Sony W4500 tyyppivika...

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana HienoKaveri, 06.11.2008.

  1. HaVah

    HaVah Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienonkaverin kommentteihin oma kokemus. Telkku tosin on Samsungin LE46A766 mutta hänen korjauksensa ei välttämättä ole huuhaata.

    Omassa telkussa oli tiivistettä infrapunavastaaottimen edessä. Joten se toimi hiukan heikosti. Tuon poistamiseen piti siis kutsua huoltomies. Kotona sitten telkku auki, tiiviste pois ja telkku kiinni. Helppoa ja nopeaa...

    Illalla sitten huomasin leffaa katsellessa että vasempaan yläkulmaan oli hiukan ilmestynyt pilveilyä... koska ruuvit oli jo "korkattu" uskaltauduin löysyttämään hiukan tuota vasemman yläkulman ruuvia. Pilveily katosi.
     
  2. tro

    tro Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony 45W4500, Gigantista hommattu 19.12.2008. Valmistuskuukausi 11/2008 & Espanja.

    Clouding'ia pitkin poikin ruudun pintaa, varsinkin kulmissa isoimmat pilveilyt.

    Onneksi on Gigantin 30 pvän palautusturva niin ei itketä, jossei tosta vähene. Toisaalta yllättävän vähän normaalissa katselussa häiritsee.
     
  3. Pumas

    Pumas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään palautin omani Giganttiin, jossa se mukisematta otettiin vastaan. En kuulemma ollut ensimmäinen palauttaja...
    En uskaltanut ottaa uutta tilalle, joten vaihdoin liikettä ja tv-mallia ja nyt on koekäytössä 46Z4500. Ei näy ruudussa valovuotoja eikä pilveilyä! :thumbsup:
     
  4. jone.z

    jone.z Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, pariviikkoa sitten hommasin 40W4500 töllön. Pitkään keskustelin kotimaisen liikkeen kanssa hankinnasta heiltä vs. verkkokaupasta, saivat sitten vakuutettua että heiltä hankittuna on Hirvivoxin hyvät edut, kuten loistava takuun ja huollon toimivuus ongelmatapauksissa, haetaan ja palautetaan kotiin tms. puppaa, eli heiltä sitten hankin vaikka hinta oli jonkun verran verkkokauppoja kallimpi. No vein koneen kotiin ja kytkin Noidan kaapeliin, kaikki näytti ihan OK:lta kunnes tuli mustaa kuvaa tai pimeitä kohtia lähetyksiin, joka kulmassa paistoi isot pilvet. Noo eikun yhteys Hurvoxin liikkeeseen ja sieltä sanoivat että no se nyt on ominaisuus nuissa LCD näytöissä et koita tottua ja et sulla nyt kävi huono onni ton kappaleen kanssa, phuuuh, no lupasin palauttaa sit koko laitteen, no eipä onnistunut, sanoivat kauniisti et olisit ostanut verkkokaupasta niin olisi ollut palautusoikeus, phuuuuh, no sain sit huollon tiedot ja eikun soittelemaan sinne, joo ja kuulemme pilvet häviää kun katselee parikuukautta, phuuuuuh, no kävivät kuitenkin hakemassa huoltoon ja viikon jälkeen ilmoittivat että nyt on huollettu = löysätty paneelin kiinnitystä ja jäljelle jääneet pilvet kuulemma voivat hävitä parissa kuukaudessa, phuuuuuuuuuh. Ja sviddu ne melkein lisäänty tuon operaation jälkeen.... No pitänee sitten kai otella suoraan Sonyn kanssa tuosta pilveilystä, pakko saada vaihdettua vielä tuo 2vk vanhan masiinan pilvettömään versioon. Eikai ne voi viallisia tuotteita olla vaihtamatta, ottakaa ihmeessä yhteyttä sinne kaikki muutkin joilla samaa ongelmaa jotta heräävät siellä Sonyllakin... Niitä on meinaan myös täysin pilvettömiä versioita, käykää vaikka Tammiston Hirvoxin mallikappaletta katsomassa.... Mua ainakin sviduttaa katsella kuvan mukaista 'tasaisen mustaa' taustaa, olkoon vaikka tummanharmaa kunhan on tasainen....
     
  5. Antila

    Antila Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun katsoo edellisenkin juttua, niin ihmettelen että miksi joku vielä menee ja ostaa kyseistä sontaläjää, vaikka on tätäkin palstaa lukenut?!
     
  6. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori, kun tuun tänne sonin puolelle kirjotteleen, mutta omassa sampassani oli vasemmassa yläkulmassa valovuoto. Tein juuri niin kuin edellinen kaveri kirjoitti ja pilvi häipyi saman tien. Taitaa tehtaalla olla ruuvarit kalibroimatta, koska vääntelevät ruuvit liian tiukalle. Rohkesti vaan ruuvaileen, ei mullakaan ruuvailusta mitään jälkeä jäänyt.
     
  7. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä avasin omani ja löysäilin paikkoja. Tällä ei ollut pilveen mitään vaikutusta. Mullahan on yksi läikkä alaoikealla joka kattaa noin 1:20 ruudun pinta-alasta.

    EDIT: Ja tämä tapahtui siis unessa, en toki omaa takuunalaista telkkariani avannut. Siellä ei muuten ole mitään sinettejä eikä ruuveista näe onko niitä kierretty auki.
     
  8. kesäpoika

    kesäpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alla on linkki kuvaan, josta näkyy mitä asiani koskee. Teeveenä on 40w4500. Tuossa kuvanotto hetkellä leffa pyörii ps3:ssa ja tarkkuutena 1080/24p. Onkos toi ihan normaalia, että kuva piirtyy tuolla tavalla? Samaa esiintyy välillä myös norm. teevee lähetyksissä. Ajattelis että vähintäänkin full hd materiaalissa ei esiintyisi tuollaista. Teeveen asetuksina TM:n 32:lle suositellut säädöt.

    http://www.munkuvat.org/kuva/171314

    Edit: Eli tuossa kuvassa taivaan piirtyminen ihmetyttää. Häivitys vaaleansinisestä tummansiniseen eri ole tasainen.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2009
  9. Niku

    Niku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tv:ssä kontrastin korostus päällä? Ainakin meikäläisen 46W4500:ssa jo asetus "matala" lisää tuon color banding -ilmiön näkyvyyttä selkeästi. Riippuu toki paljon materiaalista, digitv-lähetyksissä tuota näkyy varsin usein ja häiritsevästi, laadukkaalla leffamateriaalilla harvemmin.

    Kannattaa myös tarkistaa, että ps3:ssa on valittuna Y Pb/Cb Pr/Cr -ulostulo ja Super-White (ja RGB rajattu, jolla tosin ei ole noiden muiden asetusten jälkeen leffakäytössä merkitystä, mutta peleissä kyllä).
     
  10. jone.z

    jone.z Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    :sick: No niin, nyt on siis tuon sontaläjän kanssa käyty läpi viralliset reklamaatiot ja Sony on ystävällisesti sitä mieltä, että kyllä kuluttajan nyt on nieltävä nuo pilveilyt ja yleensäkin tumman kuvan epätasaisuus = keskeltä tumma ja vaalenee somasti molempia reunoja kohden. On kuulemma malliin kuuluva ominaisuus ja ei oikeuta vaihtoon. Eli älkää ihmeessä sortuko Sonyn W4500 malleihin jos ette pääse ensin tarkastamaan panelin 'ominaisuuksia', niitä siis on myös virheettömiä, ainakin kaikki esittelykappaleet mitä olen liikkeissä nähnyt. No Hirvox lupas kuitenkin vaihtaa ko. töllön mutta ei Sonyyn vaan toiseen merkkiin. Harkinnassa olisi nyt Samsung 40A796 tai 40A866, sopivan välirahan kera tosin, mutta kuitenkin. Eli Hirvox toimii, Sony EI!!!

    Sony 40W4500: älä osta, ellet voi varmasti palauttaa!!!
     
  11. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi mielenkiintoista tietää mitä kuluttaja-asiamies sanoisi tälläiseen asiaan. Selvähän se on että jos kuvassa on selvästi vikaa niin tuote on viallinen. Hifistelijöiden jutut erikseen mutta jos täysin tumma kuva on täynnä vaaleita läikkiä niin ei se ihan kunnossa voi olla.

    Kaiken lisäksi jos Sony sanoo jotain asiaa ominaisuudeksi niin se tulee mainita tuotteen yhteydessä (mainokset, manuaali jne.). Muutenhan kaikki viat on helppo laskea "ominaisuuksiksi".
     
  12. jone.z

    jone.z Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, niin olisi mutta kestää kuulemma käsittely kuluttajalautakunnassa, vai mikä se nyt on, sellaiset 8-12kk, että pitää vakavasti miettiä tuo jälleenmyyjän tarjous asiasta.... No kait tuota vois katsella, mutta kun tuppaa puskemaan svidutus päälle aina tummina hetkinä... Niin ja ne läikät kuulemma ehkä haalenevat ajan kanssa, ehkä jopa häipyvät olemattomiin, onhan täällä annettu erilaisia hieronta tai makuutus ohjeitakin ongelman poistamiseksi, pitäisköhän koittaa keskustella sen kanssa nätisti kaupan päälle... Mutta odottele nyt sitä kuukausi tolkulla että josko tänään musta olisi tasaisen tummaa... kele... Jos siis veis koko roskan pois, niin saattaisi päästä ongelmasta eroon kerta heitolla;)
     
  13. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihda ihmeessä toiseen merkkiin, kummasti svidutuskin lakkaa. Itse saman rumban kokeneena ymmärrän hyvin tuntemuksesi. Itse vaihdoin Pioneerin Kuroon. Mutta tossa kokoluokassa se ei ole vaihtoehto. Eiköhän Sampalta löydy sopiva malli tarpeisiisi.
     
  14. Mogge

    Mogge Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi itse sain toimivan telkun, mutta eihän tämä telkkarin osto tuollaista arpapeliä saisi olla. Hieno juttu, kun Hirvox tulee hommassa vastaan. Toisessa threadissa oli kerrottu tuon Samsungin A866:sen ongelmista, mutta mitä ilmeisimmin kys. malliin ollaan juuri saatu uusi päivitys, jolla viat ollaan saatu poistettua. Eli eiköhän tämä vielä tästä iloksi muutu - vaikkakin pienellä välirahalla :)

    ------

    EDIT: Ilmeisesti tuo A866:n uusi päivitys ei ollutkaan uusi, eli ongelmat eivät ainakaan vielä ole poistuneet.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2009
  15. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täydellistä telkkua ei ole eikä tule, aina on jotain oli merkki mikä vaan.
    Ongelmat vaan vaihtuvat toiseksi ja vitutus kasvaa.

     
  16. jehu80

    jehu80 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainoa ongelma, joka minulla on 40W4000 kanssa, on se, ettei musta ole mustaa (huomaa vain hämärässä/pimeässä huoneessa), mutta toisaalta ei se ole sitä vielä missään LCD:ssä. KURO varmaan olisi tuon suhteen parempi, mutta plasmassa häiritsee muut asiat. Kokonaisuutena olen televisiooni tyytyväinen ja aion pärjätä sillä pitkään, sitten kun seuraavan joskus vuosien kuluttua hankin - onko se sitten vaikka OLED? - niin eiköhän musta ole mustaa kaikilla laitteilla.
     
  17. kesäpoika

    kesäpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin myyjäliikkeessä ihmettelemässä ko. ongelmaa sekä kyselemässä vaihtoehtoja w4500 valovuoto-ongelman ratkaisuksi. No, standardimyyjäsetä totesi tuohon kuvan piirtymisongelmaan, että ongelma poistuu jos teeveessä on 10 bit paneeli ja että blueray leffoissa tuota ongelmaa ei ainakaan esiinny. Tulipa todettua kerralla myyjän ammattitaito.:hitme:

    Valovuodoista totesi vain naureskellen, että on ominaisuus koita kestää. No, en kestäny, vaadin kaupan purkua ja rahat takaisin. Mainostipa myös, että hänellä itselläänkin on sama teevee (kuinka ollakkaan) eikä siinä mitään vikaa ole tai jos on niin ei häiritse. Entäpä jos minua itseä häiritsi oman teeveen valovuotovika? Eikä ollut myöskään koskaan kuullut kenenkään palauttaneen 40w4500 teeveetä. Hassua.
     
  18. jherra80

    jherra80 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2008
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse mainitsin Veikon Koneen myyjälle tästä pilveilyongelmasta koskien W4500 mallia ja myyjä sanoi että on kuullut samaa mutta heille ei ole palautettu yhtään mallia ja kuulemma riippuu siitä mistäpäin eurooppaa W4500:set tulevat.

    Noh tehtiin sitten kaupat 46" mallista ja olen ollut tosi tyytyväinen vaikka pari satkua maksoi enemmän kuin olisi tilannut verkkokaupasta: ei mitään pilveilyä, suomenkielinen ohjekirja mukana jne. ja vehkeen sai jo parin päivän päästä kauppojen tekemisestä.
     
  19. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    joopa joo, kaikki W4500 tulee samasta tehtaasta, miten voisi kuvassa olla eroa riippuen mistä maasta ne tulee. Salaliittoteorioita taas kerran:D

     
  20. Belhan

    Belhan Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eikös noita nyt ole ainakin Spain ja Slovakia versiot ?