Optoma HD700X

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anon4340, 19.03.2008.

  1. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    No eipä tuon Kenwoodin kautta kannata tosiaankaan mitään komposiittiä alkaa vetämään ja käyttämään tykin kanssa. Unohdat sen kuvasignaalin vetämisen vahvistimen kautta, ja vedät hdmi:llä suoraan soittimesta/PC:stä/PS3:sta tykkiin. Tai sitten ostat sen satkun kalliiman vahvarin ja saat hdmi kytkimen kaupan päälle.

    Jos hdmi-AV-vahvistinta meinaat hommata ja sulla on paljon laitteita ja haluat yhdellä johdolla vetää signaalin tykille, niin kannattaa varmistaa että vahvistin osaa ohjata ja skaalata kaikkien inputtien kuvan hdmi ulostuloon sekä että se osaa erottaa hdmi sisäänotoista äänen käyttöönsä. Halvoissa hdmi-vahvistimissa on vain hdmi kytkin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2008
  2. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo näin totesin itsekkin. Löysin toisen edullisen vaihtoehdon joka on eräässä suomalaisessa liikkeessä jopa halvempi kuin ulkomailla. Taidan huomenna soitella sinne jos osaisivat auttaa noissa mainitsemissasi asioissa. Kiitos neuvosta hdmi:n suhteen. Laite on tämä: http://www.yamaha.fi/files/imglib/(Final)_19738GEFB-RXV363NPB_Z272.pdf

    Ajatus olisi nimenomaan saada kaikki laitteet (4) yhdellä johdolla tykkiin ja toi av-vahvistin lienee ainoa edullinen vaihtoehto? Samalla tietysti ohjaus (kuvasignaali tykille ja äänen voimakkuus ym) olisi ainoastaan vahvistimelta eli helpottaisi touhua kummasti. Kuinka muut on tehnyt, en haluaisi 4 eri(laista) johtoa tykille vetää 10 metriä..?

    Sitten vielä todellinen aloittelijakysymys liittyen tykin kuvasuhteeseen joka alkoi epäilyttää: projectorcentralin laskurilla saan hd65:n (ei ole siis hd700:aa vaihtoehtona) kuvan leveydeksi 2 metriä, joka on siis meillä maksimi, käyttämällä 4:3 suhdetta ja hieman reilun 4 metrin heittoetäisyyttä. Tykille ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toi n. 4.2 metrin sijoitus. Mutta koska hd700 on "natiivi" 16:9 ja ko suhteella kuvasta tulee tuolta etäisyydeltä aivan liian leveä niin tuleeko tästä onkelmia? Siis pystynkö säätämään tykin 4:3 suhteella kankaalle hyväksi ja sitten kuvasuhteen vaihtuessa tykki korjaa sen vai ampuuko "natiivi" 16:9 tykki kuvan reunat pitkin seiniä? Asia askarruttaa myös sen puolesta että kummalla suhteella pitäisi kangas hankkia... pääasiallinen katselu kun on vielä toistaiseksi 4:3 (tv-)kuvalla.
     
  3. Hexa_

    Hexa_ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2004
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kangas ehdottomasti 16:9 ja kuva siihen sopivaksi jollain materiaalilla. Sitten tv kuvaan toki jää mustat reunat, mutta noita 4:3 ohjelmiakaan ei tv:stä kai nykyisin paljoa enää tule? Jolloin kuva on tv lähetyksellekin sopiva.
     
  4. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei onnistu tolla vaffilla, ei osaa muuntaa muita signaaleja hdmi-lähtöön.

    Tykki tilan ehdoilla tai tila tykin. Yksinkertaista eikö vain? 4,20 metristä et tuolla tykillä saa ainoastaan kaksi metriä leveää kuvaa, joten ongelmia odotettavissa. Ja tietenkin 16:9 tykille 16:9 kangas.
     
  5. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienee nyt tosta Yammusta kyse, unohdetaan sitten sekin. Aluksi laitetaan siis digiboksi ja dvdsoitin jollakin tempulla suoraan tykkiin ja koitetaan saada äänet jotenkin nykyselle vahvistimelle...

    Ei nää yksinkertaisetkaan asiat ole yksinkertaisia kun koittaa ottaa kaiken huomioon ensimmäistä tykkiä hankkiessa. Mutta kiitoksia että olette sinnikkäästi opastanut tyhmienkin kysymysten kohdalla.

    Tila asia ratkesi tänään kun kävin Treen Hes:lla katselemassa Optomaa. Sateenkaaret pyrkivät esille ja puolisolla ilmeisesti vielä enemmän eli keskityn nyt Sanyoon. Toi plv-z60, jossa on esim hyvät zoomit, ei tunnu kuuluvan Euroopan valikoimaan, mutta se on muutenkin eri topicin alainen juttu...
     
  6. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voisiko HD700X:n omistajat kertoa kuinka hyvin Hifimaailman testin valitukset 576i-signaalin nykähdyksistä pitävät paikkkansa? Siinä ei siis suositella tykkiä digitv-käyttöön kommentein: "Optoma ei pidä 576i-signaalista, vaan kuvassa ilmenee satunnaisia nykähdyksiä".

    Eli kenellä menee esim. digiboksista komponenttijohto tykkiin? Toimiiko?

    Kenellä scart-vga-adapteri digiboksin katselussa? Toimiiko?

    Jollain jopa komposiitilla kiinni?

    Tekisi niin mieli hankkia tämä syrjäyttämään 50" plasma olohuoneesta, mutta jos tuo 576i ei toimi niin hankkimatta jää. Vahvistinta en ala päivittämään hdmi-kauteen. :rolleyes:
     
  7. batton

    batton Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahan heitit:hitme:, täytyypä kokeilla kuinka toimii. Oma hdmi:llä kiinni eikä mitään valitettavaa tähän mennessä nykimisen osalta. Hdmi:n kautta satelliittitoppy, digiprocaster- ja hd dvd ja kaikki pelaa omaan silmään turhia nykimättä. S-videopiuha tuossa varalla, joten sitä pystyy testaamaan ohessa ja katsomaan onko tuo 576i tosiaan noin paha.
    Edit:
    Puusilmänä yhä vaikea sanoa nykäyksistä, toista tuntia tuli katseltua s-videon kautta eikä nykäyksiä näkynyt, huonoa kuvanlaatua kylläkin:weep:.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2009
  8. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, onkos video-signaali (komposiitti/s-video) nyt eri asia kun komponenttiin syötetty 576i (esim. dvd-soitin tai digiboksi).

    Tykki ei varmaan tunnista s-videota 576i:ksi vaan video-signaaliksi?

    Mikään hdmi-laite ei taidakaan suoltaa 576i:tä lähdöstään?

    Hifimaailma on syöttänyt 576i:tä dvd-soittimen komponenttiannosta, ja siinä nykähtely ilmenee. Digiboksia ei vertailussa käytetty, tekstin mukaan ainakaan.

    Tuskaista on aina näiden laitteiden kanssa... huh.. :sleep: :p
     
  9. Hexa_

    Hexa_ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2004
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään vikaa en ole huomannut digiboxin ja komponentin kanssa. Hyvin toimii ja kuvakin on hyvä*


    * Niin hyvä kuin se voi suomen sd materiaalilla olla.
     
  10. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos tästä. :thumbsup:

    Ihmettelinkin tätä kovasti hifimaailman testissä kun olen jo kaksi Optoman halpistykkiä omistanut aiemmin ja niilläkään ei ole ollut ongelmaa 576i-signaalin kanssa (H27 ja HD70).
     
  11. Suvanto

    Suvanto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kysymystä/varmistusta vielä...

    Eli ProjectorPointissa tilatessa mukana tulee oletettavasti briteissä käytössä olevalla virtaliittimellä varustettu virtakaapeli? Ilmeisesti tilalle voi kuitenkin suoraan kiskaista normaalin virtakaapelin (käytössä esim. suurimmassa osassa PC-powereita).

    Tutkiskelin noita Optoman ilmoittamia speksejä, joiden perusteella sain käsityksen, että 80-tuumaisella kscreenillä tykin voi sijoittaa 19 senttimetriä screenin yläpuolelle. Käsitinkö/laskinko oikein?
     
  12. dype

    dype Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2001
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä enää muista millainen virtakaapeli mukana tuli, mutta normaali PC-power virtakaapelihan tuohon käy. Itsellä käytössä 10-metrinen.
    Kuulostaa oikealta.
     
  13. Mikse

    Mikse Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro ! Vielä tuosta projectorpointista tilaamisesta. Ajattelin optoman hd 65 tilata ja kiinnostais tuo virtapiuhaongelma. Tuleeko mukana käypä piuha myös suomen verkkoon vaik pitääkö ostaa erikseen joku toisenlainen virtapiuha ??? Ja tietysti mistä niitä saa ja minkä mallisia.
     
  14. Sinbe

    Sinbe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD700x mukana tuli sekä brittikaapeli, että meikäläisten seinään sopiva piuha. Tavallinen tietokoneistakin tuttu virtakaapeli, joita löytynee muutamalla eurolla lähimmästä tietokoneliikkeestä.

    Aikaisemmin joku kyseli nykiikö 576i kuva. Ainakaan digiboksista scart-adapteriin kytketyllä vga-johdolla vedettynä kuva ei nyi yhtään. Kuvanlaatu nyt ei päätä huimaa, mutta kyllähän tuota katselee. Tykki tunnistaa signaalin "scart"iksi, ei "576i":ksi.
     
  15. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko olemassa mitään ilmaista ja hyvää kalibrointi ohjelmistoa PC:lle? Sellaista jolla saa säädettyä kontrastin ja kirkkauden ja värit kohdalleen, ilman mitään sensoreita? Tarkoituksena olisi saada tykin säädöt edes joten kuten kohdalleen köyhän miehen malliin.

    Olen kuullut kavereiltani jostain philipsin test pattern 3.11 softasta ja googlella se löytyikin, mutta kaikki linkit rikki. Ilmeisesti kyseinen softa olisi ollut hyvä perus säätämiseen, mutta se lienee jää nyt mysteeriksi? Nokian ntestillä ei voi säätää oikein mitään kun on niin puutteellinen.
     
  16. kkangas

    kkangas Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivää! Tuli tuossa pari kuukautta sitten hommattua Optoma HD700x tuolta projectorpointin sivuilta ja hyvin on toiminut.

    Kysymykseni oliskin, että onko kellään kokemusta MediaLounge PRB-1 (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8418) kattotelineen kiinnittämisestä kyseiseen projektoriin?
     
  17. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Näyttää olevan aika 1/1 kopio Vogelsin telineestä, joten kyllä se ainakin katossa pysyy, sellainen on itselläni.
     
  18. skubbe

    skubbe Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!
    Itsellekin nyt ko. tykki tulossa tanskan kohdalla..
    Tuo kattoteline pitäisi itsellekin hommata. Mikähän olisi käypä yleismallin teline tämän optoman kanssa? Pitäisi olla sellainen joka osuu tykin reikiin ilman sen kummempia askarteluja. Sitten vielä sellainen asia, että ajattelin sääliä tämän vuokrakämpän kattoa ja laittaa tuohon takaseinälle hyllyn jonka pohjaan tuo tykki menisi. Kuinkahan syvää hyllyä kannattaisi ajatella, että tuo vehjes siihen mahtuisi ja ei olisi aivan seinässä kiinni? Tietenkin tässä tapauksessa voi suositella myös sellaisia seinämallisia telineitä niin ei tarvitsisi tuota hyllyä edes laittaa...
     
  19. skubbe

    skubbe Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on tykki täällä, mutta heti alkoivat ongelmat. Laitoin laitteen päälle muistaakseni kolmatta kertaa, mutta n.2s päästä se sammui itsestään, jonka jälkeen ei ole enää laitteessa palanut virtavalo, eikä se myös siis lähde enää päälle.. Onko mitään ideaa mikä olisi ongelmana vai menikö se vaan yksinkertaisesti heti rikki? Virtapiuhaa olen käyttänyt irti seinästä ja jopa toisella piuhallakin koittanut, mutta ei tunnu muuttuvan miksikään..
     
  20. O.V

    O.V Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se särki ole. Postia vaan myyjälle miten toimitaan...