Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, jatkuipas tämäkin sarja, ja hyvin jatkuikin. Asiat käsiteltiin taas niin galacticamaisen huumorittomasti, mutta se vain toimii tässä sarjassa. Monta asiaa tuli ihan puun takaa, ja kiva on löytää vastaukset niille, kuten:

    - Miksi Dee ampui itsensä?
    Luuliko hän olevansa cylon ja ampumalla itsensä ikäänkuin kokeili, että onko? Vai ottiko maan löytyminen ja sen nykytila niin paljon aivoon, että ne piti ampua pihalle?

    - Mitä tapahtui maassa ja miten cylonit ja 12 heimoa syntyivät?
    Jaksohan käänsi asiat ikäänkuin päälaelleen, että cylonit olisivat ikäänkuin meitä ihmisiä, ja 12 heimoa olisi sitten jotain muuta. Ja ilmeisesti nämä viisi holocaustista selvinnyttä sitten rakensivat jotenkin ihmiscylonit ennen sitä ja tiesivät syntyvänsä niinä uudestaan?

    - Kumpi onkaan oikeasti viides cylon, Helen vai Starbuck??
    Tähän voisi sanoa, että molemmat ovat mahdollisia, mutta pitäisin Heleniä tällä hetkellä todennäköisempänä viimeisen kohtauksen takia. Siis jos Saul ja Helen olivat yhdessä elossa aikaisemmin, niin ei ole mahdollista, että he olivat elossa nykyisessä elämässä, ilman että ovat cyloneita. Itseasiassa minulle tuli mieleen, että Helen olisi ollut koko robotticyloneiden takana, koska tiesi heidän syntyvän uudestaan. Ja vaikuttaa siltä, että kaikki viisi jäljellä ollutta ihmiscylonia olivat kavereita.

    Starbuckin voisi olla viides cylon. Se selittäisi, miten on mahdollista, että Starbuck on elossa, vaikka hänen ruumis löytyi maasta. No Starbuckin tajunta vaan ladattiin uuteen kehoon, simppeliä. Hyvä twisti oli myös, että Starbuckin oma hätämajakka johdatti lentueen maahan.

    Hieno sarja!
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhhuh miten päräyttävä tauoltapaluujakso. Meni jaksoissa ehdottomasti sinne top kolmeen kolmoskauden finaalin, ja viime kevään finaalin kanssa.

    Todella innoissani kyllä jään odottelemaan ensiviikon jaksoa :thumbsup:. Ei tällaisen esityksen jälkeen kyllä mitään muita sarjoja viitsi katsellakaan.
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä nyt hulluja puhu ja mene sinne PB ketjuun itkemään cancellauksen perään (tämä oli sitten kännisää laitettua huumoria:D)
     
  4. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prison Breakin jouduttua kirveen alle tästä on tulossa ehkä paras sarja tällähetkellä...

    Pyhäinhäväistys edes mainita moinen popcornmoska BSG-threadissa.
     
  5. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä upea jakso. Itse pidän tälläisesta koruttoman synkästä menosta ja toivoisin enemmän sci-fi- ja fantasiasarjoja, jotka uskallettaisiin tehdä ilman turhia kevennyksiä. Innolla odotan jo ensi viikkoa.
     
  6. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Voi ehkä ollakin, mutta...
    ...kaikki aikaisempi viittaisi siihen, että ei ole. Thrace ei koskaan tuntenut mitään samaa kuin nuo neljä muuta elossa olevaa cylonia laivastossa ollessaan (siis kolmoskauden lopusta alkaen), ja se olisi kenties aika outoa, jos kerran näiden välillä on jokin suuri yhteenkuuluvuuden tunne. Ellenin kohdalla sitä ei voitu havaita koska hän oli kuollut lopullisesti(?). Tosin näkihän Tight väläyksiä vaimostaan sen vangitun kutosen tilalla, joten tämäkin saattoi viitata tuohon paljastukseen. Lisäksi Xena-Cylon vihjaisi, että viides ei ole laivaston mukana (muistaakseni). Starbuck ei myöskään saanut samanlaisia flashbackeja vieraillessaan maan kamaralla, tai sitten niitä ei tarkoituksella näytetty.

    Mitä muita vaihtoehtoja siinä sitten olisi?
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisella foorumilla spekuleerasivat että Ellen ehkä olisikin tuo No.6 mutta vanhempana, selittäisi aika hyvin nuo Tighin näyt? Toisaalta luulisi että Tigh muistaisi että muijansa näytti nuorempana(olettaen että ne oli kauan kimpassa) ihan kuutoselta:D
    Miksi muuten käytätte spoiler tageja???? Ameriikan tahtiinhan tässä mennään? Tuskin meiän spekuloinnit keltään mitään spoilaa?
     
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kun tuo Vitonen on sitten paljastettu, niin minusta se toimisi noin ihan hyvin. Olisi loppujen lopuksi aika tylsää jos Kara Thrace olisi sittenkin se viides. Onhan hän ehdottomasti suosikkihahmoni, mutta kyllä tuo uusin paljastus oli paljon hauskempi. Veikkaa myös, että Starbuck saattaisi hyvinkin selvitä elossa sarjan loppuun joskin siellä saattaa odotaa joku iso yllätys, mikä vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen.
     
  9. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtava jakso. BSG is back! Kerrassaan erittäin päräyttävä katselukokemus. D:n itsemurha tuli aika shokkina, mutta ei se täysin odottamatonta ollut. Ilmeisesti otti tilanteen vaan huomattavasti kovemmin kuin useimmat ja tiesi jo mitä aikoo tehdä, halusi vaan yhden illan hauskanpitoa ennen loppua.

    Tämän ekan jakson perusteella näyttää vahvasti siltä, että vastaukset moniin kysymyksiin todellakin tulee nyt. Ihmisten ja cylonien mytologiaa alettiin purkamaan jo urakalla ekassa jaksossa, tosin eiköhän tuo ole vasta alkusoittoa. Jos Helen onkin se viides cylon niin kuka tai mikä Starbuck on?

    Myös tuon ihmisen ja cylonin tekemän lapsen rooli tässä sopassa on vielä mysteeri. Uskoisin, että sillä tulee olemaan suuri merkitys jossain vaiheessa.
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi hyvän sarjan merkkejä on etten ala miettimään kuinka järjettömältä tuo kuulostaa että hybridit ovat pohjimmiltaan robotteja, mutta silti voivat lisääntyä ihmisen kanssa. Miten siis lapsi pohjimmiltaan kasvaa? Jos välimuoto voi kasvaa, eikä rakenneta, niin silloinhan kyse ei ole enää robotista vaan elämänmuodosta.

    Itse panen kyllä vetoni tällä hetkellä siihen että kaikki näkyjä nähneet ovat cyloneita eli Kara Thrace ja myös Laura Roslin ja taisi olla myös Baltar( jonka rooli on kyllä nykyään pieni).

    Jotenkin tuossa nyt venytettiin muutenkin realismia koska ihmiset ovat luonnostaan uteliaita ja uskoisin että aika moni olisi halunnut selvittää mistä hätäsignaali lopulta tuli.

    Mutta aivan loistava sarja. Harmi ettei tällaisen sarjan levittämiselle ole kunnon kanavia. DRM-vapaa sarja-jakelu missä viipyy?

    Ja ajatelkaas näin päin että vaikka sarja on suosittu, niin silti tämä on poissa valtavirrasta ja silti on varaa tehdä näin laatujälkeä. Ei voi kuin ihmetellä.
     
  11. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän tuskin koskaan saadaan suoraa vastausta. Eihän itsemurhaa aina pysty selittämään järkiperäisesti.

    Itselle jäi vähän sellainen fiilis tuosta, että Deelle maan todellinen tila tuli jostain syystä suurempana järkytyksenä kuin kenellekään muulle. Sitten yhtäkkiä hän pääsee viettämään lähes täydellisen päivän Apollon kanssa, ja tunteet käyvät ristiaallokkoa.

    Varmaan päätös luodin upottamisesta päähän iski vasta sillä hetkellä, kun hän otti aseen käteensä, eli ei mitenkään harkittu ratkaisu. Jonkinlainen tajunnan täyttävä tietoisuus siitä, että tästä paremmaksi ei elämä enää voi muuttua, joten parempi lunastaa pelimerkit kun on vielä voitolla.

    Stressipistesaldossa Dee kuitenkin oli varmaan kerännyt parin vuorokauden sisään ihmiselämän annoksen. Paljon enemmän nähneelle Adamallekin näytti totuus olevan kovin karvas pala nieltäväksi.
     
  12. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jännää on.

    Milloin tulee seuraava jakso?
     
  13. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään esitetään jenkeissä seuraava jakso, huomenna saatavilla netissä.
     
  14. Gary

    Gary Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2000
    Viestejä:
    186
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava jakso taas!

    Saas nähdä miten kapinan käy. Vanhat papat otti homman haltuun!
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahmojen toiminta on kyllä suht järjenvastaista, jos miettii vaikka Gaetan ja Zarekin historiaa.
    Mutta kun sarja on näin loistava niin ei se vaan yksinkertaisesti häiritse :naminami:. 7 jaksoa jäljellä tätä herkkua, aika jännät paikat taas jäi.
     
  16. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh huh!

    Gaetaa käy kyllä sääliksi. Saa nähdä tuleeko BSG:mäinen loppu hepulle.
    Jotenkin tämä season on ollut edellistä parempi. Jännitti oikeasti, että miten
    sarja kokonaisuudessaan loppuu.

    Eeexellent!
     
  17. bugweep

    bugweep Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, huhhuh mitä menoa. Ei jaksais millään odottaa seuraavaa jaksoa muttei myöskään jaksaisi odottaa montaa viikkoa ja sitten katsoa kaikki loput jaksot putkeen.

    Mulla meni vähän ohi aluksi tuo Gaetan kapinallisuus jo 4x12 jaksossa, mutta asiaan sai enemmän pohjaa kun katsoin YouTubesta tuon uusimman Webisoden, The Face of The Enemy. Se on kyllä ihan pakollinen välipala kaikille ketä sarjaa seuraa, valottaa huimasti Gaetan historiaa ja nykytilannetta.
     
  18. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, aivan mahtava jakso. Gaetan jutut häiritsi lähinnä tossa tätä edeltävässä jaksossa, nyt kaikki uppoaa ihan täysillä. Wants moar! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
     
  19. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kickass:D Näin sen pitääkin mennä, Apollo ja Starbuck kicking butt, ja amiraali ja Tigh sama juttu:thumbsup::thumbsup:
    Tuli melkeen kyynel silmään ku muisteli niit vanhoja päiviä ku
    Lee ja Kara lenteli Cylonjahdissa ja vanhat herrat huuteli radiosta ohjeita(yleensä turhaan;))

    Hemmetin hieno loppu varmaan tulossa, nähtäisiinköhän semmoista että rouva presidentti tulee robottisaattueessa valtaamaan aluksen takas, se olis aika siisti setti:cool:
     
  20. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenko ainoa jota häiritsi kuinka ison possen Gaetan tapainen kundi on saanut kerättyään kapinajoukkoihinsa? Olin jotenkin elänyt siinä käsityksessä että miehistön uskollisuus amiraalia kohtaan olisi suuri.