisyys 2,5m) tuulettimen 1 tasollakin vaikka taustalla humisee Antec p150(etäisyys 1,5m) vakiokotelotuuletin mediumilla.
    Aika paljon taitaa vaikuttaa sekin että kuinka hyvän kuulon omaa.
     
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tai kuinka valikoivan kuulon omaa ;)
     
  10. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    2009 puolivälissä viileämpää prosessoria ps3:en sisälle.''

     
  11. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä homma hieman ärsyttää. Tein hieman kokeita ja itsellä tuntuu kyllä tuo tuuletin toimivan oikealla tavalla, eli leffan katsomisen jälkeen se kyllä laskee siedettävälle tasolle. Ikävämpää sen sijaan on sillon tällöin ilmaantuva raksuttava ääni. Eli kun tuuletin on vähän aikaa pyörinyt äänekkäästi, niin konsoli rupeaa ''raksuuttamaan''. Ja tämä ei ole tasaista ääntä vaan raksuminen vaimenee/yltyy aaltoliikkeen tavoin. Ääni ei ole mikään iso, mutta kuitenkin erilainen kuin perinteinen humina, joka on ymmärrettävissä paremmin.

    Nyt pitäisi sitten vain tietää, että onko tämä ominaisuus, vika vai joku muu. Ei huvittaisi turhaan lähettää Nordisk Filmille ja ehkä maksaa 50 euroa.
     
  12. Vikkelä

    Vikkelä Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tuon PS3:n sirkkelin tilalle jostakin ostettua laadukkaampaa ja hiljaisempaa tuuletinta.
     
  13. maku

    maku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2002
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puolustele/kehu/hauku en, mutta olen erittäin allerginen melulle, joka taas aiheutti sen että meidän olohuone vdr/htpc joutui siirtymään 10m hdmi piuhan ja kahden kipsilevyseinän taaksen piiloon kun piti liikaa mekkalaa.

    Tuon siirron jälkeen alkoi CRT television vinkuna harmittamaan, joten tv vaihtoon.

    Uuden tv:n myötä huomasin että subbarin vahvistini pitää omaa mukavaa hurinaansa joten se alkoi tökkimään, mutta kestin sen ja väänsin volumea isommalle.

    Tiesin jo ps3:sta ostaessani että ääntä on, mutta varustauduin sen siirtämiseen myös 10m hdmi piuhan taakse, koska tuo pc:n siirto onnistui.

    Lopputuloksena on tällähetkellä se että subbarin vahvistin ja pleikkari jotenkin harmonisoi toisensa (ovat siis olohuoneessa tv:n vieressä) ja yhdessä käydessään ei melu haittaa. Toki tilanne silloin on se että voluumikin on korkeammalla kuin ilman subbaria.

    Se joka sanoo että ps3 on hiljainen puhuu sontaa.

    Se joka sanoo että ps3 pitää häiritsevästi meteliä 2,5 metrin päähän omistaa joko viallisen vehkeen tai liian hyvät korvat tai vahvistimen mute on päällä tai muuten vaan on parempi ihminen kuin minä.

    Joku muu voi olla toista mieltä, mutta näin meillä :cool:
     
  14. Vikkelä

    Vikkelä Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mulla ainakin on selkeästi PS3:n tuulettimessa vikaa. Ei minua tavallinen puhallusääni haittaa yhtään. Ei nämä tuulettimet itse normaalisti pidä mitään ääntä mutta pleikan tuuletin pitää laakerivikaisen tuulettimen meteliä, säksäksäksäksäksäk. Laite ollut vasta pari päivää niin ei viitsisi huoltoon lähettää ja pitävätkö huollossa tätä edes vikana. Jos vain jostain voisi tilata laadukkaan tuulettimen tilalle niin vaihtaisi ja maksaisi itse mutta taitaa tuuletin olla mittatilaustyönä tehty eikä vastaavia varmaan ole saatavilla missään.
     
  15. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos se tuuletin säksättää, niin kyllä on vika.
     
  16. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun 40 gigan PS3 piti alussa muutaman päivän ajan sellaista melko heikosti havaittavaa "säksätystä", aivan kuin jokin irtonainen paperin pala tms. olisi osunut tuulettimen lapoihin. Nykyään tuota ääntä ei enää kuulu.
     
  17. Quantum

    Quantum Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljon tuntuu olevan eroja meluissa. Edesmennyt pleikkarini oli idlessä lähes äänetön. Sen sijaan BR lukuäänet ärsyttivät kun tuulettimen ääntä ei kuulunut. Nykyisessä taas tuulettimen kuulee pitemmän pelisession aikana, mutta BR asema on hiljainen. Ehkäpä tuosta syystä edellisen koneen BR asema hajosikin. Ääni enteili kilahtamista.
     
  18. Vikkelä

    Vikkelä Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laatu vaihtelee Sonylla ja se on huono se :mad:
     
  19. Eugen

    Eugen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä kannatti lähettää lehtipuhallinmalli vaihtoon, niin sai hiljaisemman mallin. Kolmas 40GB:n pleikkari on hiljainen, toisin kuin kaksi edellistä.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Testailin eilen joulun tienoilla Amazon.co.uk:sta tilaamaani PS3:sta (80 GB malli).

    PS3 on pystyasennossa TV:n (Samsung 656 40") vieressä tv-tasolla noin 45 cm korkeudella lattiapinnasta. Huoneen lämpötila oli PS3:n vieressä mitattuna 23 astetta C.

    Testasin niin, että pistin DVD-levyn (Galactica (uusi) 1. tuotantokauden 1. levy) sisään, jolloin PS3 käynnisti itsensä. Menujen selaamisen jälkeen varsinainen videon soittaminen alkoi n. 1 min 30 sek kohdalla. Kuva on skaalattu PS3:n normaali-asetuksella 1080p:ksi. Otin aikaa siitä, milloin tuulettimen kierrokset nousevat aina ylemmälle tasolle.

    1. taso (käynnistyttyä)
    2. taso 09:53:4 (min:sek:sekunnin kymmenys)
    3. taso 10:16:0 (00:32:4 edellisestä tason nostosta)
    4. taso 11:41:9 (01:25:9)
    5. taso 15:31:2 (03:49:2)
    6. taso 16:34:3 (01:03:2)

    5. ja 6. tasot ovat jo v-käyrää voimakkaasti kohottavia. :grr:

    Eli noin vartti menee siihen, että puhaltaa täysillä. Taso ei myöskään laske levyn soittamisen loputtua ainakaan 45 minuutin kuluessa.

    Eikä tarvitse olla korva kiinni laitteessa kuullakseen tuulettimen. PS3:n vieressä on Electroluxin ilmanpuhdistin ja sen äänenvoimakkuudeksi on spekseissä annettu 2-tasolla 45 dB. PS3 kuuluu tuon yli. Ja kuuluu ihan vaivatta vaikka neljän metrin päähän.

    Pitäiskö sitä sitten katsella vain toimintapläjäyksiä nupit kaakossa, että voisi kehua laitetta hiljaiseksi? Käytännössä tulee kuitenkin iltasella katseltua rajallisella volyymillä (kerrostalo)naapureitakin ajatellen, jolloin PS3:n puhina on harmillisen hallitsevassa roolissa äänimaailmassa.