Usher S-520 vs. Genelec 8030A

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana aapob, 07.01.2009.

  1. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu eihän tästä mitään numeroa tarvitse tehdä. Saarnamiehiä on nähty ja tullaan näkemään.

    Jos tuosta tehovasteesta vähän. Isommassa 8040 mallissahan se on jota kuinkin erikoinen, ja Genelecille tuntuisi olevan kummalisesti pielessä. Jos nyt en ihan väärin muista, niin jakotaajuuden yläpuolella rankkaa nousua. Tunnetusti tehovaste vaikuttaa vapaakenttävastetta enemmän normaalissa akustiikkassa joten ei se G:kään täydellinen kait ole. 8040 malli ei tähän kuulunut, mutta sopi esimerkiksi.

    Sinänsä Genelecit voisivat itsellekin olla vaihtoehto, mutta laajempien vahvistintestin/kokemusten perusteella mahdollisuus hukkuu. Vahvistimella on sen verran suuri merkitys toistossa että...

    Mitäs kohtaa kirjoittamassani väität väärän tiedon levittämiseksi?
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  2. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ei tässä mitään saarnaa olla pitämässä, vaan kerrotaan ihan selviä faktoja, jotka sinäkin voit kyseisestä HM:n numerosta lukea.
    Jos tarkoitat HM 3/2008 mitattua yksilöä, niin hieman huonoon tehovasteeseen löytyy kyllä selitys. En tiedä, mistä testipari oli saatu testiin, mutta lehden kuvassa näkyvän sarjanumeron ja vaimennusaineen (erilaista vaimennusainetta on käytetty jo vuosia) perusteella kyseinen yksilö on erittäin varhainen 8040A-kaiutin, jonka mittaustulokset eivät aivan vastaa myöhempiä yksilöitä. Noh, otamme "Toimituksen valinta - paras äänenlaatu" leiman silti ilolla vastaan. ;)

    Ja edelleen kukaan ei ole sanonut G:n tuotteita täydellisiksi. Väitän ainoastaan, että monet asiat ovat tehty paremmin kuin tyypillisessä kilpailevassa tuotteessa. Ei enempää - eikä vähempää.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  3. laoz

    laoz Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse vaihdoin kotikuuntelun jälkeen omat Magnatin 703-kajarit Genelec 8030-settiin. Geneleceissä sai kohtuu hintaan sopivaa ääntä kerrostalobunkkeriin. Vaihtoehtona Geneleceille olisi ollut Usher 718-Be:t. Kyllähän nuo Usherit voittavat musiikilla Genelecit hyvällä oheislaitteistolla koska vaan, etenkin avarassa tilassa. Viiden tai kolmen Usherin BE-sarjalaisen hinta järeällä kotiteatterivahvistimella kohoaa vain oman budjetin yli ja kirkkaasti. Geneleceissä sain sopivat elementit paritettuna sopivan vahvistimen kanssa murto-osahinnalla, joten hinta-laatusuhde näillä 8030-purkeilla on hyvä. Ei tarvitse miettiä jatkuvasti sopivaa vahvistinta kaiuttimille, kun tehtaan miksaus toimii sopivalla tavalla. Esivahvistimena Geneille toimii Yamahan RX-V1800, jonka DA-muunnos ja pre-outit ovat ainakin minulle riittävät. Yksi miinus vain Genejen toimituksessa oli. Eivät Iisalmessa tajunneet pakata mustia virtajohtoja "black" värisien kaiuttimien mukaan, vaan mukana tuli harmaat johdot.

    Sori, että tuli jauhettua täällä 2-kanavapuolella myös kotiteatteritavaraa. Kyllä näillä Geneillä musiikkiakin kuuntelee, vaikka leffoilla ovat parhaimmillaan. Omakäyttö 50/50 suhteessa. Näin kerrostalossa siis jakotaajuus 80Hz kaiuttimille ja loput subbarille Antimoden kautta, niin voi sanoa, että kylläpäs tuo musiikkikin kuullostaa napakalta ilman kuminoita.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  4. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alspe hyvä, olen kanssasi monesta jutusta aika lailla samaa mieltä kanssasi, mutta jos "saarnaamisesta" aletaan puhua, niin juuri sinä olet kyllä se yksi suurista saarnamiehistä tällä palstalla. Etkö itse huomaa?

    Juuri tässä on esimerkki umpimielisestä "totuuden" levittämisestä jolla ei ole tosiasioiden kanssa mitään tekemistä. Levität tässä vain omaa ahdasta näkemystäsi totuutena (jälleen kerran), siinä kaikki. Etkö ole huomannut että jopa suuntaimelliset suomi-kaiuttimet eroavat toisistaan aika lailla?

    Sen verran täytyy sanoa että Genelec-mies en ole. Mutta mikäli Genelec alkaisi tehdä kaiuttimiaan putkipäätteillä, olisi vakavan harkinnan paikka...
     
  5. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika huono on verrata 8030 ja Be-718 keskenään, onhan kyse kuitenkin aika erillaisista purkeista.

    8040 tai 8050 vs. be-718 olisi jo lähempänä totuutta.
     
  6. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi tarvitsee enään mulkata vahvistimia toisiin kun iisalmessa on jo sekin tehty sinun puolesta?
     
  7. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinäpä pulma.:) Sanon vaan kuten Jope, että "ajatteleppa" ite ja kokeile.:thumbsup:

    Baroni, jos pidät sitä saarnauksena, että koitan ehdottaa ajatusta laitteiden valitsemiseen omakohtaisella kuuntelulla eikä teknisten lyhenteiden selailulla ja sillä etten ole minkään merkin puolella, niin ollos hyvä vaan. Kuitenkin, minusta, on ihan turha selostaa edes puolitotuutena mistään XOY-tekniikoista ja esim. suuntaimista. Lopputuloksen kuulee ihan korvillaan. Jos ei kuule, vaihtaa harrastusta ja ostaa Genelecit datorin perään. Kätevä setti joka soi.:thumbsup: Välillä keittää yli, kun harhautetaan ihmisiä selostamalla jotain teknisiä yksityiskohtia joita paperille on printattu, kun niistä ei sitä lopputulosta kuule. Ni.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2009
  8. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt menee OT:ksi että sujahtaa.
    Jos tykkää kuunnella vuoristorata kaiuttimia niin mikäs siinä.

    Tosi asia kuitenkin on ettei tällä foorumilla kirjoittelevista 99% ei ABX testissä pysty erottamaan 100% varmuudella kolmea erillaista vahvistinta mikäli ne ovat laatulaitteita.

    Muista samalla myös laittaa tammikartiot piuhojen alle, tuo syvyyttä ja dynamiikkaa ääneen.

    Ja tietenkin teräksiset kartiot cd soittimen alle, se taas lisää huomattavasti tarkkuutta varsinkin 70Khz alueelle. :D
     
  9. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kyllä sun Alspe täytyy nyt myöntää, että kärsit Audioholic-myrkytyksen aiheuttamasta Genelec-yliherkkyydestä. ;)

    Zipman:
    Yksi asia tässä kannattaa ottaa huomioon. Ainakaan minä en kotona kuuntele miksausta, vaan musiikkia ja tässä onkin se suurin ero ammattilaisen työkalussa ja kotiäänentoistossa. Työskennellessään miksaaja ei kuuntele melodiaa tai sanoja, vaan eri soittimien soundia ja niiden välistä balanssia. Ammattilaiselle on tärkeää tuntea kaiuttimet, joilla miksaus tehdään, jotta osaavat suhteuttaa lopputuloksen ja miltä se kuulostaa loppukäyttäjillä. Miksaus onnistuu jopa aaltoilevan taajuusvasteen omaavilla kaiuttimilla, mikäli miksaaja tuntee niiden ominaissoundin. Suoralla vasteella homma on toki kertaluokkaa helmpompaa.
    Kotona ensimmäisenä kriteerinä on musiikin nautittavuus, jolloin tietynlainen äänen "hallittu paskominen" on täysin sallittua. Toki kuuntelija voi harjaannuttaa korvaansa "neutraaliin" ja "oikeaoppiseen" suuntaan, jolloin Genelecien tarjoama ääni tuntuu aina vain paremmalta.

    Siis edelleenkin tämän ketjun aloittajalle suosittelen tekemään päätöksen omien painotuksien mukaan: Subjektiivinen äänenlaatu, ulkonäkö ja päivityksen taloudellinen uhraus verrattuna saavutettuun hyötyyn (, sekä imagoarvon merkityksellisyys). Genelec on hyvä vaihtoehto ja hyvin vaikea on mennä sellaisten ostanutta arvostelemaan huonosta valinnasta.
     
  10. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tietyllä tapaa. Mutta koko homma on lähtenyt liikkeelle siitä, että G on oikeastaan ainut juttu mitä on kumarrettu The Ratkaisuna. Kaikki muut kaiuttimet ovat vain kaiuttimia muiden lomassa, Genelec on se ainut merkki jolla (mukamas) huippu ääni saavutetaan varmasti. Kääntäen, että muilla merkeillä olisi suurempi vaara siinä ja siinä asiassa epäonnistua...

    Kakkoskohta on niin totta. Maailmallahan tehdään paljon tarkoitukselle "paskovia" kaiuttimia jotka ovat ilmeisen hyviä musiikintoistajia nimen omaan oloissa kun pötkötetään päällä seisten sohvalla tms. Suuntaavuudesta voi olla haittaakin, itse en ainakaan tykkää liiallisesti spotittamisesta.
    Ympärisäteilevä Heed.
    Duevelit
     
  11. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka on sanonut ettei muillakin kajareilla saisi sitä "huippu" ääntä ulos?
     
  12. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään luetun ymmärätäminen ei pelaa?:rolleyes: Lue joka sana.
     
  13. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Tämä johtuu ilmeisesti meistä suomalaisista, koska Suomi on yhden totuuden maa. Tarvitaan aina joku "virallinen taho" julistamaan tietty toteutustapa oikeaksi, jolloin poikkeavia mielipiteitä ei sallita. Kun Weckström sanoo TM:ssä, että ainoa oikea tapa tehdä kaiutin on suuntaimellinen kaksitie, niin näin se sitten myös on.
     
  14. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep, ei pelaa ei
    :hitme:
     
  15. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Kaiuttimien väristä riippumatta mukana toimitetaan aina harmaat virtajohdot. Aina silloin tällöin jotkut kaipaavat mustia johtoja, mutta ainakin toistaiseksi emme ole alkaneet toimittaa eri värisiä johtoja.
     
  16. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    "Hallittu paskominen" on melko mielenkiintoinen termi, jonka kylläkin allekirjoitan. Yleistyksenä voisi sanoa, että tehovasteeltaan reilusti diskantteja kohti laskevat (lue: tummasointiset) kaiuttimet toistavat huonostikin äänitetyn materiaalin kohtalaisesti, kun taas neutraalimmat kaiuttimet paljastavat armottomasti äänityksessä ja/tai miksauksessa tehdyt virheet. Vastaavasti alkuperäiselle äänitteelle uskollisemmat kaiuttimet ovat tietysti ykkösasemassa, kun soittimessa pyörähtää hyvin äänitettyä musiikkia. Se on sitten puhtaasti makuasia, mistä lähestymistavasta pitää enemmän.

    edit: Eikä nyt sitten pidä luulla, että olisi olemassa vain nuo kaksi lähestymistapaa. Erilaisia variaatiota on luonnollisesti lähes yhtä paljon kuin on erilaisia kaiuttimiakin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2009
  17. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    No juu, on se totta että suomi-kaiuttimissa on ollut tietynlainen kliininen ja tylsä ulosanti joka on häirinnyt itseänikin. En kuitenkaan usko tämän johtuvan suuntaimen käytöstä, koska tämä sama balanssi on ollut myös "perinteisemmissä" suomi-kaiuttimissa. Kyseessä taitaa olla pikemminkin usko tietynlaiseen sointi-ihanteeseen, joka muka toimii "paremmin" suomalaisissa olosuhteissa.

    Onneksi joissain kotimaisissa on havaittavissa pientä pyrkimystä pois tästä perinteisestä käsityksestä.

    Mutta pakko on sanoa, että sinulla näyttää olevan jotain ihan periaatteessa vastaan näitä suomi-ratkaisuja.

    Oliskohan aika unohtaa nuo ABX-testit. On jo aika aukottomasti todistettu että ABX-testit peittävät jo olemassa oleviakin eroja. On olemassa luotettavampiakin testejä.
     
  18. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai mitä? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Voin kyllä väittää että suurin osa harjaantuneistakaan kuuntelijoista ei erota kahta tai useampaakaan hyvälaatuista vahvistinta toisistaa oli testaustapa mikä tahansa. Samoin kuin ei erotu vaikkapa välikaapelit kuin poikkeustapauksissa.
     
  19. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^^^
    Tästä aiheesta on väännetty ihan riittämiin kaikilla nykyisillä ja entisillä keskustelufoorumeilla. Tämän vuoksi, sori vaan, en aio enää tästä jutusta uutta vääntöä aloittaa. Eikun hakukonetta peliin vaan, niin väittelyjä löytyy pilvin pimein. Niissä on myös viittauksia alan tutkimuksiin joista sitten jokainen voi etsiä tukea omille käsityksilleen.
     
  20. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli päätelmäsi on että koska tutkimustulokset on mitä on niin ABX ei ole validi testimenetelmä?

    Mutta itsellä ei ole kokemusta yhtään mistään testauksesta, ja olisi siis kiinnostanut että miten noita laitteita pitäisi luotettavasti testailla. Ja jos on "aukottomasti todettu" niin luulisi tämän olevan alalla sitten sellainen konsensus mihin olisit minulle linkin voinut valmiiksi laittaa. Muuten pidän kirjoitustasi ihan huuhaana.