Taken (2008) (Liam Neeson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ana198, 20.10.2008.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Miten kenenkään etninen tausta, paksuus tai veneen pitäminen Pariisin liepeillä alleviivaa mitään pahuuteen liittyvää? Yritätkö sanoa, että kaikki arabit ovat pahoja jo luonnostaan, eli turha tehdä siitä vielä kaupan päälle paksu? Tai, että veneenomistajat ovat kaikki pahoja, joten lisäksi oli turha laittaa päälle pari muuta pahuuteen viittaavaa alleviivausta, eli etninen tausta ja paksuus?

    Eiköhän tuo pahuus tuossa ollut tasan ja ainostaan siinä, että kaveri käytti tyttöjä hyväkseen. En huomannut mitään alleviivausta tuolle, eikä se myöskään ollut tarpeen. Paksuja ihmisiä on muitakin kuin pahoja (ainakin näin toivon), arabeja on muitakin kuin pahoja (toivottavasti tämän ymmärtävät kaikki) ja veneenomistajiakin on muitakin kuin pahoja (yllättävää, mutta todennäköisesti totta).
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D:D

    Keskitytkö elokuvissa yleensä piilomerkityksien etsintään? Toimintaelokuvissa tarinan roistot on usein tavattu esittää ns. yksiselitteisesti pahoina ja epämiellyttävinä ihmisinä. Monitahoisissa ihmissuhde taide-elokuvissa missä kompleksinen sankaritar käy ensin puhelimessa 2 tuntia dialogia itsensä kanssa ja sulkeutu sitten leffan loppuajaksi WC:hen itkemään, tämä ei välttämättä tule kysymykseen.
    Mutta tämä ei ollut taide-elokuva. Tämä oli ns. action-trilleri. Trillerin tarinarakenteessa tarvitaan useimmiten ns. roisto l. yksiselitteisesti hyvin negatiivinen projektiohenkilö.
    Millaisen pääpahiksen Sinä olisit valinnut tähän elokuvaan ylipainoisen arabisedän sijaan? Kiintiöneekeri on jo varattu toisaalle tarinaan ja tuotantoyhtiön mielestä trikoisiin pukeutunut homppeli aiheuttaa loogisen ongelman jo kyhättyyn tarinarunkoon (tyttökauppa).


    P.S. Mikä teitä wannabe-auteureita oikein vaivaa? Eikä sitä actionleffaa voi katsoa ihan vaan actionleffana? Sinunkin pitäisi ilmeisesti päästä samalle kirjoituskurssille llta-Sanomien naaraskriitikon kanssa sofistikoituneesti etsimään sitä kadonnutta k*kkeliä asiayhteyteen sopivan kritiikin esittämisestä ns. kunnon elokuville?
     
  3. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse vm.78.. En millään lailla halua sanoa pahaa sanaa erinomaisesta Die Hardista. Hyvä leffa on aina hyvä leffa mielestäni, siitä ei pääse mihinkään, mutta makuasioista on paha kiistellä. :cool:
     
  4. Elson

    Elson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älkää kaikkea vetäkö siihen kikkeli-osastoonne anaalivaiheissanne. Leffa oli vaan täysin turha tekele. Nämä leffat on tehty jo, ja paremmin.

    Ja kyllä se vaan niin on, että veneenomistajat edustavat yhteiskuntamme alinta sakkaa ja luultavasti ovat hyvinkin ihmiskaupan ytimen muodostava ryhmittymä...
     
  5. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko Elsonilla kikkeli anaalissa, vai miksi sellaisesta puhe?
     
  6. Elson

    Elson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olihan se, eilen... En voi uskoa, ettet ole muistavinasi minua :weep:. No joo, mutta anaalivaiheen voi tarkistaa ihan esim. lukion psykkan kirjoista. Jokin fallisen vaiheenkin kehityshäiriöistä voi johtaa aikuisena alituiseen kikkelista jutteluun. Nämä termit kuuluvat jo kaiketi yleissivistykseen hallita.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2009
  7. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Joo, vanha pieruhan sä jo oot. Ittelläni onneksi on vielä reilu puolivuotta tuohon kriittiseen kolmenkympin rajapyykkiin aikaa, siihen asti voi hyvillä mielin katsella Takenin kaltaisia pyhäinhäväistyksiä.
    Pieni pelko kieltämättä persiissä jo on, kun sitten täytyy näitä turhia tekeleitä alkaa katselemaan täysin eri silmin; tähän asti nämä kun on olleet puhtaasti ajanvietettä, eikä näitä sen syvällisemmin ole koskaan tullut mietittyä.

    Huoh...
     
  8. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olit sen verta huono, että en muistanu. Sain onneksi parempaa sen jälkeen.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketjun(ja kehujen) aloittajana voinen kaikkien muiden kehujien puolesta suorittaa virallisen anteeksipyynnön Elsonille ja kaikille muille(elokuvasta pitämättömille) joita kohtaan olemme näin törkeästi rikkoneet. Olisihan meidän pitänyt tietää että tästä elokuvasta ei saa tykätä, juoni oli törkeän kliseinen ja Neeson oli paska jne...
    kaikki on nyt selvää, kiitos kun näytit meille valon, en ostakkaan tätä Blu-rayna ja kehoitan kavereitanikin boikotoimaan.
    Anteeksi vielä kerran nöyrimmin,
    toivon että elokuvasta ei jäänyt pysyviä traumoja ja että voitte vielä jatkaa eteenpäin.
     
  10. Elson

    Elson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi provokaation voimaa! Anteeksi täytyy minun pyytää teiltä kaikilta Taken-faneilta. Eilen oli tylsä päivä töissä ja en malttanut olla näpyttelemättä muutamaa tulta ruokkivaa kommenttia tänne. Se oli hieman lapsellista, mutku oli aikaa ;).

    Jos nyt kaikki laskeudutte takaisin neljälle jalalle, niin kysehän ei ollut muusta kuin siitä, etten elokuvasta pitänyt. Hyvähän se on teille jos aika kuluu tällaisiakin katsellessa. Eipä se tosiaan kenellekään kuulu ja vähiten minulle :).
     
  11. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh-huh. Itsekin pidin leffasta mutta en silti lähtisi vertaamaan sitä die hardiin - ikinä. Tuntuu siltä että monella on lähtenyt mopo käsistä jos sanoo että tämä on parempi kuin die hard, bournet yms. Tämä sillä oletuksella että arvostelija on nähnyt em. leffat silloin kuin ne ilmestyivät eikä vasta viime viikolla.

    Ihan hyvä toimintapätkä mutta ei tästä mitään sen kummoisempaan saa. Ei mitään mieleenpainuvaa dialogia, kohtauksia tai pahiksia. Tämän leffan paremmuus perustuu lähinnä siihen että se ei yritä olla mitään muuta kuin toimintaleffa. Se ei myöskään koita vääntää joka väliin typerää vitsiä tyyliin chris rockin tms. toiminta/komedia- viritelmät.
     
  12. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok ok, vertauskuva Die Hardiin oli pelkästään toiminnan takia, anteeksi siitä. Jokainen leffa on tietenkin yksilö, näin ainakin minä ajattelen. Taken on itselle kuitenkin jo tuleva klassikko, must see ja kaikkea siltä väliltä, niin kuin on Die Hardkin. Pahottelut kaikille mielensä pahoittaneille ja muille vertauksesta. Halusin vaan painottaa kaikille elokuvan ystäville, että kuinka hyvä action pätkä Taken on erityisesti MINUN mielestä ja että tätä ei tule missään tapauksessa missata. Loppupeleissä makuasioistahan tässä on kyse. Kiitos, over and out! :naminami:
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Hyvä elokuva. Kuitenkin elokuvan aihe - ihmiskauppa, prostituutio - jättää tämän kertakatseluun. Tosin juuri elokuvan iljettävä aihe saa katselukokemuksesta juuri oikean painostavan, mikä saa elokuvan toimimaan. Elokuvan henkilöt ovat mukavan todellisen tuntuisia toimintaelokuvaan, mistä plussaa. Tosin eihän tässä oikein ole muita kunnon menossa mukana kuin Neeson, jos totta puhutaan. Hyvä toimintapätkä, muttei muistettava sellainen.
     
  14. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Die Hard hehkutuksen ymmärräne, mutta mitäs erikoista noissa Bourneissa on että ne pitää tuollaiselle jalustalle asettaa?
     
  15. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sivustakatsojana voisin väittää, että jos Bourne olisi tullut kasariaikoina niin olisi sekin klassikko. Samalla tavalla kuin Die Hard ykkönen.
     
  16. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Hyvä leffa oli.

    4/5

    Tulee löytymään kokoelmastani :naminami:
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En Takenia henkilökohtaisesti ehkä ihan ensimmäisen Die Hard -elokuvan ohi sijoittaisi, sillä jälkimmäisessä on niin paljon ikimuistettavia ja klassisia kohtauksia -- Taken taas porskuttaa enemmän asenteella ja "koko paketilla". Toisaalta, kyllä Taken menee kolmen muun Die Hard -elokuvan sekä Bourne-trilogian ohi.

    Olen kyllä arvostellut Bourne-elokuvat hyvin arvosanoin, mutta niissä on ehkä suurin ongelma Matt Damon, joka ei ehkä kuitenkaan täysin onnistu huiputtamaan katsojaa uskomaan, että hän on agenteista salaisin ja kovin. Rooliin olisi tarvittu ehkä hieman vähemmän parrasvaloissa paistatteleva ja rujompi miesnäyttelijä.

    Täytyy sanoa, että suuresti yllättynyt olen tästä Takenin kritisoinnista. Vielä oman arvosteluni aikoihin tuntui, että tämä oikeutetusti on niitä elokuvia, joita suurin osa ylistää ja loput suhtautuvat korkeintaan hitusen nihkeästi. Yhtäkkiä täällä sitten on näitä "iha p#ska" arvostelijoita. :confused: Makuja on monia, mutta olisin odottanut tosiaan tämän elokuvan olevan niitä, jotka eivät kauheasti jaa katselijakuntaa. Toivottavasti tämä ketju nyt ei sentään Indy IV -tyyppiseksi sekamelskaksi mene, sillä ei jaksaisi alkaa taas ihmettelemään sitä, että miten jotkut (oletuksena se, että kaikki arvostelijat pitävät tästä genrestä) voivat suorastaan rakastaa elokuvaa, joka taas toisaalta on syystäkin teilattu -- Takenin kohdalla tilanne on toki päinvastainen.
     
  18. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    ööh, no omasta mielestäni Taken oli ihan ok kertarykäisy, mutta eikö tämä ole juuri sellainen elokuva, joka nimenomaan jakaa porukkaa? Väkivaltainen, kärjistetty, täynnä stereotypioita jne. Rottentomatoesissakin prosentit ovat muistaakseni about 50% eli leffa on pistänyt myös kriitikot keskeltä kahtia.

    Taken ei ehkä hirveästi jaa mielipiteitä esimerkiksi sellaisten henkilöiden keskuudessa, jotka diggaavat sellaisista suht aivottomista action-pläjäyksistä(itsekin siis ainakin osittain kuulun tähän porukkaan). Mutta kyllähän tämä laajemmassa mittakaavassa ajateltuna on hyvinkin ristiriitainen ja varmasti herättää tunteita sekä puolesta että vastaan.
     
  19. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffahan oli mainio rypistely, ja Neeson oiva tappokone. Noita typeryyksiä ja juonen porsaanreikiä nyt kannata hirveästi miettiä...antaa mennä vaan ja nauttia toiminnasta. Mun mielestä Rambo IV:hen vertailu on siksi ihan sallittu. Ei siinäkään ollut järjen hiventä, ja juoni mahtuu ehkä max pariin lauseeseen, mutta mättämistä piisasi.

    Yksi juttu kyllä hieman häiritsi: muuallakin huomiota kerännyt Maggie Gracen omituinen juoksu :) Sillä oli yritetty saada reippaasti yli parikymppiselle naiselle ehkä sitä teinin "lapsenomaisuutta", mutta minusta se näytti vaan kertakaikkiaan kummalliselle.
     
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Leffa on keikkunut jo muutaman viikon USAn top 3:ssa. Täytyy sanoa, että olen pikkuisen yllättynyt, voisi varmaan puhua yllätyshitistä!