Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. Ransutin

    Ransutin Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo Christianin ilmestyminen voi myös tarkoittaa hahmon kuolemista (vrt. Michael laivalla)?
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ymmärsin sen niin että tuo kuului noihin "ennalta määrättyihin" tapahtumiin jotka tapahtuu välttämättä(tarkoitan sitä että se viesti oli Desmondin aivoissa jo ennen kun hän sen vasta Pennyn vieressä tajusi). Myös se että Desmond on Faradayn vakio saattaa tuoda oman mausteen juttuihin(eikö Daniel sanonut että säännöt ei päde Desmondiin). Ja Richard on ilmeisesti Locken vakio. En tiedä ymmärtääkö tuosta kukaan mitään:D
    Silti Lostin aikamatkailukuvio on 100x selkeämpi kuin esim. Heroesin:p

    Taitaa olla niin että nuo lyhennetyt jälkimmäiset kaudet saattavatkin olla ns. "blessing in disguise" kun kaudet nyt ovat melkein yhtä lyhyitä kuin kaapelin vastaavat niin fillerijaksoja tullaan näkemään radikaalisti vähemmän.

    Joka tapauksessa hieno alku:thumbsup::thumbsup::thumbsup:



    Ainiin semmoinen (aikaisemmat spekulaationi ristiriitaan saatava) idea on että nuo Oceanic six ovat tuon saaren "vakio" ja se hyppely ei lopu ennenkuin he saapuvat takaisin. Ja siis saarelaiset kuolevat siitä syystä jos he eivät palaa. Ja toinen mielenkiintoinen juttu on se että Oceanic six ovat viettäneet jo kolme vuotta "ulkomaailmassa" samalla kun saarelaisten aika ei ole mennyt kuin joitain päiviä eteenpäin. Eli aika liikkuu noin radikaalisti eri vauhtia saarella.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2009
  3. Nanopoli

    Nanopoli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pidin myöskin aloituksesta. Varsinkin 1. jakso oli parasta lostia neloskauden lopun kanssa joten pettynyt fiilis ei missään nimessä ole. Alkoi erittäin hyvin, alkuperäisistä Dharmalaisista on kaivannut jo kauan jotain infoa.
    Faradaystä on muodostunut kyllä oma suosikkihahmo, samoin koko aikamatkailu kuviot vaikioineen ovat erittäin onnistuneita. Lockella luultavasti mielenkiintoisimmat hyppäilyt ajassa, Faraday hyvänä kakkosena. Tulee pitkä viikko kun odottelee ensi jaksoa.
     
  4. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä aivan "all over the place" nämä kaksi ensimmäistä jaksoa.
    Tarina kulki selkeän kierroksen ensimmäiset neljä kautta, ja kun ympyrä tuli täyteen, sarja olisi pitänyt lopettaa. Tarinassa poukkoiltiin ihan minne sattuu, ja meininki oli välillä kuin parodiasta. No ehkä tämä tästä vielä paranee. Olihan kolmoskaudenkin ensimmäiset 7 jaksoa aivan uskomatonta tuubaa, mutta loppukausi täyttä rautaa :thumbsup:. Ja hahmot ovat kiinnostavia, ja pakkohan tämä on loppuun asti katsoa että tietää mitä Faradaylle, Benille ja Desmondille käy. Ja jos oikein muistan niin onhan Reiko Aylesworth tulossa sarjaan piakkoin joten maybe all is not yet lost :p
     
  5. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähinnä tässä jäi ihmettelemään miksi Juliet osallistui aikamatkustukseen, vaikka muut othersit ei. Tai miksi others-joukosta vain Locke lähti matkustamaan ajassa, mutta aikaisemmin otherseihin liittyneet lentokone-selviytyjät eivät.
     
  6. rdm5

    rdm5 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä sarjasta ei kyllä ota enää mitään tolkkua, varsinkaan jos on pudonnut kärryiltä viime seasonin aikana. Pakka on niin tehokkaasti sekaisin kaiken maailman aikamatkailun, elävien kuolleiden ja USA-seikkailun takia, että en kyllä osaa sanoa jaksaako tuota enää katsella. Varsinkaan kun Jack on jurrissa about joka kohtauksessa. :sleep:
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ehkä se on oma vika, eikä sarjan syytä jos ei muista mitä on tapahtunut. Itse ainakin olen pysynyt koko ajan mukana, ei tuo ole vaikuttanut yhtään sekavalta.
     
  8. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtava aloitus kaudelle. Ei se meno ollut yhtään sekavaa, Lostin tyylille vain normaalia nopeampaa tarinan kerrontaa. Enää 32 jaksoa jäljellä, selvästi huomaa ettei tekijät enää tässä vaiheessa kalastele uusia katsojia. Kuten sanottu, huikea kausi luvassa. Joku mainitsi, miksi Juliet aikamatkusteli, mutta muut 'Othersit' ei. Veikkasin syyn olevan siinä ettei Juliet ole saaren alkuperäisasukas, jota Richardin porukka on.
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta eihän ne Oceanic 815 lennolta pudonneet, jo aiemmin Othereihin liittyneet heput kuten se lentoemo, myöskään olleet alkuperäisiä saarelaisia.
     
  10. tuom

    tuom Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulihan nämäkin katsottua, mutta ei oikein innostanut. Samaa mahdollisimman epäloogista & äärimmilleen venytettyä paskaa.

    Jostain kumman syystä sitä pitää kuitenkin aina tylsyyksissään katsella kaikenlaista, kun ei osaa lopettaa sarjaa kesken. Sen verran pitää vielä lisätä, että esum. edellinen kausi sentään parani loppua kohti, samaa odotellaan. :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2009
  11. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lentoemo, Cindy, vaikuttaa hieman hämärältä hahmolta, eipä sitä tiedä vaikka olisi Benin kätyri ja samalla saaren 'natiivi'.
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Hyvältähän tuo uuden kauden aloitus tuntui. Aina, kun luulee jotenkin päässeen jyvälle saaren salaisuuksista (tai jotain..tiiätsä kato), niin käsikirjoittajat keksivät jotain matonaltavetäisevää. Tämä on yksi sarjoja, joita vain tuijottaa kybällä nauttien.
     
  13. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Millä perusteella ne on samassa ajassa?
    Ei suoraan kuvasta toiseen leikkaaminen vaadi aina "kolme vuotta aikaisemmin..." selitystä.

    Vai olenko missannut puhelun jossa saarelaiset soittavat kavereilleen?

    Nythän saarelaiset ovat 50-60 luvulla päätellen brittisotilaiden aseista ja vaatteista. Kun Ben saa joukon kasaan, niin ne hyppäävät samaan aikaan saaren kanssa. Oceanic sixin elämää vaan on seurattu paljon pidemmälle, kuin saarella olevien.

    Ei tää nyt sentään niin hirveetä huttua ole kuin viimeisin Heroes kausi jota ei voi edes katsoa, mutta aika kaukana ollaan BSG meiningistä joka hätistelee laadultaan helposti top-10 elokuvia.

    Richard saattaa olla jonkun muuttuja, sillä hänhän on jo ainakin 100 vuotias henkiolento ;)
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sillä perusteella vaan että tuntuisi oudolta että jossain yksittäisessä jaksossa hypättäisiin saarelaisten elämää tuon kolme vuotta pidemmälle, noh kaikki on mahdollista, katsotaan mitä tapahtuu seuraavaksi:naminami:
     
  15. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Se hyppäys tehtiin jo edellisellä kaudella. Tarkkaan ottaen toissa kauden lopussa ;)
     
  16. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jakso 3 Jughead maistui sitten taas mukavalle. Widmoren kiinnostuskin avautui ainakin osittain ja Desmondin paluun alustus on alkanut. Mainio jakso! Erityiskiitos siitä että vihdoin tuli vastauksia, ja enemmän kuin uusia kysymyksiä!!
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2009
  17. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, ja nyt selvisi miksi Richard tunsi Locken ja odotteli hänen tulevan, vaikka kyllähän se selvisi jo edellisessä jaksossa.

    Mutta siis, jos Richard antoi edellisessä jaksossa Lockelle kompassin jotta hän saa Richardin luottamuksen, niin se edellisen jakson Richardhan tiesi jo että hän oli menneisyydessään tavannut Locken, joka hänelle sen kompassin antaa mutta tiesi myös ettei ehdi kertoa Lockelle miten pääsee saarelta. Joten miksi siis antaa kompassi? No tietenkin siksi koska niin piti tapahtua koska Locke ei muuten hänelle olisi sitä voinut antaa. Tuossahan itse asiassa on mahdollista että kompassi on olemassa vain tuon kahden hypääyskohdan aikavälissä :)
     
  18. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Periaatteessahan tuo Jacobin mainitseminen sai hänet uskomaan edes jotenkin Lockea. Ja varmistaakseen hänen tarinan, Richard meni katsomaan, kun Locke syntyi (nähtiin neloskaudella) ja testasi häntä eri tavaroilla. Locken olisi pitänyt valita näköjään kompanssi puukon sijaan. :)

    Mitenkä tämä voi olla epäselvää? Saaren ulkopuolellahan on näytetty tapahtumia vain 3 vuotta eteenpäin (kuten Freekster jo mainitsi, näinhän tehtiin jo kolmoskauden finaalissa) ja näytetty tapahtumia 2004-2007 väliltä. Kuten Damon Lindelof sanoi, "The fact of the matter is, it's all a matter of perspective; if you're watching the Oceanic Six show then the island scenes are flashback, if you're watching the island show then the Oceanic Six scenes are flashforward. "
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2009
  19. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    ok, tuota kompassitestiä en muistanutkaan.
    Mutta tässä siis ajattelemista:

    Richardilla on kompassi nr.1 alussa.
    Locke ilmestyy Richardille, ja antaa tälle kompassin(nr. 2).
    Richardilla on siis kaksi kompassia.
    Richard paikkaa Locken polven ja antaa tälle kompassin.
    Richardille jää yksi kompassi.

    Ok, kaikki selvää?
    Kompassi kulkee normaalia aikajatkumoa kohtaan missä Richard antaa Lockelle kompassin jolloin kompassi matkaa takaisin menneisyyteen ja on rinta rinnan aikajatkumossa itsensä kanssa kunnes päätyy sitten tilanteeseen missä Richard testaa nuorta Lockea kompassilla.

    Mutta entäs jos Richard antaakin Lockelle 'väärän' kompassin? Eli sen minkä Locke puolestaan antoi Richardille. Tällöin yksi kompassi meneekin suoraan aikalinjaa ilman mitään hyppyjä ja toinen kompassi 'ilmestyy tyhjästä' ja on olemassa vain tuon aikaloopin sisällä.

    Todellinen Lost-fani kirjoittaa kaikki vihjeet keltaisiin muistilappuihin millä tapetoi olohuoneensa, muistilapuista menee naruja toisiin pieniin muistilappuihin ja itse istutaan keskellä miettivänä 'Hmm, mitä tämä kaikki lopulta merkitsee?'
     
  20. tuom

    tuom Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle itseasiassa riittivät noi pari ekaa jaksoa vakuuttamaan, että taidan katsella loppukauden sitten joskus tulevaisuudessa yhteen menoon. Näin on tullut aiemminkin tehtyä, ja kärsivällisyys ei vaan yksinkertaisesti riitä Lostin tapaisen sarjan seuraamiseen jakso viikossa tahdilla. Eli lueskelen tätäkin topicia sitten taas muutaman kuukauden päästä. :)