Epson EMP-TW700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ketma, 21.08.2006.

  1. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    5.1 tilasin itsekkin ja maksoin.

    Kyselin tilatessa Olivieteriltä että meneekö tykin tuloon viikko vai kaks vai kauanko ja se vastas toisella yrityksellä että viikko. Siis ihan että saisin kuvan että onko sillä noita vai tilaako jostain muusta varastosta sen mulle...

    ...ja nyt kun siis voisin odotella sitä pikku hiljaa saapuvaksi niin Olivieteri on laittanut rouvan meilaamaan että potkaistiin se tänään liikkeelle, tässä seurantanumero.

    Viikko in my ass...
     
  2. 123Rolle

    123Rolle Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    mites tässä tykissä menee takuut kun tilaa saksasta? maahantuojalle vaan ni se hoitaa ton saman 3vuotta / 1700h takuun kunhan on euroopast ostettu?
     
  3. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tähän uskottu ja luotettu, joku tietysti olis saattanut varmistaa asian ennen ostoa...

    Epsonin laatu ilmeisesti korreloi tohon pitkään takuuseen kun ei ole paljon täällä osunut silmiin remonttitarinoita. No empä ole paljo etsinytkään, mutta muistaisin yhden lukeneeni ja siinäkin oltiin tyytyväisiä palveluun.

    Kaivoin nyt vielä vähän ihan faktaakin asian tueksi, alas päin rullaamalla löytyy kansainvälinen takuu: http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/80bb2d70-0c19-4efa-99a8-a15394e4e8a1.aspx

    Jos laite uutena on viallinen niin silloin tietysti se pitää lähettää Saksaan ja odotella uutta tilalle.
     
  4. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma laite tuli tänään haettua postista, jonne dpd:n kuski oli sen vienyt kun en ollut paikalla tuontiaikana. Otin vielä tykkiin tuon pipron kalibroinnin eli kuvan pitäisi olla heti kohdillaan ja ilman kuolleita pikseleitä.

    Huomenna bauhausista tjms. kattoteline ja sitten alkaa tykityskausi! Tähän asti elämässä pärjätty ihan tv:n voimalla.

    Onko muilla tw700 omistajilla tietoa mikä perusTV teline on helpoin modata tälle tykille? Tai vaihtoehtoisesti edullinen kattoteline, verkkokaupan PRB-1 kattoteline ei sovi tähän malliin. https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1061522

    Heijastaako laite kuvan pääasiassa tykin yläpuolelle vai keskelle linssiin verraten? Manuaalissa sivulla 10 väitetään että keskelle, kun taas pikamanuaalissa väitetään että yläpuolelle.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  5. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Sama^

    Pitkä on viikko keski-euroopassa... tosin tänään postipoika toi vasta kankaankin jonka piti tulla viime viikolla. Eli hyvin tuli synkrossa ku kaikki on hitaita.

    Oma "teline" on laatikosto jonka kasaan ja sitten on vielä kankaan asennus ja masiinan säätö. Eli ensityypit jää sunnuntaille "työkiireiden" vuoksi, mutta silloin sitten pääsee kokeileen että toimiiko se alkuunkaan.

    Ja siihen asti voi herisytellä, että millä palkitsee ekana itsensä, joku uus ennennäkemätön leffa vai joku vanha taattu laatutuotos? Siinäpä sitä pohdittavaa...
     
  6. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykki on nyt testattu ja hyväksi havaittu. Ainoa ongelma on S-videon kanssa, jonka kautta kuva näkyy mustavalkoisena.

    Humaxin C-FOX II digiboksi on kytketty scart liittimessä olevan muuntimen kautta S-video piuhalla tykkiin. Vaikka boksin valikoista vaihtaa ulosmenevän kuvan formaatin komposiitiksi, S-videoksi tai RGB:eksi, se ei auta. Ainoastaan S-video tilassa kuvassa näkyy täysin satunnaisesti muutama väri, mutta nekin haaleina. Onko kellään tietoa missä vika?
     
  7. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onhan sulla digiboksin oikea scart-liitin käytössä? Vain toinen antaa S-videota.
     
  8. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    On Scart-outissa kiinni, VCR outissa ei ole mitään. Oheisesta kuvasta näkyy miten osa väreistä näkyy, ja osa ei. Kaapeli ja muunnin on kunnossa, sillä tätä ennen sillä oli yhdistetty PC normaaliin televisioon. Aika ymmällä tässä ollaan, sillä ei normaalitapaus S-videon kanssa ole se, että kuva näkyy täysin musta-valkoisena.

    Edit: Itselleni vastaten, ilmeisesti ongelma on Humax CX FOX II digiboksissa, sillä muillakin ollu samanlaisia ongelmia https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67356
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 26.01.2009
  9. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoista viimein sain aikaan ruuvata kankaan kii, niin pääsi kokeileen että laite ylipäätään toimii.

    Melkosta suttua se kyllä on kun tv-kuvan venyttää kankaalle, kuva on tosin vielä "tehdasasetuksissa". Mulla on halpa digiboksi ja siitä signaali 10m videopiuhalla (siis keltainen RCA) tykille. Olisi ilmeisesti fiksua investoida boksiin josta saa digitaalisen (HDMI?) -signaalin tykille. Se olisi ilmeisesti kannattava investointi?

    Toinen juttu mikä tämmöistä noviisia suuresti kummastuttaa, on se että kun katselee yleä tai maikkaria missä on litistetty kuva, se jää kumminkin liian pieneksi (n. 15cm ylhäältä ja alhaalta, n. 20cm sivuilta, koko kankaan levyiset palkit on kyllä). Olen säätänyt kuvan kankaalle (16:9) niin että 4:3 on ylhäältä alas kankaan korkuinen. Ja jos painan "pattern"-napista tuon testikuvan niin se on juuri tuon kankaan kokoinen (siis 16:9). Ainoa konsti millä olen saanut tv-kuvan tai dvd:n (16:9 anamorfinen) koko kankaan suuruiseksi on "zoom"-aspecti, mutta tuolloin taas kuvasta leikkautuu osa pois... eli onko joku konsti saada kuva reunasta reunaan kankaalle ilman palkkeja edes dvd-käytössä?

    tub: Minkä värisen masiinan sait? Mulle tuli valkoinen hopeanharmaalla etulevyllä vaikka kaikissa kuvissa on ollut melkein aina musta. No onneksi toi sopii meille paremmin, en kyllä itse edes huomannut että olisi voinut väriä tilata erikseen...
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2009
  10. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Naputteleppa sitä sun kaukosäätimen ASPECT-nappia...sieltä squeeze through, niin pitäisi täyttää koko kangas. Oletko siis valinnut inputin oikein tuolle dvd:lle, eli onko tykki päällä ollessaan Component-inputissa? Eli kaukosäätimestä siis valittu Component näin suomeksi sanottuna...
     
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli toi RGB-"ongelma" korjaantui kun tajusi että soittimesta todellakin pitää valita toi signaali... ku ei ole nämä kaikki termitkään hallussa, varsinkaan lontooksi.

    Aloin epäillä tota kuvasuhdeasiaa materiaalista riippuvaksi, koska kuva tavallaan on koko kankaan kokoinen koska siinä on palkit reunoihin asti. Ihmetyttää vaan että miksi 16:9 kuva ei ole koko kankaan kokoinen ilman palkkeja, eli kuva olisi noihin kankaan mustiin reunuksiin asti? Typerä homma jos johtuu materiaalista, tosin epäilen että myös tässä on käyttäjässä vika... toi "squeeze through"-aspekti kyllä venyttää kuvaa mutta ne palkit jää edelleen reunoille.
     
  12. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Boksin manuaalin sivulla 47 kerrotaan vain VCR-scartista tulee s-video signaalia ulos. Eli vaihdappa scartti toiseen liittimeen ja laita asetuksista VCR-scart ulostamaan S-video signaalia.
     
  13. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli annettua vääriä ohjeita kun ulkomuistista vastailin, eli valitse pelkkä squeeze. Siis tottakai 4:3 lähetyksisssä jää mustat reunat sivuille, eli letterbox. Näin kuva säilyy luonnollisena. Jos haluat lähteä "vääristämään" ja venyttämään kuvaa luonnottomaksi, niin siihen en edes halua alkaa kaivamaan ohjeita. Nyt esimerkkinä CSI New York pyörii tykillä taustalla. Digiboksin valikoista 16:9 kuvasuhde valittuna ja tykin aspect asetuksista squeeze. Kuva näkyy luonnollisena, täyttäen koko kankaan. Ei venytyksiä tms. Riippuu siis, kuten totesit, lähdemateriaalista, niin kuin sen pitääkin riippua...
     
  14. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    En missään nimessä halua venyttää kuvaa väärin koska olen vuosia ääneen naureskellut kavereille jotka ostivat laajakuvatöllöjä ja venyttivät sitten 4:3 kuvan koko ruudulle... paras oli yhden toteamus: "jaa, en mä tiennytkään enkä huomannut, kai siihen on vaan tottunut"!

    Edit:

    No niin, eli nimenomaan tuolla "squeeze"-asetuksella eli kiitoksia laksulle! Ensin pitää litistää kuva 16:9 suhteeseen ja sitten levittää. Eli samaa rataa kuin eka kysymyskin, oma moka, laittaisin takana olevien yövuorojen, yleisen kärsimättömyyden ja lyhyt pinnaisuuden piikkiin ettei järki luista ("miksei tota ole voitu säätää jo tehtaalla mun olkkariin sopivaks?").

    Ja täältä löysin viimeisen vastauksen kun aattelin sitä kuvanlaatua ja sen siirtoon käytettävää signaalia: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/494754 . Eli ei kannata HDMI:n vuoksi investoida mutta saahan se olla ku hankkii tallentavan boksin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2009
  15. naappa

    naappa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2006
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    RGB Scart on paljon parempi kuin komposiitti (se mikä siinä keltaisessa RCA:ssa kulkee). RGB/komponentin ja komposiitin välinen ero on suuri, RGB:n ja HDMI:n välinen ero olematon (tässä tapauksessa). Jos sulla on Topfieldin digi-boksi niin saat siitä myös komponenttia ulos, ja jos AV-vahvistin, niin voit vetää sekä boxista että DVD-soittmesta piuhat vahvariin, ja vahvarista yksi komponenttikaapeli tykille.
     
  16. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli mulla on boksi -> tykki keltainen-RCA ja se on siis komposiitti? Lueskelin kyllä heti aluksi ennen tykin hankintaa ton ketjun tykin perusasioista, mutta siinä sais olla noitten signaalien perässä vielä maininnat että mikä mikin on ihan puhekielellä... hahmottus tälläselle noviisille paremmin.

    Suunnittelin av-vahvistinta josta olisin saanut signaalin HDMI:llä tykille mutta sellaiset jotka osaavat muuntaa analoginen -> digitaalinen olivat aika kalliita. Olisko heittää esimerkkiä / ehdotusta jostain edullisesta av-vahvarista josta sais komponentillä signaalin tykkiin?

    No nyt tykki pelaa ja kuvasuhteet on kunnossa, kiitoksia avusta varsinkin laksu ja naappa. Seuraavaksi aletaan ihmetteleen säätöjä ja myöhemmin tota signaalia kun nyt saa itseään niskasta kiinni.
     
  17. naappa

    naappa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2006
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä.

    Luulisin että tämä onnistuu melkein jokaisella vahvarilla. Mutta tosiaan aika harva digi-boksi osaa antaa komponenttia. Suurimmasta osasta saa "scart-RGB":tä, joka on periaatteessa vastaava (yhtä hyvälaatuinen), mutta tarvitsee eri johdon tykille (Epson:ssa tulee se scart adapteri mukana). Mikä digi-boksi sulla on?
     
  18. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on nyt "Strong"-merkkinen halpisboksi. Muutto on (taas) tulossa lähitulevaisuudessa jotenka ei ole ollut intoa hankkia (kallista) tallentavaa. Nykyään tietysti on jotain compo-boksejakin joidenka pitäisi sopia uudessakin kämpässä...

    Samalla videokaapelillahan se signaali tulee scarttiinkin, ainakin PS2:ssa jossa on toi scart-sovitin? Ja Epsonin scart-adapteristahan tulee myös se videokaapeli erillään eli onko tossa joku taika että signaalia muunnetaan tjms?
     
  19. naappa

    naappa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2006
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scart:ssa voi kulkea mitä signaalia vain (komposiitti, komponentti, s-video), siinä on niitä johtoja maksimissaan 21 kappaletta. Se riippuu ihan siitä mitä boksi siihen syöttää. Kyllä tostakin varmaan RGB:tä saa, katso sieltä boksin asetuksista. Scart-johdon pitää olla sitten ns. täyskytketty että siellä tuo RGB kulkee, mielellään mahdollisimman paksu.

    Parasta kuvaa siis saat kun vedät DVD:stä komponenttikaapelin ja boksista Scartin (kunhan sitä RGB:tä sieltä tulee).
     
  20. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonni, enhän mä tämmöstäkään tiennyt että scartin kautta tulee tällästä signaalia. No nyt sekin lukee täällä jos joku muu aloittelija sattuu huomaan ko asian...

    Boksi antaa vaihtoehtona komposiitti ja RGB. Kuva muuttuu sävyltään hieman tummemmaksi kun pläräilee valikossa noita ees taas, mutta ilmeisesti toi lyhyt scartjohto on sitten täysin kytketty ku kaikki päävärit toistuu kumminkin (siis tv:llä kokeilin kun nyt päiväsaikaan ei o tykki päällä). Taidan hankkia toisen samanlaisen boksin (39e) tai siirtää tän pelkästään tykkikäyttöön tykin lähelle niin saan lyhyellä scartilla tehtyä kytkennän. PS2:n käyttö on niin vähäistä että voin vaihdella tota video-kaapelia tykin perään jos on tarvetta. Tykki kun on sijoitettu niin että sen pystyy tekeen helposti ja tykkiä heiluttelematta.

    Mites semmonen asia joka pamahti mieleen, että kun mulla on muutama ylimääränen scart-adapteri (kiitos säläshop!), niin toimiikos ko kytkentä RGB-kaapelilla noiden liittimien kautta? Eikös plugit ole samanlaiset / -kokoiset RGB- ja RCA-johdoissa?