Tupakkalakon olemisen sietämätön keveys

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Nice Guy Eddie, 20.02.2005.

  1. Kutka

    Kutka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä tämä on mennyt ihmetellessä vuodenvaihteen jälkeen. Baarireissuilla on tullut tupruteltua hyvän maun rajoissa. Sunnuntaina selvinpäin yhden koitin poltella, pahalta maistui. Puoleenväliin jaksoi, sen jälkeen lensi tökikseen. Lauantaina maistissa testasin piippuhommia pitkästä aikaa, ei vaan sovellu talvihommaan. Jos siis jatkaisi täysin savuttomalla linjalla, ei tunnu tarpeelliselta tuo polttelu.
     
  2. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Huhhuh,
    nyt on jäänyt tupakointi hieman päälle tuosta vklp tupakoinnista. Eli n. tupakki kaks on mennyt päivässä + pe ja la 2 askia yhteensä. Tätä on siis jatkunut muutaman kuukauden.

    Nyt on alkanut vituttamaan oikein kunnolla. Viimeksi olen polttanut sunnuntai aamuna 2 tupakkia. Eli siis muutama päivä polttamatta. Yleensä ei ole ongelmia olla polttamatta moneen päivään. Eikä tee nytkään mieli polttaa. Mutta.
    Viikonloppu on tiedossa taas kohta :weep: Haluan lopettaa tuon viikonloppu polttamisenkin kokonaan, ei sikariakaan.

    Tiedän vanhasta tavoista johtuen, että ei tule olemaan helppoa. Pari kaljaa otettu ja rentoutunut fiilis, tupakki mmm. Pitää vain koittaa selvitä nyt ilman sitä tupakkia. Siitä tulee aina hirviä olo kännissä, mutta silti olen polttanut sitä aina päisään.

    Ennen sitä aina odotti arkipäivisin että aaah, kohta on viikonloppu ja pääsee ottamaan henkoset rentouttavaa ja vähän bisseä. Mitä sitä nyt odottaa viikonlopulta (muuta kuin bisseä)?:confused::confused:

    Jotenkin orpo olo kun ajattelee jo nyt tuota. Eli nikotiiniriippuvuutta ei omasta mielestä ole, koska vieroitusoireita ei ole vaikka en ole polttanut moneen päivään, mutta tapa on jäänyt päälle. Se ihana kääryle jonka voi ottaa tuohon sormien väliin, ottaa henkoset ja miettiä asioita rentoutuneena.
    Millä tuon tunteen korvaa lopettamisen jälkeen? :confused::confused:

    Sen kirjan olen ajatellut ostaa, mutta ei ole rahaa siihen.

    Edit: Ja mitä tiedän minun ikäisiä ihmisiä, tuntuu kuin väh. 90% polttaisi tupakkia. Eli jotenkin tuntuu niinkuin tupakki kuuluisi ihmiselle ja polttamaton olisi se omituinen. Tuntuu hieman samalta kuin pitäisi jättää tyttöystävä jota rakastaa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2009
  3. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Jokin ei täsmää kirjoituksessasi, ei rahaa johonkin kirjaan, mutta tupakkaan ja olueen on :confused:

    Ehkä kannattaisi lopettaa se oluen nauttiminen siksi aikaa että olet saanut pidettyä kuukauden/parin pätkän ilman tupakkaa.

    LISÄYS : Tsemppiä vaan kaikille lakkolaisille :thumbsup: Oma tupakaton jakso kestänyt nyt reilu 3 vuotta :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2009
  4. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tootsi

    Mene apteekkiin ja osta vaikka suoraan 2mg Nicotinel imeskelytabletteja.
    Imeskelytabletti on näistä nikotiinivalmisteista niinsanotusti idioottivarmin; pistät sen suuhun ja epäpuhtaat ajatukset haihtuvat sen siliän tien. Purukumit eivät toimineet itsellä, tuntui siltä että minuutin jauhamisen jälkeen ei ollut enää mitään tehoa ja tuoteselosteessa oli oikein ohjeet miten näitä pureskellaan (ei se noin oikein toimi, riippuvuuden hoidossa sen tehon on tultava helpommin, nopeammin ja varmemmin).
    Lisäksi imeskelytabletti maistuu ihan hyvältä, kuin miedolta kurkkupastillilta. Purukumi taas oudon väkevältä myrkyltä joka sai ruokatorven ärtymään.

    Onko muita imeskelytablettien tehoon vannovia?

    PS: edelleen polttamatta...
     
  5. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ehen, nikotiinivalmisteisiin en koske, koska nikotiiniriippuvuutta ei omasta mielestä ole. Kyllä minä lopetan tuon tupakoinnin pelkällä tahdonvoimalla. Jos tämän viikonlopun yli selviää niin ei ole ongelmia
     
  6. Yeppe

    Yeppe Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse koitin noilla nikotiini valmisteilla lopettaa muutamaan otteeseen ja eri versioilla. Kyllä ne hieman auttoivat mutta olisiko pisin lakko ollut n.2vk. Eli eivät nuo minulla ainakaan auttaneet tipan vertaa.
    Poltin n. 8 vuotta vähintään askin punaista LM:ää päivässä, kännissä melkein kaksi askia päivässä. Lopettaminen oli pitkään ja useasti mielessä mutta ei se vain onnistunut noilla nikotiini tuotteiden avulla.
    Töissä pari kaveria lopetti Champixin avulla ja kehuivat sitä. Hieman epäilin sitä mutta kävin sellaisen aloituspakkauksen noutamassa kuitenkin lääkäriltä ja päätin päivän jolloin aloitan syömään niitä.
    Kolmantena päivänä kun söi niitä niin pystyin polttamaan enää puolikkaita, maistui ihmeelliseltä eikä siitä saanut enää sitä "hyvänolontunnetta" niinkuin yleensä, mieli teki kuitenkin edelleen. 7 päivänä poltin 3 puolikasta eikä enää tehnyt oikein enää mielikään. 8 päivänä jätin aamusauhun kokonaan polttamatta ja siitä asti ollut ilman(n.6kk).
    Mieli ei tehnyt varsinaisesti tupakkaa sinä aikana kun lääkkeitä söin, se oli lähinnä se vanha tapa, esim. aamukahvi, autolla ajaessa ym. Tätä kesti n. 1,5kk niin siinä ajassa itsellä meni tuo tapa kokonaan ohi ja nykyään tupakka tulee todella harvoin enää mieleen, olisiko tyylin kerran kuussa tai jtn.
    En olisi uskonut että lopettaminen olisi noin helppoa, enkä uskonutkaan ennenkuin itse kokeilin :thumbsup:
    Hyviä puolia tuossa lääkkeessa on juuri tuo lopettamisen helppous ja se että se on pitkä kestoinen (12vko). Itse söin sitä n. 8viikkoa, eli oikeastaan siihen saakka kunnes ei enää ajatellut tupakkaa. Ja itse luen myös hyviksi puoliksi sen että ekat pari-kolme viikkoa mitä lääkkeitä söin, niin ikinä minulla ei ole ollut öisin niin hauskaa. Tai oikeastaan aamuisin kun on miettinyt viime yön unia :) Ne olivat sellaisia mitä jäin lääkkeestä kaipaamaan.
    Miinuspuoliksi en oikeastaan koe mitään. Hintaa ei mielestäni voi lukea, koska se on saman hintaista kuin tupakka ja siihen menee rahaa se max. 3kk jonka jälkeen niitä ei enää tarvitse ostaa. Nämä ovat aivan henkilökohtaisia nämä sivuvaikutukset mitä voi tulla, itselle ei tullut mitään (onneksi).
    Päätökseeni olen tyytyväinen. Haju- ja makuaisti on parantunut älyttömästi. Nykyään on aivan uusia makuja ja hajuja verrattuna aikaisempaan. Ja juuri niinkuin tuossa edellä monet ovat maininneet niin nyt vasta haistaa miltä tupakoitsija haisee, ja se on kamala haju. Hapenotto kyky kasvanut, ei enää hengästy niin helpolla vaikka en liiku yhtään sen enempää kuin ennen.
    Suosittelen lopettamista kaikille ja tuota lääkkeen käyttöä myös, se on melkein liian helppoa jo :D
    Tässä omat kokemukset ja toivottavasti niistä on jollekin apua lopettamispäätökseen. Tuosta lääkkeestä voin antaa lisää omakohtaisia käyttökokemuksia jos joku sitä on harkinnut, niin kysymyksiä kehiin vain niin koitan vastailla
     
  7. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^ Itsekin söin tuon aloituspakkauksen Chambixia viime kesälomalla. Lääke on kieltämättä tehokas kuvailemallasi tavalla. Mutta jätin hoidon silloin kesken liian aikaisin ja tietenkin retkahdin uudelleen...
     
  8. Aivovaurio

    Aivovaurio Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Baarissa tulee joskus polteltua useitakin. En kyllä ikinä koukkuun ole jäänyt. En tajua miten siihen koukkuun voi jäädä. Ehkä en ole oireita - jos sellaisia on tullut - tunnistanut röökinhimoksi? Koska eihän sitä voi himoita kun se on pahaa. Mutta ehkä hyvä näin.
     
  9. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitä muuta kamaa olet vetänyt tupakin ja alkoholin lisäksi?
     
  10. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tämän askin jälkeen(4 tupakkaa) aikomus lopettaa tupakanpoltto ainakin kesään (edellinen yritys kesti 2 viikkoa). Talvella polttaminen on vaan niin perseestä. Toivotaan että tällä kertaa onnistun.
     
  11. Aivovaurio

    Aivovaurio Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitenniin? :confused: en mitään muuta "kamaa"
     
  12. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo "ettei koukkuun voi jäädä" kuulostaa vaan niin aivovaurioiselta.:rolleyes:
     
  13. Aivovaurio

    Aivovaurio Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    no en vaan ymmärrä miks joku jää siihen koukkuun :E
    ihan kiva on poltella joskus mut tyhmäähän sitä on askia päivässä vetää, ei siinä voita mitään
     
  14. Tata-san

    Tata-san Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tuota kännipolttelua kesti varmaan vajaa vuosi ja sitten se polttelu alkoi selvinpäin. Vahvasti minäkin uskottelin, että eihän tähän kukaan jää koukkuun. Aluksi sitä poltteli vain jämiä, sitten osti sen pikkuaskin ja kohta maxiaskin. Naurettavana seikkana huomannut, että nämä kaverit jotka sillon kehuivat etteivät jää koukkuun polttelevat nyt salaa naisystäviltään.

    En tiedä miksi, mutta viikolla rupesi naapuri ärsyttämään. Tuli tuossa päivä säädettyä keittiössä ja huomasin, että naapuri käy tupakilla ehkä kolmen neljän tunnin välein. Jostain syystä teki mieli huutaa ikkunasta, että vaikka olen lopettanut poltan siltikin enemmän! Tiedä mitä nikotiinikatkeruutta takaraivossa :D
     
  15. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Sinulle kävi juuri samalla tavalla kuin minulle. Paitsi että poltin arkipäivisin vain tupakin kaksi, ja viikonloppuisin askin päivässä. Mutta nyt se on loppu.

    Pikkasen teki eilen mieli tupakkia!1 Tuntu että räjähtää kohta. Kävin saunassa niin helpotti. Tänään on 5 päivä polttamatta. Ei tee enää niin paljon mieli. Koulun työmaalla kaikki polttaa 10min välein, mutta ei tehnyt mieli. Huominen hieman pelottaa jos sitä lähtee kaljaa kaatamaan. Sitten näkee miten kova luonne on. Perkele, periksi en anna vaikka mikä olisi! Se on ohi nyt. Pahemmastakin selvitty. Tuntuu säälittävältä jos mies ei pääse irti muutaman sentin kapistuksesta josta ei ole mitään hyötyä itselle.
     
  16. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä ei tosiaan kannata lähteä kaatamaan kaljaa ensimmäisinä viikonloppuina. Moni voi retkahtaa tällöin niin helposti.

    No raportoi rehellisesti viikonlopun jälkeen miten meni. Ei paljon ole varaa repsahtaa tuollaisen viestin jälkeen :D

    T. Parasta jälkeen 17.11.08
     
  17. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, onkos tuo mahdollista? Tai sitten mimmit ovat niin retkussa etteivät välitä...:thumbsup:
     
  18. Axum

    Axum Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi saatanan saatana.. alkaa olla taas sellainen fiilis että on nikitiini-riippuvainen. :OI

    nooh.. pitää yrittää päästä irti tupakasta, tietenkin vois hakea reseptin champixille kuten vuosi sitten tein ja se auttoi loistavasti.
     
  19. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on poltettu jo monta vuotta pääasiallisesti vain oluen seurassa. Alunperin tupakka alkoi maistua 16-vuotiaana ja intissä varsinkin repsahti aika pahasti. Muutama vuosi tuli poltettua vielä aika aktiivisesti sen jälkeen, mutta pikku hiljaa se vain hiipui siihen mitä nyt on. Viikolla menee siis yleensä kaksi tupakkaa kun menee iltavuoroon, mutta muutoin ei töissä tule poltettua. Vain kun tulee vuoroon ja lähtee kotiin. Olutta nauttiessa menee sitten se vajaa aski jos on pitkä ilta:) Tosin huomannut että ainakin baarissa se polttelu on vähentynyt tupakkalain myötä. Mutta hyvä niin:)

    Täällä siis elellään tupakan suhteen melko hyvässä harmoniassa:D
     
  20. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku sanoo ettei tupakkaan jää koukkuun, polttaa hän sitä väärin.
    Äsken paloi askin viimeinen rööki ja uutta ei osteta. Eipä pahempia oireita ollut vielä ennen tuota vaikka tuo olikin ainut tupakka koko päivänä.

    Jos tämän viikonlopun pystyisi olemaan ilman niin viikolla sitä tuskin tekee mielikään kun ei ole mahdollista ryypätä, kun muutaman pintin jälkeen sitä tekee aina mieli eniten.
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2009