HD -ääniformaatit HTPC:llä/vahvistimen hankinta

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana ZED, 05.04.2008.

  1. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Murosta kopioitua:

    http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t566479,30

    9.1 versio tunnistaa HDMI:llä kiinni olevat AV-vahvistimet HDMI-laitteeksi, eli ei enää ongelmia EDID:in lukemisessa. Aiemmat versiot näkivät vahvistimet (ainakin suuren osan niistä) DVI-laitteina, eivätkä suostuneet antamaan audiota HDMI:n kautta ulos lainkaan. Homman pystyi kiertämään värkkäämällä itse oman .inf tiedoston, mutta enää ei tarvitse niin syvällistä "harrastuneisuutta" asian hoitamiseksi.
     
  2. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jahans, joku tais tosissaan tympiintyä tohon huonoon atin hdmi/vahvari tukeen, niin äkiäpä tuo korjaus siltä osin tuli, mutta hyvä näin.. :thumbsup:
     
  3. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo toiminta vieläkään ihan sulaa hunajaa ole.

    Kuvan saa (Denonissa kiinni olevaan) televisioon (W4000), mutta laitteet pitää kytkeä päälle tietyssä järjestyksessä.

    Alkutilanteessa televisio pois päältä, denon pois päältä, ja ccc:ssä monitori (E2400HD DVI:n päässä) main displaynä, monitori+denon cloned tilassa. Tämän jälkeen ensin televisio päälle, sitten denon päälle, ja sitten denonin vaihto main displayksi. Nyt näkyy kuva sekä monitorissa että televisiossa. Poiskytkentä päinvastaisessa järjestyksessä: ensin monitori main displayksi, sitten denon pois päältä, sitten televisio.

    Mikä tahansa muu järjestys aiheuttaa monitorin välkkymistä ja räpsymistä, ja välillä aiheuttaa sen pimenemisen "out of range" virheilmoituksen kera. Joskus tuosta selviää boorilla, joskus vaatii ajureiden uninstauksen safe modessa.

    Eilen olin koneella surffailemassa ja kuuntelin denonilla radiota, kun vaimoke kytki televisioon virran -> monitori pimeäksi ja catalystien uninstaus. Ihanaa.
     
  4. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan liian vaikean kautta teet tuon monitorin ohjauksen/näytön vaihdon mielestäni. Itsellä tasan kaksi näytön tilaa, monitori ja tv. Ei siis kloonia.. Suorat tilat näppäinyhdistelmillä. Itse ohjelmoinut atl+1 ja alt+2. Jos kloonia ei oikeesti tarvii esim. näytöt eri huoneissa, kyseinen toiminto on turha ja todennut lisäks, että tekee kuvatunlaista härpäkkiä. Ei liittyne ajurin ohgelmiin, lähinnä ohjelman käyttöön.
     
  5. tahvaja

    tahvaja Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen hankkimassa uutta näytönohjainta ja vahvistinta otsikon mukaiseen meininkiin. Ketjun läpi lukaiseminen ei kyllä suoranaisesti rohkaissut projektin aloittamiseen..

    Joka tapauksessa, Onkyo 606 on ollut listan kärjessä vahvistimista. Bluray-toistoon koneelta löytyy Power DVD 9 (ei ultra), muita HD-tiedostoja pyörittelen MPC:lla joka on tarkoitus päivittää HC-versioon. Tarkoituksena on ostaa näytönohjain joka kuljettaa myös HD-äänet HDMI:llä vahvistimella ilman mitään analogimuunnoksia. En ole -ainakaan toistaiseksi- hankkimassa erillistä äänikorttia. Käsittääkseni tähän keskusteluun osallistuneista ainoastaan Jartsa on saanut combon toimimaan kutakuinkin moitteetta näin..?

    Mitä näytönohjainta tällä hetkellä suosittelisitte tähän tarkoitukseen? Käyttis on Vista.
     
  6. Just

    Just Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on Harman Kardon 255 ja Gigabyte Radeon HD 4550 näytönohjain. Kaikki toimii:)

    Aluksi ei toiminu mikään, mutta nytten on tullut päivitykset millä olen saanut hommat toimiin. Onkyosta ei ole kokemusta joten en sitä kommentoi, enkä tiedä miten hyvin toi mun näyttis toimii sen kanssa.
     
  7. Jacho

    Jacho Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tollasen atin hommasin siinä toivossa että saisi vihdoin nauttia hd-äänistä leffoissa, vaan eipä toimi.
    En saa äänikortin asetuksista näkyviin tukea hd-formaateille. Eikä edes normi DD tai DTS kulje tuon HDMI:n kautta. Normi stereoääni toimii. Soittimena powerdvd9 uusimmat pätsit asennetuna jne.

    Ajurit asensin mitkä tuli ton uusimman catalystin mukana.
    Äänikortille näyttäs olevan ajuriversio 5.0.60000.55. Onko muilla samankaltaisia ongelmia? Jostain luin että joillakin vehkeillä toimii ja joillakin ei johtuen EDID bugista atin ajureissa.
     
  8. d3nver

    d3nver Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä käyttis?
    EDID bugi koskee lukemani perusteellä käytännössä vain XP:tä, Vista ja etenkin Windows 7 toimii käsittääkseni takuuvarmasti.

    Itse sain DD 5.1 äänet kulkemaan ihan ok Windows 7 + PDVD9 yhdistelmällä HD4350 kortilta Denon AVR-1610 vahvistimelle, HD ääniä pääsen kokeilemaan vasta kun budjettiluokan HD5xxx kortit tulee saataville.
     
  9. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on budjettiluokka, ts. minkä hintaisia ohjaimia sieltä on tulossa? Olettavasti ainakin tietty HD56xx-sarja. Nythän edullisimmat ovat HD5750:t, jotka maksavat reilut 100e.
     
  10. d3nver

    d3nver Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sieltä tulee HD5300, HD5500 ja HD5600 sarjan ohjaimet, julkistus käsittääkseni tänään alkavilla CES messuilla Las Vegasissa. Veikkaisin että HD5300 korttien hinnat huitelee 50 euron, tai alle, tietämissä.
     
  11. Konkka

    Konkka Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve

    Muutama vinkki henkilöille jotka tuskailevat HD-audioformaattien kanssa HTPC maailmassa. Bitsreaming onnistuu ainakin ATI RADEON HD 5000 sarjan korteilla ja Intel Clarkdalen integroidulla näyttiksellä (en ole varma pystyykö ASUS Xonar DTS-HD:hen) Windows vista/7 käyttöjärjestelmillä. Ohessa linkkejä aiheesta (voi olla että nämä on jo käsitelty täälläkin)

    1. Niin hyvät ohjeet, etten näe itse tarpeelliseksi rueta omia kasaamaan

    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=152520

    2. Ongelmiakin löytyy vielä, ohessa tunnetuimmat

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18085544#post18085544


    Näiden avulla itselläni toimii Dolby Digital/DTS/DTS HD/Dolby True HD/PCM
    ATI RADEON HH 5450:lla ja Denon AVR 1909:llä mainiosti käyttäen MPC-HC soitinta toistoon. Muutama pointti...

    1. Tarvitset Anydvd HD nimisen ohjelman mikäli et käytä kaupallista ohjelmaa kuten Power DVD Blu ray kiekkojen toistoon. Tämä ohjelma poistaa automaattisesti kopiointisuojauksen kiekosta.

    2. Atin kortit tulkitsevat usean vahvistimen EDID informaation väärin, edid override auttaa, löytyy ensimmäisen linkin takaa. Kuulemma uusimmat 10.4 ajurit tulkitsevat EDID informaation oikein. En ole itse testannut, koska en halua särkeä toimivaa kokoonpanoa ;)
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2010