Terratec Cinergy C (DVB-C) - ei löydy kanavia

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana JoniM, 27.02.2008.

  1. aptle

    aptle Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa kortissani olen huomannut että kontakti antenniliittimien välillä on jostain syystä todella löysä, eli pienikin koneen/kaapelin liikahdus voi saada signaalin katkeamaan.

    Olen testannut tuota useammalla kaapelilla mutta jokaisella ollut sama lopputulos --> kontaktin on aina joutunut "käsin säätämään" että saa signaalin kulkemaan.
     
  2. Kung Foo

    Kung Foo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2006
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ei vieläkään ala toimimaan, niin ota ihmeessä yhteys valmistajaan (vastailivat ainakin minulle suht nopsaan). Tai palauta koko kortti toimimattomattomana takaisin.

    Itselläni toimi ko kortti kyllä Vistan puolella (64bit) heittämällä sen omilla softilla. Ongelmia tuli vasta kaukosäädinohjelman ja myös muiden katseluohjelmien kanssa.
     
  3. Jake777

    Jake777 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei näy kanavia vieläkään, piuha on kyllä ihan kunnossa koska kortin lähdöstä olen kytkenyt tv:lle menevän kaapelin, jonka kautta tv:n viritin kyllä löytää kanavat. Olen kokeillut haaroittaa kaapelin ennen korttia (kortille ja tv:lle erikseen) jolloin teho puolittuisi, mutta tuokaan ei auttanut asiaan.
    Lähetän seuraavaksi valmistajalle mailia ja sen lokitiedoston, josko he siellä osaisi auttaa.
    Jos tämäkään ei auta niin vien kortin takaisin kauppaan. Voihan se olla rikkikin, joskin tämä on epätodennäköistä kun tuliterä kortti on kyseessä.
     
  4. Jake777

    Jake777 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    mun kohdalla asia ratkesi niin nolosti kuin vain voi. Olin saanut väärää infoa ja taloyhtiömme onkin yhteisantenniverkossa eikä kaapelissa, vaikka onkin vasta muutaman vuoden ikäinen taloyhtiö pääkaupunkiseudulla. Näin ollen tämä kortti ei täällä tule ikinä toimimaankaan, käyn sen vaihtamassa DVB-T versioon.
     
  5. Kung Foo

    Kung Foo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2006
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohops, sitä sattuu ja tapahtuu :D
     
  6. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin on ongelmia Cinergy C:n kanssa:

    Oulun DNA kaapelissa on kuvassa paljon koodausvirheitä, jotka korostuvat etenkin Ylen HD lähetyksessä (runsaasti kuvan repeilyä, värimosaiikkia, äänen räpsymistä, pysähtelyä n. 5-15s välein). Käytössä tuoreena ostoksena DVBViewer (joka on loistava softa!), Terratecin Cinergy C, Windows Vista 32b, 5m antennikaapeli ja BDA ajurit Terrateciltä (1.1.0.601). Konetta pyörittää inttelin 45nm Quad-core. On kokeiltu Cyberlinkin, FFDShown ja CoreAVC:n kodekeilla, joten vika ei ole dekoodauksessa vaan ilmeisesti signaalitason virheissä DVB-C purussa. Terratecin oma softa (joka on muuten huono verrattuna DVBVieweriin) näyttää signaalivoimaksi ja laaduksi 98%.

    Tuntien troubleshootingin jälkeen täytyy todeta että kuvavirheet johtuvat joko Terratecin Cinergy C kortin hardware-ongelmasta (kortti tai antenniliityntä falskaa) tai sen Vista-ajurien kypsymättömyydestä. Koska olen nyt kokeillut kaikkia tarjolla olevia Terratecin ajuriversioita, uskallan rajata ajuriongelmat pois.

    Ongelmat ratkesivat vasta eilen kun vaihdoin viritinkortiksi Anyseen E30 C Plus USB kortin ja ajurit Anyseen Suomen-saitilta. Nyt näkyy HD virityskuvakin virheittä, signaali näyttää 100% kun Terratecillä se näytti 98%.

    Terratecin kortin antenniliitin on alusta asti ollut todella löysä, ja antennipiuha menee siihen liian liukkaasti joten kokeilin myös puristaa vaippaa hieman tiukemmaksi. tämä ei kuitenkaan ole tuonut mitään parannusta.

    Mainittakoon vielä että DVBViewerin DVB Source filtteri näyttää Cinergyllä Discontinuities arvoksi kymmeniä (10 min sisällä), kun taas Anysee näyttää puhdasta nollaa. Erroreita ei kummastakaan tilastoidu. Home Cineman oma softa näyttää Cinergylle 1.0-1.5% lost packet ratea.

    Onko ideoita mitä tuolle Cinergylle pitäisi tehdä? Anysee vaikuttaa todella robustilta vehkeeltä tuohon cinergyyn verrattuna...

    Sellainen kävi mielessä että voiko potentiaalit olla erilaiset ulkoisella USB-laitteella vs. sisäisellä PCI-kortilla, eli voiko vikana olla korostuneet signaalihäiriöt PCI:n tapauksessa?
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2008
  7. JMe

    JMe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin AzureWaven AD-CP400 näyttäisi toimivan moitteetta Oulun kaapeliverkossa Yle HD:llä (ei tule discontinueseja). Käsittääksenihän tämän pitäisi olla raudan puolesta täsmälleen sama kortti kuin Cinergy C (ja Cablestar HD2, vieläköhän noita on muilla merkeillä myynnissä?). Tämä tosin siis XP:llä.

    Tuommoiset pätkimisongelmathan voivat johtua niin monesta asiasta. Ensinnäkin 290 MHz on alimmalla taajuudella oleva muxi, joten voihan olla ettei talon antenniverkko jostain syystä toimi optimaalisesti juuri tuolla taajuudella. Tai kortti voi olla viallinen yksilö. Tai jostain syystä tietokone aiheuttaa häiriöitä juuri tuolle taajuudelle.

    Toimiiko muut muxit ilman discontinueseja? Ainakin omasta mielestäni tuossa kortissa on hyvä ja nopea viritin, kanavat vaihtuvat nopeasti myös muxia vaihdettaessa.
     
  8. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin Azurewave AD-CP400:n kakkosvirittimeksi ja signaali näyttää 98% Dvbviewerillä, mahtaako se siitä ylemmäksi edes nousta.
    Discontinues-arvo oli 50:n minuutin aikana 10kpl. Sen varmaankin saan tiputettua nollaan kunhan jaksan asekarrella antennijaon paremmaksi.
    Nyt on kaapelisignaali jaettu kolmeen pisteeseen kahdella T-kappaleella joten ylimääräistä vaimennusta taitaa tulla lähemmäs 10 db.

    Toisena virittimenä minulla on Terratec 1200C joka näyttää kyllä 100% signaalin tasoksi,
    mutta discontinues oli silti 22 kpl n. 20:ssä minuutissa.
    Kummallakaan kortilla ei tunnu olevan isompia ongelmia vastaanoton suhteen.
    Dvbviewerin signaalimittari ei ole kovin vertailukelpoinen erityyppisten korttien välillä.

    Kaikenkaikkiaan olen varsin tyytyväinen tuohon Azurewaveen joka Koodinvuoksi kaupan mukaan on sama kortti kuin Terratec Cinergy C
    tosin en ole varma onko Terratecissa antennille f-liitintä, sillä ainakin saa hyvän kontaktin.
     
  9. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Signaalivoima/laatu on tosiaankin 98%:ssa ja lisäksi Anyseen ulkoinen kortti näyttää kanavat ongelmitta, joten antenniverkon huonous ei ole kovin todennäköinen vaihtoehto. Varmaankin vika on joko tietokonekokoonpanossani (muut komponentit aiheuttavat häiriöitä PCI-kortille) tai kortti/kortin antenniliittymä on viallinen.

    Tein vielä pientä säätöä ja vaihdoin PCI-korttipaikkaa alimmasta keskimmäiseen. Lisäksi yritin muodostaa paremman kontaktin antennijohdon ja kortissa olevan F/BNC-adapterin välille. Sitten kokeilemaan:

    TV1:llä tuli 20 kpl 23 minuutin aikana, en havainnut katsellessa. JIMillä 6 kpl 10 minuutissa, en havainnut. Urheilukanavalla 11 kpl 9 minuutin aikana, yhdesti kuulin äänessä särähdyksen. Subilla 12 kpl 10 minuutin aikana, ääni särähti yhdesti. Eli aikalailla ~10 discontinuityä 10 minuutissa SD muxeissa.

    Näyttäisi siltä että jos 2 kpl discontinuityä osuu peräkkäin sopivassa saumassa, niin sen huomaa yleensä särähtävästä äänestä, ainakin SD kuvassa. Jokatapauksessa SD muxit näyttävät tuottavan lähes katsottavaa laatua Terratecillä, pienet särähdykset tietenkin vähän harmittaa kun ne toistuvat ~10 minuutin sisällä.

    Toistin testin myös Ylen HD muxilla: 38 discontinuityä 10 minuutissa. Huomattava laadun heikkeneminen siis, vaikka signaali on 98%:ssa.

    EDIT: ja sitten vielä testiä Anyseellä. Discontinuities puhdas 0 kpl 10 minuutin testien aikana. USB kortti FTW.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2008
  10. remedi

    remedi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon tämän muutaman kuukauden vanhan threadin esiin taas, samalla asialla kuin ensimmäinen postaaja.

    Olen muutaman päivän yrittänyt selvittää missä vika kun kyseinen kortti ei millään ohjelmistolla (terratec home cinema, dvbviewer, progdvb) saa näkyviin kanavia. Olen hakenut ilman mitään suodattimia kaikkia taajuuksia ja erikseen myös kaapeliverkon tarjoajan (kpo) antamia tarkkoja asetuksia.

    Ajureina on kokeiltu 101, 301 ja 601 -versioita. Terratecin home cinemasta uusin versio. Alla on vistan 64-bittinen SP1 ja intelin c2d prosessori. En ole kokeillut poistaa toista ydintä käytöstä haun ajaksi, en usko sen vaikuttavan.

    Ilmeisesti ongelma on kuitenkin ajuritasolla, kun kerkeän voisin kokeilla kyseistä korttia vanhemmassa xp-koneessani. Outoa, että terratec ei ole saanut kunnollisia ajureita ulos vieläkään.

    En tiedä onko vika hakusysteemissä, vai kanavien vastaanottamisessa. Jos jollain olisi kpo:n kaapeliverkosta tallennettu kanavalista, sitä voisi kokeilla (import channels from file).

    Haluaisin kuulla muiden selviytymistarinoita 64bittisen vistan puolelta kyseisen raudan kanssa. Miten ongelma korjataan?
     
  11. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sinulla ollut DVbviewerissä ini-tiedosto käytössä.
    SF100:n tekemän ohjeen lopussa olevasta dvb-c.zip tiedostosta löytyvä Lumon ini-tiedosto (dvb-c0008.ini) pitäisi toimia kpo:n kaapelissa.

    Tietty tuo 64-bit Vista ei ainakaan helpota tilannetta.
     
  12. remedi

    remedi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuttuni samasta jakeluverkosta neuvoi miten luodaan oma "transponder list" johon syötetään verkon ja kanavien asetukset. Kyseisellä avulla sain kanavat toimimaan dvbviewerissä, mutta terratecin oma ohjelmisto on edelleen mykkä. Kanavia ei voi importtaa koska TT home cinema vaatii kanavalistan muodossa *.chl. Muutoin en olisi siitä harmissani, mutta kaukosäädin ei toimi oletusasetuksilla dvbviewerissä.
     
  13. karis79

    karis79 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    osaisko kukaan auttaa kuvan ja äänen pätkimisessä seuraavalla systeemillä:
    win xp SP3,
    dvbviewer/home cinema,
    radeon 9800 pro,
    xp-m 2600@2200Mhz,
    nf7-s,
    antec sonata piano black, True 380w SP
    (kokeiltu myös antec sonata III virtalähdettä earthwatts 500w.)
    signaali 98%,
    oulun dna kaapeli.

    Kuva ja ääni siis pätkii ja discontinuitieseja tulee reilusti mutta kun laite on ollut samalla kanavalla 15min niin ne väheen niin että niitä tulee ehkä noin 10 minuutissa. Oon kokeillut ffdshown filttereillä sekä noilla cyberlinkin dekoodereilla, kokeillut kaikki PCI paikat, yhdessä niistä IRQ ei ollut jaettu minkään kanssa. kokeillut cinergyn 301 ja 601 ajurit, parit versiot dvbvieweristä ja home cinemasta jne jne. emossa uusin bios, uusimmat chipset ajurit, näyttikselle uusimmat ajurit... cpu load on about 15-20%.

    Kortti ja signaali ym ovat kunnossa koska vista 64bit, geforce 8800 gts, Q6600, IP35, Antec Sonata 3, earthwatts 500w systeemillä homma toimii täydellisesti dvbviewerillä. En ole nähnyt yhtään discontinuitisia tällä systeemillä. Ainoastaan HD:n nauhoittaminen pätki mutta se ei minua vielä kiinnosta.

    Eli apua kuvan tökkimiseen kaivataan. :OI

    e:lisätty kotelo/virtalähde

    e: faradayn häkki ei ollutkaan häkki. prkle.

    e: kokeiltu myös toista virtalähdettä(earthwatts 500w). Eli seuraavaksi jostain joku toinen agp näyttis tohon vanhaan koneeseen mutta veikkaan et tota korttia ei vaan saa tohon koneeseen..
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2009
  14. JMe

    JMe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän nuo discontinuesit liittyvät joko rautaan ja niiden ajureihin tai signaaliin.

    Se toimiva Q6600, onko se siis testattu samalla antennijohdolla samasta antennipistokkeesta? Eri huoneissahan nuo signaalivoimakkuudet voivat olla eritasoiset.

    Yksi vaihtoehto on se, että kortti nyt vaan sattuu tässä vanhemmassa koneessa ottamaan jotain elektromagneettista häiriötä mitä uusi kone ei aiheuta ja kuva pätkii sen vuoksi.

    Helpohko testi olisi käyttää uudemmasta koneesta virtalähdettä vanhassa koneessa ja katsoa onko asialla vaikutusta. Joissakin tapauksissa toisella virtalähteellä alkanut toimimaan moitteetta (tästä kirjoitinkin johonkin toiseen ketjuun vastikään).
     
  15. karis79

    karis79 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo sama huone ja sama kaapeli. Molemmissa koneissa signaalivoimakkuus näyttää 98%. Pitänee kokeilla eri virtalähteellä/näyttiksellä ja sit kokeilla myös tuota faradayn häkkiä. Lisätään vielä tähän et molemmissa noissa kokoonpanoissa on antecin kotelot ja virtalähteet. Toisessa virtalähde on True380SP ja toisessa earthwatts 500(Q6600).
     
  16. Terra

    Terra Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin Win7 PC:hen TerraTec Cinergy C DVB-PCI HD kortin ja eihän se heti lähtenyt käyntiin. Tässä omat ohjeeni kortin ostajille:

    1. Jos TerraTec Cinergy C DVB-PCI HD -kortti ei toimi (errori näkyy Control Panelissa kortin kohdalla), kannattaa asentaa ajuri manuaalisesti kortin mukana tulleelta CD:ltä.

    2. Jos automaattinen kanvahaku ei toimi, kannattaa Welhon verkossa Helsingissä kanavien manuaaliseen hakuun käyttää:
    - hakua taajuuskaistan mukaan (katso taajuudet Welhon kanavatiedoista
    http://dvb.swelcom.fi/)
    - Symbolin arvo = 6900
    - Askeleen koko = 1000 normaalisti, mutta muutamat Welhon uudet kanavat tietyillä taajuuksilla saattaa vaatia askeleeksi 500
    - Modulointitapa kannattaa katsoa Welhon kanavatiedoista osoitteesta:
    http://dvb.swelcom.fi/ eli Modulointitavat vaihtelevat 64, 128, ja 256 välillä.

    3. Jos HD kuva pätkii tai nykii hieman, kannattaa kokeilla Video Mixing Renderer vaihtaa Video Renderer 9:stä alaspäin aiempaan ja huonompaan Video Mixing Renderer 7:aan.

    4. Ylivoimaisesti parhaan kuvalaadun saa Windows Vistassa tai Windows 7:ssa laittamalla ensin päälle "add Enhanced Video Renderer" = Kyllä, jonka jälkeen valitsee VMR9 tai VMR7:n sijaan Enhanced Video Renderer (uusin ja paras).

    5. Videoavaajaksi kannattaa valita Microsoft DTV-DVD Video Decoder ja Ääniavaajaksi myös Microsoft DTV-DVD. Microsoftin decooderi antaa suurimman frameraten, jopa suuremman kuin Terratecin omaa kooderia käyttämällä Direct x Video Acceleration (DxVA) enabloituna.
    (Frameraten näkee kohdasta "Videon tuoja = Enhanced Video Renderer" viereisestä napista.)

    Eli kaikki toimii Terratecin omilla ohjelmilla mitä tulee CD:n mukana.
    Tosin DVBVieverin channel search ohjelmalla voi myös kokeilla löytyykö kanavia vai ei: http://www.dvbviewer.com/download/Transedit_MMC_Demo.zip

    Tietenkin kaapeli kannattaa kiinnittää sammutettuun koneeseen ja käynnistää kone vasta sen jälkeen, koska kaapeliverkon piuhassa voi olla jännite-ero koneen kanssa, joka ehkä saattaa aiheuttaa ettei kanavia löydy jos vain laittaa kaapelin kiinni käynnissä olevaan koneeseen.

    Näilla eväillä pitäisi kanavat näkyä ja saada ne näkymään nykimättä ollenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2010