Homicide: life on the streets

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana hjuuhidiot, 17.03.2008.

  1. tukehi

    tukehi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. tukehi

    tukehi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari jaksoa tuota discshopista tilaamaani "complete fifth series" boksia katsottuna tajusin, että näissä UK -julkaisuissa on täsmälleen sama epäloogisuus kuin Futuren Nordic -julkaisuissa. ELi tämä fifth series pitää sisällään kuudennen kauden. Laitoin discshopiin viestiä, että ottaisivat tosiasiallisen viidennen kauden myös myyntiinsä. Ainakin tällä hetkellä esim. Play:ssä nämä Homicide -boksit ovat tyyriimpiä kuin Discshopissa.
     
  3. Silliittos

    Silliittos Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tilasin tällä viikolla samasta kaupasta boksin, jota mainostettiin fifth seasonina, mutta kutonenhan se sitten edelleen oli...

    Onko kenelläkään tietoa mistä tuota vitoskautta voisi yrittää metsästää (en omista luottokorttia)?
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Olen itsekin jo tovi sitten hurahtanut tähän sarjaan, aivan timanttista menoa kaiken kaikkiaan. Neljä kautta olen katsonut, yhteensä kuusi kautta löytyy hyllystä ja viimeinenkin pitäisi varmaan jossain vaiheessa jostain hamstrata. Mukava tietää, että vielä on kolme kokonaista kautta tätä herkkua jäljellä, täytyy vähän toppuutella ettei lopu heti kesken.

    Neljännen kauden aikana tuntui että välillä hahmojen yksityiselämän kiemurat jäävät vähän taka-alalle ja niitä seurataan vain silloin tällöin. Niissä voisi olla enemmänkin selkeää jatkuvuutta, koska kolmen ensimmäisen kauden aikana tuota jatkuvuutta vaikutti olevan hitusen enemmän (tai sitten muistan väärin). Vaikka kyllähän tuossa tietty muutamalle hahmolle tapahtui ihan isojakin juttuja, mutta tasapuolisuutta saisi lisätä. Aika monet jaksot toimivat omina itsenäisinä kokonaisuuksina, eikä taustalla aina ole kummempaa jaksosta toiseen jatkuvaa juonta. Kauden loppuun pistettiin kuitenkin aika paha koukku, saa nähdä miten tuosta eteenpäin... Neloskauden ehkä paras jakso oli "Stakeout", joka perustui suurimmaksi osaksi siihen, että kukin etsiväpari vuorollaan joutui olemaan enemmän tai vähemmän tylsässä kyttäyshommassa itse rikoksen jäädessä toissijaiseksi kun hahmoille annettiin enemmän tilaa hengittää. Osoitus, kuinka helkkarin hyvin tämä on kirjoitettu, esim. Baylissin ja Pembletonin tuntemukset, keskustelut jne. mitä tuossa nyt käytiin läpi. Todella hyviä hahmoja, jotka kantavat sarjaa ihan omalla painollaan vaikka näennäisesti "mitään ei tapahtuisikaan".

    Ja se, kuinka hauskaa läppää tässä sarjassa on. Esim. kun yhdessä vaiheessa Al "Gee" Giardello sarkastisesti ja muka lempeästi muistuttaa Kellermanin rikostenratkaisutilanteesta, että taululla pitäisi olla enemmän nätillä mustalla värillä kirjoitettuja (= ratkaistuja) nimiä ja kuinka tänään on hieno päivä, mitä tahansa voi tapahtua ja aineksia on vaikka mihin jne. Tähän Kellermanin pari Meldrick heittää "Wow, I've never seen Gee so mad before." tms. :D

    Ja aina yhtä legendaarisen Munchin jutut:

    Vastaamassa puhelimeen jouluna: "Ho-Ho-Ho-Homicide."

    --

    Danvers: "She has Multiple Personality Disorder. That helps her, not me."
    Munch: "I got it! Why don't we charge one of the personalities with harboring a fugitive?"

    --

    "If a murder is committed in Baltimore and no homicide detective takes the call, did that homicide actually occur?"
     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2010
  5. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    En haluaisi tuottaa hirveää pettymystä etukäteen mutta minusta sarjan taso lähti laskemaan koko ajan alaspäin viitoskauden alusta lähtien. Viimeinen kausi oli jo erittäin tuskallista seurattavaa. Voisin toki eritellä syitä tarkemmin mutta taitaisi mennä jossain määrin spoilaamiseksi. Joka tapauksessa olin erittäin pettynyt hahmonkehityksiin ja varsinkiin lähes kaikkiin uusiin hahmoihin. Ilmeisesti tuotantoyhtiöltä on tullut painetta muuttaa ulkokuvaa hieman paremman näköiseksi. Toisaalta kuutoskaudella oli ehkä koko sarjan paras jakso.

    Ja miksen ne perkule saa edes enkkutekstityksiä tuohon Complete Collection-julkaisuun. Heti lähtisi tämäkin http://www.amazon.co.uk/Homicide-Li...ef=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1274611599&sr=1-2 tilaukseen niiden ansiosta.
     
  6. ToSo

    ToSo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Te, jotka omistatte Fremantlen julkaisemia Homicide -bokseja, auttakaapa miestä mäessä.

    Nuo Fremantlen ulostamat boksithan ovat UK R2-julkaisuja, joten suomen kielisiä tekstityksiä niissä ei ole, mutta onko edes englannin kielisiä? Discshopissa aikanaan niihin oli merkitty enkkusubit, mutta toisaalta tuossa koko sarjan kattavassa boksissa teksityksiä ei ole laisinkaan, joten epäilyksiltäni en ole uskaltanut niitä ostaa.

    Sarja on kuitenkin sen verran koukuttava, että hankittavahan ne loputkin kaudet on - edes sitten englannin kielisinä.
     
  7. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tilailin noita Amazon.uk:sta fifth seriesiin asti, oli enkkusubit.
     
  8. hjuuhidiot

    hjuuhidiot Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan perseestä ettei tätä sarjaa ole enempää Suomessa julkaistu.
    No joo, pitää hommaa toi Complete series - boksi jossain vaiheessa.
     
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    DVD-julkaisut Suomessa perustuvat myyntiin. Jos aikaisemmat tuotantokaudet eivät ole myyneet tarpeeksi, on turha odottaa uusien tuotantokausien julkaisuja. DVD:t eivät ole kuin maataloustuotteet, joita voidaan tuottaa vuodesta toiseen tappiolla ja tappiot hoidetaan kaupunkilaisten maksamilla tuilla.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2010
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Katsoin viidennen ja kuudennen kauden ja täytyy sanoa, että olen hitusen eri mieltä kanssasi. Itse nautin noista kahdesta kaudesta, etenkin koko Luther Mahoney -juoni oli hyvä, kuinka esim. Kellermanin tekosilla oli kauaskantoiset seuraukset ja kuinka koko hoito saavutti kliimaksinsa Fallen Heroes -tuplajaksossa. Kellerman ja Lewiskin saivat enemmän lihaa luiden ympärille, aiemmilla kausilla en näitä henkilöitä niin ihmeellisinä pitänyt. Miinusta tulee siitä, kun joitain oleellisia ja hyviä hahmoja kirjoitetaan ulos sarjasta milloin milläkin verukkeella ja sitten se kuitataan että henkilö X meni töihin toiseen yksikköön tms. eikä uudet hahmot tosiaankaan pääse samalle tasolle, vaikka noissakin käytetään toisinaan tuttuja Oz/Wire-näyttelijöitä. Ihan ekoilta kausilta jäin kaipaamaan Feltonia ja Bolanderia, mutta minkäs teet.

    Saa nähdä mitä viimeisestä kaudesta tulee...
     
  11. Doppelganger

    Doppelganger Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tuota Vol 3 boxia suomisubeilla vielä jostain? Discshopista näköjään loppunut enkä muualtakaan löytänyt.
     
  12. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Yritin googletella nettikauppoja, mutta ei näyttänyt löytyvän mistään. Itse taisin sen muinoin ostaa Arimanilta käytettynä, ruotsikannet + suomisubit. Ei tuota vissiin suomenkielisillä kansilla ole julkaistukaan?

    Tosiaan, piti jatkaa yksinpuhelua ;) mutta unohtui. Sain nyt viimeisen kauden ja sarjan päättävän elokuvan katsottua. Viimeinen kausi oli kyllä selvästi heikoin ja suurin osa viehätyksestä katosi pelkästään Pembletonin poistumisen myötä joka oli alusta asti sarjan kiintopisteitä kaikessa järkähtämättömyydessään ja omaehtoisuudessaan. Liikaa aikaa uhrattiin "kuka tykkää kenestä" -tyyppiseen jahkailuun joka tuntui liian laimealta ja yleisöä kosiskelevalta ja sopisi paremmin johonkin ihan toiseen sarjaan kuin Homicideen. Onneksi Bayliss ja miehen matka ensimmäisen kauden kirkassilmäisestä ja idealistisesta märkäkorvasta lopun Baylissiin kannatteli joten kuten viimeistä kautta (+ tietty Gee ja Meldrick, alkuperäisinä hahmoina).

    Jos viimeinen kausi oli vähän tasapaksu/tylsä, niin onneksi loppu pelasti, eli Forgive Us Our Trespasses -jakso ja se Homicide: The Movie. Elokuva ei ollut juoneltaan niin erikoinen, mutta aivan erinomainen "coda" tuollaisena reunion-pläjäyksenä kun pitkästä aikaa pääsi näkemään ne vanhat tutut kasvot, jotka olivat olleet useamman vuoden poissa sarjasta. Kaikille henkilöille ei löytynyt hirveästi tärkeää tekemistä, mutta pelkästään Bolanderin ja Howardin näkeminen miellytti.

    Käsitin elokuvan lopun niin, että

    raunioina olevan Baylissin tunnustettua Pembletonille tekosensa Pembleton antoi hänet ilmi koska hän ei muuta voinut ja Bayliss sitten jossain vaiheessa teki itsemurhan. Ja nimenomaan Baylissiin oli viittaus siinä kuolemanjälkeisessä tilassa, kun pokeripöydässä oli yksi tyhjä tuoli varattuna seuraavaksi tulevalle. Baylissin tarina ja kohtalo jätettiin ehkä ärsyttävän epämääräiseksi ja avoimeksi tulkinnoille, mutta tämä on minun tulkintani. Ja tämä on oikeasti sydäntäsärkevä loppu.

    Sitten kun loppumontaasi lähti käyntiin ja taustalla soi Smashing Pumpkinsien Crestfallen, niin tippa linssissähän siinä oltiin. Toki ilman viimeistä kauttakin olisi periaatteessa pärjätty (vaikka oli siinä parit mainiot hetket, esim. Kellerman-tuplajakso), mutta onneksi se viime hetkillä pelastettiin jolloin sarjasta jäi hyvä jälkimaku.