Painonpudotusta

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana zoxsis, 31.12.2008.

  1. IsmoL

    IsmoL Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosta linkistä löytyvissä ajatuksissa on kyllä järkevää asiaa ja nimenomaan niille jotka eivät ole koskaan olleet himo urheilijoita. Mielestäni hyviä ja tasapainoisia ohjeita terveelliseen kehonhallintaan - ei pelkästään siihen, että elopaino kevenee.

    Ennen kaikkea se, että tavoitellaan pysyviä elämäntapamuutoksia ja kuunnellaan omaa kehoa siitä mikä sille sopii ja mikä ei, on hyvä pohja tähän aiheeseen. - Ei stressiä eikä paineita.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitoksia, tuossa onkin selkeästi se mitä hain.
    Pitää kokeilla tässä talven/kevään mittaan.

    Huomannut että noi hiilihydraatit ei jostain syystä oikein muutenkaan sovi, kun tahtoo tuota kaasua muodostua niistä melkoisesti :)
    Jostain luin että joidenkin ruoansulatus ei osaa pilkkoa niitä ja ne sitten suolistossa hajotessaan muodostavat kaasua.
    Apteekista joskus huvikseni ostin "pierulääkkeitä" jotka kyllä toimivat, mutta pirun kalliita olivat...oisko ollut jotain 15eur/vko !
     
  3. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olin koko pienen ikäni ylipainoinen. Aivan lapsesta, aina yläasteikään saakka. Koulukiusattu myös sen takia todella paljon. Yläasteen kahdeksannella luokalla painoin huiput 116kg. Kunnes kasiluokan lopulla tapasin kivan tytön ja ajattelin itsekseni, että ei mulla ole tohon läskinä mahdollisuuksia, kun hän oli sm-tason hiihtäjä yms. Kesäloma alkoi, hankin raskaan kesätyön raksalta ja rupesin lenkkeilemään ja käymään salilla + tottuneesta päivittäisestä ruokamäärästä hävisi noin 90%.

    Kun koulut taas alkoi, painoni oli tippunut kesäloman(noin 2½kk) aikana 25kg. Oli hauska mennä kouluun, kun oikeasti kaikki vaan tuijotti ja kyseli mitä minulle oli tapahtunut :) Tästä noin kolme kuukautta, ja painoni oli pudonnut jo 78-kiloon. Eli yhteensä oli lähtenyt 38kg noin 5kk aikana.

    Sairastahan tuo oli, pyörtyilin vähän väliä - jouduin kerran jopa sairaalaan sen takia kun taju lähti ja löin pääni ovenkahvaan. Olin parhaimmillaan 4-päivää täysin syömättä. Ja joku 2-päivän syömättömyys ei ollut mitenkään harvinaista. Muistan sen, että ne ensimmäiset 1½-päivää oli tuskaa, mutta sitten tottui syömättömyyteen, kun keho rupesi käymään säästöliekillä, ja enää ei ollut paha/nälkäinen olo. Ravinnon puute oireili sitten enää pyörtyilyn kautta.

    En yllytä ketään samaan, vaikka nyt sanon seuraavaa:

    Vaikka tuo oli sairasta ja todella epäterveellistä, en kadu sitä päivääkään että tein niin. En varmasti olisi jaksanut laihduttaa terveellisesti ja pitkällä aikavälillä. Tein sen nopeasti, juuri silloin kun oli se terävin polte silmässä ja tahdonvoimaa vaikka muille jakaa. Elämäni muuttui tuon jälkeen täysin.

    Aloitin punttisaliharrastuksen kunnolla, josta on nyttemmin tullut jo elämäntapa. Syön nykyään todella terveellisesti, ja vaikka aineenvaihduntani on TODELLA hidas, menee ruokaan päivässä rahaa ihan liikaa. Herkuttelen aika useasti viikonloppusin, ja se on täysin sallittua, kun muistaa seuraavalla viikolla OIKEASTI tehdä sen eteen työtä. Itse teen yleensä etukäteen ne työt, niin voin vielä hyvällä omalla tunnolla herkutella. Esimerkiksi jouluksi tiputin painoani 7kg, jotta mahtui jouluruuat paremmin mahaan :thumbsup: Tykkään syömisestä, ja jouluna tuli kieltämättä vedettyä riittävästi ruokaa :D

    Painonihan on tuosta 78kg kyllä noussut jo noin 90kg - käynyt välillä jopa 98kg - mutta sanotaanko sen verran, että painan nyt puntarin mukaan 89,8, ja 'sixpäkki' näkyy todella selvästi - 78-kilosena sitä ei näkynyt..... Ikää on nyt 21v.


    Ai sainko sen tytön? Tottakai.......... Mutta ei se sitten ollutkaan niin kiva :p
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Hyvä tarina :)
    Loppuiko myös koulukiusaaminen tuon elämäsi muuttaneen kesäloman jälkeen?
     
  5. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Täytyy myöntää yksi juttu.... En tiedä mitä se oli(tai ehkä tiedän), mutta voin myöntää että olin yhdeksännen luokan aikana varmasti helvetin ärsyttävä ihminen. En tiedä johtuiko siitä, että minua oli koko pienen ikäni kiusattu, ja nyt kun itse sain siihen mahdollisuuden, niin ajattelin että se on ihan normaalia ja kostetaan tässä nyt sitten ne elämäni läskinä koulussa olleet 8-vuotta muille. En sano, että olisin ollut joku vakava koulukiusaaja tms. mutta ärsytettyä tuli monia ihmisiä, ja vähän ehkä liikaa tuli heitettyä läppää muista ihmisistä. Ärsyttäminen ja huulen heitto oli kyllä hymyssä suin tehtyä, eikä siinä ollut itseni mielestä mitään vakavaa, mutta tuli sitä tehtyä kyllä ihan liikaa ja välit moniin tuli pilattua sen takia. Suurin osa tästä oli ihan sitä perus yläaste ikäisten läpän heittoa, mutta tuntuu nyt, että vedin sen jossain määrin ehkä hieman överiksi..

    2-vuotta tästä eteenpäin, tiedostin täysin itseni ja käänsin kelkan. Voin sanoa olevani täysin eri ihminen nyt, kun 6-vuotta sitten. Harmittaa ihan vietävästi, että tuli yhdeksännellä luokalla käytyä vähän ylikierroksilla, kun osa entisistä kavereista luulee minua vieläkin samanlaiseksi. Tottakai... Minä luulisin itsekkin, ellen paremmin tietäisi. Oma mokani.

    Nykyinen kaveripiirini onneksi tietää, ja heidän kanssaan on hyvä olla.
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo niinhän se aina tahtoo olla että kiusattu muuttuu kiusaajaksi tai toisinpäin.
    En usko että kukaan itsensä kanssa tasapainoinen kiusaa ketään koulussa, aina siellä on taustalla jotain todennäköisesti kotoa lähtevää jota purkaa muihin.
    Itse olin kouluaikana roolissa, jossa joutui muita puolustelemaan kiusaamisen takia...ärrä vikaa tai mitä nyt sattui olemaankin.
    Yksi pahimmista kiusaajista tuli joskus baariin tilittämään omaa käytöstään ja pyyteli minulta anteeksi vaikkei koskaan juuri minua kiusannutkaan.

    Jos joskus tapaat niitä joille olit v-mäinen, niin voithan pyytää anteeksi jos se oikealta tuntuu :)

    Mites muuten kun niin monta vuotta kärsit ylipainosta ja sanoit että six-pack näkyy, niin onko vatsanahka kutistunut vai täyttynyt vatsalihaksista?
    Jostain luin että se ei itsestään kutistu ilman kirurgisia toimenpiteitä.
    Itselläkin oli 10-20kg ylipainoa 12-vuotta ja ei se nahka ainakaan parissa vuodessa mihinkään kutistunut.
    edit:
    Oma ylipaino alkoi harrastuksesta, kävin aktiivisesti salilla 16-20 vuotiaana ja tietysti ämpäri kaupalla yogurttia+rahkaa, proteiinia, painonlisäys pulvereita jne. Onneksi en mitään "mömmöjä" koskaan käyttänyt.
    Läskiksi se meni kirjaimellisesti ja siinä pysyi 12-vuotta tosin pari kertaa jojo-pudotusta sen aikana.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  7. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, no en mä ihan koulukiusaaja tainnu sitten olla.. Meinasin monesti mennä lätkimään kuonoon porukkaa, kun kiusasivat ringissä yhtä vähän lapsenmielistä oppilasta meidän koulussa. Sellasta oli todella paha katsella. Sillälailla fiksu olen aina ollut. Sanotaanko näin, että olin hyvin ärsyttävä.. Toisaalta, meidän kouluun tuli ihmisiä kahdesta kylästä, ja meidän kyläläisten välillä oli aina pientä sanaharkkaa ja ärsyttämistä. En minä omia kyläläisiä muistaakseni niin varmasti ärsyttänyt... En tiedä. Tuntuu vaan, että jos pääsisin ajassa taakseppäin, olisin tehnyt jotakin toisin.

    Tuosta nahka-asiasta: Nykyinen muija sanoi mulle, että "Todella vaikea uskoa, että oot joskus painanu niin paljon, ku olet noin pirun tiukka ja hyväkuntonten, luulis että siitä jää nahka vähän löysäks", että kyllä se nahka siitä pikkuhiljaa kiristyy. Kyllä mä muistan, ku painoin sen 78-kiloa, tissit prkl roikku eikä ollu muutenkaan saman näkönen ku muut saman painoset/pituset :D Siitä se sitten pikkuhiljaa... Toisaalta, en tiedä minkä näkönen olisin, jos en salilla niin ahkerasti kävisi. Enkä välttämättä haluaisi edes tietää... :p Eniten mua ärsytti se, että mun käsien ja rintojen väliin tuli semmoset ylimääräset poimut. Tuohon kainaloiden kohtaan siis. Tiiätte varmaan semmosen... Kyllä se siitä sitten lähti, ku nahka kiristy jne.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo ei mullakaan muuten mitään ollut (186cm-78kg), mutta vatsanahka tuntui olevan pari tuumakokoa liian väljä :)
    Katsotaan jos se paino nyt sitten pysyisi kauemmin kuin pari vuotta siellä "normaalissa" kunhan sen sinne taas saa pudotettua.
     
  9. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mulla oli lähtötilanne lokakuussa seuraava: pituus 173cm, paino 94kg. Urheilua ja punttisalia harrastanut koko elämäni tasaisen säännöllisesti. Aina oon syöny suht terveellisesti. Nyt, emännän mukana, siirryin vähähiilariselle "karppi" ruokavaliolle.
    ->Tumma leipä ja muutkin leivät pois, tilalle itse tehdyt leivän korvikkeet(runsaasti rasvaa ja protskuja)
    -> ei perunaa, pastaa eikä riisiä, nämä korvasin lautasella vihanneksiin ja juureksiin.
    -> Ei sokeria/makeisia

    Paljon menee pakastevihanneksia, juustoa, kananmunia, pekonia, kalkkunaa, kreikkalaista jugurttia ja sokeriruokokuituja. Myös kaikki vähärasvaiset light tuotteet vaihdoin normaalirasvaisiin "aitoihin" tuotteisiin. Punttisaliharrastuksen vuoksi menee myös jonkin verran / vähän Proteiini-lisäravinnetta.

    Syön aamupalan lisäksi, yhden tai kaksi lämmintä ateriaa / salaattia, päivässä.

    -Tulos:
    Paino nyt: 83 kg
    -helvetin paljon virkeämpi olo
    -ei nälän tunnetta
    -eikä kertaakaan tullut ruokailun jälkeistä ähkyä ja väsymystä.
    -iltapalalle ei ole ollut kertaakaan tarvetta, koska ei vaan ole nälkä koskaan enää iltaisin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  10. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Hiilaritietoisten sivuilla on hyvä infopaketti.

    http://www.hiilaritietoiset.net/johdatussyomiseen.htm
    http://www.hiilaritietoiset.net/ruokapyramidit.htm
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitos linkeistä, eiköhän nyt tuolla tietomäärällä alkuun päästä :)
    Täältä kun katsoo niin paljon on tuotteita joissa hiilihydraattien osuus on pieni.

    Tuolla pyramidi sivuilla oli että "Perunalle on olemassa useita ravinteikkaampia vaihtoehtoja."
    Mitähän nämä ravinteikkaammat vaihtoehdot sitten ovat? Kasviksia?
    Aina kyllä tottunut syömään kanan/kalan/lihan kanssa riisiä/pastaa/perunaa, että siinä varmaan sitten suurin muutos mikä tulee tottumuksiin.
     
  12. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Meillä käytetään paljon mikrossa kuumennettuja kruunu pakastekasvissekoituksia. Myös kukka- ja parsakaali on hyvää. Kokonaisen kukkakaalin voi kuumentaa kattilassa tai mikrossa (jokunen desi vettä pohjalle) ja siihen vaikka voita päälle sulamaan. Lantusta tai kukkakaalista voi valmistaa myös muusia. Pelkät tuoresalaatitkin menevät lisukkeista, esim. hyvä pihvi menee kyllä pelkän salaatin (ja punaviinin) kanssa. Karppaus.info:n resepteistä löytyy sitten lisää vinkkejä. Nuo omani ovat helpoudeltaan samalla viivalla perunan/pastan/riisin keittämisen kanssa.

    Karppauksen alussa hankalinta oli opetella pois "rasvakauhusta", kun takana oli yli 30-vuoden aivopesu. Rasvaa saa käyttää aika reilusti, koska energiansaanti vähenee perunoiden/riisin/pastan poisjättämisen seurauksena.

    Luepa myös tämä: http://sundqvist.blogspot.com/2009/01/kilpailu-lautasmalli-vastaan-samin-vhh.html
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo tuota on kyllä pakko kokeilla, kunhan tämä paasto on ohi :)
    Kasviksista tykkään muutenkin eli ei se ylitsepääsemätöntä ole luopua perinteisistä peruna/pasta/riisi
    Leipää ei tule muutenkaan paljoa mutustelua em. syyn takia...

    Raportoin sitten tässä ennen kesää miten homma etenee.
     
  14. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mulle on tullut tavaksi duunata pottujen/riisin sijasta tulisesti maustettuja oliiviöljyssä paistettuja vihanneksia tms (kukkakaali, parsakaali, porkkana, lanttu, bambunverso, herkkusieni, kesäkurpitsa, paprika, sipulit). Saa aika pirun hyviä kokkauksia kun vähän kokeilee.. Mäkin pelkäsin että miten tottumusten vaihdos onnistuu, mutta ihan hyvin on mennyt. Duunipaikan lounaalla joutuu vähän säätämään, esim. pastapäivinä vetää vaan ISOn salaatin ja siihen kunnolla oliiviöljyä, niin pysyy yllättävän hyvin nälkä loitolla.

    Ainoa eines mitä tulee syötyä on nakit, ne on just passeli lisuke munakkaaseen. Nakeissa on ihan hyvä HH/pr suhde, kunhan ei valitse niitä "laihduttajan" low fat tuotteita.

    Eniten karppivaliossa kärsii lompakko, kun on joutunut oluen vaihtamaan Koffin Liteen, jossa hiilareita ei oo ku pihaus.

    edit. ainiin, jos tulee ranskalaisia ikävä, niin otat pari lanttua ja pari porkkanaa, leikkelet ne ohuiksi "valeranskalaisiksi". Pyörittelet ne öljyssä, ja maustat grillimausteella, chilillä yms. Sitten vaan pellille leivin paperin päälle, ja 10 -15 minuuttia uunissa 200 asteessa. Avot siinä on karppaajan ranskikset! on muuten hyviä!
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2009
  15. ljanne

    ljanne Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai olette muutkin karppaajat löytäneet Vatajan loistavat nakit ? Verrattuna siis normaaleihin jauhonakkeihin :)

    Yksi loistava ruokaidea on muuten oopsit (resepti löytyy karppaus.infosta) joita käytän hampurilaisiin sämpylöinä. Tosin lisään yleensä hieman vehnäleseitä ja/tai mantelijauhoa. Saa täysin normaalin makuista hampurilaista kun kaveriksi laittaa paistijauhelihasta hyvin maustetut pihvit, suolakurkkua, tomaattia, salaattia, majoneesia, pekonia, cheddaria ja punasipulia. Eeerittäin hyvä ruoka herkutteluihin. Ja jos tuntuu ettei muuten saa tarpeeksi rasvaa ruokavalioon niin tuosta irtoaa :) Yksi vaikeimmista asioista alussa oli saada tarpeeksi rasvaa syötyä...
     
  16. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näyttäisin olevan hyväkarppi sillä erotuksella, että rikon sääntöjä syömällä yhden banaanin päivässä aamun proteiinipirtelön seassa. Toisaalta mulla on leivät, pastat ja riisit pannassa. Pitää jossain välissä tutustua paremmin noihin, jos vaikka löytäisi jotain uusia ideoita. Tällä hetkellä paino näyttää tippuvan aika optimaalia puoltatoista kiloa viikossa, joten mihinkään suurempiin muutoksiin ei ole tarvetta.
     
  17. Kutka

    Kutka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta. Joutunee hieman muunneltua vähähiilarista koittamaan kuukauden verran. Saas nähdä mitä tuosta tulee. Onko kellään kokemuksia miten vaikuttaa kuntosalitreeneihin, uupuuko helpommin hiilari"vajeessa"? Entä miten palautukseen käyttämäni Malto, onko ehdoton nounou?
     
  18. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    jos ottaa vaikka kevyen protskutankkauksen 2-3 tuntia ennen salia, niin puhti on ainakin mulla riittänyt 40min punttireeniin + 50minuutin pyöräilyyn ihan hyvin.
    Palautukseen riittää vaikka iso lasi maitoa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2009
  19. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta palstoilta olen lukenut, että vaihdettaessa ruokavalio runsashiilarisesta runsasrasvaiseen, menee keholla hetki tottua "rasvapoltolle" "hiilaripolton" sijaan. Ensimmäisissä treeneissä saattaa siis tulla uupumusta yms.

    Aiheesta löytää varmasti keskustela esim. karppaus.info:n keskustelupalstalta.
     
  20. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Itsekin tuli osteltua Koffin Litea, kunnes siirryin takaisin tavalliseen olueen. Ei se ruokavalio mene pilalle, vaikka kerran viikossa pitäisikin mässypäivän. Tämä siis sellaisille karppaajille, jotka ovat ylläpidolla eivätkä pudota painoa. Laihduttajienkin kannattaa pitää välillä mässypäiviä, mutta muuten pitää olla hieman tarkempi asian suhteen. Samoin ne, joilla on hiilaririippuvuus.