Wrestler, The (Darren Aronofsky / Mickey Rourke)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.11.2008.

  1. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Loistava, riipaiseva, koskettava, elämänmakuinen ja traaginen. Tuossa nyt muutama adjektiivi kuvailemaan tätä yhtä ainakin omasta mielestäni tähänastisen vuosituhannen parasta elokuvaa. Periaatteessa melko erilainen elokuva mitä odotin, mutta tässä tapauksessa onneksi menikin niin että odotuksista mentiin yli niin kirkkaasti ettei huolen häivää. Rourkelta ehdottomasti Oscarin arvoinen suoritus, mutta muita kanssakisailijoita sen pahemmin näkemättä on toki hivenen vaikea arvioida sen tarkemmin kenelle pysti sitten kuuluisi.

    Evan Rachel Woodin hahmoa on jossain kritisoitu 'ylimääräisenä', mutta tarinan kannalta oli kyllä erittäin hyvä että tämä oli mukana, kuten myös aina ihastuttava Marisa Tomei.

    Tämä on nyt niin tuoreeltaan nähtynä että pitäisi vielä hivenen kerätä ajatuksia leffan tiimoilta, mutta kyllä tälle uskaltaa lähes täydet pojot pätkäyttää, eli 4 1/2 / 5
     
  2. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jokunen viikko sitten tämä tuli käytyä katsomassa, oli Jyväskylässä Fantasian sali melkeinpä tyhjillään. Taitavat täällä kotomaassa ihmiset jonkun verran karsastaa sitten kai leffan aihepiirinä olevaa wrestlingiä (huomasi takana istuvista poplarityypeistäkin kommenttiensa perusteella, että TV:ssä on tainnut enemmän pyöriä se Pi kuin vaikkapa CZW.) Itse lähdin leffaan jo valmiiksi oletuksen kanssa että varmasti tulee kolahtamaan, koska diggailen muutenkin showpainia, kasarirokkia, Rourkea jne. mutta siltikin ylitti kaikki odotukset.

    Voin kyllä yhtyä joka sanaan. Veti maton alta loistavuudellaan. Pitkästä aikaa leffa joka herätti tunteita. Koskettava, toisaalta taas lämminhenkisiä kohtauksiakin oli mukana. The Ram tuntui todellakin aidolta hahmolta, eikä Rourke "paistanut" läpi. Soisin kyllä Oscaria miehen suuntaan menevän. Täydet kympit kyllä meikältä.
     
  3. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauhean hehkutuksen painostamana piti tämäkin leffa sitten katsastaa. Vaikka moni oli jo vuolaasti kehuja antanutkin täällä niin muita ennakko-odotuksia ei oikein ollut. Jonkin verran joskus on tullu Ramin harrastamaa lajia seurattua, tosin enemmän ehkä sivusilmällä. Rourke on myös mahtava näyttelijä, joten odotukset ehkä roolisuorituksen suhteen oli korkealla. Kun nyt jo Oscareitakin jaellaan:)

    Lopputekstien alkaessa pyöriä olo oli kyllä jotenkin sanaton. Vaikea kuvailla edes.. Ehkä mykistyminen voisi olla oikea sana:) Jotenkin vain leffa iski ja jäi miettimään että olipa siinä elokuva. Rourken hahmo oli erittäin aidontuntuinen ja monessa kohtaa nousi oikein sympatian tunteet tuota kehäraakkia kohtaan. Tämä leffavuosi ainakin alkoi lupaavasti.. Pidellään peukkuja että jatkuu yhtä hyvissä merkeissä.

    Täydet pisteet ei ole kaukana. Mutta kyllä tämä täytyy omiin kokoelmiin saada jossain vaiheessa ja katsoa pariin kertaan uudestaan läpi. Ehkä se sitten on täyden kympin arvoinen.

    4½/5
     
  4. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin 4 tähtee lähtee, mutta
    miten se loppui niin yht´äkkiä töksähtäen? Ei kerrottu, miten sitten kävi. Kuoliko Rourken hahmo siihen viimeiseen hyppyyn, vai? Jos kuoli, niin olisin kaivannut, miten olisi sen jälkeen esim. näytetty Randyn tyttären reagointia asiaan jne.

    Sekin jäi vaille vastausta, oliko Randyn tytär oikeasti lesbo, vai luuliko Randy vain niin.

    Rourkelta kyllä hieno suoritus, mutta piirun verran jäin vielä kaipaamaan elokuvalta koskettavuutta, kun elokuvaa on hehkutettu riipaisevuudesta.

    Ja eikä Tomei ollut niin paljoa alasti (eikä paljoa läheltä), mitä joidenkin kirjoituksista päätellen täältä luulin.:(

    Aika hyvää musaa oli kyllä leffassa, täytyy harkita soundtrackin ostoa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2009
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hmm ja hmm ja antaakohan edes kuvaushetken tapahtumat osviittaa että kuis (jutun lopussa tuosta)...
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minusta ainakin lopetus toimii paljon paremmin nykyisellään.
     
  7. Murmeli

    Murmeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan näin. Kun vielä Springsteenin kappaleen alkaessa musta ruutu pysyy hetken aikaa ennen kuin lopputekstit lähtevät pyörimään, oli se täydellinen lopetus tälle leffalle.

    Siinä ei pilata hetkeä sillä, että saliin tulevat valot heti ja ihmiset pukevat päälle ennen kuin päästään edes kunnolla lopputekstien alkuun.
     
  8. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli se tavallaan tosi hieno lopetus, mutta se jätti kysymyksiä auki. Miten sinä (ja muut elokuvan nähneet) tulkitsit asian?: Kuoliko Randy siihen paikkaan, kun elokuva loppui (eli sen hypyn jälkeen)?
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2009
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No mutta tässähän se jätettiin juuri katsojan itsensä päätettäväksi. Turha kaikkea on valmiiksipureskeltuna antaa tarjolle. Pohdi mikä mielestäsi olisi hyvä jatko viimeiselle kuvalle ja se on sitten aivan yhtä oikea vastaus kuin kenen tahansa muun mielipide tai teoria.
     
  10. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärrän, tällainenkin ratkaisu on jännä, että annetaan katsojan päättää, mutta mietin vaan sitä, onko ohjaaja/käsikirjoittaja edes miettinyt itse, miten Randyn käy. Tavallaan hienosta lopusta huolimatta, itse olisin toivonut kuitenkin, että oltaisiin näytetty, miten siinä kävi, sillä nyt se jäi vähän kaivertamaan, kun ei tiedä, miten sitten kävi. Nythän vaihtoehdot varmaan on A) Kuoli B) Joutui sairaalaan, mutta jatkoi elämää, mutta vapaapainiura loppui. Jos selvisi hengissä, niin olisi lisäksi ollut mukava tietää, miten Randyn ja hänen tyttärensä välinen suhde olisi kehittynyt, eli että hylkäsikö tytär lopullisesti Randyn. Mutta, jos on ohjaajan/käsikirjoittajan taholta mietitty, miten Randyn tuossa tilanteessa kävi, johon leffa loppui, niin luulen todennäköisemmän vaihtoehdon olevan, että hän kuoli siihen, sillä niin huonosti hän ennen sitä voi, ja jotenkin tunnelmaa vietiin siihen suuntaan, että kuolema tulee.

    Tai sitten ohjaaja jätti avoimella lopulla portin auki sille, että joskus tulee vielä jatko-osa Wrestleriin, mutta tuskin.

    Olihan elokuva melkein 2-tuntinen, mutta tätä elokuvaa olisi katsonu pitempäänkin, esimerkiksi Randyn ja hänen asiakkaidensa välistä kanssakäymistä lihatiskillä olisi seurannut mielellään enemmänkin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2009
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Oma (ja käsittääkseni aikia yleinen) tulkintani on seuraava:
    Sillä, kuoliko The Ram tämän viimeisen matsin seurauksena fyysisesti ei niinkään ole merkitystä kun taas sillä, että ottaessaan osaa kyseiseen otteluun tämä tavallaan tuhosi nekin viimeiset 'normaalin' elämän rippeet jotka elokuvan aikana edes jotakuinkin saatiin kasaan. Faktahan on että mies oli tässä vaiheessa pelkkä varjo entisestään, jonka elämästä (jos sitä siis enää on) puuttuu pian sekä se rakkain ja tärkein asia, paini, että myös kaikki merkittäviksi määriteltävät ihmissuhteet.

    Juuri tästä syystä elokuvan loppu kyllä toimi mahdottoman hyvin, itse ainakin tykkään mietiskellä näinkin puhuttelevan elokuvan jälkeen mitä sen hahmoille itseasiassa tapahtui.
     
  12. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Loppuhan oli lopputekstien päällä soivaa biisiä myöten liki täydellinen.
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Hieno ja koskettava elokuva. Rourke näyttelee niin hyvin, että tuntuu kuin katselisi melkein dokumenttia jostain oikeasta painijasta. Lopputekstien rävähtäessä ruutuun tuntui olo todella haikealta. Rourke näyttelee niin hyvin, että tekee pahaa katsoa elokuvan sankarin toilailua/rämpimistä elämässään. Täytyy myöntää, että Rourken oman elämän samankaltaisuus elokuvan hahmon elämän taaperrukseen nostaa suorituksen arvoa. On ihmeellistä, miten syvältä suostakin voi nousta takaisin parrasvaloihin.

    Ei tätä ihan kenelle voi suositella, mutta ainakin miehille tämä tarjoaa hienon tarinan vapaapaini aiheen ympärillä. Muutama ajatus vielä spoilerien alle.

    Sydänkohtauksen jälkeinen meno kohti lopputaistelua tuntui pahalta katsoa, kuten myös lihatiskin sormen survominen leikkuriin.
     
  14. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Itse tulkitsin niin, että mies päätti kuolla saappaat jalassa. Normaalielämä ei onnistunut millään, kun mies osasi elää vain kehässä. Aikaisemmin se katselikin vähän niitä vanhoja vapaapainioita fanitilaisuudessa. Jalkaa palasina ja toinen nukkuu pyötänsä ääressä odottamassa faneja, joita ei tule. Siinä olisi ollut painin tulevaisuudenkuva.
     
  15. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno elokuva. Huikea suoritus Rourkelta jonka muistan lähinnä 80-luvun coolina "pahana poikana" ja uskottavan autenttisen tunnelman Aronofsky on saanut luotua aiheen ympärille.

    Ja uskottavuutta ainakin omissa silmissä lisää elokuvan budjetti joka oli hollywoodiin erittäin kevyt 6 miljoonaa dollaria.

    Tämä nostaa esille hyvin hollywoodin rahan käytön, 10% tai jopa alle normaalista kassamagneettibudjetista riittää oikein hyvin menestyvään elokuvaan.

    Muutenkin itse olen sitä vastaan että katsojia haetaan "kuumilla"(kallillla) näyttelijöillä jotka vievät ainakin suuren yleisön katseen pois ohjaasta ja castingista. Netistä löytyy tavallaan juuri tähän liittyen tarinaa kuinka Aronofsky ei saanut mieleltään rauhaa ennen kuin Rourke oli kiinnitetty Ramin rooliin, hän taisi olla ainoa joka uskoi tähän.
    http://www.moono.com/news/news09170.html

    :):):):):)


    Iso
     
  16. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Elokuvallisesti menestyvä ja kerää palkintoja mutta on ne lippuluukun tulotkin tällä kertaa sen 10% siitä box-office hitin kassasta.
     
  17. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin sanottu siellä takana.

    Rouke 5/5
    Leffa 3/5

    Annetaa yhdistetyksi arvosanaksi sitten vaikka 4-/5

    Leffa ja juoni oli jotenkin miljoonaan kertaan nähty eri sovituksilla ja puolessa välissä jo tietää mihin tapahtumaan ja miten leffa loppuu.

    Ja noihin mitä täällä spekuloitu:

    Kyllähän se kuoli selvästi lopussa. Die with you boots on. Ei juurikaan halunnut jäädä samanlaiseksi hylkiöksi kuin ne muut mitä siinä yhdessä kohtauksessa katseli. Sanoi että ei ole wrestling ulkopuolisella maailmalla mitään annettavaa.

    Hauska vertaus oli jo itse leffassa ku se nainen puhui Passion of the Christ leffasta.. Tämä leffa oli Mickey Rouken Passion of the christ. Miestä koiteltiin koko leffa ja lopussa "ristiinnaulitsi" itsensä. Jotenkin liian selvästi ohjaaja halusi minusta nimenomaan kertoa että mies halusikin lopussa kuolla koska elämällä ei ollut mitään annettavaa paitsi wrestling.

    Jotain muuta ois saanu kyllä keksiä leffan loppuun, puolesta välistä asti tiesi että se 20v matsi tulee tapahtumaan ja että Rouke kuolee siinä.
     
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Kyllä se jäi henkiin.
     
  19. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0

    En ihan tuotakaan tarkoittanut. Ei edes 10% tuotoista jos verrataan Dark Knightiin jolle kävi vielä (niin ikävä kuin se onkin todeta) hyvin että pääosanesittäjä koki traagisen lähdön pr-kamppanjan aikana. En ehkä itsekään lähtisi suosittelemaan Batmanin tekemistä 6milj $ budjetilla.

    Itse hain toisenlaista vertausta, esim Aronofskyn edellinen Fountain joka ei ollut huono elokuva, mutta tuotto oli vajaa puolet budjetista. IMDB:n ja Wikipedian tietoja: Budget 35milj$ ja Gross 15milj$.
    Wrestler 6milj$ ja Gross 16milj$, jo liki kolminkertaistanut budjetin ja vasta on tulossa euroopan suurille alueille mm Saksa, Ranska, Espanja.

    Ainakin mun kriteereillä menestyvä myös lippuluukulla kun muistetaan tuo budjetti.


    Iso
     
  20. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yksi sellainen nyrkkisääntö kuulemma on, että elokuva alkaa tehdä voittoa vasta sen jälkeen kun se on hankkinut budjettinsa tuplasti takaisin esim. lippuluukuilla. Eli että vaikka 100 miltsin budjetilla tehty leffa alkaa "kannattamaan" vasta siinä vaiheessa kun se on tahkonnu 200 miltsiä Box Officessa. Ja täytyy toki myös muistaa, että DVD-markkinat ovat nykyään loppurivin kannalta vähintään yhtä merkittävät kuin elokuvateattereiden lipputulot. Vissiin jopa jonkin verran merkittävämmät.