Kaon Kcf-n660, 250Gt HDMI

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana razorfish, 22.04.2008.

  1. razorfish

    razorfish Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämmöinen näytti ilmestyneen netanttilan listoille. Onkohan jollain jo kokemusta?

    Kaon KCF -N660 HDMI PVR kaapeliverkon tallentava digiboxi 250Gt:n kovalevyllä, jossa 125 tunnin tallennuskapasiteetti. Digitaalisesta HDMI-liitännästä teräväpiirtokuva 720p/1080i tarkkuudella.

    -Signaalin ylösmuunto HDTV tarkkuuteen 720p/1080i
    -250Gt kovalevy, 125 tunnin tallennuskapasiteetti
    -2 kanavan samanaikainen tallennus
    -7 vrk ohjelmaopas (EPG), suoratallennus lisäajalla
    -Ajansiirtotoiminto
    -15 ajastinpaikkaa
    -Päivittäinen/viikoittainen tallennus
    -Kansioiden luonti, ohjelmien siirto kansiosta toiseen
    -Liitännät: 1x HDMI, 2x Scart, 1x S-video, USB 2.0, RF-Modulaattori, 1x optinen ääniulostulo, 1x analoginen ääniulostulo
    -Tallenteiden lukitus (lapset eivät näe kiellettyjä ohjelmia)
    -Conax-korttipaikka, näytössä 14 merkkiä
    -Varusteet: kaukosäädin paristoineen, scart kaapeli, käyttöohje (fin/swe), loop-antenni johto
    -Mitat(L x K x S): 340 x 68 x 320
     
  2. Töpseli

    Töpseli Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä olisin kanssa kysellyt käyttökokemuksia tästä boxista. Miten esim. päivitykset ja onko tuossa ollut minkäänlaisia vianpoikasia?
     
  3. mpaukkon

    mpaukkon Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin tuollaisen kakkosboxiksi. Tarpeena oli tallentava ja hdmi-liitäntä. Hintakin sattui Citymarketissa kohdalleen, ja tarve oli välitön.

    Huomasin yhtenä miinuspuolena, että meneillään olevaa tallennusta ei voi katsoa samaan aikaan. Onko Kaonin ominaisuus? Onko aiemmissa Kaoneissa sama homma?
     
  4. propel

    propel Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    KAONin ominaisuus. Minulla on vanhempi "TM-testivoittaja" malli, jossa sama rasittava ominaisuus. Siihen on jo pitkään luvattu päivityksissä tuonkin vaivan korjaantuvan, mutta eipä ole päivityksistäkään mitään kuulunut enää aikoihin.
     
  5. DigiDigger

    DigiDigger Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennemmin Teknisiltä Maximum C/T-8000 CX-CI hintaan 249 e. Taatusti parempi ostos. Maksoi muuten markkinoille tullessaan 699 e!!!
     
  6. Tumexi

    Tumexi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2009
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. modified

    modified Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo aikaisempi Tm: testivoittaja kaon oli ennen päivitystä todella surkea paketti. Esim ohjelmoidun tallennuksen jälkeen boxi ei sammunut vaan jäi päälle Ja päivitys oli varsin hankala ajaa ilman usb liitäntää jollakin rgb(tai jotain kaapelilla). Mutta päivityksen jälkeen on toiminut varsin hyvin, muutamaa tallennus häröä lukuun ottamatta.
    Mutta miten tässä uudessa tarvitsiko tehdä mitään päivityksiä vai oliko jo sisällä toimiva ohjelma?
     
  8. Drunkenstein

    Drunkenstein Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin sata kovon adapterilla, muuten toimii mutta ei saa usb-yhteyttä enää tietsikkaan:OI
     
  9. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vajaan viikon kokemuksien mukaan uusin softa on käyttökelpoinen. Vehje tosin tuli pykälää vanhemmalla ohjelmistolla, mutta päivitys USB:n kautta on varsin helppoa, joten en lähtenyt edes kokeilemaan alkuperäisellä softaversiolla. Ihan toimivana pakettina pitäisin näillä kokemuksilla. Pistetään nyt tuollainen perinteinen ruusut ja risut vaikka tähän:

    + Vaikuttaisi luotettavalta tallennuksien suhteen, myös YLE-tekstit tallentuneet ainakin tähän saakka ongelmitta.
    + Kuvanlaatu HDMI:n kautta ihan tyydyttävä, vaikka ei 1080p:tä osaakaan
    + SCART-kuvanlaatu aika hyvä (tuli SCART:inkin kautta vehjettä käytettyä pari päivää ennen HDMI-kaapelin hankintaa), kunhan asetukset saa kohdalleen...
    + Kanavanvaihto nopeaa
    + USB:n kautta levy näkyy massamuistina tietokoneella ilman lisäajureita ja kaikkiin tiedostoihin pääsee käsiksi.
    + Hinta ominaisuuksiin nähden edullinen (179 € Koneboxista)

    - SCART-kuvaohjaus ei toimi oikein, vaan pitää käyttää boksin omaa PillarBox-tilaa, jos haluaa 4:3-kuvan oikeamuotoisena.
    - SCART-asetuksissa RGB- ja CVBS-lähdön asetus väärin päin (huvittavaa sinänsä)
    - Tallennusta ei edelleenkään voi katsoa sen ollessa kesken.
    - Boksi näyttäisi käyttävän samasta muxista tulevaan kahteen eri tallennukseen tarpeettomasti eri virittimiä, joten silloin ei voi katsoa ohjelmia toisesta muxista.
    - USB ei päällä jatkuvasti, vaan pitää aktivoida valikosta.
    - Boksi myös käynnistää itsensä USB-tilasta poistuttaessa aina ja ajaa tiedostojärjestelmän tarkistuksen; ilmeisesti tuo on tarkoitettu ominaisuudeksi siltä varalta, että joku nappaa piuhan irti kesken datasiirron. Levyn tiedostojärjestelmä on FAT32, joten tuollainen vainoharha on kieltämättä osittain perusteltu.

    Lisäksi en saanut USB-liitäntää toimimaan HighSpeed-tilassa (480 Mb/s), vaan yrityksien jälkeen kone vaihtoi FullSpeed-tilaan. En tosin tiedä, johtuuko se boksista, USB-piirisarjasta (VIA VT6212L) vai käyttöjärjestelmästä (Linux 2.6). USB-tikut kuitenkin toimivat HighSpeedinä ihan ongelmitta, joten epäilen pääsyyn olevan boksin USB-toteutuksessa. FullSpeedinä siirtää sentään lähellä maksimia eli yli 10 Mb/s. Ehkä HighSpeed toimisi standardimmalla USB-raudalla; en ole vielä jaksanut raahata boksia toiselle koneelle kokeiltavaksi.

    Kaikesta huolimatta laitetta voi suositella edullista ja (ilmeisesti) luotettavaa tallentavaa boksia haluavilla, jos datasiirron tarve ei ole päivittäinen ja tallennuksen heikkoudet eivät ole kriittisiä (itselläni on myös TV:ssä digiviritin ja useimmiten katson tallennuksien aikana sitä tai jotain vanhaa tallennusta).
     
  10. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei haloo, ei kai kukaan vakavissaan vuonna 2009 suosittele laitetta jossa tällaisetkin perusasiat ovat aivan retuperällä. Itse en tuollaista vehjettä riesakseni ottaisi vaikka ilmaiseksi saisin...:rolleyes:
     
  11. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallentavan digiboksi tärkein ominaisuus on luotettava tallennus ja toiseksi tärkein kuvanlaatu. Kumpikin näistä on Kaonissa aika pitkälle kunnossa ainakin tähänastisen kokemuksen mukaan, vaikka toki kuvanlaatu voisi aina olla parempikin. Kalliimmissa markkinajohtajissa nuo asiat eivät ole juurikaan paremmin.

    SCART-puolen ongelmilla ei HDMI:tä käytettäessä ole merkitystä, eikä SCART-ohjaus sitäpaitsi toimi kaikissa muissakaan bokseissa, joita yhä on markkinoilla. Käytännössä kuvanlaadun ero käytettäessä boksin omaa PillarBox-kuvaa suhteessa koko kaistan hyödyntävään SCART-ohjaukseen ei myöskään ole kovin dramaattinen ainakaan putkitöllöillä, joilla SCART:ia pääasiassa käytetään.

    Tuota hölmöä muxien käyttöä tallennuksessa pitäisin Kaonin suurimpana käytännön puutteena. Digivirittimellisen töllön omaaville silläkään ei ole juuri merkitystä, koska suoraan katsomiseen kannattaa useimmiten käyttää sitä integroitua viritintä jo kuvanlaadunkin takia. Timeshiftiä sillä ei tietysti saa.

    Tallennuksien katsominen niiden ollessa kesken voi tietysti olla joillekin tärkeä juttu, mutta itse en käyttänyt sitä kuin harvoin vanhalla Toppyllanikaan enkä varmaan ole siinä suhteessa mikään kauhea poikkeus. Se on minusta sellainen "ihan kiva" ominaisuus, mutta ei mikään välttämättömyys.

    Ja kuten todettu, näitä ominaisuuksia ei saa tähän hintaan muiltakaan merkeiltä. Lähimmäksi pääsee Topfield 5100PVRc HDMI, jossa on vähän paremmat ominaisuudet, mutta vastaavasti omat puutteensa. Tapeille en juuri laske arvoa, koska en jaksa niiden kanssa leikkiä (parin vuoden kokemus alkuperäisestä 5100PVRc-mallista).
     
  12. pouko

    pouko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti oikein testata omaa laitetta, mutta tällaisia ominaisuuksia en löytänyt.

    Oma laite piti tosin käyttää heti alkuun huollossa, ja asensivat siihen uusimman ohjelmiston. Olisikohan tuo bugi sitten korjattu uusimmassa versiossa.

    Alle 170 euron hintaan nähden mun mielestä oikein kelpo laite.
     
  13. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin on toki uusin ohjelmisto mitä maahantuojan sivuilta saa (01.01.41). Enkä minä ainakaan pysty katsomaan kesken olevaa tallennusta. Antaa se kyllä valita kesken olevan tallennuksen ihan normaalisti valikosta, mutta toistoa jos yrittää niin mitään ei tapahdu. Muita tallennuksia pystyy katsomaan normaalisti.

    Samaten jos päällä on kaksi tallennusta ja toinen on vaikkapa Subilta ja toinen MTV3:lta (jotka ovat samassa kanavanipussa eli muxissa), niin YLE:n kanavia ei silloin pysty boksin kautta katsomaan, vaikka teoriassa sen pitäisi kaksivirittemellisellä boksilla onnistua.

    Muuten laite on kyllä toiminut tähän asti hyvin ja luotettavasti keskimäärin kolmen tallennuksen päivävauhtia.
     
  14. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ollut boxiin todella tyytyväinen. Hinta laatu suhteeltaan varmaan kärkeä. Vaikkakin pieniä vikoja löytyy mutta ei voi valittaa tuohon hintaan.
    Ensin hommasin vanhemmilleni ja totesin että hyvin toimii, niin päätin ostaa itselleni. Joudun nyt vaan luopumaan siitä muuttaesssani kaapeliverkkoon, mutta laitoinkin tilaukseen jo kaapeliverkon vastaavan mallin :)
     
  15. lasanen

    lasanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tuota kaapeli-versiota parin päivän ajan ja palautin kauppaan takaisin.
    Liian paljon pukeja ja omituisuuksia. Aikaisemmin lueteltujen ominaisuuksien lisäksi kytkee tv:n inputin AV:lle tallenuksen käynnistyessä, eli kytkee scartin 8-pinnin myös tallennuksen aikana. Kaukosäädin sekava ja suunnattava todella tarkasti jotta käskyt menevät perille. Kuumenee todella paljon käytössä. Hyvä ominaisuus oli kovalevyn sammutusmahdollisuus.
     
  16. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös noi kaikki boxit kuumene ihan kivasti :rolleyes:
    Pientä edittiä edelliseen viestiini että, tilasin sen kaapeliverkon boxin ja toimi 30min:OI sitten se boottas ittesä aina ja jumitti. Soitin huoltoon ja sanovat että se on särki. Laitoin boxin takasin liikkeeseen mut ei ole kuulunut uutta tilalle. melkein 2 viikkoa jo mennyt.

    Edit. Eilen tuli uusi boxi tilalle.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2009
  17. Czar

    Czar Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    moi kaikki,

    mulla on nyt ilmennyt tähän asti luotettavan Kaon 660 kaapelimallin kanssa sellaista häikkää, ettei tallenna ohjelmia.

    Elikäs, kun ohjelmaoppaasta valitsee tallennettavat ohjelmat, niin kaikki menee kuten aina ennenkin eli se pieni punainen r ilmestyy. Samoin kuin toivottu nauhoitus alkaa, ilmestyy ruutuun tallennus alkaa- ilmoitus, tallennuksen jälkeen sammuttaa virrat eli kaikki päällisin puolin ok, ainut vain ettei nauhoitettujen ohjelmien listaan tule lisäystä. Ennen (kun kaikki toimi) sinne listaanhan ilmestyi jo tallentaessa ohjelman tiedot ja perässä se punainen R kirjain, nyt se uupuu. Hassu homma vielä sellainenkin että nauhoitettujen ohjelmien listauksen alalaidassa oleva vapaan kovalevyn määrä laskee, eli ikäänkuin nauhoittaisi mutta listaukseen ohjelma ei päädy.

    Koitin etsiä kaikki muutkin kansiot, mitä laitteessa on, eli mp3, pelit, ohjelmistot jne mutta ei miistäkään mitään löytynyt.

    Vika alkoi käsittääkseni sen jälkeen kun kovalevy tuli täyteen, josta kone herjasi että nauhoitus epäonnistui koska levy täynnä tms. jolloin poistelin reilusti tavaraa mutta edelleenkään nauhoitukset eivät pelitä vaikka tilaa on yllinkyllin.

    Tehdasasetusten palauttaminen on jo kokeiltu, samoin kuin aina perinteinen töpseli seinästä. Seuraavaksi kai täytyy tyhjätä koko kovalevy jollei muu auta, harmi vain kun siellä on tavaraa jotka haluaisi säilyttää.

    Tulipa sekavaa tekstiä, toivottavasti nyt otatte tästä kuitenkin selvän ja jospa jollakulla olisi tarjota ratkaisuvinkkiä!

    Ystävällisin terveisin,

    C
     
  18. Puolijohtaja

    Puolijohtaja Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedostojärjestelmä korruptoitunut. Itse koin saman ilmiön, kiintolevy oli tosin vasta puolillaan. Tallennus oli onnistuvinaan, mutta levylle asti ei päätynyt. Vanhoja tallenteita pystyi katsomaan tai poistamaan.

    En viitsinyt/ehtinyt katsomaan kaikkia "tärkeitä" tallenteitani, vaan siirsin ne USB-väylän kautta tietokoneelle. Kaonissa kovalevyn alustus, tallenteet tietokoneelta takaisin purkkin ja kaikki on kuin ennenkin... ...mitenkähän vähemmän teknisesti orientoituneet selviää näiden kanssa?
     
  19. Czar

    Czar Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    jep, vika korjaantui juurikin tuolla kiintolevyn alustuksella, kiitokset Puolijohtajalle.

    Harmi että tallenteet meni samalla mut eipä siellä tarkemmin ajateltuna mitään korvaamatonta ollutkaan. Pieni vaiva siihen nähden että pelkäsin jo et joutuu kiikuttamaan boksin huoltoon ja odottelemaan korjausta/ uutta laitetta ties kuinka kauan.

    Muuten ko. laite on kyllä täyttänyt odotukset, helppokäyttöinen, hyvä kuva, tallennukset onnistunut aina (no, poislukien tämä) ja hinta kohdillaan, tais olla about 170e koneboksissa tossa syksyllä. Ostin Kaonin just noiden ominaisuuksien johdosta kun jouduin muuton vuoksi luopumaan edellisestä saman valmistajan 160gb mallista, joka ei puolentoista vuoden käytön aikana pettänyt kertaakaan.
     
  20. modified

    modified Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli sitten ensimmäinen ongelma Kaonilla: Eli kaikki ohjelmat jotka alkavat ennen 24.00 ja jatkuvat sitten seuraavan vuorokauden puolelle niin tallennus katkeaa tuossa 00.00 ja ei enää jatku.
    Miten tämä ongelma ratkaista? Boxi on päivitetty ja ongelma alkoi kun vuosi vaihtui...