Parhaat energiajuomat

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana Zardoz, 16.06.2008.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Miltä maistuvat tämän lajin juomat noin periaatteessa? En ilmeisesti ole koskaan juonut puheena olevia litkuja. Enkä juo kahviakaan. Joskus muinoin join teetä. Viinejäkään en juo, paitsi Helmeilevää Päärynää.

    Onko maku siis lähellä limonadia vai maitoa vai vettä vai mitä ihmettä ne muistuttavat?

    Tietysti makuvivahteita on lukuisia, kuten on erilaisia limonadejakin, mutta olisi kiva tietää edes suunnilleen mistä makutyypistä nyt on kyse. Makeita/karvaita/suolaisia/mauttomia/väkeviä...



    Kofeiinipillereitä kyllä mussutan suunnilleen 250 kpl vuodessa. Kuuriluonteisesti napsin napit huiviin. Olen ilman kofeiinia ehkä viikon verran, sitten vetelen muutamana päivänä 1-2 tabua per päivä ja sitten taas ollaan viikko ilman.

    Jos kofeiinia söisin päivittäin, se menettäisi tehonsa ja sotkisi vireyspankkitilini. Kofeiini on tavallaan kuin vireysvaluutan nostamista pankkitililtä, ja kun on nostanut liian paljon virkistymisvaluuttaa tililtä hyötykäyttöön, tili tyhjenee ja sen jälkeen ollaan horroksessa vaikka kofeiinia käyttäisi, tyhjältä tililtä ei vireyttä heru. Nukkumalla muutaman päivän reiluja unia JA pitämällä näpit irti kofeiinista, vireyspankkitilille kertyy jälleen valuuttaa varastoon, ja voi alkaa tyhjentää tiliä sitten kun tuntee tarvetta lisävirkistymisen käyttöönotolle.



    En aio kofeiinin saannin takia siirtyä puheena oleviin sikakalliisiin ihmejuomiin (kofeiinipillereihin menee rahaa vain 10 euroa vuodessa eli 0,038 euroa per "kahvikuppi"), mutta silti kiinnostaa tietää ihmejuomien maku, josko löytäisin niiden joukosta fantastisen juomaelämyksen, uuden maun.

    Ei ole kiinnostusta ostaa jokaista merkkiä ja huomata, että ne kaikki mahdollisesti ovat pahoja. Sama jos pitäisi ostaa sata erilaista hieromasauvaa ja huomata jokainen väärän kokoiseksi. Palauttaminen ei onnistu, kauppias ei anna rahoja takaisin, vaikka hänelle löisi käteen limaisen hieromasauvan tai puoliksi juodun juomatölkin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  2. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    noissa energia juomissa kun on kofeiinia yms niin ->

    http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/01/kova_kahvittelu_voi_johtaa_aistiharhoihin_478870.html

    Kova kahvittelu voi johtaa aistiharhoihin

    Runsas kahvin juonti saattaa aiheuttaa aistiharhoja, arvioivat brittiläiset tutkijat. Psykologian tutkijat huomasivat kokeessaan, että liiallinen kofeiinin nauttiminen voi saada ihmisen näkemään näkyjä ja kuulemaan ääniä.

    Tutkimuksessa seurattiin 200 opiskelijan kofeiinin käyttöä. Tulosten mukaan seitsemän kuppia pikakahvia päivässä tuotti koehenkilölle aistiharhoja todennäköisemmin kuin yhden kupillisen nauttiminen.

    Tutkijat arvelevat, että suuri kofeiinin määrä lisäisi stressihormonin tasoa, mikä puolestaan kasvattaisi aistiharhojen todennäköisyyttä.

    Seuraavaksi aiotaan selvittää tutkimushenkilöiden nukkumisen ja elämän stressitekijöiden mahdollista vaikutusta aistiharhoihin.

    Kahvin terveysvaikutuksia tutkitaan eri puolilla maailmaa. Taannoin julkaistiin tutkimus, jonka mukaan runsas kahvin juonti lisäisi naisten munasarjasyövän riskiä. Lisäksi kahvi on liitetty keskenmenoriskin kasvuun sekä sikiön kehittymisen ongelmiin.

    Myös kahvin myönteisiä vaikutuksia on havaittu. Esimerkiksi suomalais- ja yhdysvaltalaistutkijoiden tutkimuksessa hiirille juotettu kofeiini esti MS-taudin oireiden syntymistä. Kahvinjuonnin on todettu myös vähentävän aikuisiän diabeteksen riskiä. Australialaistutkimuksen mukaan kofeiini taas auttaisi lihaksia palautumaan kovan liikunnan jälkeen.

    Reuters
    :)
     
  3. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Battery-valikoima tammikuussa 2009

    Battery Energy Drink, aito ja alkuperäinen vitaminoitu energiajuoma. Energiaa 50 kcal/100 ml. Pakkaukset: 45 cl kierrätysmuovipullo ja 33 cl tölkki.

    Battery Stripped, vtaminoitu, sokeriton energiajuoma, jossa kaloreita vain kymmenesosa (5 kcal/100 ml), mutta tehoa yhtä paljon kuin muissa Battery-juomissa. Pakkaus 33 cl tölkki.

    Battery Juiced, vitaminoitu energiajuoman ja appelsiinimehun yhdistelmä, jossa on samat ainesosat kuin muissa Battery-juomissa ja lisäksi C-vitamiinia. Energiaa 20 kcal/100 ml. Pakkaus 45 cl kierrätysmuovipullo.
    Battery Juiced

    http://www.viisitahtea.fi/content/view/3622/130/

    Ilmeisesti dumppasivat sitten parhaan Batteryn eli Heatin. Onneksi näitä ei tule juotua keskimäärin tölkkiä enempää kuussa joten ei harmita niin suuresti.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    No pöh. Heat oli loistava juoma. Olen onneksi päässyt Battery-riippuvuudestani eroon, joten sinänsä ei niin paljoa haittaa. Se sama 1 tölkki/kk menee nykyään.
    Ennen saattoi mennä pari kolme tölkkiä Strippediä päivässä. Tosin asiaan vaikutti sekin miten useasti sitä sai haettua/haetutettua Ruotsista.

    Juicedia en ole vielä maistanut. Pitänee kokeilla.
     
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Lama-aikana Euroshopperin energiajuomaa on joskus tullut juotua (noin 1 eur/0,5l), mutta maku ei ole ainakaan itseä miellyttänyt. Jos aivan pakko on jotain saada halvalla niin kyllä tuokin käy. Muuten lähikaupasta on tullut kärrättyä Rodeo ja Marli Juissi Red Energy -juomia (muistaakseni noin puolilitoista eur / 0,75l). Tuo jälkimmäinen on hiilihapoton eli sopii myös hiilihappojuomia karttavalle. Kampin K-supermarketista on tullut kärrättyä myös Rocks-nimistä energiajuomaa (viimeksi tarjous 2,5 eur / 1,5l) , jonka makuun kyllä itse olen jäänyt koukkuun. Onneksi tuolla tulee käytyä hieman harvemmin. Halvemmalla pääsisi jos tyytyisi vaikka tuohon perus-colaan...
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Luiced oli ihan jeestuttavuus. Hyvänä puolena energiaa on normaalia vähemmän, vain 20kcal/dl, joten sitä uskaltaa vähän paremmalla omatunnolla juoda. :) Paska vain, kun nuo energiajuomat ovat niin kalliita.
     
  7. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas aika suun mukaista tuo Juiced. Sokkotestissä en kyllä ikinä väittäisi että tuossa on appelsiinimehua. Liekö sitten makuaisti täysin sekaisin mutta tuoksu ja maku toivat etäisesti mieleen HubbaBubba (tai vastaava) mansikka purkan :) . Hinnat on kyllä noussu kiitettävästi kun 0,45L pullo maksaa 3€. Mikä muuten on syynä noihin 0,45L pulloihin entisten 0,5L pullojen sijaan? Valmistaja tietty kertoo että tutkimukssa kävi ilmi, että juuri tuo on sopiva koko. Kumma juttu, että puolen desin pienennys ei pienentänyt hintaa ollenkaan :p
     
  8. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juiced oli kyllä todella pettymys. Tuo appelsiini teki juomasta vain laihemman ja munattomamman makuista. Lisäksi Battery-hinnat ovat ihan törkeitä, 3 euroa puolesta litrasta tuota tahmaa ei kyllä nappaa alkuunkaan - Lidlin vajaan euron tavara on parempaa kuin Juiced, ja mulle ihan yhtä hyvän makuista kuin orig. Battery.

    Edit: Niin, aivan, kuten Kiila tuossa ylhäällä totesikin, eihän se pullo ole edes puolta litraa, vaan 0,45.
     
  9. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heatia näytti olevan ainakin jämät vielä jäljellä paikallisessa s-marketissa. Juiced-hehkutuksesta huolimatta ostin vielä vanhaa tuttua Rodeota.

    Toi 0,5 l --> 0,45 l ja ylipäätään pakkauskoon pienennys lienee yleismaailmallinen ilmiö elintarvikkeiden raaka-aineiden hintojen noustua. Eli siis suomeksi että täällä on apinoitu toi ilmiö ulkomailta. Mieluummin pienennetään pakkauskokoa kuin nostetaan tuotteen hintaa. Jälkimmäinen karkoittanee enemmän asiakkaita.
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Rockstaria tullut juotua viime aikoina.
     
  11. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Battery Juiced on kohtalaisen hyvää, mutta se alkuperäinen eli Rockstarin Juiced on astetta parempaa. Sekään ei myös haittaa, että puolen litran tölkki maksaa alle 2 e Prismassa.
     
  12. Axum

    Axum Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rodeo. :thumbsup:

    Duunissa saa juoda punaista (0,5L pullo) niin paljon kuin jaksaa ja tölkissä saa kotiin laatikollisen 10:llä eurolla. :)
     
  13. Canhead

    Canhead Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2008
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä ymmärrä, miksi joku haluaisi pilata terveytensä ja etenkin hampaansa moisilla happamilla lisäainepommeilla ja maksaa siitä vielä poskettomia summia. Aivan tavallinen kahvi on huomattavasti terveellisempi ja edullisempi tapa saada kofeiinia, ja myös vatsaystävällistä kunhan musitaa juoda tummapaahtoista eikä mitään kitkerää Juhla Mokkaa. Jos tarvitsee myös sananmukaista energiaa eli kaloreita, niin sekaan aimo annos KERMAA.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Maistuu pahalle ja saa kus... anteeksi pissan haisemaan myöskin pahalta.
    Tästä pääsisikin hyvin offtopikkiin sitä miten työpaikoilla vessat aina lemuavat tuolta kahvik*selta. Hyi!

    Kallistahan nuo energiajuomat ovat, siitä ei mihinkään pääse. Siksipä itse nykyään ostankin niitä vain Ruåtsin puolelta, jossa ne ovat noin kolmanneksen Suomen hinnoista.
     
  15. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinköhän tuo väite perustuu että kahvi on terveellisempää? Ainakin omalla kohdalla kahvi aiheuttaa usein todella heikon olon (ja ihan aina jos ei ole syönyt kunnolla ennen kahvin juontia. En tiedä liittyykö kahvin aiheuttamaan kropan kuivumiseen vai mihin). Kertaakaan en ole huomannut samaa vaikutusta millään energiajuomalla, joskaan en niitäkään kovin usein juo. Paras energiajuoma on Teho Light, mutta sen saatavuus on vaan kovin heikkoa. En ole nähnyt kaupoissa ainakaan puoleen vuoteen (Salon seutu) vai onko sen valmistus lopetettu?

    (Edit: Toisekseen en juo niitä kofeiinin takia vaan tauriinin ja guaranan, joka tosin sisältää kofeiinia.)
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2009
  16. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hampaat pysyy ihan hyvin kunnossa kun muistaa niitä huoltaa, jos halvimmalla haluaa päästä niin ostaa erikseen kofeiinitabuja, tauriinia jne ja tekee niistä itse vaikka jauheseoksen. Monet vaan tykkää nauttia virvoitusjuoman muodossa ja itse en taas kahviin koske kun sen maku on omaan suuhun :sick:
     
  17. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pidän energiajuomia nautintoaineina jotka voin sallia itselleni. Ei kyseessä ole pelkkä energiansaanti vaan hyvän juoman juominen. Omassa suussa useimpien energiajuomien maku osuu hyvin makunystyröihin. Voipi olla että 1000 vuoden sisällä todetaan että energiajuomat ovat pilanneet monien ihmisten terveyden, mutta alkomahoolilla ja tupakalla lienee vieläkin suurempi vaikutus tähän. Ite tulee juotua pari purkkia energiajuomaa viikossa eli se tekee muutaman euron, toi on vielä aika inhimillistä.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2009
  18. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nyt kun markkinoille on tullut Rodeo Light -versiokin 0,5 pullossa, niin täytyy tarkentaa, että kehuni koskevat 0,33 ei-light -tölkkiä. Tämä kotimainen light-versio maistuu liian makealta marjamehulta. Tuo tuontikama tölkissä sen sijaan on sopivamman makuista.
     
  19. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Red Devil on ehdottomasti parhaimman makuinen energiajuoma. Raikas marjamehumainen maku, jonka kuitenkin tunnistaa selkeästi energiajuomaksi. Normibattery, Mad Croc, Red Bull, jne. maistuvat kaikki lähes samalle "teolliselle" shitille.
     
  20. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa kokeiltua tuota Juiced -versiota ... olihan melkoista karkkimakua, lapsille suunnattu? :eek: Ylläri oli kyllä nuo pienemmät kalorimäärät. Ei olisi äkkiseltään uskonut, että noin makeassa tuotteessa olisi vähemmän kaloreita kuin normi Batteryssä.