Australia (2008) (Baz Luhrman / Nicole Kidman, Hugh Jackman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.10.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Moulin Rouge –ohjaaja Baz Luhrmannin Australia on henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kuvattu romanttinen, koskettava seikkailudraama, jonka pääosissa nähdään Oscar-voittaja Nicole Kidman sekä Hugh Jackman.

    Australian poikkeuksellinen luonto ja jylhät alangot toimivat elokuvan kehyksenä. Toinen maailmansota on käynnissä. Englantilainen hienostorouva Lady Ashley (Kidman) jättää turvallisen elämänsä Englannissa perittyään valtaisan maatilan kaukaa Australiasta. Hän kohtaa perillä paikallisen karskin karjatilallisen (Jackman), jonka kanssa hän ryhtyy pelastamaan tilaansa. He matkaavat yhdessä läpi unohdettujen alankoiden sodan keskellä, ja huomaavat, että tämä matka muuttaa heidän elämänsä ikuisesti.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 26.12.2008 (USA:ssa 14.11.2008)
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    matkaavat läpi unohdettujen _minkä_?
     
  3. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa nähtyä tämä ennakkon työpaikan pikkujouluissa. Suurta paatosta isolla rahalla, paljon jousimattoa, rakkautta sodan keskellä, jylhiä maisemia, pitkä kesto, kaikki päättyy niiiiiin onnellisesti....sitten kun se vihdoin ja viimein päättyy. Kun ensimmäisen kerran luulin että leffa loppuu, se kesti vielä tunnin. Viimeisen tunnin aikana luulin 3 kertaa että leffa loppuu. Plussa hienosta kuvauksesta ja "walkabout" kaverista. Eipä tässä juuri muuta.

    2/5
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itseäni elokuva kiinnostaa lähinnä Akubran hattujen vuoksi, mutta kyllä rakkausdraamakin on ihan kiinnostava aihe. Katsotaan mitä tuleman pitää.
     
  5. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Olin katsomassa tämän tänään Kinopalatsissa ekassa esityksessä ja jäin ihmettelemään olikohan tuolla mennyt filmikelat sekaisin ja kadoksiin, elokuva oli lyhyempi kuin ilmoitettu ja juoni poukkoili järjettömästi:

    Kohtausta jossa Nicole Kidman harjoitteli karjanajoa seurasi kohtaus jossa oltiin jo karjanajossa ja roistot sytyttivät tulipalona pillastutaakseen karjan.
    Tästä roistojen tempusta selvittiin ja jatkettiin karjanajoa kunnes tultiin autiomaan reunaan jossa oli myrkytetty juomapaikka.
    Seuraavaksi hypättiin ajassa taaksepäin kohtaan jossa seriffi tulee hakemaan kermanaamaa ja tämän äiti kuuolee, näitä tapahtumia jatkuu siihen asti että lähdetään karjan ajoon ja valmistudutaan yöpymään solassa jossa roistot sytytää aiemmin nähdyn tulipalon.
    Tästä ollaankin yhtäkkiä jatkamassa matkaa autiomaahan siitä myrkytetyltä juomapaikalta ja juuri kun kaikki on kuolemankielissä keskellä autiomaata karjalauma ja porukat pääsee perille Darwiniin (tästä kohtaa varmaan puutui ne minuutit elokuvan kestosta)

    edit:Tuo siis kesti vajaa kolme tuntia mainoksineen kun pelkkä leffan pituus pitäisi olla 2h45min.
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2008
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sekaisin olivat kelat tosiaankin kuvaksesi perusteella olleet, mutta epäilemästäsi kohtauksesta ei sentään materiaalia puuttunut.

    Tässäpä olikin vahvan perinteinen romanttinen suureepos. Alun tyylittelyt ja lähes farssiksi yltynyt hupailu lupasivat paljon, mutta edetessään elokuva tasoittui hieman liikaakin ja lopulta sortui lähes tavanomaiseksi sotamelodraamaksi. Alkuosuus oli kuitenkin niin vahva aina karjanajon loppuun asti, että kyllä tästä tuli pidettyä. Luhrmann hyödynsi alkupuoliskolla nokkelasti visuaalisia taitojaan, mutta vaikka loppuvaihekin tarjosi komeita kuvia, oli kekseliäisyys loppunut puolimatkaan - aivan kuin jossain vaiheessa olisi painettu tarkoituksellisesti jarrua. Seikkailua, huumoria ja romanssia käytettiin häpeilemättömän vanhanaikaisesti - siinä mielessä Australia oli varsin raikas ilmestys nyt synkistelyn ollessa muotia.

    :):):)½
     
  7. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei ainakaan kannata käydä teatterissa tätä katsomassa. Äärimmäisen puuduttava ja tuskallinen 3 h. Helposti tämän nielisi kotosalla sellasissa 20 min katseluerissä.
     
  8. samikarki

    samikarki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos Australiaa olisi hiukka venytetty ja sen jälkeen pilkottu kahdeksi eri elokuvaksi niin tämä olisi ollut perushöttöä joka olisi tapahtunut hienoissa maisemissa. Nyt elokuva on armottoman liian pitkä, noin tunnin jälkeen elokuvan katsominen oli jatkuvaa hereillä pysymisen taistelua.

    Muutama mukava juttu oli, kuten walkabout ja muutenkin natiivit. Mutta nyt elokuvaan oli pyritty tunkemaan liian paljon yhdelle katselu kerralle, näin ei saatu aikaan hienoa eeposta vaan pintaraapaisua monesta eri asiasta joka tuntui hiton puuduttavalta. En suosittele tosiaan elokuvateatterissa katsomista.

    Kuvauksellisesti hieno elokuva ja hiukan tuli jopa mouling rouge mieleen.
    :grr::grr: kaksi vihaista hymiötä tälle.
     
  9. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mielestäni elokuva oli mukavaa katseltavaa eikä tuntunut ollenkaan liian pitkältä. Alun huumori oli hauskaa, vaikka katosikin sitten kuvasta aika äkkiä. Draama oli pitkälti uudelleenkierrätettyä, mutta toi kuitenkin elävästi mieleen menneen ajan suurelokuvat tyyliin "Tuulen viemää". Selvästi elokuvassa muutenkin haettiin tuon ajan elokuvien tunnelmaa ja siinä onnistuttiin mielestäni mainiosti.

    Vaimo totesi, että draama ei oikein ottanut mukaansa, mutta itse totean, että eipä se ota Tuulen viemässäkään, eli siinäkin mennään menneen ajan leffojen tyylillä...

    3.5/5
     
  10. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Vaimon kanssa eilen katsottu. Alun nyrpistelevästä hienostoladystä kasvoi aika nopeasti "jätkä", kun piti pikavauhtia opetella karjanajot sun muut maalaistouhut. Vahvasti tietokoneavusteiset kohtaukset hyppivät silmille niin useasti, että lopetin niiden tarkastelun ja keskityin elokuvaan. Hauska ja harmiton pätkä, nenäliina-asteikolla noin 8½-9 ympäristöhavaintojen perusteella.

    Oma arvio: ***½/*****
     
  11. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva oli oikein mukiin menevä. Mielellään tätä katsoi koko elokuvan pituuden ajan (yli 2 ja puoli tuntia). Juoni oli mielenkiintoinen sekoitus, vahva tarina. Eiä tästä mitään puuttunut, mutta ei tämä mikään klassikko ole.

    Harmittaa olla samaa mieltä muiden kanssa eli antaa samat tähdet, mutta kun elokuva ei ansaitse enempää eikä vähempää..

    3½ /5
     
  12. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jotenkin sitä odotti, että se tarina alkaa kulkemaan eikä se sitten kuitenkaan oikein alkanut. Periaatteessa kaikki on niinkuin pitääkin, mutta tarinan kuljetus vain jotenkin töksähteli.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Käsittämätön sekoilu.

    Alku oli Buzzia suht samaan tyyliin kun MR, mutta ei kuitenkaan toiminut: mukahauskaa kikkailua, mutta liian vakavassa historiallisessa puitteessa. Tyyli muuttui radikaalisti leffan edessä ja lopussa oltiin jo överimelodramaattisia.

    IMO tyypillinen ongelmatapaus nykyisin: Liikaa rahaa käytössä, fokus häviää ja ei oikein osata päättää mikä olisi oleellista ja mikä ei.

    2/5
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Karjanajon loppuun asti eli noin puoleen väliin elokuvaa meno oli maistuvaa ja ilmassa oli kunnon vanhanajan romanttista seikkailufiilistä. Maisemat oli komeita ja näyttelijät parhaassa vedossa. Myös huumoripuoli oli kohdallaan. Leffan toisella puolikkaalla homma jotenkin levisi käsiin, eikä hahmoihin saanut enää kunnolla otetta. Vois sanoa, että se kuuluisa punainen lanka katosi. Alku oli kuitenkin senverta vahvaa osaamista, että hyvä mieli tästä jäi.

    ***½
     
  15. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä ollut kovin hyvä elokuva.
    Tuo pikkupoika oli erittäin ärsyttävä ja vammainen.:OI

    Miten Nicole Kidman näyttää noin kamalalta nykyään?
    Ihankuin olisi leikellyt itsensä pilalle? :OI :weep:
    Birthday Girlissä se oli vielä todella kuuma pakkaus. :love:
     
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ymmärtääkseni hahmo ei ollut vammainen.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Oli oikein hyvä elokuva vaikka pituutta olikin aavistuksen liikaa. Jonkin verran ennalta arvattavia sattumuksia oli joukossa, mutta kyseessä oli kuitenkin kokonaisuudeltaan ihan viihdyttävä seikkailu. Vaikka tarina olikin "elokuvatieteellisessä" mielessä naiivi ja vanhanaikainen ja osin sekainenkin, niin se kuitenkin toimi leppoisan harmittomana viihteenä paremmin kuin hyvin. Näyttelijöiden suoritekin oli varsin ensiluokkaista.

    Leffassa oli jotakin samaa kuin Pearl Harborissa, mutta ei kuitenkaan pahassa mielessä. Pesi ja linkosi edellä mainitun.

    Mikäli teosta on pakko joiltakin osin kritisoida, niin kuvallisella puolella saattaa huomioida eri otosten laatuerot. Ainakin BD-formaatissa katsottuna voi helposti nähdä kuinka kuvan laatu vaihtelee otoksesta toiseen: välillä näkymät ovat parasta teräväpiirtoa, sitten SD-tasoista tavaraa ja toisinaan aika outoa CGI -suttua.

    ****/*****
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2009
  18. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä oli monta elokuvaa samassa. Aina kun juoni oli sopivassa kliimaksikohdassa, tapahtuu jotain järjetöntä, joka sitten jatkaa tätä elokuvaa ja vie lisää aikaa.
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Australia on hieno elokuva. Visuaalisesti upea, juoni kulkee erinomaisesti eteenpäin ja henkilöhahmot ovat uskottavia. Jos jotain negatiivista on sanottava, niin olihan tässä melkoinen kasa tarinoita ja erikoisia juonenkäänteitä. Vertaus Tuulen viemään oli mielestäni osuva, sillä siinä on kaikki samat hyvät ja huonot puolet. Ei tämä ehkä ihan normiplazalaisen leffa ole.
     
  20. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tämä leffa oli vedetty ihan läskiksi tai tehty tarkoituksella puhdas lastenleffa. Lähin tätä vastaava leffa on Viidakon Ykä. Kun vähän mietitte, niin hahmot ja niiden taustatarinat on periaatteessa täsmälleen samoja.

    Myönnettäköön, että oli ihan viihdyttävä kerran katsottava elokuva, mutta ei tosiaankaan mikään merkkiteos.