Rööperi - Alan miehet (2009) (Samuli Edelmann)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.11.2008.

  1. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Tästä"hän se eka sana siinä tatuoinnissa tosiaan olikin, ja sitä "poikki" -sanaa en kerinnyt lukemaan, kiitos!

    Odotin elokuvasta koskettavampaa, mitä olin lukenut arvosteluista ennakkoon. Mäkelän elokuvassa on ehkä se vika (joka ei joidenkin mielestä ole vika), että kun joku kohtaus olisi mahdollista laittaa koskettavammaksi, niin niin pitkälle ei mennä, vaan jäädään siihen viivalle. Olikohan tarpeeksi epäselvästi selitetty. Mutta Paha maassa tässä asiassa onnistuttiin lähes parhaalla mahdollisella tavalla.

    Samaa mieltä, että oli sitä pituutta hieman liikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2009
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meitsin biisi Beat More Acid soi pahiksen autossa, kun se heitti maikin kerrostalon pihaan :D IMO Pusher 1 ja BLL ei voi puhua edes samana päivänä. Pusher on jo klassikko ja BLL vain kasa haaskattua rahaa. Ok mulla vaikuttaa se että tiedän että Pusher oli täysin realistinen ja BLL taas puhdasta fantasiaa ilman mitään kosketusta todelliseen meininkiin. Suomessa on "hyvä" meininki "alamaailmassa" ja siitä saisi hyvää elokuvaa jos vain joku jaksaisi nähdä vaivaa. Se tosin vaatii vähän nuoremman polven tekijäkaartia.

    Tom Sjöberkin oli itse aika pettynyt Rööperin elokuva versioon ja kysyi ihan syystä miksi siinä pitää olla ne muutama sama näyttelijää jotka ovat kaikissa muissakin elokuvissa. Eikö suomesta muka löydy muita hyviä miesnäyttelijöitä? Varmasti löytyy.

    Kai toi raina pitää katsoa kunhan se tulee telkkarista.
     
  3. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko linkkiä, vai missä Sjöberg noin on sanonut?

    Mikä muuten on artistinimesi, kun biisisi soi Bad Luck Lovessa?
     
  4. Pake69

    Pake69 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen käytiin tämä kattomassa, ja kyllähän tuo mun mielestä hyvä oli. Kaikki Kuutamolla, Levottomat ja Bad Luck Lovet on mun makuun täyttä kuraa, ja jos referenssinä käyttäisin Häjyjä, niin ei tämä paljoa siitä heikompi ollut. Etenkin Franzén veti roolinsa hienosti alusta loppuun, ja Pekka Valkeejärven Varesmainen hölmöys oli tallella. Loistavaa, että Suomessa vielä tehdään hyviä elokuvia eikä mitään Levottomia.

    4,5/5
     
  5. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kanssa käytiin katsomassa...

    Positiivista tietysti on ettei tämä ollut mikään räjäyttely- ja räimeleffa, mitä nyt oli pikku ammuskelua ja nyrkkeilyä (tosin meidän muori piti masentavana ja liikaa verta näytettiin kuulemma). No, se on todettava että kyllä Vintiöstäkin voi tulla vakavasti otettava näyttelijä kuten Edelmanista. Tietysti tämä on näkynyt Häjyistä ja Lomalla- leffoista asti, mutta on se kai nyt vaan uskottava. Valitettavasti vaan muiden pakollisten vakiokasvojen mukana ei tule samaa tunnetta, tietysti siis sellaisella varauksella että vanhemmat näyttelijät kuten Veijonen on jo näyttönsä antanut ja paikkansa ansainnut.

    Hietalahti ja Franzen hoiti kyllä roolinsa melko hyvin, mutta tämän pakko- / vakiocastauksen vuoksi tulee väkisin mieleen että Hietalahti ehkä voisi pysyä enemmän komediallisissa rooleissa koska on sellasiin vahvasti profiloitunut ja Franzenin suoritus oli nyt kyllä melkonen kopio Matti-elokuvasta, mitä nyt tällä kertaa huomio kiinnittyi erilaisiin viiksiin / partoihin hiusten sijasta... ja sitten tämä Pääkkönen joka on nähtävästi väkisin saatava porukan mukaan vaikka castaus sitten menisi kuinka metsään tahansa. Siis toi oli jotenkin niin irrallinen ja ulkopuolinen hahmo koko systeemissä että ei edes tolla porukalla uskoisi sorruttavan tuollaiseen vaikka kuinka kyse olisi kassavirtaa kasvattavasta volyyminäyttelijästä... no tämä nyt on mun henk koht mielipide.

    Muutenkin leffasta jäi vähän samanlainen hyppimisen maku kuin Matti-leffastakin. Siitähän jäi mieleen se että laitetaan peräkkäin pätkiä Matin hassuista sanonnoista ja sattumista sekä sitten täytteeksi vähän vakavampaa ainesta mikä on "juonen" kannalta oleellista... sitten Olympiavoittajan ja Pääkkösen voimalla tiliä tekemään! Tässäkin tuntui että kun alun tilannekuvaus oli tehty niin sitten välillä joka muutaman kohtauksen välissä hypättiin aina pari vuotta eteenpäin ja ainoa kiinnekohta katsojan mukana pysymiselle oli Edelmanin kuontalo joka vanheni leffan myötä.

    Tähtiä annan kumminkin 2/5, ainekset olisi mun mielestä jopa 4:ään asti jos toi hosumisen maku jäisi pois sekä käsikirjoituksesta että liian pienen piirin sisäisestä castingista... no tiedänpähän nyt yhden huippunäyttelijän ja tuotantoyhtiön joiden näkemiseen, yhdessä tai erikseen, en vapaaehtoisesti enään suostu, saati että siitä maksaisin.
     
  6. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävelin leffateatteriin sisään tietäen elokuvasta vain muutaman päänäyttelijän ja sen, että se kertoo Punavuoresta. Itse asiassa pätkä ei ollut ennakko-odotuksiin nähden hassumpi, ei mikään mestariteos, muttei pilannut myöskään iltaa.

    Juonesta puuttui se jokin terä, siinä ei oikein ollut kunnolla mitään mistä ottaa kiinni ja tapahtumat vain seurasivat toisiaan. Rauhallisesti etenevänä väkivaltaveijaritarinahässäkkänä elokuva toimi ihan kohtalaisesti.
    Edelmann-Franzén-Hietalahti -yhdistelmä ei ärsyttänyt juurikaan, viimeksi mainittu veti itse asiassa aika uskottavan roolin huumorimiehen leimasta huolimatta. Pääkkönen oli huono, mutta lähinnä ongelmat hänen kohdallaan johtuivat enemmänkin ohjauksesta/käsikirjoituksesta.

    Mitähän tähtiä tälle pitäisi lätkäistä, jaa-a. Tunnelma oli pääosin mukiinmenevä, ja Edelmannin Sampallakin pysyi ennakko-odotuksista poiketen housut jalassa. Rööperi myös hakkaa mielestäni Mäkelän filmografiassa etenkin Matin sata nolla, mutta "ihan kivan" ulkokuoren sisäpuolesta jäi jotenkin kolkko ja tyhjänpäiväinen fiilis.

    3 / 5

    Ja vielä paskanjauhantaa tekniikasta:
    - lopputekstien perusteella elokuva on editoitu 2K-resoluutiossa, mutta ilmeisesti joku on innostunut terävöittämisefekteissä, ja kuvasta löytyi aika ajoin sahalaitoja vinoissa viivoissa.
    - Solar Films voisi pikku hiljaa väsätä uuden animaation leffojensa alkuun; 4:3-suhteeseen vuonna nakki ja sinappi rendattu logo näyttää kovin kankealta leikattuna 2,39:1-suikaleeseen - sen ihme planeetan, missä logo esiintyy, vuorista näkyy pelkät huiput - tökeröö hei
    - Solar Films voisi lopettaa Inc.-lyhenteen käyttämisen logossaan Oy:n sijaan, se lähinnä naurattaa :)

    Lisäksi (tämä ei varmaan liity elokuvan arvostelemiseen) joko Kinopalatsi ykkösen tekniikassa on vikaa tai filmikopio oli huonossa kunnossa, mutta ääni salissa välillä omituisesti hiljeni pelkkään keskikanavaan puolen sekunnin ajaksi ja lisäksi olin kuulevinani raidalta jotain outoa naputusta kovissa äänissä, vähän samankaltaista kuin Subilla tässä muutama viikko sitten, mutta hiljempana.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2009
  7. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    On se radiomainonta niin ihana asia.. Aiempien Mäkelän ohjauksien perusteella (Pahat pojat, Vares, V2) on Rööperi aivan eri kastia.

    Oli sellanen tunnelma leffassa, että tuntu kuin Kaurismäki ois ollu mukana puikoissa. Niin uuvuttava pari tuntinen että.. Leffa oli masentava, väkivaltainen ja liian paljon draamaa.

    Toki hyviäkin kohtauksia löyty. 6/10.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2009
  8. Jute

    Jute Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teistä leffan katsoneista kukaan sattunut lukemaan Rööperi - Rikoksen vuodet -kirjaa? Eli kuinka leffa uppoaa niille jotka ovat lukeneet tuon kirjan?
     
  9. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh. Kaurismäki tyyppinen "taidemättö" ja Aleksi Mäkelä & Selin, mikä ei kuulu joukkoon? En ole tätä uusinta nähnyt, mutta eipä ole nähneetkään pahemmin Kaurismäkeen verranneet, eivät liene ymmärtäneet...
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  10. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt taisi tulla kirjoitusvirhe. Matti ja Pahat Pojat ansaitsevat ehkä noin neljä miinustähteä. Tietenkin ne voivat nousta joko nollille tai jopa yhden plussalle, jos ne ottaa komedioina ja katsoo humalassa.

    Siinähän luki jotain tyyliin "Avataan tästä". Aivan tarkkaan en enää muista


    Ja puhutaanpa sitten itse leffastakin. Juoni oli liian rönsyilevä ja sijoittui ehkä liian pitkälle aikavälille. Joku osaava ohjaaja olisi toki voinut noillakin eväillä tehdä toimivamman leffan. Kaikki käänteetkään elokuvassa eivät olleet kovinkaan uskottavia. Franzen taas esitti roolinsa vakuuttavasti, kuten muukin tuosta vanhasta kaartista. Jasper oli paska kuten aina. Hänen roolinsa nyt vaan oli täysin epäuskottava, eikä tuollainen säikyn pikkupojan näköinen kaveri käy kovinkaan uskottavasta gangsterista. Onneksi Jasperia näkyi ruudussa suhteellisen vähän.

    Olihan tässä aineksia, ja hieman erilaisilla näyttelijävalinnoilla ja osaavalla ohjaajalla (ja ilman Seliniä) tulos olisi voinut olla vielä parempi. Nyt vaan niukasti 3/5
     
  11. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se oli "tästä poikki"; kerrottiin jo edellisellä sivulla.
     
  12. Luuska

    Luuska Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisi jatkossa laittaa tämän skaalan juonipaljastukset spoiler-tageihin. :p
     
  13. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rööperi oli ihan mukiinmenevä tarina. Vaikka leffassa oli käsikirjoitettu mukaan myös huumoria, oli se mielestäni aika surullinen tarina. Tällaisen ajanjakson kattaminen vajaan 3 h leffassa on sula mahdottomuus, joten ainoa vaihtoehto tekee siitä kokoelman irrallisia kohtauksia. Kuitenkin tarina kehittyi kohtalaisesti. Mitään jossakin arvosteluissa mainttua väkivallan ihannointia tai rikollisten nostamista jalustalle ei mielestäni leffassa ollut - oisko niin, että sellaiset mielikuvat riippuvat katsojasta ja etenkin siitä missä/millaisessa ympäristössä on elämänsä viettänyt. Itse olen asunut koko ikäni Helsingissä.

    Kun katsoin ennakkoon Arto Nybergin haastattelun Tom Sjöbergistä sekä toisen 12 v vanhan dokumentin Yle'n elävästä arkistosta, helpottivat ne kummasti henkilöhahmoihin suhtautumista. Suosittelen samaa muillekkin.

    Samuli Edelman oli kuin ilmetty Tomppa. Kari Hietalahti veti roolinsa hienosti läpi eikä minkäänlaista ongelmaa tullut aikaisemmista humoristisemmista rooleista. Peter Franzen oli aivan ilmiömäinen! Ukin rooliinkin sopi mainiosti Pekka Valkeejärvi, joka esitti sopivan yltiö-itsevarmaa tyyppiä. Juha Veijonen menentteli konstaapeli Koistisena. Jasper Pääkkösen Korpusta en ole varma menikö hyvin vai huonosti. Toisaalta kaikenlaista yli-ihmistäkin aina välillä näkee, eli eiköhän rooli mene plussan puolelle.

    Kaiken kaikkiaan ehkä liian laaja aihe yhteen elokuvaan. Moniosainen (~8) sarja pitkillä 2 h jaksoilla olisi varmasti toiminut tarinan kannalta paremmin, mutta ei varmaankaan pärjää elokuvalle kassamagneettina. TV-luvista, kun ei pahemmin maksella tuottajille kuluja. Hyvä kompromissi kuitenkin.

    Pitääpä yrittää hankkia leffan pohjana oleva kirja luettavaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  14. Kanki

    Kanki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Urho "Ugi" Kukkamaan haastattelu vuodelta 1999 !
     
  15. ms1951

    ms1951 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei jumalauta, kiitos tosta haastattelulinkistä!

    Aiheeseen liittyen, rööperi oli just mitä siltä odotti. Positiivisesti yllätti franzen, vaikkakin harmitti ku se ei saanu arvoistaan loppua (ne ketkä tietää)
     
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Hyvä leffa oli. Varmaan Aleksi Mäkelän paras. Myös vähään aikaan paras Suomalainen leffa, mitä itse olen katsonut. Samuli ja Peter teki hyvät työt. Pakko ostoon menee, kun BD:lle heilahtaa.

    4½ / 5
     
  17. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harri Nykäsen "Rööperi" löytyi pokkarina alle kympillä Suomalaisesta Kirjakaupasta :king:

    Antanee oman lisänsä leffan taustoihin, kuten nuo Tom Sjöbergin ja Ugi Kukkamaan haastattelulinkit.

    (Katselussa on parasta aikaa myös "Corleone" - kriitikoiden ylistämä loistava Italialainen tositapahtumiin perustuva sarja Sisilian Mafian ykköshahmoksi nousseesta Salvatore "Toto" Riinasta)
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2009
  18. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Joo o.

    3/5. Vähän sekavat tunnelmat jätti. Oli hyvää ja huonoa, mutta lähinnä eniten yllätti, että leffasta saa aika erilaisen kuvan mainoksesta minkälainen itse leffa on.

    Tulee varmaan joskus alesta blu-rayna hankittua.
     
  19. Kapa7kuus

    Kapa7kuus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkästä aikaa paras kotimainen leffa. Synkistelyä oli haettu ehkä hieman liikaa ja välillä kaikki tuntui leffassa menevän päin persettä. Onneksi huumoria ei kuitenkaan oltu kokonaan unohdettu sillä Hissu Hietalahti oli kyllä elementissään ja nauratti paremmin kuin Jugistylessa. Todellakin katsomisen arvoinen.

    4/5
     
  20. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nyt tämäkin viimein katsottua. Pitkään oli isommalla porukka suunniteltu kun joukosta löytyy Rööperiläisiä:)

    Suurin syy varmaan elokuvan katsomiseen olikin juuri tuo että pääsee katsomaan elokuvaa mikä on tehty samoissa nurkissa missä on viettänyt koko lapsuutensa. Eikä kyllä mikään pettymys ollut. Ehkä olisi voinut näkyä vielä enemmän tuttuja nurkkia mitä nyt näkyi. Ja omaan makuun elokuva ainakin käynnistyi ihan hyvällä tempolla. Harmittavasti puolivälin jälkeen tempo lässähti ja jossain vaiheessa alkoi tuntumaan jo siltä että elokuvan pitäisi loppua. Eli hieman tuntui venytetyltä. Franzen veti erittäin hienon roolisuorituksen ja samoin Hietalahti oli mielestäni omaksunut hyvin roolinsa. Hissu ei ollut mitenkään liian hauska hahmo tai yrittänyt liikaa roolissa. Ehkä roolisuorituksista pääsi positiivisimmin yllättämään. Mutta jäi kyllä kuitenkin Franzenin varjoon. Veijonen oli ok,mutta ei omaan makuun kuitenkaan mikään ihmeellinen. Edelmania itse ainakin pidin melko tylsänä. Mutta jos se kuuluikin olla?:) Pääkkönen nyt on mikä on..hajuton ja mauton..neutraalista on vaikea muodostaa mitään erityisempää mielipidettä.

    Hyvä fiilis kuitenkin elokuvasta loppujenlopuksi jäi. Elokuvan loppuosakin hieman petrasi.

    3/5

    Äidillä olikin sitten hieman tiukempi mielipide elokuvasta kun on Rööperissä asunut 70-luvun alusta lähtien:)