HD -ääniformaatit HTPC:llä/vahvistimen hankinta

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana ZED, 05.04.2008.

  1. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pieni varoitus paikallaan! Sain oman koneeni melkosen juntturaan, kun aloin leikkiä kaksilla ääniajurilla. Aluksi toimivat joten kuten yhdessä, paitsi että sammutti hdmi:n aina. Sitten kun asensin muutaman kerran Realtekin ohjaimet SoundMaxin ohjaimien rinnalle siinä toivossa että homma korjautus, kone meni käynnistuksessä jumiin. Koneesta piti sammuttaa äänikortti, jotta sai kännistymään. Uudelleen käynnistyksessä oli sitten parin kolmen käynnistysyrityksen jälkeen levynkorjauksella toitä.. Onnek selviytyi siitä. :(

    Kokeilin ennen tätä episodia, kun vielä hdmi-syöttö päällä (äänilaiteluettelssa hdmi:n äänispektri vilkutti esim. musiikin tahtiin), vahvarin joka tuloon. Ei mitään vaikutusta. Vahvaris sisääntulojen valot valot vilkutti tyhjää.. Ykköses on normaalisti.

    Täällä hetkellä pidiän melko todennäkoisenä että H/K 255 ei vain osaa tota Atin hdmi:tä. Aloin jo päivittää vahvari, kun olin saanu tietsikan vahvatrin lähellle ja etsinyt (Toppy 2004) serial päivitysjohdon, huomasin ettei se sitten ymmärtänytkään naaras-naaras piuha vaan naara-uro johtoa. Mikshän vieläkin lähes 2010 asiat ovat tällä mallilla...
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2009
  2. cerveza

    cerveza Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tuon luxus-äänikortin (Asus Xonar HDAV) kanssa?. Vaatiiko näytönohjaimelta tuon HDMI-äänituen vai tuleeko HTPC-äänet väylän kautta jolloin HDMI-inputtia vois käyttää ulkoisen ohjelmalähteen tulona, esim. skaalaava DVD-soitin.. Onkohan kellään kokemuksia ko. kortista? Eihän tuon kanssa tarvi erillistä playeriä eli tuon mukana tuleva TotalMedia Theatre hoitaa homman kotiin? Silloin tuo hintakin on perusteltu..

    EDIT:
    Software Utility
    TotalMedia Theatre: 7.1-ch Bluray disc/HD-DVD/DVD movie player supports HD video/audio decoding


    [​IMG]

    Onhan tolla hintaa (320e verkkokaupassa), mutta on siinä ominaisuuksiakin. Periaatteessa tuon perässä vois olla suoraan aktiivikaapit.
    Silloin PC olisi täysin keskipisteessä..:thumbsup:

    PS. Halpahan toi on; maksoin yli 200e 16-bittisestä ISA-väyläisestä Sound Blasterista (tosin vuosi oli -93 :D )
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2009
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin itselläni ATI/Realtek ja Soundmax-ajurit toimivat samanaikaisesti. Uusimmat ajurit molemmista asennettuna. Emo on Asus P5B(?). Ohjauspaneelin "Äänet ja äänilaitteet"-kohdasta voi valita, kumpaa äänikorttia käyttää oletusarvoisesti.

    Kannattaa huomata, että ATI:n korteissa äänet saa pihalle vain valkoisesta DVI-portista ja käytössä PITÄÄ olla virallinen harmaa DVI-HDMI-mokkula. Esim. Asus toimittaa näytönohjainkorttien mukana ns. keltaista DVI-HDMI-adapteria, jota käytetään keltaisessa DVI-portissa. Tämä adapteri on epävirallinen viritelmä, joka ei välttämättä toimi uuden näytönohjainajurin kanssa.

    ATI:n HDMI-äänten toteutus on jonninverran epästandardi, esim. Onkyo 606:ssa äänet toimivat vain HDMI-portti 1:n kautta.
     
  4. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen kikkailin H/K 255, Atin HD3850 ja HD 4670:n kanssa. Päivitin firmikset, mutta ei auttanut. H/K tai näyttis ei ymmärrä hdmi-ääniä, kuva kyllä menee ok vahvarin läpi. Telkku suoraan kytkettynä Atiin tukee Realtekin ajureita, vahvari ei. Pelkillä SoundMaxin ajureilla äänilaite luettelossa on valittavissa hdmi-toisto, mutta ääniä ei kuulu. Hdmi-adapteri alkuperäinen harmaa 3850 mukana tullut, kokeillut molemmista dvi-liittimistä, useammalla hdmi johdolla, vahvarin kaikken sisääntulojen kautta..

    Nyt alkaa olla vitsit vähissä. Vielä vois suht helposti kokeilla XP:llä ja Nvidia ohjaimella, mutta sitten ei jää vaihtoehdoksi vain odotella uusia päivityksiä tai vaihtaa vahvaria? Mitä menetän pelkällä valokuidulla äänessä? Ei innostais taas vaihtaa vahvaria, kun juuri sirryin H/K:n, mutta jos pakko, mitkä vahvarit varmasti tukee Atia? Tukeeko Maranz SR-6003?
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  5. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos et hdmi liitäntää ja muita härpäkkeitä tarvii niin suurinpiirtein samantasoien analogiäänen saat ulos Xonar DX:stä, hinta pikkusen yli 80€.
     
  6. cerveza

    cerveza Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olisi, jos tuon ottaa, niin kytkeä kaikki HDMI-lähteet (myös tuo näytönohjain) HDMI-switcin kautta tuohon korttiin jolloin se erottelisi tulevat äänet kaikista laitteista kerralla. Lähtö sitten vaffariin kuidulla (6CH) sekä analogisena (8CH). Tällä hetkellä ei ole kuin 6CH-vahvari, mutta äkkiäkös tuon kaveriksi laittaa stereovahvistimen :cool: Perustasot molemmissa vain samalle tasolle ja antaa playerin/mikserin hoitaa loput. Kortista sitten tuo HDMI-out tykkiin. Telkkarit ovat vanha analoginen 32" pilihipsi ja Sony.

    Digitaalinen äänisignaali on nyt kyllä etusijalla, tuon mukanahan tulee täysversio playeristä jonka tosin saisi 50e:llä erikseenkin mutta en nyt siihen viitti investoida jos tuon ottaa.. Maksaahan toi PowerDVD:kin sata taalaa jos haluaa digitaalisena 6CH ulos..

    Onneksi DVD:t voi katsoa kaikilla äänikanavilla käyttämällä MPC:tä. Löytyy kyllä fullversio PVDVD 5:sta joka tuli näytönohjaimen mukana, mutta eipä näköjään voi olla kahta versiota samaan aikaan koneessa :sleep:
     
  7. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    HK255 lienee sitten epäyhteensopiva ATI:n HDMI-äänien kanssa. Vahvarin firmware-päivitys korjannee asian joskus tulevaisuudessa. Jos ymmärsin oikein, niin suoraan telkkariin kytkettynä HDMI-äänet kuuluvat, mutta vahvistimeen kytkettynä ääniä ei kuulu? Ja olet tarkistanut, ettei vahvistimen asetuksissa HDMI-portin audio-lähde on oikein valittu? Oletko tsekannut ulkomaan foorumit? Jos HK255 ei oikeasti ymmärrä ATI:n HDMI-ääniä, niin siitä on todennäköisesti ollut kalabaliikkia maailmalla. Valokuidulla saat vietyä Dolby Digital (Plus) äänet eli 5+1 kanavaa.
     
  8. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asiaa on puitu esim. AVS Foorumilla H/K 255 treadyssa.. Ohessa viesti ketjusta pvm 10.10.08.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=14840776&postcount=1077

    Ei siis toimi muillakaan kyseinen asetus. Koitin vielä googlettaa asia, mutta mitään ei löydy tällä konffikaatiolla. Joo, kyllä äänet saa valokuidusta, mutta sitten menettää todelliset DD/DTS HD ääneet, ellei käytä emon analogisia lähtöjä.

    Osaako Onkyo TX-SR876E Atin hdmi äänet? Ei jaksa kattella enää noita treadeja pitkin maailmaa..
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2009
  9. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa samassa threadissa kerrotaan, että ongelma on HDMI-kättelyssä; H/K ei osaa lähettää oikeita EDID-tietoja tai sitten ATI ei ymmärrä H/K:n EDID-murretta (EDID; Extended display identification data). ATI tulkitsee H/K:n tietokonemonitoriksi eikä lähetä sen vuoksi ääniä?

    Ongelman voi kiertää asentamalla H/K:lle toisen "näyttöajurin" ja disabloimalla EDID-datan käsittelyn. Tuossa samaisessa threadissa on lisäohjeita.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=15146228#post15146228
    http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=215244
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2009
  10. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitenhän tuo tehdään? Tarjotaan jotain .ini tiedostoo, sitäkö tarkoitat? Ei viitsi kokeilla, kun ei häävisti kieli taivu, eikä haluu pimeetä näyttöö.. :eek: Googlen kääntäjällä siansaksaa..
     
  11. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    No en sitte malttanut enää illalla lisäohjeita odotella vaan lähdin asentaa uutta ini-tiedostoa "plug and play universal"-monitorin tillalle. Catalystin näyttöluetteloon tuli ikäänkuin kaksi samaa vahvistinta. Eli toisinsanoen huijaa näyttistä, ettei johdossa ole kuin yksi näyttö. Atin näyttikselle oli jo asennuttu Realtekin hdmi-ajurit. Ja kyllä, vuolaa.. Uudelleen käynnistyksen jälkeen vahvarista alko kuulua äänet. Tosin Realtekin vielä piti ääniasetuksista valita oikea kaiutinasetelma. Vahvarin kaiuttimiin tuli valo kaikkiin kaiuttimiin ja teksti Multi-CH PCM. :)

    Ongelman nyt kuitenkin, että työpöytänäytöltäni Darga Visionary pimeni kuva ja nyt ongelmana, etten saa kuvaa näkymään samaan aikaan. Ilmoittaa ettei tue kyseistä resoa/kuvasuhdetta. Toiminut tähänasti myös muilla resoilla natiivi.. :(
     
  12. LazyDog81

    LazyDog81 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0

    Onko kellään testattua tietoa tuosta HD 4830:stä kun se kumminkin perustuu täysin samaa mutta rampautettuun GPU:hun kun isoveljensä.

    Eli siis onko joku testannu noita HD ääniä HD 4830:lla?!!
     
  13. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    No NYT TOIMII!! Ja juuri niinkuin pitää. :naminami: Multi-CH PCM signaalilla vahvarille 7.1 hd-ääni :p Loppuviimein suhteellisen helppo homma, kun tietää miten homma etenee. Itellä tuotti eniten harmaita hiuksia monitorin pimeneminen, kun on eri resolla ja 4:3 suhteessa, mutta nyt sekin workkii. Sain näytön takasi palauttamalla järjestelmän muutoksia edeltäneeseen tilaan.


    Niille joita samantapainen ongelma, vahvistin toista HDMI-ääniä ja jota kiinnostaa kokeilla omalla vastuulla BD/ATI 4xxx/Vista homma menee niin, että

    1. Tehdään varmuuden vuoksi järjestelmän apuohjelmista palautuspiste, jos homma ei onnistu.

    2. Asennetaan uusimmat yleiset ajurit Atin sivuilta (Catalyst)

    3. Ohjauspaneeli->Järjestelmä->Laitehallinta. Toinen näytönajuri (Huom. ei näytönohjaimen) päivitetään (hiiren oikea) EDIDOverride.ini tiedostolla. Pitäisi muuttua ajuri MS EDID Override:ksi.

    4. Musiikkipiirille (kortille) Realtekin sivuilta Atin HDMI-ajuri (ellei yleisiin ajureihin tuu päivitystä)

    5. Uudelleenkäynistys. Molempien näyttöjen tai ainakin vahvistin/telkku pitää näkyä.

    6. Lähtökohtaisesti toistaa 2-kanavaa. Muutetaan toistamaan 5.1/7.1-kanavaiseksi. Windows navigointi-ikkunan oikeasta alalaidasta painetaan hiiren oikea, josta valitaan toistolaitteet. Avaa ikkunan toistaminen. Klikataan hiiren oikealla Realtekin HDMI-laitteen päältä, jolloin aukeaa luettelo, josta valitaan kaijutinasettelu. Jos homma mennyt oikein siihenasti, pitäis antaa tehdä oikean asettelun seuraavilla vaihtolehdillä.

    7. Tehdään vielä näytön hienosäätö Atin Catalyst asetuksista (disamploidaan turhat korjaukset).

    8. Korjataan tarvittaessa laitteen (SoundMax) kaiutinvoimakkuudet kohdilleen. Olee.. :king:

    Voi joutua vaihteleen useasti näytönjohtaja, omalle ei menny aivan kivuttomasti.

    Kommentteja..
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2009
  14. yazca

    yazca Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2001
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ,jos laittaa asuksen äänikorttiin (Xonar D2) aktiivi kaapit 5.1 järjestelmään ,niin eikö silloin kuulu kaikki formaatit mitkä esim powerdvd 8.0 pystyy toistamaan??
     
  15. Just

    Just Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei oikeesti voi olla totta! Kalliit laitteet ostanu ja samaa HDMI standartia käyttävät, mutta eivät osaa kuitenkaan lukea toisiaan?? Ja tämä on ainoa ratkaisu, että saan oman H/K 255 ja HD4550 toimimaan samalla HDMI piuhalla? Voi perse, että ottaa päähän!!

    Onko tässä vaaraa, että laitteet menee sököksi? Eikö nämä jutut millään tavalla kuulu takuun piiriin? Eikö H/K päivitys auta? Millä kaapelilla sen H/K:n voi muuten päivittää(nimi,malli,kauppapaikka)?
     
  16. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervetuloa HTPC käyttäjäksi, koneella voi tehdä oikeastaan mitä vaan, mutta oikeastaan mikään ei toimi helposti ja suoraan. Suosittelen toista vara konetta ja pitkää pinnaa, parin vuoden päästä kaikki voi jo toimiakkin.
     
  17. Just

    Just Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0

    No sepäs on kiva kuulla :sick:
     
  18. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsellä on kaksi näyttöä, enkä oo mikään ohjelmointikuru eli yrityksen ja erehdyksen kautta sain näytöt pimenemään, kun tein jotain, mitä en tiedä. Ei muuta vaaraa kuin että näyttö pimenee eli jos tulee "big broblem", kun on varalla muu näyttö, saa ajurin takasi joko palauttamalla vanha ajuri järjestelmän hallintaluettelon kautta tai palauttamalla palautuspisteellä. Toki tätä ennen pitää olla palautuspiste. Mutta noilla ohjeilla yllä olevilla pitäis saada äänet alkaa kuulumaan..

    Ei toimi kuin muutamassa markkinoilla olevassa vahvistimessa kunnolla toi hdmi-tietsikka. Jotenkin ohittaa vahvarin, kun kuva menee tietsikalta vahvarille ja vahvarilta telkulle.
     
  19. Just

    Just Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä ton EDIDOverride.ini tiedoston saa?
     
  20. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Löytyy tuolta ruotsalaiselta saitilta (linkki tällä sivulla), mutta vaatii kirjautumisen, joten laitoin tiedoston suoraan tuohon otettavaksi.. :)
     

    Liitetyt tiedostot: