Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan Starbuckilla ja Apollolla ja muilla ruutuajasta nauttivilla. Mutta voisi luulla että elämänlaatu tuollaisessa purkissa on pidemmän päälle surkeaa, ja silloin on johtajasta helppo tehdä syntipukki. Ja monissa varmaan istuu aika kova viha Cyloneita kohtaan.
     
  2. excalibur

    excalibur VIVA LA RESOLUTION! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.01.2001
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    thedigitalbits.com:ista poimittua:

    Universal has just issued a press release indicating that the Caprica prequel pilot film "will enjoy its world premiere exclusively on DVD" on 4/21 (SRP $26.98). According to the press release: "In a groundbreaking move sure to delight fans of the long-running television phenomenon, the feature-length prequel will be available on DVD as a limited-edition uncut and unrated version before the series' broadcast premiere on the SCI-FI Channel in 2010." The DVD version will include feature commentary with director Jeffrey Reiner, executive producer/writer Ronald D. Moore and executive producer David Eick, deleted scenes and 4 video blogs (What the Frak is Caprica?, The Director's Process, The V Club and The Birth of a Cylon). There's even an official promo website. One presumes a Blu-ray version will be available in 2010, with the broadcast and home video debut of the show's first season. FYI, there's no official word yet on the DVD or Blu-ray release of Battlestar Galactica, or the forthcoming movie Battlestar Galactica: The Plan, though we suspect as we get closer to the show's March finale we'll hear more
     
  3. TheDudeDunpeal

    TheDudeDunpeal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neljännen kauden 14. jakso oli täyttä kultaa...
    Alkaa jo nyt harmittamaan, että sarjaa lähestyy loppuaan. Galactican matkaa voisi mun puolesta jatkaa vielä muutamalla kaudella,
    että saatais kaikkiin kysymyksiin vastauksia. Toisaalta, huipulta on hyvä lopettaa.

    Olen vasta hiljattain ymmärtänyt miten hyvästä sarjasta on kyse. Jotain ihme kiksejä Galactican menosta saapi.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2009
  4. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskomattoman hyvä jakso tosiaan, huhhuh! Mary Mcdonnell veti kyllä niin hyvin tuossa jaksossa. Erityisesti siinä, kun Zarek sanoi Roslinille, että Adama on tapettu ja nyt on aika antautua ja Roslin pistää takasin sellasella tunteella, että ei mitään rajaa. Vieläkin väreitä siitä kohtauksesta.

    Muutenkin tuo jakso oli jotain aivan täydellistä, alusta loppuun. Mielenkiintoista nähdä, mitä tämän jälkeen seuraa. Veikkaisin, että kohta törmätään pahoihin cyloneihin ja saadaan vielä sarjan loppuun eeppiset avaruustaistelut. Onhan noita jaksoja vielä, tällä tahdilla voi tapahtua ihan mitä vaan ennen sarjan loppumista.

    Tekijät eivät turhaan hehkuttaneet sitä, että BSG "will end with a bang". Tähän mennessä nämä loppupään jaksot ovat olleet aivan mahtavia. Enkä usko sitä, että se mahtavuus päättyy tähän jaksoon.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2009
  5. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä loistava jakso - jälleen kerran. Vähän ehkä nipottaisin siitä että turhan helposti kapina loppujen lopuksi hoidettiin. (Käytännössä Kara ja Lee kahdestaan hoitivat Galactican sisällä tapahtuneen actionin ihan loppua lukuunottamatta). Ja vähän pidempäänkin olisin mielelläni katsellut tätä kapinakuviota, mutta eiköhän ne kirjoittajat tiedä mitä tekevät kun tähänkin asti tällaista herkkua on tarjoiltu :D.

    Erityisesti pidin jaksossa siitä kohtauksesta missä Tyrol ryömi asevarastoon(?) jotain putkea pitken ja piti juttutuokion sen jonkun vanhan kamunsa kanssa.

    //Ainiin pitää mainita. Adama on ollut alusta asti minulle hahmona vähän sellainen itsestäänselvyys, mutta nyt ihan viimejaksojen aikana olen alkanut pitämään Adamasta. Taitaa sarjan päättyessä jäädä ihan sinne lempparitvsarjahahmojen joukkoon Al Swearengenin, Seth Bullockin, Nate Fischerin ja Malcolm Reynoldsin kanssa. Alkuaikoina BSG:n hahmoja on tuli usein vähän kehnoiksi sanottua, mutta kyllä ne tässä kausien mittaan ovat saaneet paljonkin syvyyttä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2009
  6. TheDudeDunpeal

    TheDudeDunpeal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti päästäisiin näkemään Edward James Olmosia myös tulevaisuudessa kunnon rooleissa. Tulee vanhaa ukkoa melkeimpä ikävä.

    Swear "n" Gen... Ian "Lovejoy" Mcshanea pääsee onneks näkemään vielä tulevissa elokuva rooleissa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2009
  7. Rageros

    Rageros Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkö kukaan, mitä Tyrol katsoi siinä seinässä jakson loppupuolella, kun FTL oli sammutettu? Ainakin minun silmiini se näytti jonkinnäköiseltä repeämältä. Onko Galactica hajoamassa?
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ...ehkä he olisi kaikki kuolleet jos hyppy olisi tehty...

    Ensi viikolla nähdään ?
     
  9. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siltähän se näytti. Ehkä se on se lopun Bang!
     
  10. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellinen jakso missä kapina alkoi oli paljon parempi. Kapinan kukistaminen taasen kävi tosiaan liian nopeasti. Tuli vähän sellainen fiilis katsellessa että sakset oli viuhuneet urakalla leikkauspöydällä että sai koko homman mahtumaan yhteen jaksoon.

    Sinänsä hyvä ettei ns. täytejaksoja ole loppuun laitettu, jokaisessa jaksossa tapahtuu paljon ja isosti, mut olis tätä koko kapinaa ja sen kukistamista voinu käsitellä vähän enempiki.
     
  11. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimman jakson jälkeen olin kyllä niin pihalla koko sekavasta tilanteesta, lähinnä BSG-universumin historiasta, ku vaan voi olla. Nettigoogletus ja battlestar wikit autto hieman (tosin ne on edelleen melko tukossa, en taida olla ainut joka tarttee vähän jeesiä) mut oon silti vähän hukassa.

    Onko Maa Kobol, vai Kobol Maa (ajatellen Maata samana maana kuin tosielämässä)? Kuka hyökkäs Maahan? Kumpi oli ensin, muna vai kana? Missä on Jeijei?

    Äh. Toivottavasti ens kerralla homma selkenee etes hieman, liika miettiminen tekee pahaa. Varsinkin kun on unohtanut ihan liikaa niistä tiedonjyväsistä mitä esim. 1. ja 2. kaudella enemmän tai vähemmän ohimennen annettiin.
     
  12. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuosta kapinavaiheesta on vielä pakko nostaa esille Alessandro Julianin hieno näyttelijätyö, hän pystyi IMHO loistavasti tuomaan esille Gaetaa riivanneet tuntemukset.

    Mitä uusimpaan jaksoon tulee, joku ystävällinen taho varmaankin piirtää meille mind mapit että pysyy tämä "great scheme of things" helposti hahmotettavissa :)

    P.S. Daily Showsta tuttu John Hodgman oli mies paikallaan eksentrisenä aivotohtorina :p
     
  13. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Galactica tykittää, ei voi muuta sanoa. Tauon jälkeen tulleet jaksot ovat kaikki olleet loistavia. Rokkarin kanssa täytyy olla samaa mieltä siitä, että kapina loppui vähän liian helposti. Ensiksi annettiin vaikutelma, että kapinajoukoilla on niin paljon porukkaa takana, että Adaman on käytännössä mahdotonta ottaa Galactica takaisin, mutta yhtäkkiä kun Adama oli pelastettu teloitukselta, oli heillä niin paljon jengiä, että saivat Galactican vallattua helposti takaisin.

    Uusin jakso kovasti selitti, miten kaikki on tapahtunut. Uusimmassa jaksossa vaan oli sinänsä typerästi toteutettu se, miten Galactica alkoi yhtäkkiä halkeilemaan joka paikasta, jopa Amiraalin hytistä.

    Uusimman jakson perusteella väittäisin Galactican historian menneen jotenkin näin:

    - Maa oli olemassa kaikista ensimmäisenä. Ihmiset (eli siis me!) kehittivät robotteja avukseen, jotka lopulta tulivat Terminatormaisesti niin fiksuiksi, että päättivät kapinoida ihmisiä vastaan ja räjäyttää heidät taivaan tuuliin.
    - Tämä Final Five jengi tutki ihmisten kloonausta tai kehon rakentamista, miten sen haluaa muotoilla, sekä aivojen tietojen latausta tähän uuteen kehoon. Tämä jengi rakensi alkuperäisen eloonherätysaluksen Maan kiertoradalle.
    - He ehtivät rakentaa itserakkaasti vain heille itselleen vastaavat kehot, joihin he sitten siirtyivät, eli syntyivät uudelleen, ydinpommien räjäytettyä heidät.
    - Viimeiset viisi syntyivät jossain aikataulussa uudestaan, ja sitten päättivät matkustaa siirtokuntien suuntaan, jossa tiesivät jollain tapaa ihmisiä olevan.
    - Koska heillä ei ollut käytössä Hyperavaruushyppymoottoreita, joutuivat he kulkemaan ylivalonnopeutta kulkevilla aluksilla, joiden ympärillä aika vääristyi (ihan Einsteinin teorioiden mukaan). Heille oli kulunut vain jokunen viikko mutta ulkopuolella oli kulunut kaksi tuhatta vuotta.
    - He saapuivat ensimmäisen cylonsodan aikana siirtokuntiin, ja tajusivat kaiken tapahtuvan uudelleen: Koneet nousivat kapinaan ihmisiä vastaan.
    - Nämä viisi tekivät sopimuksen centurion-robottien kanssa, jotka olivat yrittäneet saada aikaan ihmisen kaltaista konetta, että he tekisivät heille ihmismalleja, jos sota ihmisiä vastaan lopetettaisiin. Cylon vetäytyi sopimuksen mukaisesti.
    - Ensimmäinen ihmismalli, John, nousi kapinaan luojiaan vastaan ihmismäisten tunteiden, kuten kateuden ja vihan takia. Hän tappoi nämä viisi, heidän latautuessaan uusiin kehoihin, poisti heiltä muistot siitä, mitä oikeasti olivat ja antoi heille uudet, valheelliset muistot.
    - John sijoitti heidät ihmisten joukkoon, koska halusi heidän näkevän tulevan kansanmurhan. Jollain ihmeen konstilla kuitenkin kaikki viisi selvisivät...
    - John perusteli sitä hyökkäystä ihmisiä vastaan sillä, että hän haluaa kostaa hänen lajilleen ihmisten tekemän orjuutuksen.
    - Nyt kun eloonherätysalus on tuhottu, tarvitsee John näiden viiden apua saadakseen aikaiseksi uuden sellaisen aluksen. Ilmeisesti uudelleenlataus palauttaa heidän kaikki muistot, koska selkeästi Helen muisti koko tarinan.

    - Sarjassa on viime aikoina hoettu, että kaikki mikä on tapahtunut aikaisemmin, tulee tapahtumaan uudestaan. Ja sillähän viitataan tähän koneiden kapinaan ja siihen, ettei ihmiset opi kerrasta, vaan aina on pakko rakentaa koneita helpottamaan omia toimia.

    - Tämä on ihan spekulaatiota siitä, miten 12 siirtokuntaa syntyivät, mielestäni sitä ei ole mitenkään selitetty. Eli ydinsodasta eloonjääneet ihmiset saivat annettua selkään roboteille, jotka hyökkäsivät heitä vastaan, mutta maa oli niin tuhoutunut, että he päättivät etsiä uuden kodin, jonka he löysivät jostain kaukaa. Tämä teoria tosin kusee mielestäni sen takia, koska heillä ei ollut silloin käytössä hyperavaruushyppymoottoreita, joten heilläkin olisi matkaan uusiin siirtokuntiin mennyt tuhansia vuosia.
    - Toinen vaihtoehto on, että siirtokunnat olisivat olleet jo olemassa, ja he selvisivät maan sodasta sen takia koska eivät olleet siinä osallisena. Tämä olisi itseasiassa toimivampi teoria, koska selittäisi tämän matkustusdilemman ja kertoisi sen, miten sankariviisikkomme osasi matkustaa juuri siirtokuntien suuntaan.

    Nämä kaikki on ihan omia johtopäätöksiä, ilman tutustumista mihinkään wikipedioihin tai muihin juttuihin, joten saatan kyllä olla ihan hakoteilläkin.

    Mielenkiintoisen mytologian on käsikirjoittajat saaneet aikaiseksi! Todella hyvä ratkaisu, että sarjalle annettiin selkeä lopetusajankohta, joten käsikirjoittajien ei ole tarvinnut venyttää sarjaa, kuten välillä tuntui asianlaita olevan. Loppukaudella ei paljon täytejaksoja taida olla.
     
  14. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kapinasta yksi lisäjakso ei olisi ollut pahitteeksi. Samoin hieman olisi voinut kuvata enemmän kapinaan johtaneita syitä eli kuinka epäluulo miehistössä lisääntyi cylon-rauhaa kohtaan.

    Halkeilu tuntui vain typerältä. Miten alus voi alkaa halkeilla sisältä, jos kuori pysyy silti ehjänä?

    Kun siirtokunnat sitten kehittivät FTLn niin miksi ne eivät samantien lähteneet palaamaan Maahaan? Pitäisi nimittäin olla todella pätevä syy että Maan sijainti unohtuisi. Maassa kuitenkin tiedettiin missä siirtokunnat ovat. Vähän ontuva oli selitys.

    Mutta kaikenkaikkiaan loistava sarja. Cavilin monologi ihmisruumiinsa vajavaisuuksista oli loistava.
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jakso ei kyllä yhtään laskenut tasossa edelliseen kahteen verrattuna, vaikka toimintaa ei ollut yhtään. Sensijaan todella loistavaa dialogia. Cavil-Ellen, Andersin tarinoinnit ja tykkäsin myös Leen "we're not capricans anymore, we're from Galactica, we're from Colonial One..." puheenvuorosta. Aivan loistavaa settiä.

    Ja tosiaan mytologiaa valotettiin kanssa kivasti.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2009
  16. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä edellisten postaajien kanssa, BSG:n kaikki tauon jälkeiset jaksot ovat olleet todella hyviä ja tämä jatkoi sitä perinnettä vaikka siirryttiinkin nyt täysin dialogiin perustuvaan juttuun. BSG osaa molemmat tyylit erittäin hyvin, tässä jaksossa tuli todella paljon mielenkiintoista dialogia. :thumbsup:
     
  17. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kun näitä paljastuksia on nyt tullut vähän enemmänkin, niin tuli vain mieleen että olisiko tuolla kadonneella Daniel-Cylonilla jotain tekemistä Kara Thracen kanssa. On vieläkin vihjailtu, että myös Kara olisi cylon ja ehkä ihan aiheesta jos ottaa sen erikoisen henkiin heräämisen huomioon. Toisaalta Daniel oli ilmeisesti kuitenkin mies, eli tuskin Kara on tuo kadonnut malli.
    Tähän liittyen minua ainakin mietityttää se, että miksi juuri Karan isä on jätetty mysteeriksi kaikille. Hänestä ei tiedetä juuri mitään ja hänestä ei taida olla edes valokuvaa. Ehkä hänen isänsä ei liity millään tavalla mihinkään, tai sitten hänet on jätetty tarkoituksella pimentoon jotta lopussa selviäisi jotain merkittävää.
     
  18. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai mitäs jos Karan isä oli cylon ja äiti sitten ihan tavallinen ihminen. Eli Kara olisikin ensimmäinen cylonin ja ihmisen risteytys.
     
  19. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitäs se Kara poltti siellä maassa sitten?

    Jännää on :)
     
  20. bugweep

    bugweep Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin, yksi mieleenkiintoisimmista tv-sarjojen mytologioista on vihdoinkin aukeamassa. viime jaksossa selvisi todella paljon asioita, mutta paljon on kyllä vielä pimennossakin. Lähinnä tämä koko sykli on sekava.

    4x11 jaksossa kerrottiin että 13. "ihmisten heimo" olikin cyloneita kaikki. Itse päättelin kaiken alkaneen kutakuinkin niin (sisältää myös spekulaatiota kun ei vielä itse sarjassa ole paljastettu kaikkia palasia), että alkuperäinen planeetta ihmiselämälle oli tämä Kobol. Osa Kobolin ihmisistä alkoi sitten jossain vaiheessa tavoitella kuolemattomuutta ja kehitti uusia kopioita kehoistaan, joihin ne sitten pystyi lopulta downloadamaan omat tietoisuutensa ja sillä tavalla saavuttamaan sen kuolemattomuuden.

    Jossain vaiheessa homma jakautui kuitenkin niin, että jäljellä olleet tavalliset ihmiset otti ja lähti kobolista, perustivat nämä 12 heimoa ja siirtyivät toisille planeetoille asumaan. Sitten puolestaan nämä uusiin kehoihin downloadatut ihmiset (joita myöhemmin cyloneiksikin alettiin kutsua, kun tavisihmiset rakensi ensimmäisen robottisukupolven näillä uusilla planeetoilla) lähtivät omille teilleen toiseen suuntaan.

    Syitä tähän eroamiseen voi olla monia, mutta epäilisin että osa ihmisistä ei hyväksynyt tätä kuolemattomuuden tavoittelua ja erimielisyyksien takia (oliko kobolkin pommitettu maan tasalle vai oliko se vaan rappeutunut asuttamattomuuden takia? en muista enää) 12 normaalien ihmisten heimoa jatkoi muualla elämäänsä ilman näitä "alkuperäisiä cyloneita". Nekin päätti sitten lähteä uudelle planeetalle, maahan. En tosiaan muista että missään olisi mainittu että Kobolilla olisi käyty aikoinaan sota, siksi päättelin että tää eri suuntiin lähteminen johtui vain moraalisista erimielisyyksistä näiden kuolemattomuutta tavoittelevien ja tavallisten pulliaisten välillä. Enkä osaa sanoa että oliko näitä robotticyloneita jo kobolilla, jotka aiheutti ehkä siellä mahdollisesti tapahtuneen confliktin, vai kehitettiinkö siellä vaan suoraa nämä humanoidimallit joista syntyi tuo 13. heimo.

    Noh, kuitenkin.

    Tarpeeksi kauan maassa asuttuaan 13. heimo loi uuden sukupolven robotteja avukseen. Nää ihmis -cylonit oli siinä mielessä täydellisiä että ne pystyi lisääntymään loppujen lopuksi normaalisti, mutta sitten kun niiden luomat uudet centurionit nousi kapinaan niin niiden piti varmistaa selviytymisensä ja nämä final five - cylonit keksivät sen resurrection -homman uudelleen (joka siis alkoi jo Kobolilla kun alkuperäiset tietoisuudet siirrettiin uusiin kopioihin vanhoista kehoista) ja ne ehtikin downloadata itsensä pois maasta ennenkuin uudet centurionit nuketti sen maan tasalle. Final five päätti lähteä varoittamaan näitä muita 12. heimoa etteivät tekisi samaa virhettä, mutta se matka kestikin sitten niin kauan että kun ne pääsi perille niin ne huomasi että se sama tapahtuu jälleen kerran uudestaan, vain eri paikassa. Sitten ne teki diilin ihmisten rakentamien centurioiden kanssa että ne auttaa niitä tekemään ihmismalleja jos se sota loppuu. Ne loi 7 (tai siis ilmeisesti kahdeksan) uutta ihmismallia jotka sitten alotti tän uudessa minisarjassa alkaneen sodan.

    Näin pääteltynä sain kokonaiskuvaan jonkunlaista järkeä, vaikka tietysti aukkojahan tuossakin on.